Benita Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Sorry, że dopiero dzis ale równiez powysyłałam e-maile. Moze to cos pomoże ( a powinno) dopisałam do swoich danych instytucję rzadowa jednego z krajów UE w której pracuje. Moze nie usuna tych e-maili tylko zareaguja . Oczywiscie wysłałam je za potwierdzeniem odbioru i juz mam potwierdzenia. Boże, oby to pomogło !!! zastanawiam sie dlaczego w jednym schronisku pracuja ludzie z wielkim oddaniem dla zwierzat a w drugim potwory ? :-( Quote
sleepingbyday Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 ARKA napisał(a)::oops: SBD czy mozesz zrobic korekte, prosze. arka, moge, ale na kolanie tego nie zrobię...może dzis wieczorem, no, ew jutro z adnia. i jeszcze dobrze byłoby, żebym wiedziała, czy chcecie francuska wersje listu do burmistrza w olkuszu? dobrze mysle? Quote
Negri_2008 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Jak zrozumiałam z wcześniejszych postów, padł bardzo dobry pomysł, aby link z reportażu wysłać do wójtów i burmistrzów ;) Czy wystarczy, że zrobi to jedna osoba, czy może warto, żeby dostali od kilku? Jeżeli od kilku osób to wstawcie prosze link na wątek. Niech każdy kto może chwyta i wysyła. Przypominam o tym i piszę czerwoną czcionką tak na wszelki wypadek, ponieważ wszyscy uznali, że wysłanie reportażu to bardzo dobry pomysł, a wizyta TROLLA może sprawić, że na chwilę nasza uwaga będzie skupiona na NIM a nie na nagłaśnianiu sprawy ;) Quote
patrycja_ Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Ja mam takie pytanie, bo nei wiem moze przeoczylam gdzies o tym... Kto tam jest weterynarzem? Czy z kims ten pan P.. ma podpisana umowe, ze ktos przychodzi, czy on wozi gdzies te psy. Zawsze mnie to intyrgowalo. Quote
Kinya Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Ulaa napisał(a):Czy ktoś może zebrac do kupy wszystkie linki do mediów o olkuszu? Wrzuciłabym na stronkę. Zaraz będą na niej kolejne zdjęcia. Przed chwilą dostałam mp3 z materiałem z Radia Vox. Kto chce proszę o maila na pw. Quote
Redpit Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 CanisPraw napisał(a):JESTEŚCI ŚMISZNI!!! I ZAPEWNE DALEKO wam DO OBROŃCÓW PRAW ZWIERZĄT!!! Przecież ten PALANT to Pałek, Zubek albo jakiś ich krewny...może Admi zablokuje tego ..... :shake: Dziś się zarejestrował i rżnie goopa (i nieuk na dodatek) -:mad: go :evil_lol: ... co mi zrobisz jak mnie złapiesz ... :diabloti: Quote
sleepingbyday Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 jest to tak w ewidentnym celu rejestracja na dogo, że az mi słodko... ktoś ma pietra :eviltong:. Quote
Dorothy Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 CanisPraw napisał(a):Hahahha nie jestem nikim z ochrony ani nic podobnego, żadne skoligacenie! Jedno jest pewne jest tych zwierząt za dużo... o zranienei wzajemnie nie trudno. Ale jak widze WY Macie tylko jedna obcje i tylko jedno widzicie I NIE JEST TO PRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dlaczego nie zrobiliście tej akcji w lipcu, sierpniu? Odrobaczanie daje takie właśnie rezultaty by usunąż pasożyty z organizmu...czy nie mogły tam trafić właśnie zarobaczone zwierzęta? Widze,że WY NIE CHCECIE PRAWDY!!! :turn-l::turn-l::turn-l: ale sie wykluł. nie no, my tą prawde od dawna ogladamy i znamy, zadnej nowej juz przed nami nie odkryjesz, nie ma szans... :shake: Quote
agaga21 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Kinya napisał(a):Przed chwilą dostałam mp3 z materiałem z Radia Vox. Kto chce proszę o maila na pw. tych wykrętów pałki aż się nie chce słuchać...:angryy::angryy::angryy: a wolontariuszki "przybiegły, zrobiły zdjęcia i uciekły":diabloti: i to chyba akurat wtedy jak do schroniska trafiły hurtowo same chore i wycieńczone psy!!! nie, no...to jest godne pożałowania! Quote
Negri_2008 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Kinya napisał(a):Przed chwilą dostałam mp3 z materiałem z Radia Vox. Kto chce proszę o maila na pw. ja poproszę :lol: Quote
ARKA Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 TU wysylamy listy do:wojewody, burmistrza, gmin i wszystkich swietych. Jak ma pan jakies ale, prosze zlozyc doniesienie w prokuraturze a nie mi tu wątek zasmiecac bzdurami. Quote
Kinya Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 agaga21 napisał(a):tych wykrętów pałki aż się nie chce słuchać...:angryy::angryy::angryy: a wolontariuszki "przybiegły, zrobiły zdjęcia i uciekły":diabloti: i to chyba akurat wtedy jak do schroniska trafiły hurtowo same chore i wycieńczone psy!!! nie, no...to jest godne pożałowania! Aż się sama zacytuję jakie miałam wczoraj wrażenia po wysłuchaniu tej audycji " Posłuchałam pana Pałki i smutno mi się zrobiło. On taki troskliwy, dba o zwierzęta jak może, lituje się nad nimi (pewnie jeszcze z własnej kieszeni dokłada), a zwykli bandyci a nie żadni animalsi rzucają oszczerstwa, przeszkadzają w pracy, robią zdjęcia chorych zwierząt które dopiero przywiózł i potem uciekają z terenu schroniska zamiast pomagać, prowadzić wolontariat do którego on przecież tak zachęca.... Biedny człowiek, musiał podać sprawę do prokuratury:shake: " Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 :mad::mad:Do CanisPraw- proszę się doedukować , choć to chyba okaże się za trudne.....przy tym poziomie....:angryy::angryy: Jaki jest cel tych wypowiedzi ? Palant !:mad::mad::mad::mad: Quote
Negri_2008 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Straszne - Pałka próbował zdeprecjonować animalsów. Urzędasy nie widzą bo nie chcą zobaczyć krzywdy zwierząt tylko ....brak utwardzonej nawierzchni i zbyt mała odległość od zabudowań. :angryy: Ja wiem, że każdy powód do zamknięcia schronu jest dobry. Ja jednak chciałabym, aby sprawiedliwości stało się zadość i p. Pałka i wszyscy którzy mu pomagali - dostali za swoje...0X Quote
dorixx Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Wyrzec się tożsamości, jakie to uwłaczające :diabloti::lol: Quote
Ulaa Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 dorixx napisał(a):Wyrzec się tożsamości, jakie to uwłaczające :diabloti::lol: Trochę wyrozumiałości Dorixx :diabloti: Jest taka choroba, polegająca na zaburzeniach tożsamości, w zasadzie wiele odmian tej choroby... Z ludzi chorych nie wolno się śmiać, ani dokuczać im. Chorych na tą chorobę zwykle faszeruje się lekami robiącymi z człowieka warzywko i/lub izoluje od społeczeństwa w zakładach zamkniętych, gdzie mogą odpoczywać przez całe życie knując sobie różne intrygi leżąc na pasach i patrząc w sufit, a za dobre sprawowanie może i palcem na miękkiej ścianie. Quote
dorixx Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Ulaa napisał(a):Trochę wyrozumiałości Dorixx :diabloti: Jest taka choroba, polegająca na zaburzeniach tożsamości, w zasadzie wiele odmian tej choroby... Z ludzi chorych nie wolno się śmiać, ani dokuczać im. Chorych na tą chorobę zwykle faszeruje się lekami robiącymi z człowieka warzywko i/lub izoluje od społeczeństwa w zakładach zamkniętych, gdzie mogą odpoczywać przez całe życie knując sobie różne intrygi leżąc na pasach i patrząc w sufit, a za dobre sprawowanie może i palcem na miękkiej ścianie. Ja się nie śmieję a współczuję szczerze :multi: Quote
__Lara Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Kinya poproszę o wysyłkę materiału z nagrania z radia ;) O nie, kolejny ciekawy "osobnik" się pojawił...jakoś dziwnym trafem tego typu wypowiedzi formułują osoby, które dopiero co zalogowały się na dogo:stop: bardzo dziwne.... Jeśli Pan już wcześniej wyciągał jakieś zwierzęta z olkuskiego schroniska albo Pana znajomi to proszę wkleić ich zdjęcia, pokazać jak wyglądały przy odbiorze ze schronu. Chętnie poznamy tą pasjonującą prawdę! proszę się nie wstydzić! niech wszyscy zobaczą jaki jest Pan pro-zwierzęcy! Quote
Redpit Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Czym się gra w Palanta ;) - Pałką :evil_lol: Quote
iwona_k1 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 A mnie uderzyło coś innego w tym reportażu z radia.Pan Powiatowy powiedział,że decyzji jeszcze nie zaskarżył ale jest w przygotowaniu,a przeciez 14 dni mija jutro???licząc od pierwszego.I jedynym decydentem odnośnie istnienia schroniska jest burmistrz i to ,że teren nieutwardzony i kanalizacji brak to nikogo nie obchodzi?Sanepidu też nie obchodzi,że kupy z krwią idą w ziemię a tymczasem jak sie to ma do ustawy o odpadach medycznych o odpadach zawierających materiał genetyczny?I ochrony środowiska też nie obchodzi?Że wirusy i ropa latają w powietrzu a bliżej niż 150 m mieszkają ludzie i mają swoje zwierzęta ?A jakieś zagrożenie epidemiologiczne jest?Czy nie ma?:shake: Quote
iwona_k1 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 A pan P mówi,ze nie ma co z psami zrobic,żeby teren utwardzić -nawet jak utwardzi to i tak kanalizacji brak.Czy urzednicy nie znaja podstawowych ustaw?To co robią w urzędach?Dlaczego w innych branżach od prywatnych placówek wymaga się bóg wie czego a tu taka mordownia na wielka skalę za publiczne pieniądze! Quote
iwona_k1 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 No i na co ten pan powiatowy czeka z tym zaskarżaniem.Raz mówi,ze zaskarżył,teraz, że przygotowuje,a jutro juz będzie pozamiatane! Quote
koss Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 [quote name='sleepingbyday']koss, sorry, ale w tym pismie są literówki i troche niezręczności językowych. niemniej jednak będzie zrozumiany. pismo jest wysyłane przez osoby prywatne, czy przez fundacje? jeśli przez fundacje, to trzeba poprawić. osoby prywatne maja prawo do drobnych pomyłek i wtedy spoko. :ices_bla: Ironia losu -o ile nie byłam pewna wersji angielskiej -bo wprawdzie oboje z Kossem jestesmy filologamii to jednak nie anglistami, to tu byłam bankowo pewna-to przełożył tłumacz przysięgły ,romanista,współautor podręcznika - pewnie zadał studentom - kiedy pisałam,ze ręczę -chciałam podać nazwisko -Bosze Dobry -ześ mnie powstrzymal.......no pogadamy sobie:cool1: Równiez prosze o korektę -tam ....,mi troche głupio:oops: Quote
iwona_k1 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Inspekcji Weterynaryjnej. Inspekcja Weterynaryjna realizuje zadania z zakresu ochrony zdrowia zwierząt, w szczególności przez przestrzeganie przepisów o ochronie zwierząt i przepisów o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt To cytat z pisma przysłanego od lekarza wojewódzkiego;a jaka ochronę mają zwierzęta ze schroniska pana P? Quote
Recommended Posts