Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dusje napisał(a):
Przydalaby sie Burmistrzowi fachowa dogomaniacka pomoc w czasie tej wizyty;)

Mają "pod nosem" KTOZ, ktory prowadzi krakowskie schronisko wiec ma doswiadczenie.
Tu nie jest potrzebna pomoc wolontariacka(nie ujmując wolontariuszom) gdyz wolontariusze maja wiedze o schroniskach w tzw'"ograniczonym" zakresie a schronisko to wiecej niz same zwierzeta.
A poza wszystkim jesli mają zaczac od poczatku wszystko to niech zaczna "z glowa", niech zaczna realizowac caly program walki z bezdomnoscia a nie tylko koncową czesc(skutki bezdomnosci): czyli schronisko. I dotyczy to innych tez gmin, jesli ma byc schronisko miedzygminne a takie powinno byc.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Najchetniej zprosilabym go do Opola, tam powstalo schronisko na wzor zachodni, bylam mile zaskoczona to co tam zobaczylam, i zdziwiona ze taki objekt jest juz na terenie Polski. Zwierzeta opuszczaja to schronisko wykastrowane i zaczipowane. Powinni brac przyklad a nie powstydza sie w Europie.

No wlasnie, mowilas mi o opolskim.A sa jakies zdjecia samego obiektu?

Nie tylko kastruja i czipuja w Opolu, w innych schrroniskach tez to robia ale umowmy sie, ze nie jest to chyba wiekszosc.

Chodzi mi tez przede wszystkim i glownie o SKUTECZNOSC pomocy zwierzetom czyli: zaplecze weterynaryjne i procedury przyjec. Szczepienia, szczepienia, szczepienia p/wirusowkom, poza musem odrobaczenia i odpchlenia i szczepienia p/ wsciekliznie.

Wyposazenie samych czesci medycznych; jakie minimum sprzetu medycznego No i LUDZIE tam pracujacy, bez dobrych ludzi nic dobrego nie bedzie dla zwierząt.

Posted

Ambra napisał(a):
wlasnie to samo miałam napisać malawaszka!! nie bytom! to ze niedawno wybudowane nie znaczy ze dobrze prosperujace! to jest zły przykład! ja właśnie ten schron mialam na mysli piszac ze sie zle dzieje! :shake::shake::shake:

kiedyś tam na pewno źle się działo, kot, który tam trafiał to było wejście w jedna stronę, w drugą był wynoszony w worku:mad: na ten moment to chyba Patsi wiedziałby lepiej, jest stamtąd, ich fundacja chciała nawiązać jakąś współpracę z tym schronem ale efektów ostatecznych nie znam

Posted

Arko wszystko co piszesz w swoim poscie jest w schronisku w Opolu, lecznica, kwarantanna dla psow, dla kotow powiedzialabym sterylna, bardzo funkcjonalna kociarnia, szczepia psy, odrobaczaja a nawet jak trafia sie pies bardzo wychudzony ma robione badania krwi i jesli zachodzi taka potrzeba to jest na specjalistycznej karmie ( takiego tam widzialam i dalam mu kilka ziarenek suchej karmy ) to oberwalo mi sie ;) od kierowniczki p. Dorotki. Bo byl na specyjalistycznej diecie. No i oczywiscie wolontariat tez funkcjonuje. Powiem krotko SUPER ale to dla zwierzakow i tak tylko schronisko. :-( Weci o ile dobrze pamietam sa tam codziennie. Fotki robila Kuba 123, to moze wstwi na ten watek.

Posted

Dobrze, że sprawa ruszyła :multi: widzę, że w Dzienniku Polskim był dziś artykuł :multi: no i będzie program 15.01 :p a co z tvnem , relacją na żywo? była dziś? ja napisze jeszcze do Super Expressu, tylko wczoraj szukałam maila i nie umiałam znaleźć :/

Posted

Iwona K-1 zgadzam sie z zakazem sprzedarzy zwierzat na targowiskach i bazarach, wysokosc grzywny powinna siegac do 5000 pln. Musimy kuc zelazo poki gorace, wykorzystac kazda okazje.

Posted

ARKA napisał(a):
No wlasnie, mowilas mi o opolskim.A sa jakies zdjecia samego obiektu?

Nie tylko kastruja i czipuja w Opolu, w innych schrroniskach tez to robia ale umowmy sie, ze nie jest to chyba wiekszosc.

Chodzi mi tez przede wszystkim i glownie o SKUTECZNOSC pomocy zwierzetom czyli: zaplecze weterynaryjne i procedury przyjec. Szczepienia, szczepienia, szczepienia p/wirusowkom, poza musem odrobaczenia i odpchlenia i szczepienia p/ wsciekliznie.

Wyposazenie samych czesci medycznych; jakie minimum sprzetu medycznego No i LUDZIE tam pracujacy, bez dobrych ludzi nic dobrego nie bedzie dla zwierząt.

No to Opole jak najbardziej trafione:lol: Dziewczyny maja racje:lol:

Posted

ARKA napisał(a):
A kiedy program bedzie, my nie zobaczymy, tak? tylko malopolska?:-(

Wszystkie odcinki są najdalej na drugi dzień dostępny na stronie.
[url=http://ww6.tvp.pl/Search?Count=10&IdCatS=7400&Cat=7400&Start=11]TVP3 KRAK

Posted

iwona_k1 napisał(a):
czy to będzie pokazane w Kundel bury i kocury?

To czyli co? jeżeli obejrzysz ostatni program (wczorajszy, z 08 stycznia 2009 roku, czwartek) to jest w nim zapowiedź materiału o Olkuszu w kolejnym programie (w przyszłym tygodniu,15 stycznia 2009 roku, czwartek). Ja nie wiem co tam będzie pokazane, najważniejsze, że wreszcie głośno i z nazwy zostanie powiedziane co się dzieje w olkuskim pseudoschronisku (mam nadzieję).

Posted

a ja sobie jeszcze tak po cichu liczę,że skoro każda gmina placi ryczałtem ok 4000-5000 tys miesięcznie a tych gmin jest ok 20 amiesięcy jest 12 to czy te pieniądze rzeczywiscie nie wystarczą na utworzenie międzygminnego schroniska?To ile kosztuje otwarzcie schroniska ;czy ktos wie?

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Najchetniej zprosilabym go do Opola, tam powstalo schronisko na wzor zachodni, bylam mile zaskoczona to co tam zobaczylam, i zdziwiona ze taki objekt jest juz na terenie Polski. Zwierzeta opuszczaja to schronisko wykastrowane i zaczipowane. Powinni brac przyklad a nie powstydza sie w Europie.

fakt
opolskie schronisko robi niesamowite wrażenie :crazyeye:
taki schron to marzenie- nie mówiąc o opiekunach:loveu:

Posted

kuba123 napisał(a):
tylko te:oops: bo mi się aparat obraził:mad:

Poproście madziek albo maksiorek, napewno wstawią :)
To Opolskie cioteczki. Myślę że będą miały wiele do powiedzenia na temat schronu w Opolu:)