Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

epe napisał(a):
Do gmin trzeba inną treść!
No to mnie ARKA załatwiła- kto rzucił hasło niech pisze treść:evil_lol:
Matko jedyna,kiedy ja to zdążę napisać?
To nie powinno być długie- chodzi o przedstawienie warunków panujących w tym schronie i przekazanie info,że powiatowy nie zgodził się na dalszą działalność schronu ze względu właśnie na warunki i zapytanie w jaki sposób gminy zamierzają wypełniać swe ustawowe obowiązki w zakresie opieki nad bezdomnymi zwierzętami z ich terenu?
Nie wiem dalej co jeszcze- ARKA jest mistrzynia od takich spraw!:lol:

:klacz::klacz::klacz: nie ma ludzi nie zastąpionych a uczniowie przerastają "mistrzow":loveu:
Z jednego pare zdan, z drugie pare zdan, trzecie zdania gotowe dods zapytanie co dalej mają zamiar robic,ustawowo........i lecimy do przodu:multi::multi:

Wiesz co? Mozesz im dodac ze: z tego co wiem sa organizacje spoleczne, ktore sa gotowe pomoc im w realizacji tego zadania o ile beda mieli teren i srodk finansowe na budowe miedzygminnego schroniska;)

Posted

To wklejam:oops: ARKA,popraw coś jak trzeba dopisać,albo odjąć:evil_lol:

Szanowny Panie Burmistrzu/Wójcie

Zwracam się z apelem o niepodpisywanie umowy z panem Rafałem Pałką na przekazywanie bezdomnych zwierząt z Waszej gminy,do prowadzonego przez niego “pseudoschroniska” w Olkuszu ul.Sikorka 91
Prośbę swą opieram na przesłankach humanitarnych i administracyjnych. Należymy do wspólnoty krajów UE i niegodnym jest,aby
osoby należące do władz administracyjnych naszego kraju,przykładały rękę-choćby nieświadomie- do łamania obowiązujących przepisów dotyczących Ochrony zwierząt.
Schronisko to nie spełnia norm i wymagań określonych w odpowiednich przepisach, tam nie liczy się dobro zwierząt lecz pieniądze otrzymane za każdego psa czy kota! Psy są masowo przyjmowane z co najmniej 23 gmin z terenu województwa małopolskiego.
Schronisko to nie posiada dla tych zwierząt wystarczającej ilości miejsc ani pod żadnym względem odpowiedniego zaplecza, jak i personelu z odpowiednim przygotowaniem do opieki nad zwierzętami, prowadzenia schroniska. Ciche hasło tego schroniska to: "dobry pies, to martwy pies - im mniej wydamy na „opiekę” nad nim, tym więcej zarobimy”!

Pragnę poinformować,iż w dniu 31.12.2008 Powiatowy Lekarz Weterynarii w Olkuszu odwołał się od decyzji Burmistrza,zezwalającej na dalsze prowadzenie schroniska,które nie spełnia wymaganych norm m.innymi sanitarnych.

W związku z przekazanymi Panu faktami pragnę uzyskać informację,jakie kroki zamierza Pan podjąć w ramach ciążącego na gminie prawa,nakazujacego opiekę nad bezdomnymi zwierzętami z jej terenu.

Posted

epe napisał(a):
To wklejam:oops: ARKA,popraw coś jak trzeba dopisać,albo odjąć:evil_lol:

Szanowny Panie Burmistrzu/Wójcie

Zwracam się z apelem o niepodpisywanie umowy z panem Rafałem Pałką na przekazywanie bezdomnych zwierząt z Waszej gminy,do prowadzonego przez niego “pseudoschroniska” w Olkuszu ul.Sikorka 91
Prośbę swą opieram na przesłankach humanitarnych i administracyjnych. Należymy do wspólnoty krajów UE i niegodnym jest,aby
osoby należące do władz administracyjnych naszego kraju,przykładały rękę-choćby nieświadomie- do łamania obowiązujących przepisów dotyczących Ochrony zwierząt.
Schronisko to nie spełnia norm i wymagań określonych w odpowiednich przepisach, tam nie liczy się dobro zwierząt lecz pieniądze otrzymane za każdego psa czy kota! Psy są masowo przyjmowane z co najmniej 23 gmin z terenu województwa małopolskiego.
Schronisko to nie posiada dla tych zwierząt wystarczającej ilości miejsc ani pod żadnym względem odpowiedniego zaplecza, jak i personelu z odpowiednim przygotowaniem do opieki nad zwierzętami, prowadzenia schroniska. Ciche hasło tego schroniska to: "dobry pies, to martwy pies - im mniej wydamy na „opiekę” nad nim, tym więcej zarobimy”!

Pragnę poinformować, iż Powiatowy Lekarz Weterynarii w Olkuszu odwołał się do kolegium odwoławczego w Krakowie, od decyzji Burmistrza wydanej w dniu 31 grudnia 2008 zezwalającej na dalsze prowadzenie schroniska, które nie spełnia wymaganych norm: [SIZE=2][SIZE=3]lokalizacyjnych i strukturalnych, dobrostanu zwierząt.Powiatowy Lekarz Weterynarii natomiast wydał, w dniu 31 grudnia 2008r, decyzje zgodna z jego komeptencjami: zakaz przyjmowania zwierząt do schroniska w Olkuszu.

W związku z przekazanymi Panu faktami pragnę uzyskać informację; jakie kroki zamierza Pan podjąć wynikajace z faktu ciazącego na gminie obowiazku opieki nad bezdomnymi zwierzętami, zgodnie z ustawą o ochronie zwierząt.

No przeczytajcie,epe...

Posted

Asior napisał(a):
czyli na adres burmistrza ślemy???

Burmistrzow/ wojtow gmin, ktorymi olkusz podpisal umowy...pocekaj wstawie do pstu trzeciego to bedziesz wiedziala.....adersy tez......jest link do kogo slac........

Posted

sleepingbyday napisał(a):
arka, byłoby super.. bo sie przyłamałam, listów i adresów tu po watku lata że hej, mój mały móżdżek nie porządkuje takiej ilości danych :oops:

UWAGA WSZYSCY ZAANGAŻOWANI w poprawe zycia i losu zwierząt z olkuskiego schroniska!! Prosze wrócic do pierwszego postu i przeczytac aktualizacje z datą:
9 stycznia i dzialac zgodnie z instrukcją. DZIEKUJE i powodzenia:evil_lol::loveu::multi::evil_lol:

Posted

ARKA napisał(a):
UWAGA WSZYSCY ZAANGAŻOWANI w poprawe zycia i losu zwierząt z olkuskiego schroniska!! Prosze wrócic do pierwszego postu i przeczytac aktualizacje z datą:
9 stycznia i dzialac zgodnie z instrukcją. DZIEKUJE i powodzenia:evil_lol::loveu::multi::evil_lol:

Przed chwila wyslalam i natychmiast otrzymalam zwrot z:

TRZYCIAZ
ZIELONKI
BRZEZNICA
CHRZANOW / TU PRAWDOPODOBNIE JEST BLAD W MAILU : "CHRZNOW"/

Czy nie powinno byc sekretariat@chrzanow.pl ?

Posted

Dostałam dzisiaj odpowiedź na list, który wysłałam do wojewódzkiego Inspektora Weterynarii - pisze w nim, że w schronisku w Okluszu wszystko jest Ok. I że to nie ich sprawa. Co w takiej sytuacji robić? jeśli gdziś na wątku jest już odpowiedź na moje pytanie, to przepraszam, jestem na Dogomani nowa i jeszcze sobie za bardzo radzę :oops:

Posted

Soifon napisał(a):
Dostałam dzisiaj odpowiedź na list, który wysłałam do wojewódzkiego Inspektora Weterynarii - pisze w nim, że w schronisku w Okluszu wszystko jest Ok. I że to nie ich sprawa. Co w takiej sytuacji robić? jeśli gdziś na wątku jest już odpowiedź na moje pytanie, to przepraszam, jestem na Dogomani nowa i jeszcze sobie za bardzo radzę :oops:

;) ojojoj, cos nie czytamy ze zrozumieniem pism? Cofnij sie w postach i jest omowienie pisma,tu:
http://www.dogomania.pl/forum/11568346-post864.html

Moze nie jest super ale az tak zle tez nie jest, w naszej calej sprawie;)

Posted

ARKA napisał(a):
Ulla suuuuper ze zrobila stronke, umiesc tez zdjecia psiakow, te co tu są na dogo!!!
Łatwiej bedzie podawac linki do strony niz dołaczac zdjecia!!!

W niedziele bedzie nastepna porcja fotek ze srodka + zwierzat wyciagnietych.

Ayla1, malawaszka i misieek, wyslijcie na adres ula.soltysik@proanimals.org zdjecia stworkow z Olkusza bedacych u Was, dopiszemy ze szukaja domow.

Posted

wysylam.

uwazam ze dla leniwych wzor listu plus adresy powinny byc gdzies razem w pierwszym poscie moze? nie wiem.
ja troche zmieniam tekst, niech wiedza ze ludzie sa zaangazowani