kuba123 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 oj zatrzęsły się stołki pod nimi, zatrzęsły Quote
dusje Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Ada, czy zdjecia i pelna inwentaryzacja bedzie rowniez w Waszym posiadaniu? Trzymam kciuki za powodzenie:lol: Quote
epe Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Ada! To brzmi sensownie i sądzę,że sprawa nabrała takiego rozgłosu,że dotrzymają słowa- choćby ze strachu. Czy ktoś robił notatkę ze spotkania? Jeśli to ma być napisane później,to nazwałabym to "protokół ze spotkania stron" A co to pan burmistrz Rzepka,bał się osobiście rozmawiać?Wysłał zastępcę?:evil_lol: Quote
polciuaa Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Ado- ale wlasciciel schronu tez sie oczywiscie zmieni,tak ? Kinya-masz na tej liscie Szymona Wydre i Roberta Gawlinskiego wraz z zona?Albo MArcina Prokopa-bral udzial w akcji Zerwijmy Lancuchy. Pozatym proponuje napisac do redaktorki gazety `Moj pies` z prosba o zrobie np. artykulu o tej umieralni. Quote
__Lara Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 gameta, Soema dziękuję za instrukcję :loveu: juz wszystko gra :p Ada-jeje :multi: wreszcie coś ruszyło :lol: Quote
koss Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='__Lara']Koss, bardzo dobre tłumaczenie angielskie ;) super, przeczytałam cały list, ekstra :) Dziękuje w imieniu ..:eviltong:.szwagra ,tak naprawde to on posprawdzal wszystko- a mówi chyba wszystkim językami ..swiata łacznie ze starogreckim i hebrajskim...a w końcu też Koss.:evil_lol: Arka - i co teraz ..nadal mnie uwielbiasz??:cool3:,bo ja ..całkiem ..całkiem:oops: Malade -plakat wstrzasający..piekielnie,wydrukowałam -jutro akcja szkoła ...bez znieczulenia Quote
__Lara Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 koss napisał(a):Dziękuje w imieniu ..:eviltong:.szwagra ,tak naprawde to on posprawdzal wszystko- a mówi chyba wszystkim językami ..swiata łacznie ze starogreckim i hebrajskim...a w końcu też Koss.:evil_lol: :evil_lol: to nic tylko cieszyć się, że ma się takiego zdolnego szwagrunia :p sorki za offa. Quote
edit_f Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 coś ruszyło.. trzymam kciuki.. dokładam niewielkie cegiełki.. podnoszę.. Quote
Ada-jeje Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Zalezalo nam na spotkaniu z osoba ktora jest blizej tematu a ta osoba wlasnie okazal sie wiceburmistrz. Nie bylo zadnego protokolu z tego spotkania, pojechalysmy nie zapowiedziane i nie uzgadniajac zadnego terminu, a mimo to od razu zostalysmy przyjete. Mamy jeszcze kilka propozycji dla Burmistrzow, zakaz sprzedazy zwierzat na targowiskach i bazarach to jest mozliwe do uchwalenia poprzez radnych ( uchwala gminy) jestem za wprowadzeniem podatku od psow w wys. 20 zl. w stosunku miesiecznym, zas zwolnienia z tego podatku osob ktorzy okaza zasw. o sterylizacji, kastracj, w tym momencie mozna by wlaczyc program sterylizacji ( wzor z Gminy Grodzisk Mazowiecki) ktory to juz wczesniej ortzymaly niektore gminy, ale ich odp. brzmiala NIE. Jestem ciekawa czy i dzisiaj ich odpowiedz bedzie taka sama. Matka wlasciela schroniska oznajmila nam tez ze z gmina Chrzanow nie podpisza umowy ( chyba dlatego ze fundacja miesci sie na terenie Chrzanowa):evil_lol: Quote
gameta Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='__Lara'] gameta, Soema dziękuję za instrukcję :loveu: juz wszystko gra :p Ada-jeje :multi: wreszcie coś ruszyło :lol: Lara, ja cię nie chcę martwić, masz zarys sygnaturki, jest on podlinkowany, ale zdjęcia nie widać :shake: Powalcz jeszcze :evil_lol: ps. ja żeby mieć już podlinkowany, kopiuję z podpisu kogoś innego, gdzie wszystko działa :oops: Quote
__Lara Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 gameta napisał(a):Lara, ja cię nie chcę martwić, masz zarys sygnaturki, jest on podlinkowany, ale zdjęcia nie widać :shake: Powalcz jeszcze :evil_lol: ps. ja żeby mieć już podlinkowany, kopiuję z podpisu kogoś innego, gdzie wszystko działa :oops: Gameta jak zdjęcia nie widać? ja widzę, dziwne :look3::thinkerg: Do dwóch wątków nie mam w ogóle banerków, jedynie ten olkuski mam :p Quote
Ada-jeje Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Arko przeczytaj prosze moje posty z dnia dzisiejszego i prosze o korekty, moich propozycji przedstawionych wiceburmistrzowi. Quote
kuba123 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 gameta napisał(a): ps. ja żeby mieć już podlinkowany, kopiuję z podpisu kogoś innego, gdzie wszystko działa :oops: a ja cytuję post z bannerkiem i kopiuję sam bannerek a następnie wklejam w sygnaturę Quote
ARKA Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='Kinya']Schronisko "posprzątane":cry:, zwierzęta które pzostały nie są wydawane. I tu jest pytanie-JAKIM PRAWEM??? Quote
gameta Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='Ada-jeje']Arko przeczytaj prosze moje posty z dnia dzisiejszego i prosze o korekty, moich propozycji przedstawionych wiceburmistrzowi. Ada-jeje, a Ty wiesz, że podatek od posiadania psów jest w zasadzie nie ściągalny :shake: Wiele miast zrezygnowało, bo np. w Gdyni za rok 2007 wpłynęło 1200zł tego podatku (za jednego psa wynosił 25zł) i od 2008 nie ma już tego podatku. Bo to jest tak, jak z abonamentem za RTV - żeby płacić podatek, musisz sam zgłosić, że masz. A jak nie zgłosisz to nie płacisz :shake: Quote
ARKA Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='gameta']Ada-jeje, a Ty wiesz, że podatek od posiadania psów jest w zasadzie nie ściągalny :shake: Wiele miast zrezygnowało, bo np. w Gdyni za rok 2007 wpłynęło 1200zł tego podatku (za jednego psa wynosił 25zł) i od 2008 nie ma już tego podatku. Bo to jest tak, jak z abonamentem za RTV - żeby płacić podatek, musisz sam zgłosić, że masz. A jak nie zgłosisz to nie płacisz :shake: ;) ja sie dowiem jaka u nas jest sciagalnosc....ale pal diabli podate..byleby byly doplaty do sterylek, czipowanie, usypianie slepych miotow-na koszt gminy i mieszkancy korzystali z tego. Dostają "ulgowy pakiet' a potem rozliczamy. U nas teraz chyba od miesiaca chodzi straz miejska z nasza lokalaną organizacją... i sprawdza czy ludzie mają psy poczipowane..a potem pewnie zaczna rozliczac z podatku..... Quote
gameta Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='ARKA'];) ja sie dowiem jaka u nas jest sciagalnosc....ale pal diabli podate..byleby byly doplaty do sterylek, czipowanie, usypianie slepych miotow-na koszt gminy i mieszkancy korzystali z tego. Dostają "ulgowy pakiet' a potem rozliczamy. U nas teraz chyba od miesiaca chodzi straz miejska z nasza lokalaną organizacją... i sprawdza czy ludzie mają psy poczipowane..a potem pewnie zaczna rozliczac z podatku..... :crazyeye: macie obowiązek czipowania :crazyeye: proszę, proszę :) tak to się może udać :) Jak podatek obowiązywał, to na psiaki brane ze schroniska była (bodajże) dwuletnia dyspensa :) Quote
ARKA Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='Ada-jeje'] Jestesmy zdania ze dla samej Gminy Olkusz to schronisko jeszcze moze isniec warunkowo: kazdy nastepne zwierze trafiajace do schroniska ma miec od razu zrobine zdjecie z dokladnym opisem ktore pozostaje w UM, to samo ma byc powtorzone w schronisku. Chodzi o scisla ewidencje zwierzat. Zostalysmy rowniez poproszone o przeslanie programu strylizacji, czipowania, domow DT o ktorych wspomnialysmy podczas naszej rozmowy. Odbedzie sie rowniez spotkanie Burmistrzow na ktore dostaniemy zaproszone i inne organizacje prozwierzece KTOZ i Stowarzyszenie olkuskie. Moze jeszcze hanek uzupelni moj post. Zosatwiam tez dla niej napisanie informacji z wizyty w schronisku. A dlaczego ma nie byc jak w cywilizowanym kraju, ze zwierzeta sie w schroniski i nie tylko, czipuje? I ..zadna suka nie ma prawa wyjsc bez sterylizacji a jak wydaje sie szczeniaka-suczke-to z zaznaczeniem w umowie adopcyjej, ze ma prawo,w pozniejszym terminie, do nieodplatnej sterylizacji i wyznaczyc termin. Psy w typie ras,SZCZEGOLNIE, KASTRACJA(suki i psy). Mają byc umowy adopcyjne: do czego zobowiazuje sie opiekun i co mu grozi jesli nie spelni warunkow umowy. Ma byc opracowany jasny i klarowny regulamin schroniska, to podstawa. No i godziny adopcji akceptowalne, realne dla spoleczenstwa. Ja to chetnie bym tam widzial kierownika jakiegos 'z glowa' i sercem do zwierzat a nie p. Pałke. "Jaki pan taki kram". Jaki kierownik tacy pracownicy majacy bezposredni kontakt ze zwierzetami. Czyli, ze w porozumieniu z UM i organizacjami wybrany.:multi: Quote
sleepingbyday Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Ada, to wszystko brzmi nbardzo sensownie, ale powiedz też - jakie wrażenie odnosłas z tego spotkania. potakują tylko, czy faktycznie wygląda, że sprawa ruszy? Quote
sleepingbyday Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 aż boje sie powiedzieć, że super.... w budowie schronu to można im pomóc o tyle, ze wiemy (tzn ci, którzy w schronach pracują) jakie rzeczy sa istotne... dla przykłądu piekny projekt nowego palucha nie był konsultowany i ma sporo błędów, np szerokie przerwy pomiędzy sztachetami oddzielającymi wybiegi, przez które to przerwy niejedna łapa była odgryziona. a wystarczy sztachety zrobić na zakładkę, po ukosie... Quote
Morgan:-) Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 :cool2: BRAWO :thumbs: DZIEWCZYNY :klacz::klacz::klacz: Quote
Ada-jeje Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Jestem pewna ze sprawa ruszy, wiceburmisrz przyznal sam ze oni nie tak dobrze znaja przepisy jak my, i ja go rozumiem bo nikt z nas nie jest alfa i omega, zaden Burmistrz nie chce zeby o jego miescie pisano zle, bo to zle swiadczy go gospodarzu miasta. Chca wpolpracy i pomocy w udzielaniu im rad jak rozwiazac ten problem, zdajac sobie sprawe ze w budowie schroniska im nie pomozemy. :shake: Powiedzial tez ze jeszcze w tym miesiacu postara sie o zorganizowanie spotkania burmistrzow na ktore miedzy innymi zostaniemy zaproszone. Quote
gameta Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Ada-jeje napisał(a):Jestem pewna ze sprawa ruszy, wiceburmisrz przyznal sam ze oni nie tak dobrze znaja przepisy jak my, i ja go rozumiem bo nikt z nas nie jest alfa i omega, zaden Burmistrz nie chce zeby o jego miescie pisano zle, bo to zle swiadczy go gospodarzu miasta. Chca wpolpracy i pomocy w udzielaniu im rad jak rozwiazac ten problem, zdajac sobie sprawe ze w budowie schroniska im nie pomozemy. :shake: Powiedzial tez ze jeszcze w tym miesiacu postara sie o zorganizowanie spotkania burmistrzow na ktore miedzy innymi zostaniemy zaproszone. To dalsze petycje są konieczne? Wg mnie są, żeby nie przeminęło z wiatrem... Quote
ARKA Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='Ada-jeje']Jestem pewna ze sprawa ruszy, wiceburmisrz przyznal sam ze oni nie tak dobrze znaja przepisy jak my, i ja go rozumiem bo nikt z nas nie jest alfa i omega, zaden Burmistrz nie chce zeby o jego miescie pisano zle, bo to zle swiadczy go gospodarzu miasta. Chca wpolpracy i pomocy w udzielaniu im rad jak rozwiazac ten problem, zdajac sobie sprawe ze w budowie schroniska im nie pomozemy. :shake: Powiedzial tez ze jeszcze w tym miesiacu postara sie o zorganizowanie spotkania burmistrzow na ktore miedzy innymi zostaniemy zaproszone. U nas bylo nie rozowo. Jak Pani od spraw zwierzat "poleciala ze stolka' i wzieli osobe kompetentną to ruszylo z marszu. Nikt od burmistrza nie wymaga znajomosci tematu, chociaz kazdy z nich ma podporzadkowane jakies tam dzialy/ tematy. Ktos w urzedzie bierze pensje a w zakresie swoich obowiazkow ma:"zwierzeta bezdomne z terenu gminy". Nikt nie urodzil sie alfa i omega, jest dostep do internetu a wiedza podana na talerzu tylko,TRZEBA CHCIEC. Niech sobie jeden z drugim z urzednikow pomysli,ze ma prace, czyli papu, dzieki tym zwierzetom, bo ma taki temat w swoich obowiazkach zawodowych i ma sie z tych obowiazkow rzetelnie wywiązywac wobec tych zwierzat bo jak nie to bay.. Quote
epe Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Ada! A ileż to wiosenek sobie liczy ta kobieta-potwór?:angryy: I jeszcze się stawia? Chyba już ma zmiany sklerotyczne- stoi na krawędzi i jeszcze się odgraża:evil_lol: Quote
Recommended Posts