Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ada!
To brzmi sensownie i sądzę,że sprawa nabrała takiego rozgłosu,że dotrzymają słowa- choćby ze strachu.
Czy ktoś robił notatkę ze spotkania?
Jeśli to ma być napisane później,to nazwałabym to "protokół ze spotkania stron"
A co to pan burmistrz Rzepka,bał się osobiście rozmawiać?Wysłał zastępcę?:evil_lol:

Posted

Ado- ale wlasciciel schronu tez sie oczywiscie zmieni,tak ?

Kinya-masz na tej liscie Szymona Wydre i Roberta Gawlinskiego wraz z zona?Albo MArcina Prokopa-bral udzial w akcji Zerwijmy Lancuchy.

Pozatym proponuje napisac do redaktorki gazety `Moj pies` z prosba o zrobie np. artykulu o tej umieralni.

Posted

[quote name='__Lara']Koss, bardzo dobre tłumaczenie angielskie ;) super, przeczytałam cały list, ekstra :)

Dziękuje w imieniu ..:eviltong:.szwagra ,tak naprawde to on posprawdzal wszystko- a mówi chyba wszystkim językami ..swiata łacznie ze starogreckim i hebrajskim...a w końcu też Koss.:evil_lol:
Arka - i co teraz ..nadal mnie uwielbiasz??:cool3:,bo ja ..całkiem ..całkiem:oops:
Malade -plakat wstrzasający..piekielnie,wydrukowałam -jutro akcja szkoła ...bez znieczulenia

Posted

koss napisał(a):
Dziękuje w imieniu ..:eviltong:.szwagra ,tak naprawde to on posprawdzal wszystko- a mówi chyba wszystkim językami ..swiata łacznie ze starogreckim i hebrajskim...a w końcu też Koss.:evil_lol:

:evil_lol: to nic tylko cieszyć się, że ma się takiego zdolnego szwagrunia :p sorki za offa.

Posted

Zalezalo nam na spotkaniu z osoba ktora jest blizej tematu a ta osoba wlasnie okazal sie wiceburmistrz. Nie bylo zadnego protokolu z tego spotkania, pojechalysmy nie zapowiedziane i nie uzgadniajac zadnego terminu, a mimo to od razu zostalysmy przyjete. Mamy jeszcze kilka propozycji dla Burmistrzow, zakaz sprzedazy zwierzat na targowiskach i bazarach to jest mozliwe do uchwalenia poprzez radnych ( uchwala gminy) jestem za wprowadzeniem podatku od psow w wys. 20 zl. w stosunku miesiecznym, zas zwolnienia z tego podatku osob ktorzy okaza zasw. o sterylizacji, kastracj, w tym momencie mozna by wlaczyc program sterylizacji ( wzor z Gminy Grodzisk Mazowiecki) ktory to juz wczesniej ortzymaly niektore gminy, ale ich odp. brzmiala NIE.
Jestem ciekawa czy i dzisiaj ich odpowiedz bedzie taka sama. Matka wlasciela
schroniska oznajmila nam tez ze z gmina Chrzanow nie podpisza umowy ( chyba dlatego ze fundacja miesci sie na terenie Chrzanowa):evil_lol:

Posted

[quote name='__Lara'] gameta, Soema dziękuję za instrukcję :loveu: juz wszystko gra :p

Ada-jeje :multi: wreszcie coś ruszyło :lol:

Lara, ja cię nie chcę martwić, masz zarys sygnaturki, jest on podlinkowany, ale zdjęcia nie widać :shake: Powalcz jeszcze :evil_lol:

ps. ja żeby mieć już podlinkowany, kopiuję z podpisu kogoś innego, gdzie wszystko działa :oops:

Posted

gameta napisał(a):
Lara, ja cię nie chcę martwić, masz zarys sygnaturki, jest on podlinkowany, ale zdjęcia nie widać :shake: Powalcz jeszcze :evil_lol:

ps. ja żeby mieć już podlinkowany, kopiuję z podpisu kogoś innego, gdzie wszystko działa :oops:

Gameta jak zdjęcia nie widać? ja widzę, dziwne :look3::thinkerg:
Do dwóch wątków nie mam w ogóle banerków, jedynie ten olkuski mam :p

Posted

gameta napisał(a):

a ja cytuję post z bannerkiem i kopiuję sam bannerek a następnie wklejam w sygnaturę

Posted

[quote name='Ada-jeje']Arko przeczytaj prosze moje posty z dnia dzisiejszego i prosze o korekty, moich propozycji przedstawionych wiceburmistrzowi.

Ada-jeje, a Ty wiesz, że podatek od posiadania psów jest w zasadzie nie ściągalny :shake: Wiele miast zrezygnowało, bo np. w Gdyni za rok 2007 wpłynęło 1200zł tego podatku (za jednego psa wynosił 25zł) i od 2008 nie ma już tego podatku. Bo to jest tak, jak z abonamentem za RTV - żeby płacić podatek, musisz sam zgłosić, że masz. A jak nie zgłosisz to nie płacisz :shake:

Posted

[quote name='gameta']Ada-jeje, a Ty wiesz, że podatek od posiadania psów jest w zasadzie nie ściągalny :shake: Wiele miast zrezygnowało, bo np. w Gdyni za rok 2007 wpłynęło 1200zł tego podatku (za jednego psa wynosił 25zł) i od 2008 nie ma już tego podatku. Bo to jest tak, jak z abonamentem za RTV - żeby płacić podatek, musisz sam zgłosić, że masz. A jak nie zgłosisz to nie płacisz :shake:

;) ja sie dowiem jaka u nas jest sciagalnosc....ale pal diabli podate..byleby byly doplaty do sterylek, czipowanie, usypianie slepych miotow-na koszt gminy i mieszkancy korzystali z tego.
Dostają "ulgowy pakiet' a potem rozliczamy.
U nas teraz chyba od miesiaca chodzi straz miejska z nasza lokalaną organizacją... i sprawdza czy ludzie mają psy poczipowane..a potem pewnie zaczna rozliczac z podatku.....

Posted

[quote name='ARKA'];) ja sie dowiem jaka u nas jest sciagalnosc....ale pal diabli podate..byleby byly doplaty do sterylek, czipowanie, usypianie slepych miotow-na koszt gminy i mieszkancy korzystali z tego.
Dostają "ulgowy pakiet' a potem rozliczamy.
U nas teraz chyba od miesiaca chodzi straz miejska z nasza lokalaną organizacją... i sprawdza czy ludzie mają psy poczipowane..a potem pewnie zaczna rozliczac z podatku.....

:crazyeye: macie obowiązek czipowania :crazyeye: proszę, proszę :) tak to się może udać :)

Jak podatek obowiązywał, to na psiaki brane ze schroniska była (bodajże) dwuletnia dyspensa :)

Posted

[quote name='Ada-jeje'] Jestesmy zdania ze dla samej Gminy Olkusz to schronisko jeszcze moze isniec warunkowo: kazdy nastepne zwierze trafiajace do schroniska ma miec od razu zrobine zdjecie z dokladnym opisem ktore pozostaje w UM, to samo ma byc powtorzone w schronisku.
Chodzi o scisla ewidencje zwierzat. Zostalysmy rowniez poproszone o przeslanie programu strylizacji, czipowania, domow DT o ktorych wspomnialysmy podczas naszej rozmowy. Odbedzie sie rowniez spotkanie Burmistrzow na ktore dostaniemy zaproszone i inne organizacje prozwierzece KTOZ i Stowarzyszenie olkuskie. Moze jeszcze hanek uzupelni moj post. Zosatwiam tez dla niej napisanie informacji z wizyty w schronisku.
A dlaczego ma nie byc jak w cywilizowanym kraju, ze zwierzeta sie w schroniski i nie tylko, czipuje? I ..zadna suka nie ma prawa wyjsc bez sterylizacji a jak wydaje sie szczeniaka-suczke-to z zaznaczeniem w umowie adopcyjej, ze ma prawo,w pozniejszym terminie, do nieodplatnej sterylizacji i wyznaczyc termin.

Psy w typie ras,SZCZEGOLNIE, KASTRACJA(suki i psy).

Mają byc umowy adopcyjne: do czego zobowiazuje sie opiekun i co mu grozi jesli nie spelni warunkow umowy.
Ma byc opracowany jasny i klarowny regulamin schroniska, to podstawa.
No i godziny adopcji akceptowalne, realne dla spoleczenstwa.
Ja to chetnie bym tam widzial kierownika jakiegos 'z glowa' i sercem do zwierzat a nie p. Pałke.

"Jaki pan taki kram". Jaki kierownik tacy pracownicy majacy bezposredni kontakt ze zwierzetami.
Czyli, ze w porozumieniu z UM i organizacjami wybrany.:multi:

Posted

aż boje sie powiedzieć, że super....
w budowie schronu to można im pomóc o tyle, ze wiemy (tzn ci, którzy w schronach pracują) jakie rzeczy sa istotne... dla przykłądu piekny projekt nowego palucha nie był konsultowany i ma sporo błędów, np szerokie przerwy pomiędzy sztachetami oddzielającymi wybiegi, przez które to przerwy niejedna łapa była odgryziona. a wystarczy sztachety zrobić na zakładkę, po ukosie...

Posted

Jestem pewna ze sprawa ruszy, wiceburmisrz przyznal sam ze oni nie tak dobrze znaja przepisy jak my, i ja go rozumiem bo nikt z nas nie jest alfa i omega, zaden Burmistrz nie chce zeby o jego miescie pisano zle, bo to zle swiadczy go gospodarzu miasta. Chca wpolpracy i pomocy w udzielaniu im rad jak rozwiazac ten problem, zdajac sobie sprawe ze w budowie schroniska im nie pomozemy. :shake: Powiedzial tez ze jeszcze w tym miesiacu postara sie o zorganizowanie spotkania burmistrzow na ktore miedzy innymi zostaniemy zaproszone.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Jestem pewna ze sprawa ruszy, wiceburmisrz przyznal sam ze oni nie tak dobrze znaja przepisy jak my, i ja go rozumiem bo nikt z nas nie jest alfa i omega, zaden Burmistrz nie chce zeby o jego miescie pisano zle, bo to zle swiadczy go gospodarzu miasta. Chca wpolpracy i pomocy w udzielaniu im rad jak rozwiazac ten problem, zdajac sobie sprawe ze w budowie schroniska im nie pomozemy. :shake: Powiedzial tez ze jeszcze w tym miesiacu postara sie o zorganizowanie spotkania burmistrzow na ktore miedzy innymi zostaniemy zaproszone.

To dalsze petycje są konieczne? Wg mnie są, żeby nie przeminęło z wiatrem...

Posted

[quote name='Ada-jeje']Jestem pewna ze sprawa ruszy, wiceburmisrz przyznal sam ze oni nie tak dobrze znaja przepisy jak my, i ja go rozumiem bo nikt z nas nie jest alfa i omega, zaden Burmistrz nie chce zeby o jego miescie pisano zle, bo to zle swiadczy go gospodarzu miasta. Chca wpolpracy i pomocy w udzielaniu im rad jak rozwiazac ten problem, zdajac sobie sprawe ze w budowie schroniska im nie pomozemy. :shake: Powiedzial tez ze jeszcze w tym miesiacu postara sie o zorganizowanie spotkania burmistrzow na ktore miedzy innymi zostaniemy zaproszone.
U nas bylo nie rozowo. Jak Pani od spraw zwierzat "poleciala ze stolka' i wzieli osobe kompetentną to ruszylo z marszu. Nikt od burmistrza nie wymaga znajomosci tematu, chociaz kazdy z nich ma podporzadkowane jakies tam dzialy/ tematy. Ktos w urzedzie bierze pensje a w zakresie swoich obowiazkow ma:"zwierzeta bezdomne z terenu gminy". Nikt nie urodzil sie alfa i omega, jest dostep do internetu a wiedza podana na talerzu tylko,TRZEBA CHCIEC. Niech sobie jeden z drugim z urzednikow pomysli,ze ma prace, czyli papu, dzieki tym zwierzetom, bo ma taki temat w swoich obowiazkach zawodowych i ma sie z tych obowiazkow rzetelnie wywiązywac wobec tych zwierzat bo jak nie to bay..

Posted

Ada!
A ileż to wiosenek sobie liczy ta kobieta-potwór?:angryy:
I jeszcze się stawia? Chyba już ma zmiany sklerotyczne- stoi na krawędzi i jeszcze się odgraża:evil_lol: