Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sesila skontaktuj sie prosze na PW z pajunia, ona poda Ci gdzie slac pisma dalej i do jakich organizacji, koniecznie prosze dolaczyc fotki. Szukamy dalej kontaktu z Francja Anglia i Dania, napewno sa na dogo tez osoby z tych Krajow.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Rozmawialam teraz z Roma czyli xxxx52 w Niemczech, miasto partnerskie wspolpracujace z Olkuszem tez juz powiadomione przez xxxx52, ktora to przeslala najpierw zdjecia z tej mordowni a pozniej rozmawiala osobiscie ( z burmistrzem miasta partnerskego) w Niemczech.

No i super :multi::multi::multi: własnie, jak ktoś już napisał: niech się poczują jak w Europie :evil_lol:

Posted

[quote name='berni258']witam wszystkich, ja mam pytanie, jestem Olkuszanka, prawie dziesiec dni temu zginal mi pies, Seter Irlandzki, 12 letni. Szukam go wszedzie, wszedzie wisza ogloszenia, dzwonie codziennie do schroniska. Czy ktos wie cos na temat przetrzymywania tam zwierzat???? pomimo zgloszenia wlasciciela. Nie zostalam wpuszczona na teren schroniska i nie mialam szansy obejrzec psow jakie tam przebywaja. Bardzo prosze o odpowiedz.
Czy ktos wie cos na tem tego jak dlugo mozna szukac psa??? czy po dziesieciu dniach mozan jeszcze miec nadzieje, ze sie znajdzie caly i zdrowy?
jestem kompletnie zrozpaczona wychowalam go od szczeniaka i kocham jak czlonka rodziny.
Co robic???

to ten piesek, może go ktoś przyuważy... :roll:

Posted

ARKA napisał(a):
:loveu: dziekujemy. Emilce "to pojdzie jak po masle":loveu:

:huh: czy ja sié skarzylam na brak zajéc w weekend? :evil_lol: jasnne, nie ma sprawy (mézus znów bédzie wysmiewal patos polskich listów urzédowych :diabloti:)

Posted

Cos mi tu nie gra :shake: w gazecie krakowskiej czytamy ze magistrat nie podpisal jeszcze umowy ze schroniskiem na rok biezacy, to skad sie wziely nowe psy ktore dzis widziala Ulaa. :crazyeye:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Cos mi tu nie gra :shake: w gazecie krakowskiej czytamy ze magistrat nie podpisal jeszcze umowy ze schroniskiem na rok biezacy, to skad sie wziely nowe psy ktore dzis widziala Ulaa. :crazyeye:

pewnie z innej gminy, z którą ma nadal umowę

Posted

Czyli zgode na prowadzenie tej mordowni ma nadal, to tylko Olkusz nie podpisal z nim umowy na wylapywanie psow. :angryy: Cholera ze tez jutro jest sobota do zadnej gminy nie mozna nawet zadzwonic zeby sie dowiedziec na juz czy podpisali z nim nowe umowy. :angryy:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Cholera ze tez jutro jest sobota do zadnej gminy nie mozna nawet zadzwonic zeby sie dowiedziec na juz czy podpisali z nim nowe umowy. :angryy:

ada, kazda umowa moze byc zawarta w innym miesiacu wiec poprostu biegnie. Tylko wydanie decyzji administracyjnej przez wielmoznego p.Janika moze od reki powstrzymac przyjmowanie psow do schroniska.
I p.Janik bedzie zobowiazany o tym fakcie powiadomic UM Olkusz a UM Olkusz powinnien powiadomic gminy. Czy tez Olkusz nie wyda zezwolenia i powiadomi p. Janika itd.administracyjnie.

Posted

Najgorsze to czekanie, piasnie i niszczenie lasow na papier, wszedzie gdzie czlowiek wlazi za soba po kolei wszysko niszczy. :mad: Trudno w takim razie jak jutro uporamy sie z wydrukowaniem pism do gmin, to piszemy do nastepnych urzedow.

Posted

Moi znajomi wiedzą jeszcze tylko bannerek sobie wrzucę.

Ja również mogę zadzwonić do urzędu ;) Jeśli wolno, choć od Krakowa dzielą mnie 4 godziny drogi (przy małym ruchu).
Czy coś jeszcze mogę zrobić?

Posted

Tak sobie pomyśłałem. Maile mailami. Wysyła się łatwo i tanio ale równie łatwo się je kasuje albo nie odbiera. Prawdziwą uciążliwość stanowią pisma polecone i to najlepiej ZPO. I jeszcze trzeba odpisać:diabloti:

Posted

[quote name='ARKA']Jeszcze mają miasta partnerskie w: Danii, Anglii i Francji:cool1:

Bjerringbro, Staffordshire Moorlands,Bruay-La Buissiere

Czy Bjerringbro to Dania?
Jeżeli nikogo znajomego tam nie ma, to napiszę do Pani którą poznałam podczas korespondencji w sprawie pomocy dla psiaka z dogo.
Czy możecie mi podesłać kogoś kto zrobił tłumaczenia abym przesłała "gotowca"?
Jestem wredna baba, jak zobaczyłam zdjęcie pana J. to nabrałam ochoty na licytację bazarkową jego "fotelika" :evil_lol:, każdy grosz się przyda na psiaki z Olkusza.

Posted

[quote name='AdaK']TVN przysłał mi odpowiedź, proszą o podanie numeru telefonu.

PS. Mam podać czy nie? mam 11 lat, czy to zmieni coś?
Podaj nr.tel. Ady. podaje Ci na pw.

Posted

petycje rozeslalam.co do tvn to skoro chca rozmawiac to warto to wykorzystac sama tam pracowalam i wiem,ze warto bo oni sie na ogol zywo takimi rzeczami interesuja.czy ktos juz sie z nimi zdzwonil?

Posted

Niech mi ktos przesle tekst petycji, bo widze 2 teksty i nie bardzo sie rozeznaje w tym. Na czytanie watku brakuje mi czasu, (sa jeszcze inne watki). Chce przetlumaczyc na niemiecki i wyslac dalej do wyslania.