Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Droga Mariuszko!
Z Twojego postu wynika,ze jesteś nie do końca dobrze poinformowana.
W Olkuszu już nie ma schroniska dla zwierząt, dzięki działaniom Fundacji BOZ Argos jak również Fundacji Pro Animals.
To co wkleiłaś to wygrany przetarg przez tego nieszczęsnego Rafała Pałkę na wyłapywanie zwierząt i odwożenie ich do schroniska!!! Do schroniska w Bielsku Białej!!!!
Pałka w byłym schronisku przetrzymuje tylko psy zanim je odwiezie do tego schroniska.
Informuję również,iż Rafał Pałka ma uprawnienia hycla i wyłapuje zwierzęta nie tylko z Olkusza!:angryy:
Sprawy sądowe niestety ciągną się po kilka lat - p.Pałka robi wszystko,aby opóźnić wyroki, wiecznie jest chory, a jak nie on to jego świadkowie. Ostatnio została przełożona rozprawa,bo p.Pałka nie mógł przybyc z powodu urlopu:angryy:
A sprawa dotyczy m.innymi oskarzenia o znęcanie się nad zwierzetami.
Więc jak widzisz trzeba wiele cierpliwości,aby zakończyć tą jego działalność ostatecznie!!
Trzymaj zatem mocno kciuki,bo może teraz /19.08 kolejny termin rozprawy!/ się uda?
Wydarzenie na FB niewiele pomoże, bo na sądy to nie działa - to może lepiej petycja do sądu?:razz:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malawaszka']nie ma formalnie schroniska, ale nadal psy tam umierają w męczarniach, chore, nie leczone, bez opieki wet... niech to się już skończy a to miejsce powinno zostać zrównane z ziemią!

Święte słowa Malawaszko!!!
Czasem człowiek ma ochotę samemu wymierzyć sprawiedliwość - bo ta w sądzie nie zawsze satysfakcjonuje oskarzycieli:angryy:
Mnie rozwalił powód nieobecności oskarżonego - urlop!!!!??:angryy: - i sąd to uwzglednił, bo takie sa przepisy /sprawdzałyśmy/
Czy to jest normalne?
A facet narazie bezkarny, a poniewaz teraz zarobki mu znacznie opadły,bo żyje tylko z wyłapywania psów, to zwierzęta,które przetrzymuje już totalnie olewa - ale co mu zrobisz? On ma umowę, to je przetrzymuje, zastanawiam się,czy choć im daje pić?
Przecież woda też kosztuje:angryy:
Trzymajcie kciuki bardzo mocno,aby został skazany!!! To będzie początek jego końca:razz:

Posted

Psy masowo na kwarantannie umierają tan na nosówkę i inne choroby zakażne, nie są wogóle lub są żle leczone, nikogo nie obchodzi ich los po odłapaniu, nawet jak przeżyją w Olkuszu trafiaja do Bielska , a tam też tragedia.

Posted

Ten koszmar potrwa jeszcze. Radze pisac do PIW w Olkuszu. Pomimo ze obiekt zostal wykreslony z nadzoru PIW to zgodnie z ustawa o ochronie zwierzat, znecanie sie nad zwierzetami powinno sie zglaszac(najlepiej pisemnie) miedzy innymi do PIW, Policji. Niestety sa na watku osoby ktore duzo krzycza ale nie chca wystepowac jako swiadkowie. Dla mnie nie jest do pojecia jak mozna byc miklosnikiem zwierzat, krzyczec na forum, gdzie wiadomo nic te krzyki nie wniosa i nie zatrzymaja znecania sie nad zwierzetami, a w bezposredniej walce nie brac udzialu.

Posted

W olkuskim schronisku psy przebywają tylko tymczasowo. oczekując na transport do bielska ale w tym czasie nie otrzymują ŻADNEJ pomocy... po prostu są umieszczane w klatkach, nawet takie chore, umierające po których widać że nie przeżyją kolejnego dnia bez pomocy i to jest najgorsze...

pan Pałka nie chce wpuszczać ludzi za bramy `schroniska` , nie chce żeby ktoś robił tam zdjęcia, żeby ludzie widzieli jakie dramaty się tam rozgrywają... Sama wiele razy zostałam tam nie wpuszczona a gdy już byłam w środku to zawsze z obstawą pracowników i pod okiem pałki... Oczywiście przed samym wejściem tam zostałam wypytana czy nie jestem z jakiejś fundacji i po co chce z tamtąd zabierać chorego psa... ;/ Oczywiście jeszcze próbowali mi wmówić że do nich psy trafiają w takim stanie i że oni nie mogą z tym nic zrobić...
Szkoda słów... pewnie wiele osób słyszało jak tam jest ale na żywo to jeszcze gorzej wygląda... Zanim coś tam się zmieni pewnie minie trochę czasu bo niestety takie mamy prawo w Polsce...

• 4 weeks later...
Posted

Gandzia napisał(a):
Proszę o pywatną wiadomość od osób, które też dostały list z Olkusza...

Cy to znaczy ze masz wezwanie na 7 pazdziernika? Tez prosze o potwierdzenie kto jeszcze dostal wezwanie?

Posted

Gandzia napisał(a):
Zgadza się 7.10 ... Dużo osób otrzymało wezwanie??

To juz druga rozprawa, w sumie do przesluchania jest okolo 26 swiadkow, Ci sami co juz byli przesluchiwani u prokuratora.
Napewno oprocz Ciebie tym razem maja wezwanie dwie osoby z Trzebini.

• 1 year later...
Posted

Pan Pałka nie próżnuje... znajdźcie info o przetargu na schronisko
[url]http://www.um.ostrowiec.pl/samorzad/przetargi-i-zamowienia-publiczne/ogloszenia-o-wyborze-oferty.html[/url]

Posted

[quote name='Soema']Pan Pałka nie próżnuje... znajdźcie info o przetargu na schronisko
[URL]http://www.um.ostrowiec.pl/samorzad/przetargi-i-zamowienia-publiczne/ogloszenia-o-wyborze-oferty.html[/URL][/QUOTE]

Niektóre gminy w związku z tym maja kontrolę NIK i pan Pałka tez miał albo ma ta kontrole ,mam nadzieję że i tą umową sie zajmą bo niby do jakiego schroniska ma przyjmować psy?

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Niektóre gminy w związku z tym maja kontrolę NIK i pan Pałka tez miał albo ma ta kontrole ,mam nadzieję że i tą umową sie zajmą bo niby do jakiego schroniska ma przyjmować psy?[/QUOTE]
A jak myslisz ze my siedzimy z zalozonymi rekami? Wystarczy poczytac na stronie pisma wyslylane przez nas i do kogo. Oczywiscie sa i takie ktore na dzien dzisiejszy nie mozemy umiescic.

Posted

[quote name='Ada-jeje']A jak myslisz ze my siedzimy z zalozonymi rekami? Wystarczy poczytac na stronie pisma wyslylane przez nas i do kogo. Oczywiscie sa i takie ktore na dzien dzisiejszy nie mozemy umiescic.[/QUOTE]

Jolu ja napewno nie sądze ,ze siedzicie z założonymi rękami ,ja wiem że wy działacie ,nie mam czasu przegladac ani całego dogo ani waszej strony ja tylko stwierdziłam fakt ,ze niektóre gminy maja kontrole Nik i ze pałka tez ma , a to że napisałam ,że mam nadzieję ze i ta gminą się zajmie to dlatego ,ze wysłałm juz ta umowe do odpowiedniej osoby i wcale nie miałam zamiaru wam zawracać głowy.;)

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Jolu ja napewno nie sądze ,ze siedzicie z założonymi rękami ,ja wiem że wy działacie ,nie mam czasu przegladac ani całego dogo ani waszej strony ja tylko stwierdziłam fakt ,ze niektóre gminy maja kontrole Nik i ze pałka tez ma , a to że napisałam ,że mam nadzieję ze i ta gminą się zajmie to dlatego ,ze wysłałm juz ta umowe do odpowiedniej osoby i wcale nie miałam zamiaru wam zawracać głowy.;)[/QUOTE]
Beatko nie zawracasz nam glowe o informacji ze sa kontrole NIK, bo my tylko informujemy NIK ale nie wiedzialysmy ze sa przeprowadzane kontrole. Dzieki. Po czasie bedziemy mogly poczytac protokoly z przeprowadzonych kontroli na podstawie ktorych wyciagniemy kolejne wnioski. Niejednokrotnie NIK nie wie co ma kontrolowac, korzysta z podpowiedzi tych co maja cos do ukrycia z tym ze nie robia tego celowo a raczej z niewiedzy.

• Margo changed the title to Obóz ZAGŁADY w Olkuszu!! Pomocy