ARKA Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 to moze ktos skontaktowal by sie z krakowskim toz i zapytal jak sprawy sie maja. po co tu bic piane jak zadne z Was nie jest z olkusza czy tez okolic i nawet jakos psow wyciagac nie mozna. Dostalam dzis e-mail od dziewczyny ze Szwecji, ze chca pomoc( grupa osob) w sprawie olkuskiego schroniska i psiakom. Co mam napisac? Ktos z was chce z nimi wspolnie cos zrobic? cytuje: Dear Aniela, ´My name is carina and I´m from Sweden. I was on your website and read about the sad situation in the Olkusz shelter I think the name was. So I was wondering if there are some possebilities to help this shelter in some way!? I think the doggies need help there? Do you know anything about this shelter? Can you give me any contact for it so I can ask what we can do? I have a little group helping doggies whit rehoming and more. So if you think we can try to help this poor shelter - Please stay in touch! I see what we can do for helping a little bit. But I must know more about the requirement. Please let me know who I can have a connection whit. Some email or nothing like that. Best Regards, http://www.arka.strefa.pl/Wiezniowie_czlowieka.html Quote
Osiolek Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Arko, czy wiesz co to jest za grupa? Mozna by faktycznie sprobowac nawiazac z nimi wspolprace, to chyba dobry pomysl. Czy napisala jaka to jest organizacja i czy moga pomoc finansowo, materialnie czy tez piszac petycje? Czasem jezdzimy do Polski, mozemy funkcjonowac jako posrednik (np jako firma transportujaca dary ;-) ). Wiesz z jakiej czesci Szwecji ona jest? Quote
Gandzia Posted September 11, 2006 Author Posted September 11, 2006 Nie chcę pisać publicznie co wiem na temat Olkuskiego schroniska bo wiem też, że niekiedy wiedzieli co tu było pisane...można powiedzieć, że wiem sporo i coś musimy zrobić z tym!! Wiem, że dzieci z jakiejś Wolbromskiej szkoły zbierały pieniądze na to schronisko ale kazałam im kupić za to jedzenie - pieniądze by poszły pewnie na inne cele ... W głowie mam tyle myśli tyle planów no ale niektóre chyba nie realne..:( Quote
ARKA Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Osiolek napisał(a):Arko, czy wiesz co to jest za grupa? Mozna by faktycznie sprobowac nawiazac z nimi wspolprace, to chyba dobry pomysl. Czy napisala jaka to jest organizacja i czy moga pomoc finansowo, materialnie czy tez piszac petycje? Czasem jezdzimy do Polski, mozemy funkcjonowac jako posrednik (np jako firma transportujaca dary ;-) ). Wiesz z jakiej czesci Szwecji ona jest? Nie, nie wiem. Podam Ci na pw jej adres e-mail i pogadaj tzn. popisz:lol: Quote
GoniaP Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Wartoby nawiązać z nimi kontakt i ew. współpracę. Serce się kraja. Jakakolwiek pomoc, to zawsze jednak pomoc.... Quote
anettka Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Tego nie można tak zostawić:shake:. Gandzia, a może Ty byś zadzwoniła do KTOZ? Byłaś w schronisku i wiesz co tam sie dzieje. KTOZ: Telefon: (012)421 77 72 lub (012)421 26 85 Fax. 429 43 61 e-mail: ktoz@ktoz.krakow.pl Quote
Gandzia Posted September 12, 2006 Author Posted September 12, 2006 Ok, zadzwonie, a wie ktoś czy była nimi kiedyś zainteresowana telewizja?? Może warto iść na całość nic nie mamy do stracenia a możemy tylko pomóc tym biedakom... Quote
zuziaM Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Gandzia napisał(a):Ok, zadzwonie, a wie ktoś czy była nimi kiedyś zainteresowana telewizja?? Może warto iść na całość nic nie mamy do stracenia a możemy tylko pomóc tym biedakom... Teraz , kiedy sprawa Ozzyego ruszyla ludzkie serca, moze wlasnie telewizja i w ogole media rusza znowu do ataku. "Medar" ma z pewnoscia bezposrednie namiary na media, ktore zajmowaly sie Ozzym. Quote
Gandzia Posted September 12, 2006 Author Posted September 12, 2006 a masz jakiś dobry kontakt z Medar?? Quote
zuziaM Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 [quote name='Gandzia']a masz jakiś dobry kontakt z Medar?? Ok, postaram sie zdobyc od medara jakies namiary na konkretne osoby, ktore interesowaly sie naglasnianiem sprawy Ozzyego. Wiem o jednej osobie, ktora w Expresie reporterow 2 programu TVP nakrecila reportaz o tym Angliku :angryy: , ktory hodowal w Polsce konie ( material byl kilka dni temu - juz drugi reportaz o nim i bedzie wkrotce ciag dalszy) . Do niej mozna sprobowac, ale w tej chwili nie pamietam jej nazwiska. Postaram sie odszukac - gdzies tu w forum juz padlo. Znalazlam : Link do Ekspresu Reporterow i nazwisko tej osoby - Karina Schwerzler z TOZ Tychy (? ) - a to przeciez jakies 60 km od Olkusza : http://ww2.tvp.pl/558,20060418329663.strona Moze sprobowac znalezc z nia kontakt. Zebrac duzo informacji i zdjec i przeslac do niej. Quote
ewkabz Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 słuchajcie, jakiś czas temu, pod koniec lipca był artykuł w przegladzie okluskim o tym, że weszła tam prokuratura i TOZ i ponoc toczy sie postepowanie, nie wiem jak sprawa ma sie dalej. ale w tym artykule facet skarzył sie ze wszystko robi co toz każe a dogomaniacy sie czepiaja ;-). nawet budy psom pomalował, ludzki pan, nie? trza by dop tamtjszego tozyu zadzwonic z zapytaniem co dalej. Quote
zuziaM Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Wlasnie przeslalam link do pani z Gazety studenckiej, ktora zapozna sie z informacjami na temat schroniska w Olkuszu i moze postara sie zrobic z tego uzytek. Piszcie wiec wszystko, co wiecie na ten temat, prosze. Quote
Ksera Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Była w schronisku kontrola czerwcu albo lipcu, nie pamiętam dokładnie. Wszystkie dowody zabezpieczyła policja, ale to trwa i trwa, podobna sytuacja jak w Krzyczkach. Jeżeli chcecie coś zrobić na wszystko muszą być konkretne dowody. Właściciel broni interesu jak lew. Wszyscy wiemy, że zwierzęta cierpią i to nie jest tak, że nikt nic nie robi, tylko wszelkie procedury trwają w nieskończoność. Quote
Gandzia Posted September 13, 2006 Author Posted September 13, 2006 ja mam 70 coś zdjęć ale nie wszystkie pokazują dramat jaki tam panuje. Napewno Malawaszka ma ich więcej dlatego musimy ją o nie poprosić, postaram się napisać do Wieści Wolbromskich o tym dramacie zwierząt, może jacyś ludzie dobrych serc zainteresują się sprawą albo chociaż dowiedzą się o tym miejscu i zaadoptują psiaka... druga sprawa zaraz będe szukać jakiegoś kontaktu z programami takimi jak ,, pod napięciem " ,, sprawa dla reportera " pisałam już do TVN ale narazie żadnych konktetnych odp. inne sprawy na głowie niż Olkuskie psy... Mam informacje ale wolałabym na forum nie pisać tylko prywatnie , lepiej żebyśmy coś mieli przeciwko nim co nie wyjdzie nam z forum.. Quote
Gandzia Posted September 13, 2006 Author Posted September 13, 2006 Może zrobi ktoś baner dotyczący naszej sprawy?? niestety ja się na takich sprawach kompletnie nie znam, ale jak będe musiała to się naucze:) Quote
Gandzia Posted September 13, 2006 Author Posted September 13, 2006 wiem jedno nie zapomne nigdy widoku czarnej małej suczki, która biegała a nagle upadła i nie została jej udzielona pomoc, nie wiem jak długo umierała wiem napewno, że poczuła ulge odchodząc, że nie spędzi w tym miejscu dnia dłużej... W niedziele psy nie były karmione więc jej ciałko zostało pewnie zabrane dopiero w pon. Do tej pory mam ten widok przed oczami ... dlatego też [*] [*] [*] TO DLA NIEJ dla małej cierpiącej suczki z Olkuskiego schroniska... suczka która psychicznie się wykończyła, niestety gdy po nią przyjechałam już jej nie było i właśnie w tym momęcie zaczęła mnie zastanawiać jedna rzecz dotycząca tej suni ale niestety dowodów żadnych to mogą być tylko przypuszczenia a raczej do jej młodych... Quote
anettka Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Słuchajcie to jest dramat...XXI, a olkuskie schronisko to obóz koncentracyjny dla zwierząt:placz: "w niedziele psy nie były karmione" co to w ogóle znaczy:angryy: kierownik zrobił sobie wolne czy co? Quote
Gandzia Posted September 13, 2006 Author Posted September 13, 2006 pracownik się zajmuje karmieniem - go nie ma więc nikt inny tyłka nie ruszy, żeby karmić Quote
Gandzia Posted September 13, 2006 Author Posted September 13, 2006 http://www.schronisko.olkusz.prv.pl/ a tu jak zwykle pięknie kolorowo zero problemów!! Quote
Mona4 Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Powiadomcie,o tym jakiegs Brukowca,oni szukaja sensacji .Jak si sprawa rozejdzie to moze jacys urzednicy rusza 4 literami aby cos zrobic. Quote
Gandzia Posted September 14, 2006 Author Posted September 14, 2006 Właśnie staram się coś mymyślić, żeby chwyciło ludzi za serca a władze żeby ruszyły właśnie te 4 litery::mad: bo siedzą i nic nie robią a w schronisku psy przeżywają straszne męki...:angryy: Quote
Asior Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 moze znowu do interwencji zgłosić. medar napewno ma namiary ...skoro zajęli się sprawa Ozziego to moze i tym się zajmą :( mam taką nadzieje :( Quote
masienka Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Ludziska, o czym tu wogole mowa? Ci ludzie nie sa debilami:angryy: wiecie co sie zmienilo od naglosnienia sprawy w zeszlym roku? Nie spotkacie takich psow jak te ze zdjec:shake: zwierzat wychudzonych jest tylko tyle zeby mogli powiedziec, ze to te, ktore dopiero co przyjeli. Cala reszta odkarmiona bo te, ktore nie moga dostac sie do miski albo sa tak zarobaczone, ze nie przytyja ida na odstrzal aby nigdy nikt nie mial juz okazji sfotografowac takich chodzacych szkieletow. W ktorym schronisku nie spotkacie psow starszych niz piec, szesc lat? bo w *OL* takich nie ma... przeciez wszyscy im tylko klody pod nogi rzucaja a oni nawet kanalizacje zrobili po nakazie z gory bo wczesniej scieki splywaly na okoliczne pola, piekne kolorowe klatki a w nich nieleczone psy, ktore slaniaja sie na nogach albo wrecz umieraja na nosowke i inne chorobska. wypisywane w trakcie adopcji in blanco zaswiadczenia o szczepieniach, akty zgonow podbite przez weta do wypelnienia o dowolnym psie. To wszystko to sa realia i dowody zabezpieczone przez policje przy ostatniej Tozowskiej kontroli... a czas plynie... Quote
Gandzia Posted September 15, 2006 Author Posted September 15, 2006 Ja jestem w trakcie pisania artykułu, ale jeszcze mi tam czegoś brakuje... :roll: Wiem, że psy są usypiane w taki sposów jutro idziesz ty,ty,ty i ty..:-( Gdy poprosiłam raz o uzasadnienie tego dlaczego akurat te psy usłyszałam ,, BO SĄ BRZYDKIE":placz: były młode i starsze, małe i te większe:placz: Gdy byłam tam i powiedziałam, że za dwa dni przyjade po wybranego psa bo nie mam teraz jak go zabrać gdy przyjeźdzałam tego psa już nie było!!Jedną podobno inne suczki zagryzły ale coś mi się nie chcę w to wierzyć, siedziała zawsze z boku spokojna i z obróżką na szyjce:placz: do tej pory jak ja sobie przypominam to rycze do poduszki... Raz był tu wątek o bullterierku właśnie z tego schroniska:angryy: Co dogomaniacy naszczęście go wyciągneli początkowo był sam w kojcu, potem został wpuszczony do innych psów po czym jednemu prawie odgryzł noge - tłuczony jakimś metalem puścił ofiare ... naszczęście udało się przeżyć zaatakowanemu:angryy: Quote
Recommended Posts