Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś się orientuje co się dzieje w **OL** schronisku?? Posty na ten temat ucichły a od ludzi którzy byli zaadoptować psy słysze nie pokojące rzeczy. Kilka zdań z rozmowy prowadzonej na gg : ,,i powiedz mi jak tam wogole te psy traktuja bo ja tym bylam dzis 5sek i jestem w szoku tym co zobaczylam i sama wlascicielka" ,,baba opryskiliwa strasznie i widac na 5km ze ma w dupie wszystkie te psy" ,,ja duzo tez przebywam z psami i czegos takiego jak w olkuszu to nie widzialam w zyciu powaznie ...... nawet nie wiem co mam powiedziec '' ,,jak tam weszlam i zobaczyla ten kocioł 50 psow przy jedej misce to szok juz wiedzialam co sie tam dzieje"
,,jak przyjechalismy z ojcem to akurat przyjechala saria i ona kazala nam wyjsc" ,,i krzyczala na jakiegos chlopaka zeby sie pospieszyl i nas wywalil ja juz wiedzialam o co chodzi bo tak sie nie zachowuja ludzie ktorzy kochaja psy" ,,wiem widzialam 5 sek wystarczylo jak ktos sie zna zeby sie kapac o co chodzi" ,,biegal taki seter anieglski chudy taki ze zebra moglas mu policzyc"

PROSZĘ OSOBY, KTÓRYCH ONI JESZCZE NIE ZNAJĄ O UDANIE SIĘ TAM!!

MUSIMY WSPÓLNIE POZBYĆ SIĘ TEGO PIEKŁA NA ZIEMI!!

Może macie jakieś pomysły?? wiem, żę będzie ciężko, ale nie ma rzeczy nie możliwych. niech ktoś się tam uda zrobi jakieś zdjęcia... proszę...:placz: :placz: :placz: istny oświęcim dla zwierząt:placz: :placz:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

po pierwsze tam nie wolno robić zdjęć, chyba że jesteś z tozu

możliwe, że panuje tam jakiś virus, znajoma wzięła z tego miejsca jedno po drugim trzy psy, wykosztowała się na leczenie w prywatnej lecznicy, i ani jednego nie dało się uratować. na co były chore???

KOSZMAR!!

Posted

ogólnie wiemy, że co tam się dzieje to koszmar i nic pozatym, popieram Vikamilka może jakieś nowe twarze by się tam zakręciły..zbadały sprawe, może będzie chwila, która pozwoli na zrobienie zdjęć...Niestety ja nikogo nie mam takiego..a sprawe znów musimy nagłośnić... pewnie jakby nie ta dziewczyna co do mnie napisała po wizycie z ojcem w schronisku wątek ten byłby nie powstał...szukamy nowych twarzy - co sprawdzą co tam się szykuje...

Posted

Może Przypomnimy Sobie Kilka Starszych Zdjęć I Zaczniemy Działać Aby Znów Te Biedaczki Nie Doznały Tego Piekła Przedewszystkim W Zime...

winDirVariable="C:/WINDOWS"

:mad: :mad: :mad: co wy na to??tO TYLKO PRZYPOMNIENIE:mad: :mad: :mad:

Posted

:angryy: Na Ulicy by mialy lepiej,niz w takim schronisku:angryy:

Moze wyslac te fotki do UM w O.
Moze panowi urzednicy rusza 4 litery i cos z tym zrobia:angryy:

Posted

od lat w tym schronisku dzieje sie zle, sa zdjecia, podobno interwencje i nic to nie zmienia:shake: , co pojedyncza osoba z dogo taka jak np. ja moze zrobic, co zmienic. odpowiedz: NIC
sa na tym forum osoby doswiadczone, osoby z roznych organizacji prozwierzecych, moze niech pomoga, doradza, juz sama nie wiem;
moze.... moze sie zebrac wieksza ilosc ludzi, ktora skupi sie na tym konkretnym schronie, bo takie pojedyncze wypady po prostu nic nie daja
pozd:-(

Posted

Byłam tam, kiedy zabierałysmy Agata i Hawanę. Zdjeć robic nie pozwałają, czasem uda sie ukradkiem. To schronisko podlega Krakowskiemu TOZowi czy KTOZowi. Tam jest konieczna zorganizowana akcja wielu osob zdeterminowanych do rozwiazania tej sprawy. Ludzi, ktorzy byliby w stanie codziennie, w róznych porach byc tam i robic obserwacje, a w razie mozliwosci zdjecia. Takich, którzy chcieliby zgłosic sprawe do prokuratury i mówić o dowodacg, a nie pyskowac. Myśle, ze władze Olkusza wiedza o tym, że to sa kazamaty dla zwierząt, ale nie zamierzaja z tym robic nic. Ale nie ma zbyt wielu osób, ktore naprawde sa zdecydowane ponieść koszty rozwalenia tego schroniska. Tych kilka osób, które tam jezdzą nie zrobi nic. Wiem, ze to nic budującego, ale sytuacja jest włąśnie taka i własciciel schroniska doskonale sobie z tego zdaje sprawe. Jesli KTOZ nie zorganizuje mądrej akcji, to długo tam sie nic nie zmieni.

Posted

no to witajce w klubie.... moze zalozymy klub smutnego psa? bo ja myslalam,ze w dzisiejszych czasach takie rzeczy sie NIE DZIEJA!!!!! ******* !!!

gdzie my zyjemy ????????????!!!!!!!!!!!! **** **** ****!!!

Posted

kiedyś był taki wątek o owczarkach z OL - piekne psy tam były.. Ktoś te zdjęcia jednak robił.. spróbuję wyciagnać ten wątek.. może mam w subskrypcjach

Posted

Już nie wiem co o tym wszystkim mam myśleć:shake: :placz: Jednym słowem Obóz zagłady dla zwierząt:placz: Nie wiem, może jakieś petycje do władz Olkusza, Towarzystwa opieki nad zwierzętami... Napewno mnustwo osób cos takiego podpisze ile w samym Olkuszu i okolicach jest osób, które chcą z tym skończyć :-(

Posted

A więc chętni mogą jeszcze tam poczytać a co do nich czy zostały zaadoptowane nigdy się nie dowiemy:( różne rzeczy się tam dzieją ... echhh... psy chorują albo nagle zdychają, zostają uśpione albo nie wiem co jeszcze... bardzo wiele osób nie wie o istnieniu schroniska w olkuszu, dlatego musimy zadbać o to, żeby się ludzie dowiedzieli co to jest **OL** schronisko

Posted

Tylko, ze to musi zrobić konkretna osoba, która wie duzo i nie da sie wpedzić w emocje ani zastraszyc. Ponadto pojedyncze osoby w rozproszeniu nie zrobia nic.