Gandzia Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Czy ktoś się orientuje co się dzieje w **OL** schronisku?? Posty na ten temat ucichły a od ludzi którzy byli zaadoptować psy słysze nie pokojące rzeczy. Kilka zdań z rozmowy prowadzonej na gg : ,,i powiedz mi jak tam wogole te psy traktuja bo ja tym bylam dzis 5sek i jestem w szoku tym co zobaczylam i sama wlascicielka" ,,baba opryskiliwa strasznie i widac na 5km ze ma w dupie wszystkie te psy" ,,ja duzo tez przebywam z psami i czegos takiego jak w olkuszu to nie widzialam w zyciu powaznie ...... nawet nie wiem co mam powiedziec '' ,,jak tam weszlam i zobaczyla ten kocioł 50 psow przy jedej misce to szok juz wiedzialam co sie tam dzieje" ,,jak przyjechalismy z ojcem to akurat przyjechala saria i ona kazala nam wyjsc" ,,i krzyczala na jakiegos chlopaka zeby sie pospieszyl i nas wywalil ja juz wiedzialam o co chodzi bo tak sie nie zachowuja ludzie ktorzy kochaja psy" ,,wiem widzialam 5 sek wystarczylo jak ktos sie zna zeby sie kapac o co chodzi" ,,biegal taki seter anieglski chudy taki ze zebra moglas mu policzyc" PROSZĘ OSOBY, KTÓRYCH ONI JESZCZE NIE ZNAJĄ O UDANIE SIĘ TAM!! MUSIMY WSPÓLNIE POZBYĆ SIĘ TEGO PIEKŁA NA ZIEMI!! Może macie jakieś pomysły?? wiem, żę będzie ciężko, ale nie ma rzeczy nie możliwych. niech ktoś się tam uda zrobi jakieś zdjęcia... proszę...:placz: :placz: :placz: istny oświęcim dla zwierząt:placz: :placz: Quote
Mona4 Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Dogomaniacy z Olkusza.. wypadaloby to sprawdzic:mad: Quote
paros Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 To ważne!!! :eek2: :eek2: :eek2: Tam dzieje się ............. :mad: Może potrzebna wiyta z TOZ-em :roll: Quote
Vikamilka Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 po pierwsze tam nie wolno robić zdjęć, chyba że jesteś z tozu możliwe, że panuje tam jakiś virus, znajoma wzięła z tego miejsca jedno po drugim trzy psy, wykosztowała się na leczenie w prywatnej lecznicy, i ani jednego nie dało się uratować. na co były chore??? KOSZMAR!! Quote
Vikamilka Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 my byśmy tam podjechali ale znajomym twarzom takim jak my nie chcą wydać żadnego zwierzęcia:angryy: Quote
Vikamilka Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 pytasz, czy ktoś się orientuje, co się tam dzieje... powiem Ci nie dzieje się tam nic dobrego!!!!!!!! Prosta odpowiedź Quote
pajunia Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 tam dzialaly kiedys Malawaszka i Missieek, moze by sie z nimi skontaktowac? Quote
Gandzia Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 ogólnie wiemy, że co tam się dzieje to koszmar i nic pozatym, popieram Vikamilka może jakieś nowe twarze by się tam zakręciły..zbadały sprawe, może będzie chwila, która pozwoli na zrobienie zdjęć...Niestety ja nikogo nie mam takiego..a sprawe znów musimy nagłośnić... pewnie jakby nie ta dziewczyna co do mnie napisała po wizycie z ojcem w schronisku wątek ten byłby nie powstał...szukamy nowych twarzy - co sprawdzą co tam się szykuje... Quote
Gandzia Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 Może Przypomnimy Sobie Kilka Starszych Zdjęć I Zaczniemy Działać Aby Znów Te Biedaczki Nie Doznały Tego Piekła Przedewszystkim W Zime... winDirVariable="C:/WINDOWS" :mad: :mad: :mad: co wy na to??tO TYLKO PRZYPOMNIENIE:mad: :mad: :mad: Quote
Mona4 Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 :angryy: Na Ulicy by mialy lepiej,niz w takim schronisku:angryy: Moze wyslac te fotki do UM w O. Moze panowi urzednicy rusza 4 litery i cos z tym zrobia:angryy: Quote
Gandzia Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 Podnoszee, sprawa życia i śmierci dla tych biedaków Quote
maja jav Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 od lat w tym schronisku dzieje sie zle, sa zdjecia, podobno interwencje i nic to nie zmienia:shake: , co pojedyncza osoba z dogo taka jak np. ja moze zrobic, co zmienic. odpowiedz: NIC sa na tym forum osoby doswiadczone, osoby z roznych organizacji prozwierzecych, moze niech pomoga, doradza, juz sama nie wiem; moze.... moze sie zebrac wieksza ilosc ludzi, ktora skupi sie na tym konkretnym schronie, bo takie pojedyncze wypady po prostu nic nie daja pozd:-( Quote
anettka Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 JAk można powierzyć prowadzenie schroniska komuś, kto ma zwierzęta w dupie Trzeba cos z tym zrobić, one same sobie nie pomogą :placz: Quote
jotka Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Byłam tam, kiedy zabierałysmy Agata i Hawanę. Zdjeć robic nie pozwałają, czasem uda sie ukradkiem. To schronisko podlega Krakowskiemu TOZowi czy KTOZowi. Tam jest konieczna zorganizowana akcja wielu osob zdeterminowanych do rozwiazania tej sprawy. Ludzi, ktorzy byliby w stanie codziennie, w róznych porach byc tam i robic obserwacje, a w razie mozliwosci zdjecia. Takich, którzy chcieliby zgłosic sprawe do prokuratury i mówić o dowodacg, a nie pyskowac. Myśle, ze władze Olkusza wiedza o tym, że to sa kazamaty dla zwierząt, ale nie zamierzaja z tym robic nic. Ale nie ma zbyt wielu osób, ktore naprawde sa zdecydowane ponieść koszty rozwalenia tego schroniska. Tych kilka osób, które tam jezdzą nie zrobi nic. Wiem, ze to nic budującego, ale sytuacja jest włąśnie taka i własciciel schroniska doskonale sobie z tego zdaje sprawe. Jesli KTOZ nie zorganizuje mądrej akcji, to długo tam sie nic nie zmieni. Quote
majafaja Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 no to witajce w klubie.... moze zalozymy klub smutnego psa? bo ja myslalam,ze w dzisiejszych czasach takie rzeczy sie NIE DZIEJA!!!!! ******* !!! gdzie my zyjemy ????????????!!!!!!!!!!!! **** **** ****!!! Quote
paros Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Kiedy obejrzałam te zdjęcia to pęka mi serce :mad: :mad: Nie można zostawić ich na pastwę losu :shake: :-( :-( :-( Quote
anettka Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
paros Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 JAKOŚ TRZEBA IM POMÓC :eek2: :eek2: :eek2: :eek2: Quote
Aggie Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 kiedyś był taki wątek o owczarkach z OL - piekne psy tam były.. Ktoś te zdjęcia jednak robił.. spróbuję wyciagnać ten wątek.. może mam w subskrypcjach Quote
Gandzia Posted September 10, 2006 Author Posted September 10, 2006 Już nie wiem co o tym wszystkim mam myśleć:shake: :placz: Jednym słowem Obóz zagłady dla zwierząt:placz: Nie wiem, może jakieś petycje do władz Olkusza, Towarzystwa opieki nad zwierzętami... Napewno mnustwo osób cos takiego podpisze ile w samym Olkuszu i okolicach jest osób, które chcą z tym skończyć :-( Quote
Gandzia Posted September 10, 2006 Author Posted September 10, 2006 A więc chętni mogą jeszcze tam poczytać a co do nich czy zostały zaadoptowane nigdy się nie dowiemy:( różne rzeczy się tam dzieją ... echhh... psy chorują albo nagle zdychają, zostają uśpione albo nie wiem co jeszcze... bardzo wiele osób nie wie o istnieniu schroniska w olkuszu, dlatego musimy zadbać o to, żeby się ludzie dowiedzieli co to jest **OL** schronisko Quote
jotka Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Tylko, ze to musi zrobić konkretna osoba, która wie duzo i nie da sie wpedzić w emocje ani zastraszyc. Ponadto pojedyncze osoby w rozproszeniu nie zrobia nic. Quote
Recommended Posts