madzior_ka Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Mam prośbę do wszystkich borderomaniaków (i nie tylko) o podanie mi namiarów na dobre hodowle border collie, ponieważ mój kolega szuka psiaka tej rasy, jeśli chodzi o przeznaczenie to będzie tak wszystkiego po trochu, raz za czas będzie z nim jeździł na wystawy, ale generalnie będą się szkolić, bawić we frisbee, może obedience (jak go namówie) itd itp, wiec psiak zajęcia będzie miał sporo, tylko teraz musze mu pomóc znalść odpowiedią hodowlę najlepiej z okolic małopolski (Kraków) , ewentualnie okolice Katowic... no chyba że w tych miejscach nic nie ma to może być z innych części Polski... z góry dziekuje za info:) Quote
Diana14 Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 madziorka_ka troche nie ten dział wybralas na taki temat. Border collie to rasy brytyjskie i tam też jest miejsce na pisanie o nich;) Quote
madzior_ka Posted July 17, 2006 Author Posted July 17, 2006 super... nie ma to jak być ślepym i nie zauwazyć działu poświęconego rasom brytyjskim..... więc ja prosze moderatorów o zamknięcie lub przeniesienie tego tematu do odp. działu bo jak już napisałam jestem slepa...;/// Quote
Gwarek Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 A w rasach brytyjskich jest linkownia i linki do wielu hodowli :D Quote
jamor Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Poszukiwany do zakupu szczeniak BC. wymogi : wiek 3-5 miesięcy, brak reakcji na strzał, zdrowy , bez zaniedbań socjalizacji, piesek musi miec bardzo bardzo bardzo duze zainteresowanie aportem, w kazdych warunkach i sytuacjach. nie musi byc z rodowodem. Quote
mArGoSiA Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Bez rodowodu to nie będziesz miał BC. Porozglądaj się po hodowlach. Quote
jamor Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 dziekuje za pokierowanie, zarejestruje sie ta tamtym forum i popytam. a, i prosze mnie nie zrozumiec zle, to ze nie pytam o rodowód to nie chodzi o kase. najważniejsze to predyspozycje uzytkowe, kasa nie gra zadnej roli. pozdrawiam Quote
Sprytna Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Poszukuję hodowli border collie z zachodniopomorskiego i okolic! Quote
Qeeriefire Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Hodowla Border collie jest w Świnoujściu :http://www.enonae.republika.pl/onas.html Quote
Sprytna Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Tak,wiem sprawdzałam. Ale chodzi mi konkretnie o jakieś jeszcze ;) Mogą być również w Poznaniu. Quote
Qeeriefire Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 To jeżeli chodzi o Poznań : http://www.border.com.pl/start i http://www.jasky.pl/bordercollie/ Quote
Paskuda_Bandzior Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 My też jestesmy z Poznania ;) A sugestia z mojej strony: nie kieruj się tylko odległością. W Polsce będzie teraz dużo miotów, a przejechać Polske to nie problem po ukochanego szczylka! Duży spis hodowli masz tu: http://www.border.wortale.net/art.php?dz=14 W hod Alchera na dom czekaja jeszcze 3 pieski chyba. Jest w czym wybierać aktualnie w Polsce ;) Quote
Sprytna Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Niestety,mamy straszne problemy z dojazdem,dlatego niestety szukam czegoś,co jest bliżej. Decydujemy się wraz z mamą wstępnie na hodowlę Trzy światy. Może wiesz coś o nich więcej? ;) Quote
Paskuda_Bandzior Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Ja po moja suczę tez jechałam sama pociagiem, a byłam nieletnia i zestresowana moim mały borderkiem :P Wiem i znam Tomka i Renatę, ale to ty wybierasz hodowle! ;-) Napisz, zadzwon, odwiedź - mysle, ze udziela Ci informacji, których chcesz i ze miło sobie pogadacie :) Quote
Sprytna Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Ups,pomyliły mi się nazwy,bardzo przepraszam :) Chodzi o Rogonię. Quote
Paskuda_Bandzior Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Z Rogonią również bez problemu nawiążesz kontakt i zapewnie dowiesz się wszystkiego co Cię interesuje :) Jesli psy, skojarzenie, rodzice Ci sie podobają i odpowiadają Twoim wymaganiom to po prostu sie skontaktuj z hodowcami. Quote
Sprytna Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Jestem z nimi w ciągłym kontakcie. Jak myślisz,jak zareagują na to,że przez cały czas rozmawiali z niepełnoletnią osobą? (Oczywiście pod wiedzą mojej mamy). Ogólnie najbardziej odpowiadały nam właśnie psiaki z tego skojarzenia. Jeszcze jesteśmy zainteresowane Enonae, gdzie też będziemy pisać :) Quote
Paskuda_Bandzior Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Sprytna napisał(a):Jestem z nimi w ciągłym kontakcie. Jak myślisz,jak zareagują na to,że przez cały czas rozmawiali z niepełnoletnią osobą? (Oczywiście pod wiedzą mojej mamy). Ogólnie najbardziej odpowiadały nam właśnie psiaki z tego skojarzenia. Nie mam pojęcia jak zareagują, ale myślę, że się przekonasz jak już zaregaują :P Quote
Sprytna Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Tak to jest,jak się nikt za emaila zabrać nie może ;) Poczekamy,zobaczymy. Jeszcze będziemy pisać do tych ze Świnoujścia. Mama jest zachwycona ich sunią! :) Quote
border collie Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Mam pytanko?Znacie jakąś hodowlę BC w okolicach Bydgoszczy?Pytam z ciekawości,ale może namówię rodziców na bordera i chcę wiedzieć.Pozdrawiam ;) Quote
metaxa Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 a może wsyatrczy poszukać? :) pozatym radze się ogarnąć:) Quote
border collie Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 dlaczego ogarnąć?Nic takiego nie zrobiłam,a zresztą marzę o bc.Pewnie ocenisz mnie jako jakąś głupią dziewczynkę,której spodobał się bc,ale tak nie jest,czytam i uczę się o nich 1,5 roku,więc...Myślisz,że nie szukałam?Zresztą jak ma być taka pomoc,to dzięki,sama sobie poradzę...:'( Quote
brjagata Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Wybacz, ale wcale nie wygląda na to, że uczysz się i czytasz ;) Po pierwsze to hodowli przyszłego psiaka nie szuka się pod względem tego, która bliżej. Biorąc byle jakiego psa, z byle której hodowli może się okazać, że nie spełni on Twoich oczekiwań. Porozglądaj się po reproduktorach i stronach hodowli, wybierz rodziców i hodowle, która najbardziej będzie Ci odpowiadać. Ah no i najpierw oczywiście zastanów się jeszcze te 101 razy czy bc to będzie dla ciebie i Twoich warunków odpowiednia rasa ;) I jako, że mam dzisiaj dobry dzień to proszę - http://www.border.wortale.net/art.php?dz=14 :lol: baza ze stronkami zatwierdzonych, polskich hodowli ;) poprzeglądaj, może nawet jeżeli aż tak bardzo Ci na tym zależy to znajdziesz coś w swoim mieście... ale najpierw zastanów się, czy dojrzałaś do decyzji o kupnie psa, tym bardziej takiego jak border ;) zgaduję, że jesteś jeszcze bardzo młoda, pewnie wydaje Ci się, że mimo tego to oczywiście wszystkiemu sprostasz, ale nie zawsze tak jest, tym bardziej u młodych ludzi, którzy często nie wiedzą dokładnie czego tak na prawdę chcą :p [SIZE="1"]swoją drogą tłumaczy się to ludziom po sto razy, jakbyś na prawdę szukała to pewnie byś o tym wiedziała... Quote
metaxa Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 border collie napisał(a):dlaczego ogarnąć?Nic takiego nie zrobiłam,a zresztą marzę o bc.Pewnie ocenisz mnie jako jakąś głupią dziewczynkę,której spodobał się bc,ale tak nie jest,czytam i uczę się o nich 1,5 roku,więc...Myślisz,że nie szukałam?Zresztą jak ma być taka pomoc,to dzięki,sama sobie poradzę...:'( i to ostatnie wlasnie mnie martwi ;p;p;p zreszta kolezanka wyzej ujela wszystko zgrabnie ;] Quote
Recommended Posts