akrim Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Szukamy człowieka który zaśpiewa dla niej słowa znanej piosenki: ".....Twój urok mnie zachwyca czy chcesz być mą czy nie, czy nie, czy nie" Daisy nie chodziła sobie po zielonych,majowych łąkach o nie:shake: - została wyrzucona z samochodu jak śmieć. Trafiła do schroniska w Nowodworze k/Lublina. Wypatrzyły ja tam dobre duszyczki i .....dziś jest pod formalną opieką Fundacji "Bono" Tak wypatrywała swojego człowieka: a ciocia teresz zabrała ją do hoteliku i zrobiła "kuku":evil_lol:: ale za to teraz piękna i pachnąca pozbawiona żywych kleszczy ( w lutym:crazyeye:) oczekuje na zabieg sterylizacji i...śpiewającego Człowieka. Podhalanka jest młoda - ma ok. 1 roku. To potulna, przyjazna ludziom sunia. Nie reaguje agresją na ciągnięcie do samochodu ( co jest zrozumiałe, że nie przepada za tym środkiem lokomocji:roll:) na mocniejsze poklepywanie , na lekkie przydeptanie, choć swój strach przed nieznanymi sytuacjami sygnalizuje;). Napewno była psem podwórzowym bo boi się płytek, drzwi, ale po oswojeniu się zachowuje się poprawnie. Lubi facetów chyba nawet bardziej niż babki. Jest bardzo wychudzona.:-( Stosunek do psów :pozytywny (obojętny bym powiedziała) z całego serca dziękuję teresz and company:lilangel: Quote
teresz10 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 A to jest "kuku" własnie ALE WARTO BYŁO POCIRPIEC DLA URODY Quote
teresz10 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 NO I "PO KIEGO" ZNOWU WCHODZIMY DO SRODKA, ZLE BYŁO NA DWORZE ? ZNOWU TE ŚLISKIE PŁYTKI......PEWNIE MNIE ZNOWU UMYJE... Quote
akrim Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 piękna biała dama:loveu: a że dla urody cierpieć trochę trzeba to wie każda z kobitek;) Quote
as_ko Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 zapisuję sobie ślicznotkę :) Ona ma na prawdę super charakter, przez kraty boksu wyciągała języczek i próbowała mnie lizać :loveu: Quote
teresz10 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 ŚNIEZKA JUZ PO STERYLCE do niedzieli w hoteliku,jezeli wszystko bedzie ok, idzie na tymczas w Lublinie. Tymczas srednio atrakcyjny ze wzgledu na niewielką opieke i brak drugiego psa ktory by sie jej przydał do towarzystwa - ale wyprowadzając ja na spacer przy klinice wiem ze budzi wiele pozytywnych emocji i jest psem bardzo przyjaznym, i dom znajdzie sie napewno. Jest zrownoważona, NIE zachowuje sie jak zwariowany, nieobliczalny szczeniak - spokojna i wesoła ale nie ma w niej wariactwa goldena tylko spokoj owczarka - gospodarza. Strasznie mi sie podoba ten charakter miły do ludzi, przyjazny. Dzisiaj chodziła sobie SNIEZKA w kołnierzu jak gdyby nigdy nic. Gdybym nie wiedziała ze wczoraj miała sterylkę to bym nie uwierzyła. W niedziele Muzzy zrobi zdjęcia do ogłoszen...kochana jest ta psina, wiele ludzi zatrzymuje sie i pyta co to za rasa, a ona macha ogonem zadowolona bo zaraz bedzie glaskanko... Wczoraj zaczepiła nas pani z synem i SNIEZKA wykonała polecenie siad i dala łape...i juz wie ze jest SNIEZKA .... KRÓLEWNA SNIEZKA. Quote
MaDi Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Jak już będą zdjęcia to warto pomyśleć również o rozwieszanych ogłoszeniach. Quote
teresz10 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Pozytywny - np. dzisiaj na spacerze usłyszała hałas i sie nie przelękła tylko nasłuchiwała i poburczała. Widac ze bedzie strozem. Boi sie a raczej bała wchodzic do budynku, widac nie bywała czesto w domu albo i w ogóle , a teraz aby wyjsc na spacer musi przejsc przez kilka drzwi - no nie jest tym zachwycona, ale daje rade...to jeszce młody psiak - wszyscy mówią ze w ciągu tych 4 dni w hoteliku bardzo sie otworzyła. Ona w szceniectwie miała dobry dom, nie była od poczatku zle traktowana, bo bała by sie ludzi i reki a ona wrecz przeciwnie...lgnie do ludzi . Pani w hoteliku całuje ją przed spacerem na pożegnanie w nos..., przytulają sie głowami. Pytałam dzisiaj czy była wobec niej agresywna, odpowiedziała ze pierwszy raz kiedy weszła do boksu SNIEZKA była zdenerwowana ale jak zobaczyła smycz, to sie bardzo ucieszyła. Snieżka ma 10-11 m-cy, jest po wyrzuceniu z samochodu, odłowieniu przez obcych ludzi ,pobycie w schronisku, transporcie do kliniki, kąpieli, sterylce - wszystko w ciągu niecałego miesiąca.... a dookoła wciąż nowi ludzie, ktorzy gdzies wiozą , cos robią - kłują, myją, tną, zakładają kołnierz - ona teraz potrzebuje spokoju i stabilizacji. Sterylka była zrobiona na cito ze względu na to aby szukac DS jak najszybciej Quote
teresz10 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 MaDi napisał(a):Jak już będą zdjęcia to warto pomyśleć również o rozwieszanych ogłoszeniach. Właśnie chcę zrobic jej zdjęcie i wywiesic - tam gdzie jest w hoteliku. Ona na spacerach budzi zainteresowanie...budzi pozytywne emocje, ludzie do niej podchodzą bez obaw bo gapi sie tymi oczyskami i merda ogoniskiem...taka sniezna kula... tylko kochac. Gadam do niej - a ona wie ze SNIEZKA, to sie ogonek tak koncem obraca... nie jak golden cały sie wierci, tylko tak delikatnie. Na spacerze poddaje sie, nie ciągnie w swoją stronę, reaguje na "chodź" i gwizdanie - mysle ze spacery nie sa jej obce. Quote
akrim Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 :multi:Teresz jak Ci podziękować?:loveu: zmienię tytuł wątku bo widzę, że imię "Daisy" się nie przyjęło:evil_lol: ps. meila nie dostałam jeszcze;) Quote
gryf80 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 a wciągu tego całego czasu miała "test"z psami/kotami? Quote
MaDi Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Teresz pomyśl o apaszce z napisem "szukam domu". Quote
teresz10 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='gryf80']a wciągu tego całego czasu miała "test"z psami/kotami? Była wschronisku w boksie ogólnym z psami, nie wywoływała konfliktow. Ona nie interesuje sie i nie pasjonuje innymi psami dopóki nie przekrocza jej terytorium lub nie sa wobec niej agresywne. Nie chce podejsc i powąchac kto to, spokojnie sobie czeka jak ktos podchodzi i uzaleznia zachowanie od delikwenta. Podszedł do nas mały piesek przyjazny i ciekawski - machała ogonem, ciagnął w jej strone czarny amstafek podburkując - tez zaburczała- ale nie pierwsza, jazgotliwą babcie jamniczkę olała totalnie... o koty zapytam, w klinice jest napewno jakis, wezme tez swoja Nutkę na konfrontację. Quote
teresz10 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Stosunek do psów w obliczu człowieka jak widac... [IMG] Quote
mc_mother Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 A tuuuu jest nasza ślicznotka:) Znajdziemy jej domek- marzenie:) Quote
teresz10 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 W sobote o dziewiątej ide na spacer z małą ,jestem tez umówiona z ludzmi ktorzy sa zainteresowani adopcją ... Quote
MaDi Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 teresz10 napisał(a):W sobote o dziewiątej ide na spacer z małą ,jestem tez umówiona z ludzmi ktorzy sa zainteresowani adopcją ... Oby to była szybka i udana adopcja, trzymam kciuki. Quote
teresz10 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Dzisiaj o 9,00 stawiła sie cała rodzina oprocz babci...- i zadecydowalismy o tym ze dzisiaj pojade do nich na wizyte - i jezeli wszystko bedzie ok, bedą jej dt. W domu jej starsza foksterierka - nie wiadomo jak dziewczyny zareagują na siebie. Ten DT chce byc DS. Moje jedyne obawy sa takie ze mając drugiego psa (małej wielkosci) i nie sa swiadomi roznicy wynikającej z wielkosci psa . Quote
MaDi Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Teresz niestety nic nie wymyśliłam z transportem:( Quote
teresz10 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Wczoraj byłysmy na spacerku. SNIEZKA była w super formie , tylko oczko cos dokuczało. Dziaiaj był z nami na spacerze MUZZY psi fotograf, i niunia dostała w prezencie sesje zdjęciową do ogłoszen. Jutro zawoże ją do dt, ale zdecydowałam ze nie odpuszczam tylko szukam DS. Ten pies mógłby byc dogoterapeutą, jest tak zrownowazony i spokojny - uwielbiam ten jej charakter. MUZZY to widział i napewno ujął ten jej charakter w swoich zdjęciach... Quote
evel Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Jak będą fotki od muzzy'ego to mogę zrobić papierowe ogłoszenia w wordzie, można je kserować i rozwieszać na mieście ;) Czy biała dziewczynka się nadaje do domu z ogrodem czy tylko do mieszkania? Bo mogłabym porozwieszać ogłoszenia np. na Czechowie/Choinach, gdzie sporo ludzi mieszka w domkach. Quote
Recommended Posts