Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lara napisał(a):
O! to ci nowina! :-o :p A czemu Pani nie adoptowala Mirulki?

'Pani Chętna na Mikruska' nie adoptowała Mirulki, bo ktoś ją jej sprzed nosa sprzątnął ;-). Nawet popdisała już przy mnie umowę adopcyjną....Tymczasowa Pani Mirulki dla dobra Mirulki wybrała dla niej nowy domek z ogrodem... Podobno mała ma problemy żołądkowe, a 'Pani Chętna na Mikruska' mieszka na 4 piętrze... No i Mirulka trafiła do domku gdzie zawsze ktos będzie....

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam Wszystkich,
i ponieważ jestem nowicjuszką na Dogomanii "w pierwszych słowach mego listu" proszę o wybaczenie gdybym popełnila jakieś "feat pas".
Jestem "Pania Chętną na Mikruska", mieszkam na Gocławiu, rzut beretem od lecznicy na Tatarkiewicza i rzeczywiście na 4 piętrze - tylko że bez windy :oops: . Mam nadzieję, że Mikruskowi nie będzie to zbytnio przeszkadzało.
Jestem od urodzenia psiarą - rok temu w krótkim czasie straciłam dwa psy.
Jamniczkę Lady straciłam w czerwcu 2005 r.( dożyła 18 lat)
Owczarka niemieckiego Luckiego straciłam we wrześniu 2005 r. – po długotrwałej (rocznej) chorobie zwyrodnieniowej kręgosłupa w sytuacji gdy sterydy przestały działać i żadne leki nie przynosiły ulgi w ogromnym bólu (ostanie dwa tygodnie były straszne) podjęliśmy z lekarzami z Tatarkiewicza decyzję o uśpieniu. Przeżył 12 lat.
W domu pozostał Kot Ryszard, stateczny, spsiały (wychowany przez Lady). Bardzo tęknił za Luckim więc mam nadzieję że z Mikrusem zaprzyjaźnią się w try miga. Tyle tytułem wstępu - już teraz bardzo cieszę się na więcej kontaktów z Dogomaniakami

Posted

Obiecuję solennie zamieszczać fotorelacje tylko mam jeden problem - brak aparatu cyfrowego :evil_lol:
Ale od czego ma się przyjaciół :)

Pierwsza relacja po "zadomowieniu" tzn. w przyszłym tygodniu.

Posted

Witamy Panią Mikrusową :multi:
Dopiero dotarłam...
Byliśmy w lecznicy pokazać łapkę. Zdjęto już całkowicie opatrunek, bo wszystko się już ładnie zagoiło :cool3: Jest jeszcze mały strupek, ale lepiej, żeby łapka nie była już "zapakowana" to szybciej dojdzie do siebie. Jeszcze troszkę kuleje, ale może bardziej z przyzwyczajenia, bo właściwie nie ma co go boleć :) We czwartek, gdy go zabierałam ze schroniska prawie w ogóle nie kulał, a wtedy raczej jeszcze łapka mogła boleć...

Najprawdopodobniej odrośnie tylko jeden pazurek, bo z tego drugiego chyba nic nie zostało... A jak będzie w rzeczywistości - czas pokaże...
W razie czego brak jednego pazurka nie będzie mu w niczym przeszkadzał. Felek stracił cały palec i też świetnie sobie radzi :)

Odrobaczyć Mikrusa się dziś nie udało... Jeszcze za szybko. Można to zrobić dopiero w poniedziałek - 18 września. Kupiłam już Drontal Plus i podam mu go w poniedziałek. Znając schroniskowe warunki, sądzę, że dobrze byłoby powtórzyć odrobaczanie po 10 dniach, czyli 28 września.

Na razie tyle. Spróbuję potem porobić fotki i pokazać Wam, jak łapka wygląda bez opatrunku.

Posted

To ostatnia noc Mikruska u mnie...
Pani się zakochała i zabiera maluszka do siebie już jutro...
(Będę ryczeć, ale przynamniej Miki nie zdążył się jeszcze do nas przyzwyczaić...)

"Zieeeeewam...."

A tak wyglada Mikruskowa łapka

Posted

:loveu: :loveu: Mikrusio :loveu: ja tam nie odpuszczę zdjęć chłopaka - bo to chodzące cudeńko. On jest taki słodki :lol:
Beam6 trzymamy za Was kciuki i serdecznie pozdrawiamy - miał chłopak farta :lol:

Posted

beam6 napisał(a):
A przyjmiecie mnie chociaż na szeregowego członka :razz: :lol: ??

to ja proponuje na Prezesa :razz:
Łubudubu łubudubu - niech nam żyje prezes naszego klubu :evil_lol: - to mówiłam ja witokretka - wczoraj nie mówiłam i tydzień temu też nie, bo Mikrusek nie miał domu :D

Posted

ronja napisał(a):
o i siusia po męsku, przy mnie nóżki nie podnosił:evil_lol:

Może się wstydził? :evil_lol:
On we wszystkim naśladuje Chestera. Dziś pójdzie do domu, gdzie są dwa koty. Jak za tydzień zacznie miauczeć to się nie zdziwię :laugh2_2:

Posted

Spoko, spoko - będzie miał też psich kolegów i to blisko. Moja Przyjaciółka, mieszkająca piętro niżej ma 4-letniego labradora, u Moich Rodziców jest 3 letnia Samba - jamniczka szorstka a poza tym Kot Ryszard (ten dorosły) NIE miauczy bo jest spsiały. Szczekać niestety nie nauczył się do tej pory.

A w ogóle SŁUCHAJCIE: ZA OK. GODZINĘ BĘDĘ PO MIKRUSKA !!! :)))) :lol: !!!:lol: !!!!

Przepraszam ale muuuusiałam sobie pokrzyczeć z radości :)

Posted

Melduję posłusznie, że wszystko w porządku :) Mikrusowi się chyba podoba ?:)
Ryszard udaje, że nic się w domu nie zmieniło :lol: Zapoznali się ale "z dużą dozą nieśmiałości" Jutro tez jest dzień i będzie następny meldunek.