Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pies faktycznie jest na topie :evil_lol:
Pokoje i żarcie widac nie rozni sie od naszego . Jedynie to drzewko pomaranczowe to cosik nowego :evil_lol:
Wstawiaj dalej :eviltong:

• Replies 463
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lourdnes napisał(a):
Pies faktycznie jest na topie :evil_lol:
Pokoje i żarcie widac nie rozni sie od naszego . Jedynie to drzewko pomaranczowe to cosik nowego :evil_lol:
Wstawiaj dalej :eviltong:

Oj i tu sie nie zgodze...wszystkie warzywa i owowce...miodzio...nie to co u nas....sama woda.....Arbuzy na sniadanku....palce lizac! :)

Posted

Niom smakowac to wiadomo ,ze nie smakowałam piszę tylko o wygladzie potrawy ,ze zawiera to co i w naszej kuchni :)
Ladne widoczki na miasto i super ,ze w pogode trafiliscie :lol:
A ten facet jest ubrany w prawdziwe kwiaty ?:) Hym...taki bukiet dostac to jest cos hahaha :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Proszę o więcej i o jakies opisy czyli zabierzcie mnie na ta wycieczke chociaz tu na dogo :eviltong:

Posted

Ależ apetycznie:evil_lol: Rewelacja ,aż ślinka leci i nie do wiary co to mozna zrobic z czekolady. Super to wszystko a ostatnie foto cudo :loveu:Aż pochlonelam czekoladkę :evil_lol: Będziesz mnie miala na sumieniu :eviltong:

Musisz kopiowac w imageshack kod forum bo nie wyswietlają Ci sie tutaj zdjęcia tylko linki do nich ;)

Posted

lourdnes napisał(a):
Wklejaj bo my juz tu zniecierpliwieni -zaniedbujesz nas :eviltong:
Na wystawę jedzcie. Szczeniaki i tak nic nie wygrywaja a chodzi o doswiadczenie i obycie tak was jak i psa. Też mialam inne wyobrazenia a tak zobaczyłam i juz wiem ;) Nie ma tam nic trudnego- przetruchtac z psem koleczko czy dwa, ustawic i finito. Dla szczeniakow do tego sa poblazliwi jak cosik nie wychodzi :evil_lol: Tak wiec śmigac bez wykretow :eviltong: A do tego zawrzecie jakies nowe baskowe kontakty to i na przyszlosc bedzie weselej ;)

lourdnes ma rację!
Chodzi o zobaczenie reakcji psa na tyle innych psiaków, na ewent. stresik... No i sa młodzi handlerzy,którzy zawsze chętnie i pomogą i podpowiedzą a nawet sami zaprezentują psiaka... Nie ma co się napinać, serio!
Zgłaszajcie do Szczecina, sędzina OK, niejednego młodego rozbrykanego psiaczka widziała:)

Nie oglądam linków..... Chcę fotki!!!

Pzdr.

Posted

Ja obejrzałam :) Facet-bukiet super- idealny w prezencie na rozne okazje :evil_lol:
Czekolada bajka tym bardziej ,ze ja łacuch jestem a te rzeźby to majstersztyk. Asterix, Obeliks ...a nawet konie były :lol: Jeszcze jakby tak baska zrobili...hahaha ;)
Dajcie znac czy byliscie na wystawie czy odpusciliscie i poprosze o dalsze fotki:evil_lol:

Posted

Doris&Grenio napisał(a):
Słuchajcie juz wiem o co chodzi na tej stronie gdzie wstawiam fotki....:D OJ zalogowałam się i mam dostep do kodu forum....

Ja sie nie loguje. Tam jest napisane kod forum i ten kopiuje.
A co u waszego szkodnika ? :)

Posted

Mam nadzieję, że jednak będziecie na wystawia, obiecuję powiedzieć co i jak. My też się wystawiamy, to będzie okazja poznać się i pogadać.
Najlepiej zaczynać w szczeniakach, Wy i pies zobaczycie o co chodzi, a sędziowie w tej klasie są zawsze życzliwi i przymykają oko na małe wiercipiętki, to przecież jeszcze dzieci :)

Posted

Doris&Grenio napisał(a):
Niw zgłosilismy sie jeszcze...nie wiem czy do wczoraj nie było terminu...

Mam mieszane uczucia....nie lubie byc nieprzygotowana...

nie marudz- ja tez nie bylam i wyszlo ok. Jedz

Posted

Asiaczek napisał(a):
Termin zgłoszeń na Szczecin - 22.05.2011 r.

Pzdr.

Hehe no dobra...więc tak, musze Go najpier zgłosic do zwiazku Kynologicznego? Później wypełnić druk na stronie? Później zapłacić kase na konto i co dalej??

Jak sie przygotowac do wystawy i co musimy miec? Tylko prosze jak krowie na rowie..bo ja bede na wystawie pierwszy raz.... przyznam sie, że to w ogole moj pierwszy pies...

(Obalam tym samym mity o tym, że Basenji nie nadaje się na pierwszego psa:) Jak dla mnie chyba nie mozna było trafić lepiej...ale cóż charakterki się przyciagaja..a pancio stwierdził, że jestesmy bardzo do siebie podobni:) Tak samo uparci, ale skutkuje to tym, ze moj piesio nawet ząbeczki nauczył sie Panci pokazywac...:D Najgorsza komenda.."lezysz"- oj to dla niego potwarz....)

Chyba nie mam wyboru... :)Jamnicze licze na Twoja pomoc.... :)

Posted

Doris&Grenio napisał(a):
Hehe no dobra...więc tak, musze Go najpier zgłosic do zwiazku Kynologicznego? Później wypełnić druk na stronie? Później zapłacić kase na konto i co dalej??

Jak sie przygotowac do wystawy i co musimy miec? Tylko prosze jak krowie na rowie..bo ja bede na wystawie pierwszy raz.... przyznam sie, że to w ogole moj pierwszy pies...

(Obalam tym samym mity o tym, że Basenji nie nadaje się na pierwszego psa:) Jak dla mnie chyba nie mozna było trafić lepiej...ale cóż charakterki się przyciagaja..a pancio stwierdził, że jestesmy bardzo do siebie podobni:) Tak samo uparci, ale skutkuje to tym, ze moj piesio nawet ząbeczki nauczył sie Panci pokazywac...:D Najgorsza komenda.."lezysz"- oj to dla niego potwarz....)

Ja mam tez swoje pierwsze psy i do tego dwa ;) I wbrew temu co sie mowi moje jakos sa grzeczne :evil_lol: Dzis biegalismy bez smyczy po lesie :lol:

Posted

[quote name='Doris&Grenio']Hehe no dobra...więc tak, musze Go najpier zgłosic do zwiazku Kynologicznego? Później wypełnić druk na stronie? Później zapłacić kase na konto i co dalej??
No więc tak.
Idziesz do Związku Kynologicznego w Szczecinie (adres i godziny urzędowania znajdź na www.zkwp.pl).
Dopytaj, ile będzie kosztowała rejestracja psa + rejestracja Was/Ciebie na członków.

Przy rejestracji musisz poprosić o ksero metryczki wraz z numerem rejestracyjnym! To bardzo ważne. Bo wypełniając formularz on-line na wystawe w Sz. musisz podac nr rejestracyjny a nr rodowodu - piszesz, że w przygotowaniu.
To sa formalności.

A przygotowanie psa to tak:
Pokazywanie ząbków + zgryzu.
Chodzenie na smyczy przy lewej nodze przewodnika
Stójka.
Sprawdzanie, czy samczyk ma 2 jajeczka (pomacać).

Trudno tutaj pisac np. o stójce, ale popatrz sobie na zdjęcia z wystaw (np. tutaj na DGM jest temat "Basenji na wystawach"). Zajrzyj do kilku z nich i będziesz wiedziała, jak ma wyglądać ładna stójka. Nie zrażaj się na początku, bo nieraz ciężko jest zapanować na głową, jedną łapą, drugą, łapą, trzecią i czwartą, ogonkiem i na nowo nad głową.... Najpierw przód - głowa - tylne łapy.
Na wystawie będzie jamnicze i Zuzka z Ofikiem. Na pewno "wespół w zespól" pomogą. A ja będę tak mocno zaciskac kciuki , jak nigdy w zyciu:)

Pzdr.

Posted

No pewnie, że pomogę :)
A jak jesteście ze Szczecina, to wszystko: rejestracja w oddziale, zgłoszenie na wystawę i zapłacenie za nią można od ręki załatwić przy jednej wizycie, przynajmniej tak jest w naszym oddziale.

Posted

jamnicze napisał(a):
No pewnie, że pomogę :)
A jak jesteście ze Szczecina, to wszystko: rejestracja w oddziale, zgłoszenie na wystawę i zapłacenie za nią można od ręki załatwić przy jednej wizycie, przynajmniej tak jest w naszym oddziale.

O, proszę, jak fajnie:)

Pzdr.