Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 853
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Franki jest super, grzeczny, slucha sie, tylko taki smutny nadal troche, spi jak obwazanek przytulony do swojego ogona, jakby sam chcial sie utulic, chyba cos go zlego spotkalo wczesniej:(.

Posted

No wiec niestety syn Hani nie będzie mogl doglądac domu i psow, Mila pojdzie do znajomego, a z Frankim nie ma co zrobic. Hania wyjezdza 22.09 wiec sa 2 tygodnie na znalezienie czegokolwiek! Jestem zalamana. Nie wiem co robic. Franki nie moze isc do schroniska, boksu jakiegos nagle, tylko do domu, ale tez za co?? Ja w tym miesiacu wydalam 750 zl na psiaki, bo znalazlam jednego na ulicy i sama mu wszystko oplacam i powiem szczerze nawet chyba symbolicznie nie doloze:(, ponadto jedna z telefonii komorkowych oszukala mnie na baaardzo spora kwote, tlumaczac sie ze internet to sie sam w tej komorce wlacza:-o. (to ostrzezenie dla wszystkich - jak kupujecie komorke poproscie od razu o wylaczanie wszelkich aktualizacji i sprawdzajcie stan konta codziennie - bo obsluga tylko udala ze mi wylaczyla).
PS przepraszam za prywate, ale jak sie wali to chyba wszystko razem:(

Posted

Najlepiej na stale, ale jak i na 2 miesiace sie uda bedzie dobrze, chociaz nie wiem jak to bedzie za 2 miesiace:(. Franki musi znalezc cos na stale, bo jak ona znowu wyjedzie to co zrobimy:(?

Posted

Franki ma zamowione 40 ogloszen, poprosilam ciotke Selenge o wyroznione allegro - zaraz zrobie tresc ogloszenia i wychwyce zdjecia - nie ma najlepszych - czy ktos ma jaksi pomysl - najlepiej w Poznaniu - nie trzeba organizowac rtansportu - temin juz tuz tuz - prosze zmienic tytul watku ze pies ma czas do 21.09!

Posted

Franki ma zdjecia w poscie 1 strona 1 i post 514 i 517 - strona 21. Zaraz pisze do osob ktore tu kiedys u niego byly lub bywaja nadal. W sumie mamy tydzien:(. Czy ktos zrobilby mu gumtree wyroznione? Ja zaplace za allegro wyroznione.

Tekst do ogłoszeń:
[FONT=Tahoma]Franki to młody 2-3 – letni psiak, uratowany z „przechowalni” dla psiaków, z której udało mu się wyjsć cało. Pies od 4 miesiacy przebywa w domu tymczasowym, który niestety musi opuścić. W tej chwili jest w Poznaniu, ale jeśli znajdzie się dla niego dobry dom stały lub tymczasowy zostanie wszędzie dowieziony. Piesek dał się poznać jako cudowny, spokojny, bezproblemowy i grzeczny przyjaciel człowieka. Nie można o nim powiedzieć złego słowa, jest wielką przylepką, prosi o głaskanie, chce być przy człowieku. Jest cichutki, raz tylko szczeknął przez te 4 miesiące – oto co powiedziała o nim osoba, która go poznała: „Duże psy czasami robią trochę zamieszania, swoimi rozmiarami wprawiają w lekkie zakłopotanie, to coś zrzucą, to coś potrącą. A Franki jest taki... dystyngowany. Nie wiem, jak mogę Wam to najlepiej opisać... Taki łagodny, każdy jego ruch ma znaczenie - jak leży, to spokojnie, jak wstaje, to delikatnie, bo ma konkretny powód. Nie zrywa się jak szalony. Ma w sobie wiele gracji. Jest duży, ale trochę mniejszy od Owczarka, poza tym jego rozmiar nie jest przytłaczający, ponieważ jego ruchy są bardzo wyważone i spokojne”. Nie ma w nim cienia agresji – nadaje się idealnie do domu z małymi dziećmi. Załatwia się tylko na dworzu – wystarczą mu 2 spacery dziennie, umie chodzic na smyczy i nie ciągnie. Uwielbia suczki, ale na samce trzeba uważać. Pies jest zaszczepiony i odrobaczony. Nie jest jeszcze wykastrowany, ale będziemy chciały by tak było w przyszłości, by ograniczyć przyrost niechcianych maluchów.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Kontakt:
tel: 785 549 189
mail:
[/FONT][FONT=Comic Sans MS]zaadoptuj.zwierzaka@interia.pl[/FONT], psyogloszenia@interia.pl

Posted

Zrobie Frankiemu ogloszenie na gumtree wyroznione,musimy sie spieszyc,niewiele czasu zostalo:shake:A Franciszek to przeciez pies idealny:lol:Napisal ktos do Kerian?Qrcze ona ma teraz przeprowadzke,ale musimy probowac..

Posted

A jak się wypowiada obecna pani Frankiego,czy po powrocie zechce się nim opiekować,gdyby nie znalazł domu.przecież nie będzie chyba tak czesto wyjeżdżała.Jakby tak było to trzeba zbierać pieniądze na DT.