Plicha Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Tak się cieszę że wszystko dobrze się skończyło :) Ale ona bidulinka na tych zdjęciach ale na pewno szybko dojdzie do siebie :) Ile może mieć lat mniej więcej? Quote
_Aga_ Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Cieszę się strasznie, że domek się tak szybko znalazł :) efra - tu nikt nie chce źle, w 99% ludzie tutaj chcą po prostu pomóc, nie nastawiaj się tak bojowo ;) Quote
basia Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 efra napisał(a):i co! zdziwiona? Nie tym tonem. Nie wiem kim jesteś, bo na wątku nie napisałaś niczego konstruktywnego ani o suni ani o jej adopcji. Wstawienie kilku fotek niczego nie zmieni. Postawiłam na nogi pół Polski po privie jaki dostałam od _Agi_, bo sytuacja przedstawiona została bardzo dramatycznie a Wy potraktowałyście mnie jak złodzieja, który chce sukę Wam ukraść. Nie otrzymałam praktycznie żadnych przydatnych informacji, jedynie nr telefonu, który przez dwa dni był nieosiągalny. Zwyczajnie jest mi przykro, jednak ani Wy i ani ja nie jesteśmy w tej całej sprawie ważne, ważna była i jest wyłącznie Saba i tylko o jej dobro tu chodziło. Na szczęście odezwał się do mnie nowy właściciel suni. Mam nadzieję, że kontakt zostanie z nim podtrzymany i wszystko będzie w porządku. Quote
Mayuko Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Uf, kamień z serca sunia znalazła domek i gdziekolwiek on jest mam nadzieje że zdala od łańcucha Quote
Trisza Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Basiu przepraszam ale otrzymałas odemnie informacje włacznie w tą gdzie przebywa.Ja już wczoraj rozmawialam z Ascaro i wyjasnilam sytuację. Na przyszlosć pamietajmy aby okreslic jasno swoje cele a nie krzyczeć "szybko, pilne", "nie chcę namieszać"- bowiem informacje te nie wszystko mówią a odtajnienie na forum wszystkich informacji może ściągnąć też i świrów.Nie sądzicie? Quote
Trisza Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Dziękuję wszystkim pomocnym:).Basiu, Ascaro wam też.Jesteśmy tutaj po to aby pomagać zwierzakom prawda?:) Quote
efra Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 potraktowałam nie jak złodzieja tylko jak nie zrównoawżona psychicznie. naucz się panować nad emocjamii mysl logicznie Quote
Plicha Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Ja dziękuję Basi w swoim imieniu że tak się przejęła sprawą suni, i mam nadzieję że będzie mogła pomóc jeszcze wielu innym psiakom. Jeśli zakłada się wątek i prosi o pomoc to trzeba poważnie traktować ludzi którzy chcą tej pomocy udzielić. Bo bez takich osób niewiele można osiągnąć. I nadal bardzo się cieszę że sunia znalazła tak szybko domek :) Quote
Trisza Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Przepraszam ale to nie Basia pomogła znaleźć suni dom, tylko zaangażowanie całego forum. Chyba,że o czymś nie wiem...No własnie. Trzeba poważnie się traktować wzajemnie. Quote
Plicha Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Trisza ja wiem że nie Basia :) ale chciała pomóc i to też się liczy. Mi się po prostu nie podobają komentarze Efry, myślę że takie złośliwości są niepotrzebne. No ale koniec juz z tym tematem, ważne że psina bezpieczna :) Quote
Trisza Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Mam nadzieję,że nadal nam się uda współpracować, bez podtekstów i niedomówień. Wszystkim dziękujemy a szczególnie Państwu u których sunia przebywa. To im się należy DZIĘKUJĘ:) Quote
_Aga_ Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 A ja dziękuję wszystkim dziewczynom, które tu przybyły na wątek po mojej prośbie na pw.. Ja osobiście pomagam jedynie tutaj, na dogo, niestety nie fizycznie.. i też nie miałam wszystkich informacji, dlatego ich dalej nie przekazywałam.. Widziałam już takie wątki, na których nie było praktycznie żadnych informacji.. tylko na pw.. jak myślicie, dlaczego? Żeby nie zaszkodzić zwierzęciu.. Informacje były przekazywane tylko na priv.. basiu - może po prostu nie dostałaś pw od Triszy.. Mi się to ostatnio zdarzyło.. Quote
basia Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='_Aga_']A ja dziękuję wszystkim dziewczynom, które tu przybyły na wątek po mojej prośbie na pw.. Ja osobiście pomagam jedynie tutaj, na dogo, niestety nie fizycznie.. i też nie miałam wszystkich informacji, dlatego ich dalej nie przekazywałam.. Widziałam już takie wątki, na których nie było praktycznie żadnych informacji.. tylko na pw.. jak myślicie, dlaczego? Żeby nie zaszkodzić zwierzęciu.. Informacje były przekazywane tylko na priv.. basiu - może po prostu nie dostałaś pw od Triszy.. Mi się to ostatnio zdarzyło.. _Aga_ , dostałam od Triszy prv, tylko informacje nie były spójne, dlatego poprosiłam koleżankę mieszkającą w okolicy aby rozeznała sprawę na miejscu, aby odnalazła sukę, porozmawiała z opiekunami, itp. Niestety to się nie udało, bo osoba, która miała wiedzieć o suni najwięcej nie odbierała telefonu, ani też nie oddzwoniła. Nie chcę już dłużej ciągnąć tego tematu, bo to nie ma żadnego sensu. Powtarzam, że najważniejsze jest dobro suczki i to aby teraz było jej już tylko dobrze. Quote
ata Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Przejrzałam z ciekawości wątek, który ma zaledwie 4 strony i już jakieś wrogie nastawienia:shake: efra chyba nie zna zasad dobrego wychowania. Basiu zgłoś te niemiłe (łagodnie mówiąc) wypowiedzi pod Twoim adresem do moda.... cyt:" potraktowałam nie jak złodzieja tylko jak nie zrównoawżona psychicznie. Nie zdziwię się jeżeli przy następnej prośbie o pomoc, większość, że tak powiem oleje wątek....:razz: Quote
basia Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Basiu zgłoś te niemiłe (łagodnie mówiąc) wypowiedzi pod Twoim adresem do moda.... Już to zrobiłam .. Quote
lupak Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='ata'] Nie zdziwię się jeżeli przy następnej prośbie o pomoc, większość, że tak powiem oleje wątek....:razz: [/INDENT][/QUOTE] Ja na pewno. Quote
_Aga_ Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='ata'] Nie zdziwię się jeżeli przy następnej prośbie o pomoc, większość, że tak powiem oleje wątek....:razz: [/QUOTE] Nawet jeśli ja ten wątek założę i poproszę o pomoc? Na wszystkie dziewczyny z Tarnowa się "obrażacie"? Quote
ata Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='_Aga_']Nawet jeśli ja ten wątek założę i poproszę o pomoc? Na wszystkie dziewczyny z Tarnowa się "obrażacie"?[/QUOTE] Ależ nie Aga, możesz spać spokojnie ;) Quote
_Aga_ Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='ata']Ależ nie Aga, możesz spać spokojnie ;)[/QUOTE] Ok, dzięki ;) Quote
swa Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Witamy... mija tydzień odkąd nasza Kuracjuszka jest u nas... Yukka bo takie dostała imię.. ma się coraz lepiej ..apetyt jej dopisuje, po kilku dniach pojawiła się mała chęć do zabawy ,i "psi usmiech" , ogon stopniowo podnosi sie ku górze, zdarza się jej też trochę pobiegać, jednak nadal dość szybko się męczy ...w domu czuje się dobrze,w kojcu trochę mniej ale już się przyzwyczaja,w kontakcie (coraz częstszym i dłuższym) z pozostałą dwójką.. też coraz lepiej . Sunia nie boi się kontaktu z ludźmi,w stosunku do innych psów jest ostrożna,ale nie przejawia agresji. U weterynarza jak i podczas kąpieli i czyszczenia uszu jest bardzo grzeczna i cierpliwa. Jak na SH jest dość posłuszna :-)) a teraz wybiera się na spacer. kilka zdjęć Kuracjuszki............. http://jalbum.net/a/922550/ Quote
sylwija Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 zdjęcia cuden, Yukka cudna :) miło ją widzieć szczęśćliwą Quote
ata Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Nie znałam osobiście suni, ale serce mi się raduje jak czytam taki opis i mogę pooglądać zdjęcia:multi::Rose: Quote
Recommended Posts