Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest monia3a
Posted

Piksel robi się psem pilnującym :evil_lol: zaciekle szczeka na przechodzących obok domu, a wczoraj nawet nie wpuścił mojego gościa :crazyeye: dopiero jak wyszłam do niego uspokoił się i pozwolił wejść na swój teren :razz:

Zabieg będzie połączony z kastracją i jest we wtorek na 12 tak więc proszę o trzymanie kciuków aby wszystko się udało tak jak jest w planach!

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='monia3a']Piksel robi się psem pilnującym :evil_lol: zaciekle szczeka na przechodzących obok domu, a wczoraj nawet nie wpuścił mojego gościa :crazyeye: dopiero jak wyszłam do niego uspokoił się i pozwolił wejść na swój teren :razz:

Zabieg będzie połączony z kastracją i jest we wtorek na 12 tak więc proszę o trzymanie kciuków aby wszystko się udało tak jak jest w planach![/QUOTE]

Piksel to inteligentna bestia... przynosiłem mu jedzenie w małych pojemnikach, jak zjadł to brał w zęby „michę“ i mi ją oddawał...żebym szybko szedł i napełnił, a bronił swojego miejsca podbalkonowego przed „nieprzyjacielem“ naprawdę bardzo dzielnie :) Świetny pies dla kogoś kto ma dom z podwórkiem...lepszy od najnowocześniejszego systemu alarmowego.

Posted

[quote name='monia3a']Piksel robi się psem pilnującym :evil_lol: zaciekle szczeka na przechodzących obok domu, a wczoraj nawet nie wpuścił mojego gościa :crazyeye: dopiero jak wyszłam do niego uspokoił się i pozwolił wejść na swój teren :razz:

No szybko się chłopaczyna zadomowił.

Guest monia3a
Posted

Niestety bardzo boi się podniesionej ręki, nie wspomnę już o kiju od szczotki :shake:

Dziś razem z moją łazęgą Kiarą otworzyli sobie bramkę i poszli na spacer :-o na szczęście po najbliższej okolicy i na zawołanie przyleciał za Kiarą. Widać było, że się boi bo od razu zaczął się kulić a ja na niego nawet nie krzyczałam, biedak co on musiał przejść w swoim życiu.

Posted

[quote name='monia3a']Niestety bardzo boi się podniesionej ręki, nie wspomnę już o kiju od szczotki :shake: [/QUOTE]

Piksel boi się podniesionej ręki, boi się też huków (jeden „szanowny“ mieszkaniec strzelał petardami w jego kierunku), te jego połamania to też raczej nie wypadek na drodze z samochodem! Jest to pies po przejściach, delikatnie rzecz ujmując...teraz potrzebna jest mozolna praca by zapomniał o swojej przeszłości, czy przyniesie efekty tego nie wiem, gdybym miał zgadywać na tyle co go poznałem to powiedziałbym, że-tak. Powinien trafić do domu gdzie przede wszystkim jest „serce“ do zwierząt i ludzie mają jako takie pojęcie o psychice psa, zdaję sobie sprawę jak będzie o to trudno!!!

Guest monia3a
Posted

Dwójka z avatarka już w DS została jeszcze u Ani taka sunia z dłuższym włosem :)

Guest monia3a
Posted

Niestety nie udało się. W sobotę małego nie było. Była ładna pogoda więc poszedł sobie poleżeć gdzieś na słoneczku.

Piksel ma przełożony zabieg na środę po południu, niestety nie umie zachowywać czystości w domu i leje jak tylko spuści się go z oka :D

Posted

A Pani ze świetlicy zabezpieczyła sunie???. Kurcze może któraś cioteczka mogłaby zrobić ogłoszenia. Przydałyby się tylko lepsze zdjęcia a nóż może sie poszczęści.

Posted

[quote name='monia3a']Niestety nie udało się. W sobotę małego nie było. Była ładna pogoda więc poszedł sobie poleżeć gdzieś na słoneczku.

Piksel ma przełożony zabieg na środę po południu, niestety nie umie zachowywać czystości w domu i leje jak tylko spuści się go z oka :D[/QUOTE]

Dzisiaj po południu zabierałem swoje rzeczy z Bondar, Rudy był tam gdzie zwykle, Sunia zresztą również. Podałem link do tematu pani ze świetlicy (p.Nina) myślę że tu zajrzy i coś może dopowie od siebie, a może i dziewczynka która pomaga psom?! Co do Piksela...on pewnie pierwszy raz zobaczył dom od środka u ciebie, nauczy się być "czystym psiakiem" kwestia czasu, wcześniej zwyczajnie nie miał ku temu okazji.

Guest monia3a
Posted

My byłyśmy rano, a raczej bliżej południa więc może się szwędał ;)

Guest monia3a
Posted

Jak dla mnie ona właśnie jest najładniejsza i nie mam pojęcia dlaczego jeszcze nie znalazła domku ;) tak wogóle o dogi było naprawdę mało telefonów.

Guest monia3a
Guest monia3a
Posted

Piksel zadomowiony w domu na 100% nawet wygryzł Kiarę z jej własnego miejsca :D

Guest monia3a
Posted

Zabieg jest dziś o17 :)
Denerwuję się okropnie, nie mogę w miejscu usiedzieć ;)

Piksel dzisiejszej nocy nie nasikał :multi: pierwszy mały sukces :roll: