Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Może troszkę.
W lepszym stanie jest napewno jego sierść, błyszczy się jak ... ;)
Piksel dostaje jeść tyle samo co moja Kiara ( 35 kg wagi psa, a Piksel 20 kg ) i niestety nie widać po nim poprawy. Zastanawiałam się czy może ma chorą trzustkę, bo objawy idealnie pasują, znaczy je dużo i jest cały czas głodny a nie tyje, robiłam mu badania i jest wszystko OK znaczy trzustkę ma w porządku. Może to te antybiotyki, stres związany z ciągłym jeżdzeniem do weterynarza, teraz ma już spokój i się tak nie stresuje więc jest szansa, że nabierze trochę ciałka, zobaczymy.

Póki co telefon milczy jak zaklęty ale może to przez czas przed świąteczny ?? Zrobiłam mu znów kilka nowych ogłoszeń i czekamy na ten jedyny telefon.
Piksel się na razie uspokoił - znaczy nie niszczy nic i niech tak zostanie :D

Posted

Monika ja tak tylko oficjalnie, żeby nikt nie zarzucił, że składam czcze obietnice - w poniedziałek w końcu dotarłam do TOZu - odebrałam książkę i zostawiłam dla Ani 50 zł na Pikselka, chyba, ze jak już za operacje zapłacone to możesz przekazać na coś innego.

Guest monia3a
Posted

W piątek będę płacić za operacje. Piksel nie wymaga już wizyt w lecznicy więc można rachunek na niego zamknąć.
Dziękuję Ci za pieniądze napewno się przydadzą.

• 2 weeks later...
Guest monia3a
Posted

Właśnie to lubię u czarnych psów - przy odpowiednim karmieniu połysk!
Patrząc na jego starsze zdjęcia jeszcze spod bloku to również trochę sierść mu błyszczała więc może taki jego urok, u mnie poprostu jest czysty i dlatego bardziej lśniący.

Piksel je suchą karmę tak jak wszystkie moje psiaki Arion Lamb & Rice, na początku jadły Ariona Adult Marientance ale zmieniliśmy bo to raptem 10-18 zł więcej na worku a karma lepsza.

Posted

Piksel nie tylko jest ładny ale i inteligentny, no na swój sposób ;) ...zaglądam codziennie do tematu w nadziei, że któregoś razu wyczytam tę radosną wiadomość - że Piksel znalazł własny, dobry dom, hm...

Guest monia3a
Posted

[quote name='kaszanka'] Po operacji ani śladu - a jak jest z potencjalnym domiem?[/QUOTE]

Nawet nie wiesz jak ja się bardzo cieszę, że on już bez kołnierza i bez problemów zdrowotnych.

[quote name='kerad']Piksel nie tylko jest ładny ale i inteligentny, no na swój sposób ;) [/QUOTE]

On jest bardzo inteligentny i pojętny. Bardzo bym chciała aby mu się trafił fajny, aktywny domek, który będzie z nim pracował bo on naprawdę ma potencjał i idealnie moim zdaniem nadawałby się do tropienia czy obidience bo do agility niestety się nie nadaje przez swoje połamane łapy choć jakby był zdrowy to mógłby śmiało biegać.

• 2 weeks later...
Posted

Tak sobie patrzę na te fotki i się zastanawiam - co zostało z dawnego, podbalkonowego Piksela?! :) Chyba po tych przednich łapkach na górnym zdjęciu bym go poznał...wygląda zdecydowanie na plus! Wiem, że mu teraz bardzo dobrze u ciebie Moniko, ale jeszcze brakuje tej przysłowiowej " kropki nad i" w tej historii. Dziękujemy za " przypomnienie się" :) Miło widzieć uśmiechniętą mordkę Piksela...

Posted

Dopiero dzisiaj znalazłam wątek Piksela- Boże ale go ten siusiak musiał boleć... Przecież mógł mu przymarznąć do ziemi! Nawet nie chcę o tym myśleć...
Cieszę się, że jest w DT- domku stały, gdzie jesteś???

Guest monia3a
Posted

Dziś Piksel razem z Kiarą byli na długaśnym spacerku w lesie i pierwszy raz został spuszczony ze smyczy na polanie. Chłopak idealnie się piluje - Kiary :D choć na zawołanie zawsze podchodził i wracał do biegania. Wymęczyłam dziś psiaki na maxa, przyszły do domu i padły. Pikselek dziś nauczył się w końcu spacerowania przy nodze - chodzi wręcz idealnie, będziemy utrwalać i szkolic się dalej :)

• 2 weeks later...