jolabuk5 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Dostałam takiego maila: Znaleziony w Łodzi, na Teofilowie koło Lidla , ok 6cio miesięczny piesek, szuka domu. Być może komuś się zgubił. Aktualnie przebywa u mojego znajomego, który szuka mu domu, daje ogłoszenia, kontaktował się również ze schroniskiem dla zwierząt i różnymi fundacjami, ale nie ma wolnego DT, i jeśli w ciągu kilku dni nikt się po niego nie zgłosi, Piotrek będzie go musiał oddać do schroniska, czego bardzo nie chcemy. Piesio uwielbia dzieci, bawi się ładnie z innymi psami, nie zwraca uwagi na szczury. Ma charakterystyczny " podwójny" palec.. Piotrek aktualnie nie ma możliwości wydrukowania wystarczającej ilości ogłoszeń ( brak drukarki) i jeśli jest ktoś, kto mógłby pomóc, bardzo proszę o kontakt z Piotrkiem. Wiem, że Pani ma swoje sprawy, ale może akurat ktoś, gdzieś, coś może pomóc... tel do Piotrka: 602 688 236 Mam 3 zdjęcia, ale nie bardzo wiem, jak tu się wkleja. Quote
Marycha35 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 przydałyby się te zdjęcia:) dałam znać, proszę czekać na odzew, mam nadzieję, ze uda sie pomóc, nie oddawajcie psa do schronu, proszę, poczekajcie jeszcze moment!!!! Quote
mmd Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
jolabuk5 Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 Ojej, dziękuję za wstawienie zdjęć mmd!!!!! Quote
jolabuk5 Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 Napisałam do Pana Piotra, mam nadzieję ze poczeka, on też by bardzo nie chciał psiaka oddać do schronu! Quote
Marycha35 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 jak tylko dostanę odpowiedź od osoby ewentualnie mogącej pomóc, dam znać:) Quote
Agnieszka_K Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 o widzę, że ciocia mmd mnie już ubiegła z fotkami:) Quote
jolabuk5 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 Marycha35, bardzo dziękuję, że pytasz o miejsce dla tego psiaka. Napisałam maila do Pana Piotra z prośbą, żeby czekał z oddaniem do schronu - zresztą widać, że on nie chce tego zrobić, ze to ostateczność. Przypomnioało mi się - może to ważne - co mówił Pan Piotr, że szczeniaczek zapowiada się na wspaniałego stróża. Kiedy słyszy kogoś na klatce schodowej, siada przy drzwiach i daje znać JEDNYM szczeknięciem. Nie ujada, tylko sygnalizuje niebezpieczeństwo. Quote
Agnieszka_K Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 proszę jaka mądra psina:D trzymam kciuki za DT Quote
Marycha35 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Jolabuk daj spokój:), jeśli tylko damy radę mu pomóc będę bardzo szczęśliwa:) Mądra psinka, będziemy i o tym wspominać ewentualnym chętnym. Czekam na wieści cały czas, oczywiście jak się dowiem, dam znać:) A jeszcze tylko chciałam zapytać czy ten gałgan sygnalizuje potrzeby fizjologiczne? Quote
jolabuk5 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 Nie pytałam o to, ale gdyby sprawiał kłopot, to pewnie Pan Piotr by wspomniał. Aha, mówił, że ten młody wyraźnie bierze przykład z jego psa, np. ta samo podnosi nogę... Czyli chyba nie ma problemów z brudzeniem. Ale jesli trzeba, to zapytam na maila. A jeszcze - tel. do Pana Piotra jest w wątku, może jeszcze podam do mnie 603 47 87 95 Quote
Marycha35 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 super, dzięki, czekamy na wieści, oby pomyślne:) Quote
jolabuk5 Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 ,,Rozmawiałam z Panem Piotrem. Piesek jeszcze kilka dni będzie u niego, ale Pan Piotr mówi, ze oba psy razem bardzo rozrabiają w domu i nie dają spac, więc raczej nie ma szans, żeby psiak został tam dłużej. Z czystoscią nie ma problemu, tylko raz zdarzyło się nie zdążyć, ale - jak twierdzi Pan Piotr - była to własciwie jego wina, bo psiak już sygnalizował "potrzebę". Ania CC pisała, ze nie ma na razie mozliwosci umieszczenia psiaka np. na kociarni. Jeśli trafi do schroniska to będzie wykastrowany, odpchlony, zaczipowany. Ale oczywiście lepiej, żeby tam nie trafił... Quote
Borówka16 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Jestem Jolu :( Cholera, gówniarz duży jest....:( Quote
jolabuk5 Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 Borówka16 napisał(a):Jestem Jolu :( Cholera, gówniarz duży jest....:( No niestety - to mieszanka jakichś dużych ras... Też bym wolała, żeby był mniejszy :-( Quote
Marycha35 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 jolu spokojnie, czekamy na bardzo konkretne wieści, jeden chłopak chciał psa, ma przesłane zdjęcia, czekamy na odzew, byłby wtedy DS:), jeszcze chwilka cierpliwości!!!! a psinka duży i PIĘKNY;) Quote
jolabuk5 Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Marycha35 napisał(a):jolu spokojnie, czekamy na bardzo konkretne wieści, jeden chłopak chciał psa, ma przesłane zdjęcia, czekamy na odzew, byłby wtedy DS:), jeszcze chwilka cierpliwości!!!! a psinka duży i PIĘKNY;) Dzięki Maryhca35! Czekam cierpliwie :-) Quote
Marycha35 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 jolabuk niestety wiem już że ze wszystkich namiarów tylko nam ten chłopak został, bardzo mi przykro, oby się zdecydował!!!!!! on jeszcze nie odpisał....:( Quote
zuzka Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Wstawiłam chłopaka na fb http://www.facebook.com/profile.php?id=100001590856122#!/event.php?eid=108360509244352 Quote
jolabuk5 Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Marycha35 i tak ci dziękuję, ze próbowałaś. Kciuki trzymam, może sięt en chłopak zdecyduje... Zuzka, dzięki za FB! Quote
jolabuk5 Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 No to chyba znaczy że odpowiedź negatywna, nie ma się co łudzić... :-( Biedna psinka, pewnie jednak trafi do schroniska... Quote
mmd Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Nie tak prędko ;) Gdzie te ogłoszenia? Ile? Może przydałoby się więcej? Jest kilka bazarków, za 10 PLN można kupić pakiet na 50 stron ogłoszeniowych. Quote
Recommended Posts