diatryma Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 OWCZAREK NIEMIECKI bez papierów, SAMIEC, WIEK 2-4 LATA, PIES JEST PRZYJAZNY ALE NIE SZCZEKA, wiec nie będzie pilnował domu w sensie obszczekiwania obcych, pies był wychowany w mieszkaniu (najprawdopodobniej był karcony za szczekanie). Pies od roku mieszka na zewnątrz, tzn. w kojcu, ale szukam dla niego domu gdzie będzie miał lepiej niż teraz. NIE SZUKAM DLA NIEGO BUDY Z ŁAŃCUCHEM. PIES JEST WYGŁODZONY I CHUDY, wiec szukam domu gdzie będzie miał zapewnioną pełną miskę jedzenia 2 x dziennie latem i 3 x dziennie zimą (jeśli będzie trzymany na zewnątrz). Nie wiem jaki jest do dzieci, dla dorosłych bardzo przyjazny (chce się bawić i głaskać), podobno goni koty. PIES UMIE PRZESKAKIWAC NISKIE PŁOTY (więc ogrodzenie domu przy tym psie musi mieć ok 2 m). PIES PIĘKNY, BARDZO RUCHLIWY, nadaje się dla kogoś kto chciałby go szkolić i czerpać przyjemność z pracy z psem. Potrzebny jest mu człowiek, który lubi mieć kontakt ze zwierzętami, a nie będzie tylko podawał mu karmę i tyle. Nie chcę, żeby pies trafił z deszczu pod rynnę, czyli szukam mu lepszego domu niż ma teraz (a teraz jest głodny i mieszka w za małym, osranym kojcu). TEN PIES POTRZEBUJE DUŻO RUCHU I DUŻO JEDZENIA, BO TRZEBA ODBUDOWAĆ MU MASĘ MIĘŚNIOWĄ I ZAKRYĆ CIAŁEM WYSTAJĄCE KOŚCI. Pies potrzebuje właściwej opieki weterynaryjnej, jeśli będzie kiedyś potrzeba oraz bieżących szczepień i odrobaczania. Pies przebywa w rękach prywatnych, w Żorach k/Rybnika na Śląsku. Uploaded with ImageShack.us Quote
diatryma Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 O matko nikt się nawet nie zainteresował moją bidą, jak ja mu znajdę lepszy dom od tych krat które ma teraz :( Quote
masza44 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Jest piękny i widać po pyszczku, że mądry bardzo i strasznie fajnym byłby domownikiem a nie za tymi kratami........A gdzie jest piesiu? W schronie? U właściciela do oddania czy DT? Quote
wtatara Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 trzeba rozreklamować watek. Czy własciciel zgadza sie na oddanie psa Quote
diatryma Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 Pies już został rozgłoszony przez ludzi z opolskiego i śląskiego. Więc jest w porządku. Zaczynam dostawać powoli telefony i maile, więc może będzie dobrze i może uda się mu znaleźć dom. Dziękuję za wsparcie. Quote
wtatara Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 piesek jest sliczny , na pewno znajdzie domek,prosze pisać Quote
diatryma Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Poniżej nowe zdjęcie psiuka. Uploaded with ImageShack.us Quote
diatryma Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Na razie nic, domku jak nie było tak nie ma, ale są nowe fotki na woj. opolskim, zapraszam na tamten wątek http://www.dogomania.pl/threads/203321-POMOCY-!-Szukam-domu-dla-owczarka Ale mimo ze nie ma DS to nawet DT byłby lepszy niż kojec Quote
diatryma Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Witam wszystkich zainteresowanych losem Cezara. Piesek od kilku dni jest w nowym domu. Wygląda na to że trafił na bardzo dobrych ludzi. Otrzymał nowe imię Perun, był już u weterynarza na kompleksowym badaniu. Okazuje się, że ma jakieś zapalenie stawów w tylnych kończynach (stawów miednicowych) więc dostaje leki i zastrzyki (zima w kojcu dała mu się we znaki). Okazało się też że nie zeszło mu jedno jądro, więc za jakiś czas trzeba mu je będzie usunąć. Miał pobraną krew do badań, więc dowiemy się niedługo jak tam nerki, wątroba itp. Perun trafił do domu z ogródkiem, mieszać będzie w domu z rodzicami, babcią i dwójką młodych synów (20-letnich). Jest wyprowadzany na spacerki, ma swoje legowisko w kuchni, smyczkę i obrożę. Generalnie otrzymał nowe życie. Pod koniec tygodnia podrzucę fotki z nowego domku. Wygląda na to że koszmar dla Cezara/Peruna już się zakończył, a śmierdzący kojec i zimno i głód, są już przeszłością. Quote
diatryma Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Chciałabym zmienić tytuł wątku, ale jakiś jeba....y kot wywija mi ogonem po ekranie blokując wszystkie funkcje wątku. Jak wyłączyć to kurest....o? Quote
elaja Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Kot jest bardzo sympatyczny , a jak za bardzo przeszkadza to należy kliknąć zamknij na wysokości reklamy u góry ! Quote
diatryma Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Nie da się zamknąć tej reklamy, ani odsunąć, ani nic się nie da zrobić z tą reklamą, blokuje mi ona cały wątek, mogę jedynie odpowiedzieć szybką odpowiedzią i to po przesunięciu ekranu, tak aby szybka odpowiedź znalazła się w dolnym rogu ekranu. Umieszczanie reklam które blokują cały obraz, bez możliwości ich zamknięcia powinno być prawnie zabronione, gratulacje dla administratorów za zniechęcanie swoich użytkowników do korzystania z portalu ! Quote
masza44 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Bardzo się cieszę, że udało się psiakowi:) A co do reklamy zgadzam się w 100 % , ja klikałam, ale w ogóle się nie dała zamknąć, zniechęciło mnie to i juz w ogóle nie weszłam na dogo tego dnia. Wszystkiego najlepszego Perunkowi w domciu :lol: Quote
diatryma Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 Nowe zdjęcia Cezara, ale już z nowego domku (link poniżej). Czy ktoś wie jak przykleić wątek Cezara? Chcę go umieścić w dziale znalazły dom. http://www.dogomania.pl/threads/203321-Cezar-z-kojca-ma-ju%C5%BC-domek-%29 Quote
Recommended Posts