diatryma Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 OWCZAREK NIEMIECKI bez papierów, SAMIEC, WIEK 2-4 LATA, PIES JEST PRZYJAZNY ALE NIE SZCZEKA, wiec nie będzie pilnował domu w sensie obszczekiwania obcych, pies był wychowany w mieszkaniu (najprawdopodobniej był karcony za szczekanie). Pies od roku mieszka na zewnątrz, tzn. w kojcu, ale szukam dla niego domu gdzie będzie miał lepiej niż teraz. NIE SZUKAM DLA NIEGO BUDY Z ŁAŃCUCHEM. PIES JEST WYGŁODZONY I CHUDY, wiec szukam domu gdzie będzie miał zapewnioną pełną miskę jedzenia 2 x dziennie latem i 3 x dziennie zimą (jeśli będzie trzymany na zewnątrz). Nie wiem jaki jest do dzieci, dla dorosłych bardzo przyjazny (chce się bawić i głaskać), podobno goni koty. PIES UMIE PRZESKAKIWAC NISKIE PŁOTY (więc ogrodzenie domu przy tym psie musi mieć ok 2 m). PIES PIĘKNY, BARDZO RUCHLIWY, nadaje się dla kogoś kto chciałby go szkolić i czerpać przyjemność z pracy z psem. Potrzebny jest mu człowiek, który lubi mieć kontakt ze zwierzętami, a nie będzie tylko podawał mu karmę i tyle. Nie chcę, żeby pies trafił z deszczu pod rynnę, czyli szukam mu lepszego domu niż ma teraz (a teraz jest głodny i mieszka w za małym, osranym kojcu). TEN PIES POTRZEBUJE DUŻO RUCHU I DUŻO JEDZENIA, BO TRZEBA ODBUDOWAĆ MU MASĘ MIĘŚNIOWĄ I ZAKRYĆ CIAŁEM WYSTAJĄCE KOŚCI. Pies potrzebuje właściwej opieki weterynaryjnej, jeśli będzie kiedyś potrzeba oraz bieżących szczepień i odrobaczania. Pies jest do obejrzenia w Żorach k/Rybnika. Uploaded with ImageShack.us Quote
diatryma Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 Nikt się nawet nie zainteresował moją bidą do adopcji, jak mam mu znaleźć dom inny niż te więzienne kraty, a już mu grozi wykopka do schroniska :( Quote
dzodzo Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 napisz do osob zajmujących sie owczarkami, pies jest bardzo w typie edit: widze ze zalozylas kilka identycznych watkow, to chyba zabronione i niepoztrebne zamieszanie wprowadza, zdeycduj sie na jeden Quote
saphira18 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 ale czemu go ze schronu mają wykopać?możesz rozwinąć? Quote
dzodzo Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 saphira18 napisał(a):ale czemu go ze schronu mają wykopać?możesz rozwinąć? wykopac do schroniska, nie "z" Quote
diatryma Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 Dlaczego nielegalne jest zakładanie tego samego wątku w kilku województwach? Szukam domu dla psa w całej Polsce, nie tylko w jednym województwie. A odzew jest tak marny że postowanie tylko w jednym dziale nic nie da. A co do schroniska, to ludzie u których jest pies nie są jego właścicielami (pies został im oddany na przechowanie i pozostawiony), dlatego chcą go oddać do schronu. Quote
saphira18 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 odzew marny bo tutaj większość zapsionych i tych którzy szukają domy dla psiaków... wątki schronisk Najlepiej by było gdybyś dała tekst o psiaku i parę zdjęć do ogłoszeń, to pomożemy ci. Największy odzew z ogłoszeń raczej jest. Quote
dzodzo Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 tak jak napisala saphira, nie licz na to ze na dogo znajdziesz dom dla psa, tu kazdy ma takich jak ten kilka, kilkadziesiat, kilkanasce do upchniecia, tylko ogloszenia poza dogo mają sens,ewentulanie kontakt z osobami zajmującymi sie stricte adpcjami owczarkow, na ktoryms z wątkow tego psa podawano Tobie konkretne nicki tych osob z dogo, kontaktowalalas sie z nimi? a sens podzialu na wojewodztwa nie mial na celu szukania domu w tym czy innym wojewodztwie ale oglaszanie psa z danego regionu Polski po prostu Quote
diatryma Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Opisałam psa też na województwie opolskim i tam był największy odzew. Poniżej link do wątku. http://www.dogomania.pl/threads/203321-POMOCY-!-Szukam-domu-dla-owczarka?p=16448045&posted=1#post16448045 Ja np. jestem z Krakowa i myślałam że w małopolskim znajdę mu dom, ale na wątku w małopolsce nie ma żadnego odzewu. Więc domyślam się że powinnam go z małopolskiego usunąć...? Pies został już wystawiony na adopcje na stronie owczarkowej Quote
saphira18 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 daj jakiś opis i zdjęcia to też go poogłaszamy:) jest mnóstwo portali na którym można go ogłosić. największy odzew zawsze z portalu szerlok, cafeanimal i morusek... przynajmniej z mojego doświadczenia. Quote
diatryma Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 na opolskim, jedna dziewczyna poogłaszała psa w różnych portalach (nawet nie wiedziałam że jest tyle możliwości), więc rzućcie okiem na http://www.dogomania.pl/threads/2033...1#post16448045 i ewentualnie poogłaszajcie go w innych miejscach. Dzięki Quote
diatryma Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 a zdjęcia będą dopiero w przyszłym tygodniu, bo teraz siedzę chora w domu, co prawda prosiłam tam w ośrodku żeby zrobili i przesłali mi jakieś inne zdjęcia psa, ale oni mają wszystko w d.... Więc dopiero jak sama pojadę to mu popstrykam trochę fotek. Quote
saphira18 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 ogłoszenia (tekst wzięty z tamtych ogłoszeń): http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Cezar,35071 http://www.morusek.pl/ogloszenie/49446/Cezar-szuka-domu/ http://katowice.szerlok.pl/zwierzeta/ - do aktywacji ( przez e mail) na razie tyle, zrobie więcej jak będą lepsze zdjęcia. Quote
diatryma Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Hej, poniżej nowe zdjęcie psiuka, biednego chudzielca. Uploaded with ImageShack.us Quote
diatryma Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Zapraszam do obejrzenia nowych fotek Cezara, nadal szukamy dla niego domu, ale nawet DT będzie dobry na razie http://www.dogomania.pl/threads/203321-POMOCY-!-Szukam-domu-dla-owczarka Quote
diatryma Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Witam wszystkich zainteresowanych losem Cezara. Piesek od kilku dni jest w nowym domu. Wygląda na to że trafił na bardzo dobrych ludzi. Otrzymał nowe imię Perun, był już u weterynarza na kompleksowym badaniu. Okazuje się, że ma jakieś zapalenie stawów w tylnych kończynach (stawów miednicowych) więc dostaje leki i zastrzyki (zima w kojcu dała mu się we znaki). Okazało się też że nie zeszło mu jedno jądro, więc za jakiś czas trzeba mu je będzie usunąć. Miał pobraną krew do badań, więc dowiemy się niedługo jak tam nerki, wątroba itp. Perun trafił do domu z ogródkiem, mieszać będzie w domu z rodzicami, babcią i dwójką młodych synów (20-letnich). Jest wyprowadzany na spacerki, ma swoje legowisko w kuchni, smyczkę i obrożę. Generalnie otrzymał nowe życie. Pod koniec tygodnia podrzucę fotki z nowego domku. Wygląda na to że koszmar dla Cezara/Peruna już się zakończył, a śmierdzący kojec i zimno i głód, są już przeszłością. Quote
saphira18 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 :multi::multi::multi:super! czekamy na fotki, a tymczasem zmień tytuł wątku że pies ma już DS:-D Quote
diatryma Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 No właśnie staram się to zrobić. Jak zmienić temat? Quote
kimiji Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Wpierwszym poście wchodzisz w "edytuj post", potem w "edycja zaawansowana" i u góry pisze "temat" poprostu zminiasz i klikasz "zatwierdź":) PS. Super wiadomość, oby przez całe swoje życie był taki szczęśliwy:):):) Quote
Recommended Posts