primaverca Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Priamuś uwielbia spacerki - czuje się jak rybka w wodzie :) jeszcze nieśmiało podchodzi do nas po głaskanie, ale widać że już się powoli przyzwyczaja, że nie gryziemy :eviltong: póki co najbardziej upatrzył sobie kotkę Tekilkę - teraz już wiem dlaczego - kotka weszła w rujkę poza tym bardzo lubi truchtać za moją 9-letnią siostrzenicą :) mam nadzieję, że Priamusiowi szybko pomogą te kąpiele i inne lekarstwa i zacznie nowe życie zdrowiutki wesolutki :) Quote
delfy2000 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='primaverca']Priamuś uwielbia spacerki - czuje się jak rybka w wodzie :) jeszcze nieśmiało podchodzi do nas po głaskanie, ale widać że już się powoli przyzwyczaja, że nie gryziemy :eviltong: póki co najbardziej upatrzył sobie kotkę Tekilkę - teraz już wiem dlaczego - kotka weszła w rujkę poza tym bardzo lubi truchtać za moją 9-letnią siostrzenicą :) mam nadzieję, że Priamusiowi szybko pomogą te kąpiele i inne lekarstwa i zacznie nowe życie zdrowiutki wesolutki :) Ale niespodzianka - świetne psiaki Wam się trafiły ;-) Minęły dopiero trzy dni a już taki postęp... dlatego pewnie ludzie rozsądni wolą dojrzałe pieski :) Quote
kazik132 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 To zdjęcie to plaster miodu na moje serce!Bardzo dziekuje primaverko! Zaraz też wysyłam kaskę na konto dla psiunki naszego! Pamietaj,że zawsze masz nas i jak tylo będzie możliwe, będziemy pomagac, bo równie dobrze mogłas brać Praimusia na płatny tymczas albo na bezpłatny ale z naszym leczeniem, a my byśmy się tu wszyscy bardzo cieszyli! Dziewczyny, ponawiam prośbę o pomoc finansową dla Priamusia. Albo o bazarek, na który moge coś niecos poszukac i wysłac. Musimy Praiamusiowi zrobić badania, być moze tez zbadac mocz, no i wyleczyć tą skórę. Bardzo, bardzo prosze! Quote
delfy2000 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='primaverca']Priamuś uwielbia spacerki - czuje się jak rybka w wodzie :) póki co najbardziej upatrzył sobie kotkę Tekilkę - teraz już wiem dlaczego - kotka weszła w rujkę poza tym bardzo lubi truchtać za moją 9-letnią siostrzenicą :) Oj coś mi się wydaje, że zmiana imienia się szykuje - toż to normalnie Casanova z tego psiaczka - ledwo widzi, ledwo drepcze, ale fajne babeczki na mile rozpozna ;-) Może Nowuś/Nowik (zamiast Novik - bo Casik nie wypada nazywać nawet podstarzałego psiaka), od nowego życia, albo Bondi ( od James Bond - klasycznego podrywacza)... Nie przejmujcie się moimi pomysłami - to tylko przesilenie emocjonalne :) Quote
asiek.l-g Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 jakby ktos robił bazarek to moge wysłac drobiazgi, siostra moja jak sie wyprowadziła sie od rodziców zostawiła na strychu skarby zbierane latami, czas najwyzszy aby sie przydały wkońcu. i proszę o numer konta wysle w tym tygodniu , potem w nastepnym i zaś w nastepnym....buziak dla Priamka Quote
paulinken Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 primaverco, trzymaj się. Wyślij mi na PW konto, postaram się na dniach jakoś Cię wesprzeć. A co do posikiwania, to są podobno jakieś spraye, żeby pies nie znaczył, ale ja tego nigdy nie używałam, nie wiem, czy się sprawdza. Quote
kazik132 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Dzięki dziewczyny za deklarację pomocy finansowej.Wiem,że razem możemy dużo i Priamek będzie jeszcze cieszył się życiem i przynosił swoim opiekunom mnóstwo radosci i miłości:) Najgorsze,ze wszystko obija sie o pieniądze, dlatego tym bardziej musimy temu podołać, bo nie ma pieniedzy takich, które można by przeliczyć na życie tej psinki! Quote
martka1982 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 wątek już przeniesiony. ciekawe czy Priam poczynił jakieś postępy? czy nadal kupa w domu? Quote
kazik132 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Primaverko, napisz proszę,co u Priama?Jak po kolejnej nocy? Wszyscy tu się bardzo niecierpliwimy:) Quote
primaverca Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='paulinken']primaverco, trzymaj się. Wyślij mi na PW konto, postaram się na dniach jakoś Cię wesprzeć. A co do posikiwania, to są podobno jakieś spraye, żeby pies nie znaczył, ale ja tego nigdy nie używałam, nie wiem, czy się sprawdza.[/QUOTE] jeśli ktoś słyszał o takim sposobie lub innym to proszę o informację Quote
kazik132 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='primaverca']jeśli ktoś słyszał o takim sposobie lub innym to proszę o informację[/QUOTE]A jak minela noc? Quote
primaverca Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='kazik132']Primaverko, napisz proszę,co u Priama?Jak po kolejnej nocy? Wszyscy tu się bardzo niecierpliwimy:) witam mam chwilkę to skrobnę kilka słów - zazwyczaj piszę wieczorkiem jak psiaczki pójdą lulu ;) bo w ciągu dnia poświęcam czas dla NICH :) Jutro Priamuś ma ostatni zastrzyk, tabletki jeszcze kilka dni ale już widać, że efekt jest :) ta noc narazie była najlepsza :multi: ani jednej kupki w domu - wytrzymał całą noc :multi: a wieczorem zrobił na balkonie małą ale normalną ;) siku w domu nadal trwa :angryy: :placz: mam od weta "próbkę" szamponu (tego Hexaderm), która miała być na początek do momentu zakupu szamponu, który nabędę na dniach - dziękuję z całego serca delfy2000 za przelew 120 zł :modla::calus: czyli kąpiele zaczną się się już dziś - ciekawe jak zareaguje Priamuś :cool3: z dobrych wiadomości to jeszcze takie, że: - poduszka już nie taka zła - Priamuś częściej stara się z niej korzystać :) - na spacerkach wcale nie jest dziadziusiem ;) - zamiast dreptać to sobie truchta :) ze smutnych to tylko to że Priamuś nie ma apetytu i nie chce jeść :( ktoś może podpowiedzieć co podawać? nie je ryżu z puszką, ani samej puszki, nie tyka w ogóle suchej karmy (podaję Eukanuba i Animal Lovers dla seniorków) :shake::placz::-( zdarza się, że skusi się na kawałek kiełbasy ale nic poza tym Quote
kazik132 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='primaverca']witam mam chwilkę to skrobnę kilka słów - zazwyczaj piszę wieczorkiem jak psiaczki pójdą lulu ;) bo w ciągu dnia poświęcam czas dla NICH :) Jutro Priamuś ma ostatni zastrzyk, tabletki jeszcze kilka dni ale już widać, że efekt jest :) ta noc narazie była najlepsza :multi: ani jednej kupki w domu - wytrzymał całą noc :multi: a wieczorem zrobił na balkonie małą ale normalną ;) siku w domu nadal trwa :angryy: :placz: mam od weta "próbkę" szamponu (tego Hexaderm), która miała być na początek do momentu zakupu szamponu, który nabędę na dniach - dziękuję z całego serca delfy2000 za przelew 120 zł :modla::calus: czyli kąpiele zaczną się się już dziś - ciekawe jak zareaguje Priamuś :cool3: z dobrych wiadomości to jeszcze takie, że: - poduszka już nie taka zła - Priamuś częściej stara się z niej korzystać :) - na spacerkach wcale nie jest dziadziusiem ;) - zamiast dreptać to sobie truchta :) ze smutnych to tylko to że Priamuś nie ma apetytu i nie chce jeść :( ktoś może podpowiedzieć co podawać? nie je ryżu z puszką, ani samej puszki, nie tyka w ogóle suchej karmy (podaję Eukanuba i Animal Lovers dla seniorków) :shake::placz::-( zdarza się, że skusi się na kawałek kiełbasy ale nic poza tymOj! Ale mi dobrze!Jak to przeczytałam,to aż jęknęłam z radości i wzruszenia! Będzie dobrze. Będzie na pewno! Sikanie skończy się, zobaczysz! Ale może zrobimy mu jednak badanie moczu jak już skończy się leczenie tego, co zaczęte? Dla pewności. No,chyba,że do tego czasu sikanie się już skończy:) Ja tez wysłałam swoją malutką dyszkę, jutro powinnaś mieć na koncie.A napisz primaverko proszę, czy wysłałaś nr konta dziewczynom, które prosiły? Quote
primaverca Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='kazik132']Oj! Ale mi dobrze!Jak to przeczytałam,to aż jęknęłam z radości i wzruszenia! Będzie dobrze. Będzie na pewno! Sikanie skończy się, zobaczysz! Ale może zrobimy mu jednak badanie moczu jak już skończy się leczenie tego, co zaczęte? Dla pewności. No,chyba,że do tego czasu sikanie się już skończy:) Ja tez wysłałam swoją malutką dyszkę, jutro powinnaś mieć na koncie.A napisz primaverko proszę, czy wysłałaś nr konta dziewczynom, które prosiły? na kontrolę do weta miałam przyjść albo mniej więcej po 2-3-tygodniowych kąpielach Priamusia wiadomo 1 kąpiel nie pomoże dlatego po dłuższym czasie mamy przyjść i lekarz zobaczy czy skóra i sierść jest w lepszym stanie albo jeśli po zastrzykach i tabletkach biegunka by nie przeszła - ale skoro jest już efekt więc ... pójdziemy dopiero jak zażyje więcej kąpieli :) - jeśli do tego czasu nadal będzie siusiał w domu to wtedy poinformuję o tym weta i zobaczymy co zaproponuje (może coś z pęcherzem? może przeziębiony? albo z nerkami <<--- oczywiście wszystko odpukać, bo chyba wystarczająco przeszedł i lepiej żeby wszystko było w normie) tak te dziewczynki, które prosiły o nr konta wysłałam na priv - z góry oczywiście bardzo serdecznie dziękujemy :calus::calus::calus: Quote
kazik132 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='primaverca']na kontrolę do weta miałam przyjść albo mniej więcej po 2-3-tygodniowych kąpielach Priamusia wiadomo 1 kąpiel nie pomoże dlatego po dłuższym czasie mamy przyjść i lekarz zobaczy czy skóra i sierść jest w lepszym stanie albo jeśli po zastrzykach i tabletkach biegunka by nie przeszła - ale skoro jest już efekt więc ... pójdziemy dopiero jak zażyje więcej kąpieli :) - jeśli do tego czasu nadal będzie siusiał w domu to wtedy poinformuję o tym weta i zobaczymy co zaproponuje (może coś z pęcherzem? może przeziębiony? albo z nerkami <<--- oczywiście wszystko odpukać, bo chyba wystarczająco przeszedł i lepiej żeby wszystko było w normie) tak te dziewczynki, które prosiły o nr konta wysłałam na priv - z góry oczywiście bardzo serdecznie dziękujemy :calus::calus::calus:Primaverko, to my dziękujemy za cierpliwośc i odpowiedzialność! Aż mi łzy w oczach stanęły. Bo do głowy mi przyszło: Nie miała baba kłopotu, to se psa zaadoptowała!;)A Wy dzielnie omijacie kłopoty i wg mnie przecie do przodu! Szybko? Wolno? Nie mnie to oceniać, bo nie ma na to reguły! Najważniejsze,że do przodu i już! A ja jestem bardzo zbudowana Waszą postawą!Dziekuję! Quote
delfy2000 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='primaverca']witam mam chwilkę to skrobnę kilka słów - zazwyczaj piszę wieczorkiem jak psiaczki pójdą lulu ;) bo w ciągu dnia poświęcam czas dla NICH :) Jutro Priamuś ma ostatni zastrzyk, tabletki jeszcze kilka dni ale już widać, że efekt jest :) ta noc narazie była najlepsza :multi: ani jednej kupki w domu - wytrzymał całą noc :multi: a wieczorem zrobił na balkonie małą ale normalną ;) siku w domu nadal trwa :angryy: :placz: mam od weta "próbkę" szamponu (tego Hexaderm), która miała być na początek do momentu zakupu szamponu, który nabędę na dniach - dziękuję z całego serca delfy2000 za przelew 120 zł :modla::calus: czyli kąpiele zaczną się się już dziś - ciekawe jak zareaguje Priamuś :cool3: z dobrych wiadomości to jeszcze takie, że: - poduszka już nie taka zła - Priamuś częściej stara się z niej korzystać :) - na spacerkach wcale nie jest dziadziusiem ;) - zamiast dreptać to sobie truchta :) ze smutnych to tylko to że Priamuś nie ma apetytu i nie chce jeść :( ktoś może podpowiedzieć co podawać? nie je ryżu z puszką, ani samej puszki, nie tyka w ogóle suchej karmy (podaję Eukanuba i Animal Lovers dla seniorków) :shake::placz::-( zdarza się, że skusi się na kawałek kiełbasy ale nic poza tym Primaverco - ju jest lepiej i na pewno dacie radę z wszystkim, tylko powolutku. Priamek jest po prostu inny niż Fiszka, i przechodzi te zmiany na swój sposób...Ciekawe co Oni dostawali do jedzenia w schonie...Czytałam na innym wątku, że inne pieski tez czasami nie jedzą za dużo po przenosinach... niekórzy mieszaja suche z odrobina jogurtu czystego... Co do przelewu, cieszę się, ze chociaż tak mogłam pomóc...a Ciebie tylko podziwiać, że momentalnie założyłaś konto Paypal (czasami w przeszłości musiałam błagać ludzi o to, chociaż potrzebowali pomocy, a Ty tak po prostu siadłaś i zrobiłaś ;-) ) Pluszaczku - nie siurkaj już w domu prosimy - wszyscy wiemy, że to Twoj domek i nikt ci go nie zabierze :) Quote
primaverca Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 tak jesteśmy ludźmi odpowiedzialnymi, jak podejmujemy jakąś decyzję to już na amen ją realizujemy decyzja o adopcji była przemyślana - nie traktujemy zwierząt jak rzeczy dla nas Priamuś i Fiszka są członkami rodziny - bardzo je POKOCHALIŚMY i za nic byśmy ich nie oddali dlatego też martwimy się o ich zdrówko i chcemy dla nich jak najlepiej i będziemy dążyć do tego żeby niczego im nie zabrakło i czuły się u nas szczęśliwe, radosne, kochane ... Quote
primaverca Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='delfy2000']Primaverco - ju jest lepiej i na pewno dacie radę z wszystkim, tylko powolutku. Priamek jest po prostu inny niż Fiszka, i przechodzi te zmiany na swój sposób...Ciekawe co Oni dostawali do jedzenia w schonie...Czytałam na innym wątku, że inne pieski tez czasami nie jedzą za dużo po przenosinach... niekórzy mieszaja suche z odrobina jogurtu czystego... [/QUOTE] może też spróbuję z tym jogurtem? Fiszka wcina wszystko a Priamuś prawie nic - a nie chcę żeby się osłabił "głodowaniem" i np. musiał mieć kroplówki [quote name='delfy2000']Co do przelewu, cieszę się, ze chociaż tak mogłam pomóc...a Ciebie tylko podziwiać, że momentalnie założyłaś konto Paypal (czasami w przeszłości musiałam błagać ludzi o to, chociaż potrzebowali pomocy, a Ty tak po prostu siadłaś i zrobiłaś ;-) )[/QUOTE] dla chcącego nic trudnego - skoro założenie takiego konta nic nie kosztuje, to dlaczego ja miałam go nie założyć? skoro może pomóc :) [quote name='delfy2000']Pluszaczku - nie siurkaj już w domu prosimy - wszyscy wiemy, że to Twoj domek i nikt ci go nie zabierze :)[/QUOTE] święta prawda - nikt tego domku Ci już nie odbierze :) zostajesz tu do końca :* Quote
kazik132 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='primaverca']tak jesteśmy ludźmi odpowiedzialnymi, jak podejmujemy jakąś decyzję to już na amen ją realizujemy decyzja o adopcji była przemyślana - nie traktujemy zwierząt jak rzeczy dla nas Priamuś i Fiszka są członkami rodziny - bardzo je POKOCHALIŚMY i za nic byśmy ich nie oddali dlatego też martwimy się o ich zdrówko i chcemy dla nich jak najlepiej i będziemy dążyć do tego żeby niczego im nie zabrakło i czuły się u nas szczęśliwe, radosne, kochane ...[/QUOTE] I tak będzie! A na nas możecie zawsze liczyć!Jest nas tu trochę, więc damy radę wspólnie! Quote
kazik132 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='primaverca'] święta prawda - nikt tego domku Ci już nie odbierze :) zostajesz tu do końca :*[/QUOTE] A ja już wyję! Quote
martka1982 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 uffff. dzięki primaverca za te słowa bo bardzo się martwiłam,że Priam wróci. wiem z doświadczenia,że dużo osób oddaje psy, bo po prostu brakuje im cierpliwości. cieszę się bardzo,że u was jest inaczej już piszę co Priam jadł: jadł ryż z kawałkami mięsa(ale mało tego mięsa) oraz z rozmoczoną karmą suchą (rozmoczoną w tym ryżu). oprócz tego miał do swojej dyspozycji suchą karmę ale nie wiem czy sobie podjadał. jeśli ma jakieś bóle żołądka w związku ze zmianą karmy, jest zagazowany itp to wtedy faktycznie może nie chcieć jeść. może spróbuj pokroić tę kiełbasę, którą jadł na bardzo malutkie kawałki i rzucić w to jedzonko, które mu dajesz.może to będzie taki wabik? Quote
martka1982 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 [quote name='delfy2000']Dziewczyny - potrzebuję na gwałt Paypal od kogoś zaufanego, kto przeleje kasę na konto Primaverci --- ŻADEN sklep netowy nie pozawala mi złożyć zamówienia dla Niej, bo nie mieszkam w PL, a Animalia nie ma Hexodermu.... Cholipicia, wszystko jest skomplikowane w tym kraju...[/QUOTE] moja droga! a pamiętasz,że ja też założyłam paypal i podałam Ci swojego maila na pw abyś mogła podawać na fb?:) gdyby była potrzeba to służę,choć nie ukrywam,że jeszcze nikt tym sposobem nie przelewał mi pieniędzy ale to chyba nic trudnego aby je odebrać:) Quote
kazik132 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 No i dzieki Priamusiowi i delfy2000 paypal będzie na forum funkcjonował na medal. Tylko nasza delfy pewnie niebawem w takim tempie nie będzie miała co wysyłać;) Quote
delfy2000 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='martka1982']moja droga! a pamiętasz,że ja też założyłam paypal i podałam Ci swojego maila na pw abyś mogła podawać na fb?:) gdyby była potrzeba to służę,choć nie ukrywam,że jeszcze nikt tym sposobem nie przelewał mi pieniędzy ale to chyba nic trudnego aby je odebrać:)[/QUOTE] Martka kochana, zupełnie zapomniałam o Twoim koncie z tej frustracji - przepraszam... ale coś dobrego z tego wynikło, bo Primaverca ma przez toswoje własne konto ;-) Quote
delfy2000 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='kazik132']A ja już wyję![/QUOTE] A ja z Tobą - dwa wyjce do kompletu ;-) Quote
Recommended Posts