Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Priamuś póki co miejsca sobie znaleźć nie może
no i właśnie w kuchni zrobił ... kupę :angryy: i poprzez to że ma zaćmę wdepnął i porobił :bluepaw::bluepaw::bluepaw::bluepaw: ślady po domu
może to z wrażenia albo stresu?

mam jeszcze tylko takie pytanko: bo Priamuś jak stoi to zauważyłam że czasami ma trzęsawki - tzn trzęsie się momentami i nie wiem czy to z stres a może starość?
czy w schronisku też tak miał?

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chciałabym Priama prze pluskać - nie dzisiaj oczywiście żeby nie stwarzać mu dodatkowego stresu
czy jakąś kąpiel przechodził w schronisku? pytam bo nie wiem jak zareaguje na prysznic ;)

Posted

hihi mam wrażenie że on chyba na tyłku usiedzieć nie może
jest u nas już 3 godziny i ani razu nie usiadł ani się położył
cały czas tylko drepta na trasie pokój-kuchnia

Fiszka to przynajmniej komara przycięła, była na dworku i znowu się wyleguje :)

Posted

Oj!jestem!Myślałam,ze się nie doczekam:) Z tego, co czytałam, wiekszośc psiaków zawsze po opuszczeniu schroniska i zamieszkaniu w domku, znaczy teren przez jakis czas,np dwa,trzy dni. Więc to normalne jest i na pewno minie.Ale ja sie tam jemu nie dziwie,ze tak się zachowuje.Biedaczek nie rozumie jeszcze,co go spotkało!
Ale cudownie!Tak się cieszę!

Posted

może mieć biegunkę ze stresu. mój psiak (po dwóch latach w schronie) wymiotował u mnie ze stresu przez pierwsze dwa dni, potem była biegunka i dopiero wtedy nastał spokój. pozwijaj dywany,tak bedzie najlepiej. faktycznie moze byc tak,że bedzie miał jakis czas biegunke bo jego przewod pokarmowy musi miec czas na przyzwyczajenie sie do nowego jedzenia (wiele psow tak ma - spora czesc z moich tymczasowiczow i stalych miala w poczatkowym okresie biegunki). jesli dasz rade, wychodz z nim nawet co 2 godziny. na pewno mu to nie zaszkodzi. w schronie w ogóle nie miał ruchu a dni będą coraz piękniejsze. trzymam kciuki! początki są zawsze bardzo trudne

Posted

[quote name='kazik132']NO niestety biegunki to też częsty poschroniskowy objaw zmiany żywienia i reakcja na stres. Początek zawsze jest trudny,ale za to potem,jaki miód na serce!:)

haha! napisałam to samo

ostatnie zdjęcia Priama w schronie, tuż przed odjazdem

Posted

no jasne że wybaczymy :) przecież wiadomo że jest w nowym miejscu i po podróży więc wszystko zdarzyć się może
musi odreagować

po 4 godzinach dreptania wreszcie się położył ;) :multi:

odpoczynek trwał 10 min :eviltong:

a teraz właśnie odwalił "rzadziznę" na środku dywanu :angryy: