Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

delfy pięknie dziękujemy narazie wystarczy
parę grosików dotarło też od asiek.l-g i kazik :buzi::buzi:
narazie zakupiłam 1 szampon (42 zł) - 1 ponieważ wet tak doradził
skoro jest poprawa po próbce, która mieliśmy (150 ml) to narazie szampon 500 ml starczy na długo i poprawa na pewno będzie jeszcze większa
tak więc resztę pieniążków chciałam przeznaczyć na to leczenie
przedwczoraj za antybiotyk i inne leki zapłaciliśmy 25 zł (ale to już z własnej kieszeni wzięliśmy)
a dzisiaj podsumuje nas za wczoraj i dzisiejsze te badania, po które wyniki idziemy za ok. 6 godz. + leki jeśli wyjdzie coś z badań nie tak

bardzo dziękujemy za wsparcie - jeśli będziemy potrzebować to nieśmiało "zawołamy" a może i Priamuś zaszczeka? chociaż jeszcze tego nie grali :eviltong:

karmę, o której mówicie wet narazie nie wspominał (ale mogę zapytać) w zamian Priamuś dostał próbkę (Royal Canin - Gastro Intestinal) na biegunkę

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no nie idzie sie nie zakochac w tej pieknej mordce...jak moje tak patrzą na mnie to zawsze robimy noski-noski eskimoski...trzymam kciuki za dobre wyniki Priamku i apetytu życze coraz lepszego.

Posted

asiek.l-g napisał(a):
no nie idzie sie nie zakochac w tej pieknej mordce...jak moje tak patrzą na mnie to zawsze robimy noski-noski eskimoski...trzymam kciuki za dobre wyniki Priamku i apetytu życze coraz lepszego.

Co je prawda, to je prawda! Priamuś jest piękny i taki ufny! Ale, ale co ja widzę tam z tyłu?:o
Polepszyło Wam się primaverko, oj polepszyło;)! Dywany macie na podłogach, no, no!:D
Ale się niecierpliwie o te wyniki!

Posted

tak dywany wróciły :multi:
skoro Priamuś już mniej korzysta z domu to postanowiliśmy zaryzykować rozłożyć dywan ;)
co prawda Priamuś omija dywan i siusia na panelach, w kuchni lub przedpokoju - no ale paneli nie da się zwinąć :eviltong:

odbiór wyników się przedłużył na 19 ale już je mam i zdaję relację :p
Priamuś to psiak zagadka :evil_lol:
a info co do wyników to 50/50 :eviltong:
wątroba, nerki, cukier i cała biochemia jest w porządku, wszystkie wyniki ma w normie
:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
czyli chłopak zdrów jak rydz jeśli chodzi o biochemię
zamieszczam fotkę wyników gdyby ktoś chciał zerknąć :eviltong:

mniej fajne info to to, że Priamusia czeka ponowne kłucie (w piątek) i powtórka morfologii - z racji tego, że krew leciała bardzo słabo i w dodatku była gęsta nie udało się zrobić badania morfologii :-(:angryy: z krwi zrobił się skrzep <--- nawet na zdjęciu powyżej jest napisane "skrzep w probówce na morfologię"

mam nadzieję, że w piątek Priamusia krew się zmobilizuje i poleci jak trzeba ;)

na dzień dzisiejszy wet podsumował nas na 121 zł
ale faktura i zapłata ma być w piątek (chyba) jak będziemy na pobraniu krwi albo jak przyjdziemy po wyniki więc kwota pewnie nieco wzrośnie

na wzmożenie apetytu wet dał (za opłatą) tabletki "Geriadog" - miejmy nadzieję, że zacznie normalnie i porządnie wcinać :lol:

Posted

Ja sie nie znam, ale powiedzcie mi dziewczyny! Jak biochemia jest dobra, to chyba bardzo dobrze!? W każdym razie trzustka na pewno zdrowa jest , prawda?
Bardzo, bardzo sie ciesze z biochemi w kazdym razie!
Choliwcia z tą morfologią! Znowu się będzie maluszek stresował:(
Primaverko, podlicz proszę wydatki i to, co dostałaś już na leczenie, dobrze? Żeby była jasność w wydatkach i na teraz i na później:)
No i jak możesz to wklej też rachunek od weta, dobrze? Bo leki kupiliście sami, więc za to nie są potrzebne paragony:)

Posted

[quote name='primaverca']tak dywany wróciły :multi:
skoro Priamuś już mniej korzysta z domu to postanowiliśmy zaryzykować rozłożyć dywan ;)
co prawda Priamuś omija dywan i siusia na panelach, w kuchni lub przedpokoju - no ale paneli nie da się zwinąć :eviltong:

odbiór wyników się przedłużył na 19 ale już je mam i zdaję relację :p
Priamuś to psiak zagadka :evil_lol:
a info co do wyników to 50/50 :eviltong:
wątroba, nerki, cukier i cała biochemia jest w porządku, wszystkie wyniki ma w normie
:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
czyli chłopak zdrów jak rydz jeśli chodzi o biochemię
zamieszczam fotkę wyników gdyby ktoś chciał zerknąć :eviltong:

mniej fajne info to to, że Priamusia czeka ponowne kłucie (w piątek) i powtórka morfologii - z racji tego, że krew leciała bardzo słabo i w dodatku była gęsta nie udało się zrobić badania morfologii :-(:angryy: z krwi zrobił się skrzep <--- nawet na zdjęciu powyżej jest napisane "skrzep w probówce na morfologię"

mam nadzieję, że w piątek Priamusia krew się zmobilizuje i poleci jak trzeba ;)

na dzień dzisiejszy wet podsumował nas na 121 zł
ale faktura i zapłata ma być w piątek (chyba) jak będziemy na pobraniu krwi albo jak przyjdziemy po wyniki więc kwota pewnie nieco wzrośnie

na wzmożenie apetytu wet dał (za opłatą) tabletki "Geriadog" - miejmy nadzieję, że zacznie normalnie i porządnie wcinać :lol:

Łomatko - wyniki ma super (dzięki za wklejenie na wątek) :multi::multi::multi:.
To może faktycznie on tak je ze względu na wiek??? Ale kamien spadł mi z serca, bo już myślałam, że odejdę z tego czekania :oops:
Zobaczymy, czy te tableki pomogą... oby....

A pytałaś może Primaverco o Convalescence?

Posted

Priamuś dostaje też zastrzyki na zwiększenie wydzielania soków trawiennych więc apetyt musi wrócić :)
ten Convalescence jest dla psów niedożywionych i narazie wet powiedział, że nie ma potrzeby mu tego podawać
co za dużo to nie zdrowo - dlatego narazie polecił te tabletki bo z jedzeniem i tak Priamuś jest na bakier

Posted

kazik132 napisał(a):
Ja sie nie znam, ale powiedzcie mi dziewczyny! Jak biochemia jest dobra, to chyba bardzo dobrze!? W każdym razie trzustka na pewno zdrowa jest , prawda?

kaziczku, obawiam się,że nie. mój pies miał wyniki krwi w normie a biegunki i wymioty trwały. trzustkę należy badać z kału. jeśli pies nie trawi tłuszczu, to wtedy w kupce będzie to widać. kupy trzustkowych są żółte i jakby tłuste. jeśli to trzustka to naprawdę nic wielkiego.
martwi mnie to,że właściwie nadal nie wiadomo jaka jest przyczyna tych biegunek i braku apetytu

Posted

primaverca napisał(a):
trzustka w porządku
Priamuś dostaje też zastrzyki na zwiększenie wydzielania soków trawiennych więc apetyt musi wrócić :)
ten Convalescence jest dla psów niedożywionych i narazie wet powiedział, że nie ma potrzeby mu tego podawać
co za dużo to nie zdrowo - dlatego narazie polecił te tabletki bo z jedzeniem i tak Priamuś jest na bakier

No to wygląda na to, że problem jest tylko z jedzeniem... czyli nie tak źle...a skąd mogą być te biegunki, czy wet coś o tym mówił?

edit: minęłyśmy się postami Martka ;-) No właśnie o te biegunki chodzi... co wet myśli na ten temat?

Posted

Bomba te zdjęcia Primaverco - dzięki;-) --- Priamuś wygląda na super zadowolonego, i wcale nie przypomina schorowanego staruszka...raczej rozbrykanego szczeniorka...a i pan jakoś radośnie popatruje :)

Posted

O ludzie!JAkie cudaśne zdjęcia! Jak Priamuś się uśmiecha!Jak pozuje! Ja tam o pańciu nic pisała nie będę, bo nie wypada;) Ale Priamek jest słodki naprawdę!Dzięki za te zdjątka!

Posted

primaverca napisał(a):
no wet nie bardzo ma pomysł na biegunkę
wydaje mu się, że to raczej może starość, zmiana wody, jedzenia
dlatego określił Priamusia psem-zagadką

Hmmmm, no to zobaczymy co będzie po odstawieniu antybiotyku... oby to naprawdę było spowodowane zmianami jedzenia i wody...

Posted

jeśli to zmiany w żywieniu to przejdzie samo. mój pies po zabraniu ze schronu miesiąc się męczył z biegunkami, raz jadł raz nie jadł. jednak na ogół czekałam aż sam zacznie znowu jeść,żeby nie miał za często dupki kutej antybiotykami, tylko że mój to młodziak, nie odwadniał się i pewnie łatwiej to znosił.
trzymam kciuki!

fotki są boskie!

Posted

zdjecia super, Priamus cudownie sie usmiecha, ten Geriadog od ponad roku podaje mojej 13 letniej pannicy i na nią działa bo wcina aż miło a były wielkie problemy z tym...to jest dla starszych zwierząt z korzeniem żeń-szenia ma przeciwdziałać znurzeniu zmęczeniu ogólnie lagodzi objawy związane ze starością. Primaverco jak chcesz to moge jedno opakowanie wysłac.

Posted

asiek.l-g napisał(a):
zdjecia super, Priamus cudownie sie usmiecha, ten Geriadog od ponad roku podaje mojej 13 letniej pannicy i na nią działa bo wcina aż miło a były wielkie problemy z tym...to jest dla starszych zwierząt z korzeniem żeń-szenia ma przeciwdziałać znurzeniu zmęczeniu ogólnie lagodzi objawy związane ze starością. Primaverco jak chcesz to moge jedno opakowanie wysłac.
Zaglądam do mojego następnego ulubionego psiaka natychmiast po powrocie z pracy!OJ, to na pewno byłoby fajnie, gdybyś wysłała asiek ten lek, jeśli oczywiście będzie skutkował!
Ciekawe czy wyniki Priamusia dziś będą?

Posted

asiek.l-g napisał(a):

narazie wet dał 1 opakowanie (50 tabl.) Priamuś ma zażywać 1 dzień - 1 tabl,
2 dzień - 2 tabl, 3 dzień - 1 tabl i tak na przemian
narazie dzisiaj zaczął od 1 i może faktycznie zaczyna działać :eviltong::eviltong:
rano nic nie zjadł nawet wątróbka mu zbrzydła :-(
potem jakoś udało mi się wcisnąć mu ta tabletkę i popołudniu patrzę a Priamuś suchą karmę zaczął wcinać :evil_lol: - szkoda, że miałam małą próbkę (Royal Canin: Adult small dog poniżej 10kg), bo na pół z Fiszką całą zjedli :p

Posted

primaverca napisał(a):
Kochana wyniki z biochemii podałam wczoraj ;)
a powtórka morfologii w piątek :lol:

Aj, no to ja skleroza jestem, myślałam, że dziś morfologia!
Najważniejsze, że rodzynek zaczyna jeść! Moze primaverco kupisz mu tą karmę jak mu smakuje? Wiem, ze teraz chyba te karmy weterynaryjne tylko u wetów mozna dostac, ale moze się mylę?