kazik132 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Dziewczyny, ja się nie znam kompletnie, ale moze zakupimu mu tą ipaktine czy jakos tak? Wiem, ze to bardzo wzmacnia. Myślę, że Priamus bardzo potrzebuje wzmocnienia. Na dietach nie znam się w ogóle i ni wiem czy to zdrowo codziennie jeść wątróbke:( Dobrze,że w ogóle coś je. Primaverko a jak z sikaniem w domku?uspokoiło się? czekamy jutro na wyniki badań i pamiętaj o rachunku od weta, dobrze? Bierz proszę rachunki i paragony, zeby potem rozliczyć wszystko i powklejać na wątek. Napisz też proszę, czy stać Cię na załozenie teraz ewentualnej większej kwoty na te badania i leki a my po podliczeniu prześlemy jak będzie wiadomo co, jak i ile? Quote
primaverca Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 dam radę z zapłaceniem za te badania pieniążki dzisiaj popożyczałam - skoro wet powiedział że badania są trochę kosztowne to nie chcę potem wyjść na jakąś ... że przychodzę na badania bez pieniędzy albo z groszami więc pieniążki są najwyżej potem będę znajomym oddawać długi :) rachunki, paragony wezmę sikania już jest o wiele mniej ale jeszcze się zdarza 3-5 razy w domu siknąć rozwolnienie póki co zatrzymane ;) nie chciałam żeby znowu nic nie jadł, podsuwałam mu różne smakołyki ale tylko jakimś cudem mały kawałeczek wątróbki zjadł :) nie wiem czy to zdrowo, najwyżej jutro weta podpytam nie chcę żeby z sił całkowicie opadł i zobaczymy co wykażą wyniki, bo może będzie musiał tylko coś specjalistycznego jeść dlatego dostał dziś malutko i dobrze że cokolwiek przegryzł :) Quote
kazik132 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Tak, dokładnie, jak piszesz. Dobrze,ze dziś choć trochę dziubnął jedzonka. Może się okazać, że musi mieć specjalistyczną weterynaryjną karmę po badaniach. A jak nie to zapytaj lekarza o jakiś preparat na wzmocnienie dla Priamusia. No i zbieraj zbieraj rachunki, wszystko rozliczymy! Priamuś musi być zdrowy! I będzie! Proszę o głaski dla obu psinek i jutro czekamy na wieści. Na dobre wieści oczywiście! Quote
delfy2000 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Primaverco - zapytaj weta o wątróbkę ( jeżeli dobrze pamiętam to za dużo nie można dawać, ale Priamek przecież je tak malutko...) Wysłałam przelew... zaraz powinien dojść... Trzymam kciuki za wyniki jutrzejszych badań... Quote
kazik132 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 delfy2000 napisał(a):Primaverco - zapytaj weta o wątróbkę ( jeżeli dobrze pamiętam to za dużo nie można dawać, ale Priamek przecież je tak malutko...) Wysłałam przelew... zaraz powinien dojść... Trzymam kciuki za wyniki jutrzejszych badań... O tak, ja też trzymam kciuki za wizytę, badania, wyniki i diagnozę! Mam ogromną nadzieję, że wszystko będzie dobrze i takie wieści chciałabym czytać! Tymczasem przytulam Priamusia! Quote
delfy2000 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Właśnie wyczytałam, że wątróbka jest dobra na różne rzeczy... ale lepiej skonsultuj z wetem... Myślami jestem z Wami.... Quote
primaverca Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 My już po wizycie, ale ... wieści nie mam żadnych konkretnych ;) trzeba poczekać do jutra na wyniki narazie na biegunkę Priamuś ma przedłużony antybiotyk + coś na wzmocnienie i coś na apetyt czyli żeby była większa produkcja soków trawiennych miał badany cukier - jest w normie :lol: czyli cukrzyca wykluczona miał pobieraną krew - oj tu trochę trwało ... Priamuś miał bardzo gęstą krew i bardzo słabe ciśnienie bo krew nie chciała lecieć tylko kapała taka gęsta "wydzielinka" ;) wet uciskał żyłkę żeby przyspieszyć ale słabo to szło po x minutach udało się napełnić malutką fioleczkę :multi: dzisiaj trafi to do laboratorium i jutro ok. 17 mają być wyniki jest to badanie kompleksowe, czyli morfologia i biochemia z badania tego będziemy wiedzieć wszystko o krwinkach czerwonych, białych, płytkach krwi, poznamy ocenę funkcjonowania narządów wewnętrznych (wątroby i nerek) i jutro jak będą wyniki i będzie coś nie tak - odpukać oczywiście - to będzie jutro miał dobrane leki pytałam weta o to jedzenie wątróbki - dobrze że cokolwiek zjadł, ale powiedział, że warto mieszać mu ją z karmą, którą dostał (Royal Canin - Gastro Intestinal), bo sama wątróbka jest niskobiałkowa a jemu przydałoby się coś na wzmocnienie ale przeciwwskazań nie ma :) Quote
asiek.l-g Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 trzymam kciuki za wynik badań i deklaruje pomoc finansową Quote
primaverca Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 martka1982 napisał(a):czyli nie zrobił mu usg? usg powiedział że może zrobić jutro jak będą wyniki bo jeśli coś np. będzie nie tak z wątrobą czy innym narządem to wtedy obejrzy konkretnie czy to guz czy coś innego i będzie wiedział czego i gdzie szukać woli poczekać najpierw na wyniki powiedział również że może się zdarzyć iż Priamuś jest zdrowy tylko po prostu cierpi na starość ;) Quote
martka1982 Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 rozumiem. czekamy w takim razie na wyniki krwi. oby to nie było nic poważnego.... ciekawe czy antybiotyk zniekształca obraz krwi Quote
primaverca Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 delfy dziękujemy za wsparcie :Rose::modla: pieniążki - 100 zł - wpłynęło :loveu: Quote
primaverca Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 martka1982 napisał(a):rozumiem. czekamy w takim razie na wyniki krwi. oby to nie było nic poważnego.... ciekawe czy antybiotyk zniekształca obraz krwi myślę, że jeśli będzie jakiś mały odchył od normy to weźmie to pod uwagę zresztą jutro jak coś to spytam czy leki miały jakiś konkretny wpływ na wyniki - jeśli będą nie w normie Quote
kazik132 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Oj, to nasze Kochanie zostało dziś nieźle wymęczone! Ale jak przypuszczam, zniósł to dzielnie, bo to nasz bohater!Śliczny bohater! Bardzo niecierpliwie więc czekam na wyniki! Mam nadzieję, że to "tylko" starość! A jak dziś Primaverko z jedzeniem? Cosik lepiej? Macie się, oj macie! Ale chyba to takie słodkie posiadanie, bo jak patrze na tą mordeczkę, to bym ja od razu całowała! Taki kochany pyszczek! Quote
primaverca Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 wszelkie kłucia, zastrzyki zniósł baardzo dzielnie :) nie wyrywał się, nie popiskiwał - chłopak na medal tylko potem jak wet jeszcze opowiadał o tych badaniach i dzwonił do laboratorium to Priamuś mu się zsiusiał na podłogę :eviltong: a poza tym był naprawdę grzeczniutki trochę pije, co do jedzenia to je tą wątróbkę tylko - małymi kęsami nie za dużo ale zawsze coś :) też wolę żeby to była "starość" niż coś poważnego Priamuś zasługuje na bezstresowe, godne i radosne życie a nie na tabletkach, zastrzykach czy odpukać jakiś zabiegach jutro będzie wszystko wiadomo - za ok. 24h ;) Quote
kazik132 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Kochany, dzielny piesek! W takim razie odliczamy godziny do odebrania wyników. Już się niecierpliwię, ale wierzę, że będzie wszystko dobrze! Quote
primaverca Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 narazie smutne te zdjęcia - ale mam nadzieję, że Priamuś szybko znowu zacznie się pięknie uśmiechać :) Quote
kazik132 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Nie smutne! On dostojny jest i stateczny!:) Quote
delfy2000 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Oj tak, niech to będzie starość... a Priamek jest śliczny w każdej postaci...trzymam dalej kciukasy... edit: 1) Primaverco - a może spróbować podać Priamkowi tę odżywkę Convalescence, którą dostaje Pepinek (nie w formie płynnej, ale z kawałkami mięsa [chyba]? 2) Czy znasz już przybliżone koszta badań? Quote
kazik132 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 delfy2000 napisał(a):Oj tak, niech to będzie starość... a Priamek jest śliczny w każdej postaci...trzymam dalej kciukasy... edit: 1) Primaverco - a może spróbować podać Priamkowi tę odżywkę Convalescence, którą dostaje Pepinek (nie w formie płynnej, ale z kawałkami mięsa [chyba]? 2) Czy znasz już przybliżone koszta badań?Też własnie myslałam o tej karmie. To podobno nawet strzykawką mozna podawać, jak pies nie chce jeść i stawia na nogi! Quote
delfy2000 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 kazik132 napisał(a):Też własnie myslałam o tej karmie. To podobno nawet strzykawką mozna podawać, jak pies nie chce jeść i stawia na nogi! Ale jest jeszcze druga forma, jeżeli piesek je... więc może spróbować najpierw tę płynną strzykawkową wersję, co? Dlatego pytałam o koszta badań, bo nie wiem jak stoimy finansowo.... Quote
primaverca Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 delfy2000 napisał(a):Oj tak, niech to będzie starość... a Priamek jest śliczny w każdej postaci...trzymam dalej kciukasy... edit: 1) Primaverco - a może spróbować podać Priamkowi tę odżywkę Convalescence, którą dostaje Pepinek (nie w formie płynnej, ale z kawałkami mięsa [chyba]? 2) Czy znasz już przybliżone koszta badań? 1. tej odżywki nie mam ale mogę zakupić za próbę 2. wspominał coś o ok. 70 zł ale doliczy jeszcze dzisiejsze zastrzyki bo dziś nie wziął nic i powiedział że jutro zsumuje razem czyli te kompleksowe badania + dzisiejsza wizyta + jutrzejsze leki => jeśli będzie miał dobrane gdyby wyniki coś wykazały - to może jakiś malutki rabacik będzie - tzn połączy 2 wizyty w 1 :) Quote
delfy2000 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 primaverca napisał(a):1. tej odżywki nie mam ale mogę zakupić za próbę 2. wspominał coś o ok. 70 zł ale doliczy jeszcze dzisiejsze zastrzyki bo dziś nie wziął nic i powiedział że jutro zsumuje razem czyli te kompleksowe badania + dzisiejsza wizyta + jutrzejsze leki => jeśli będzie miał dobrane gdyby wyniki coś wykazały - to może jakiś malutki rabacik będzie - tzn połączy 2 wizyty w 1 :) 1) A może wet będzie miał próbkę taniej, albo poleci coś innego? 2) To chyba na razie jest OK z tym co wczoraj poszło? ;-) Quote
kazik132 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 JA na razie nie wysyłałam, bo pomyślałam,że jak sie skończy jakis etap, primaverka zsumuje wszystko, wklei paragony czy rachunki, napisze ile miała ile potrzeba i wtedy będziemy kołować konkretna kaskę:) Ale w zasadzie, to dobrze, że już trochę ma od kochanej delfy, to odciązy budżet domku choć troszkę. Jakby coś,np brakowalo Ci kasy na badanie wczesniej, pisz primaverko od razu,proszę! A naszego misia pięknego tulę mocno! Quote
Recommended Posts