Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

primaverca napisał(a):
Priamuś w domu sika już o wiele mniej, więc mam nadzieję, że dywany niedługo wrócą ;)
z resztą dla Priamusia lepiej - bo wygodniej po leżakować na dywaniku niż panelach :evil_lol:
w domku i na spacerkach coraz rzadziej porusza się jak "dziadzio" :eviltong:
zdarza się że przebiegnie się trochę - tak więc chłopak odmłodniał :evil_lol::evil_lol:

No i co tu pisać?Tylko chyba hura!
Ale cudne wiadomosci:)

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

martka1982 napisał(a):
domek, pańciostwo, wygoda, spacerki, jedzonko...wszystko mu po prostu służy i lat ujmuje:))

No,co racja, to racja! Szkoda,ze takie domki się nie mnożą, albo,ze primaverka z mężem nie mają duzego domu z ogrodem. Falbanka by od nas dostali w spadku, do ogrodu. Byłby piękną ozdobą!;)

Posted

kazik132 napisał(a):
No,co racja, to racja! Szkoda,ze takie domki się nie mnożą, albo,ze primaverka z mężem nie mają duzego domu z ogrodem. Falbanka by od nas dostali w spadku, do ogrodu. Byłby piękną ozdobą!;)

oj tak domek by się przydał - nie musi być duży ale własny :)
niestety finanse nie pozwalają :( - mieszkamy u mojej mamy + siostra + siostra, szwagier i siostrzenica
tak więc jest nas 6 osób w 3 pokojach - ciasno ale jak nie stać nawet na wynajem ... :(

pewnie że jakby domek był to nie jednego psiaka byśmy przygarnęli

Posted

primaverca napisał(a):
oj tak domek by się przydał - nie musi być duży ale własny :)
niestety finanse nie pozwalają :( - mieszkamy u mojej mamy + siostra + siostra, szwagier i siostrzenica
tak więc jest nas 6 osób w 3 pokojach - ciasno ale jak nie stać nawet na wynajem ... :(

pewnie że jakby domek był to nie jednego psiaka byśmy przygarnęli
No to przyznam,że się zdziwiłam, ale miło! Byłam pewna,nie wiem dlaczego, że mieszkacie sami! A tu widzę, że cała rodzinę obdarowaliście prezentami;) Wynika więc z tego,ze jak siostra i szwagier pójdą na swoje, to na pewno też będą potencjalnym nowym domkiem! A i Wy jak się wyprowadzicie i zostawicie siostrę z mamą, zostawicie kolejny potencjalny domek! Ha! To teraz nie pozostaje nam nic innego, jak życzyć domów dla was i siostry ze szwagrem!;)

Posted

kazik132 napisał(a):
No to przyznam,że się zdziwiłam, ale miło! Byłam pewna,nie wiem dlaczego, że mieszkacie sami! A tu widzę, że cała rodzinę obdarowaliście prezentami;) Wynika więc z tego,ze jak siostra i szwagier pójdą na swoje, to na pewno też będą potencjalnym nowym domkiem! A i Wy jak się wyprowadzicie i zostawicie siostrę z mamą, zostawicie kolejny potencjalny domek! Ha! To teraz nie pozostaje nam nic innego, jak życzyć domów dla was i siostry ze szwagrem!;)

Dużych, pieknych domów... z ogromnym ogrodem, strumyczkeim i kawałkiem lasku ;-)

Posted

delfy2000 napisał(a):
Zaczęłam "obchód" na dogo od Priamka i Fiszki, a tu cisza... pewnie wszyscy szaleją na zewnątrz, bo wiosna idzie.... ;-)
Ha! To dokłądnie tak, jak ja. I bardzo się zdziwilam o co chodzi?;)Już zaczynam tesknić!

Posted

niedziela na "chałupkach" u Teściów :)
Priamuś podróż zniósł bardzo dobrze :multi:
przy zapoznaniu się z psiakami Teściów został obwąchany i zaakceptowany, chociaż żaden z psiaków nie zachęcał go do zabawy - tak jak w przypadku Fiszki
może to i lepiej bo miał spokój :) nie musiał odganiać się od natrętów :evil_lol::evil_lol:
w domu u Teściów mógł więc spokojnie "uciąć" komara :eviltong:
i o dziwo - tam nie zrobił ani razu siku w domu !!! :diabloti::diabloti:
mam nadzieję, że tutaj też już nie będzie robił, ale zobaczymy jutro ...

poza tym Priamuś zachwycił wszystkich - przyznam szczerze że nawet bardziej niż Fiszka - wszyscy podziwiali i nie mogli się napatrzeć na jego oczka i pysia :loveu::loveu::loveu:
pół dnia przespał a drugie pół dnia był głaskany, miziany i przytulany
przechodził z rąk do rąk - a raczej z jednego mizianka do drugiego :lol::lol:
on zażywał pieszczot a Fiszka w tym czasie siedziała pod moim krzesłem i ukrywała się przed "namolnym" adoratorem :evil_lol::evil_lol:

fot. jaki radosny jestem ;)

fot. po tylu miziankach wreszcie można się zdrzemnąć :eviltong:

Posted

No i pięknie!Teraz to wyję znowu!Matko!Ja bym mogła czytać o nich 30 razy dziennie! A o postępach Priamka to nieustannie! No wzruszyłam się teraz jak cholera!A to zdjęcie ostatnie!Primaverko!dobra, już nic, bo się całkiem rozkleję! Teraz mogę iść spać.Jestem bardzo szczęsliwa. jeszcze pepino mi z głowy nie wychodzi. Ale dziś już nic nie wymyślę. Może do rana jakiś cud nastąpi? teraz cudem jest dla mnie ten watek i Wy. Za dużo cudów na raz być nie może:)

Posted

kazik132 napisał(a):
No i pięknie!Teraz to wyję znowu!Matko!Ja bym mogła czytać o nich 30 razy dziennie! A o postępach Priamka to nieustannie! No wzruszyłam się teraz jak cholera!A to zdjęcie ostatnie!Primaverko!dobra, już nic, bo się całkiem rozkleję! Teraz mogę iść spać.Jestem bardzo szczęsliwa. jeszcze pepino mi z głowy nie wychodzi. Ale dziś już nic nie wymyślę. Może do rana jakiś cud nastąpi? teraz cudem jest dla mnie ten watek i Wy. Za dużo cudów na raz być nie może:)

ŁOMATULU:crazyeye: Priomaverco - teraz to juz zakrawa na koniec świata :eviltong::eviltong::eviltong: Czy to ten sam zniechęcony psiak sprzed półtora tygodnia :-o:-o:-o

On się nawet uśmiechał w trakcie drzemki !:loveu::loveu::loveu: No i jak tu nie buczeć z radości i nie kochać Was wszystkich :oops:

PS. Kazik napisałam post przed Tobą, ale go wcięło - i tez pisałam, że Ci ludzi i te psiaki są takim dogowym cudem....
Ja też liczę na cud dla Pepinka ... bo tutaj się takie zdarzają :-o

Posted

delfy2000 napisał(a):
ŁOMATULU:crazyeye: Priomaverco - teraz to juz zakrawa na koniec świata :eviltong::eviltong::eviltong: Czy to ten sam zniechęcony psiak sprzed półtora tygodnia :-o:-o:-o

On się nawet uśmiechał w trakcie drzemki !:loveu::loveu::loveu: No i jak tu nie buczeć z radości i nie kochać Was wszystkich :oops:

PS. Kazik napisałam post przed Tobą, ale go wcięło - i tez pisałam, że Ci ludzi i te psiaki są takim dogowym cudem....
Ja też liczę na cud dla Pepinka ... bo tutaj się takie zdarzają :-o
O tak, o tak! To zakrawa na koniec świata, że "tylko" dwa zdjęcia mamy;) Ja chcę jeszcze 222!;)

Posted

kazik132 napisał(a):
O tak, o tak! To zakrawa na koniec świata, że "tylko" dwa zdjęcia mamy;) Ja chcę jeszcze 222!;)

Ja już też o tym myślałam, ale nie chciałam się bezczelnie dopominać ;-) Dzieki Kaziula :)

Posted

[quote name='delfy2000']Ja już też o tym myślałam, ale nie chciałam się bezczelnie dopominać ;-) Dzieki Kaziula :)
Ależ nie ma za co Asiula;) Cała przyjemnośc po mojej stronie!
No;)To zostają dwa laptopy:D;)

Posted

[quote name='kazik132']Ależ nie ma za co Asiula;) Cała przyjemnośc po mojej stronie!
No;)To zostają dwa laptopy:D;)

A takiego :eviltong::eviltong::eviltong: --- laptopy maja inne konotacje :evil_lol:.. nie myśl, że tak szybko się wywiniesz z odpowiedzialności Kaziuk :mad: ORMO czuwa :diabloti:

Posted

jak będę szła z Priamusiem na kontrolę gdzieś za 2 tygodnie to poproszę o zbadanie słuchu, bo nie chcę krakać ale Priamuś albo jest całkowicie głuchy albo ma baardzo przytępiony słuch :roll::roll:

Teściowa jest pielęgniarką i wyłapała, że Priamuś nie reaguje na dźwięki
stąd też może jak siusia a ja mówię mu NIE wolno to on i tak nie słyszy :placz:
robiliśmy sami mu różne testy dźwiękowe
jak stał odwrócony tyłem to wołaliśmy go, gwizdaliśmy, cmokalismy, klaskaliśmy
pozostałe 4 psiaki reagowały a Priamusia nic nie ruszało :placz:
nie odwracał się i nie wykazywał żadnych reakcji
ostatecznie może weterynarz potwierdzi :placz:/ lub zaprzeczy :) jak pójdziemy z wizytą

Posted

primaverca napisał(a):
jak będę szła z Priamusiem na kontrolę gdzieś za 2 tygodnie to poproszę o zbadanie słuchu, bo nie chcę krakać ale Priamuś albo jest całkowicie głuchy albo ma baardzo przytępiony słuch :roll::roll:

Teściowa jest pielęgniarką i wyłapała, że Priamuś nie reaguje na dźwięki
stąd też może jak siusia a ja mówię mu NIE wolno to on i tak nie słyszy :placz:
robiliśmy sami mu różne testy dźwiękowe
jak stał odwrócony tyłem to wołaliśmy go, gwizdaliśmy, cmokalismy, klaskaliśmy
pozostałe 4 psiaki reagowały a Priamusia nic nie ruszało :placz:
nie odwracał się i nie wykazywał żadnych reakcji
ostatecznie może weterynarz potwierdzi :placz:/ lub zaprzeczy :) jak pójdziemy z wizytą

No to trzeba rzeczywiście zbadać sprawę... A jak z jego skórą, bo na zdjęciach wygląda naprawdę dobrze.

Posted

delfy2000 napisał(a):
No to trzeba rzeczywiście zbadać sprawę... A jak z jego skórą, bo na zdjęciach wygląda naprawdę dobrze.

na zdjęciach to ładnie wygląda sierść :), ale skóra wymaga jeszcze sporo tych kąpieli żeby zobaczyć jakikolwiek efekt

Posted

primaverca napisał(a):
na zdjęciach to ładnie wygląda sierść :), ale skóra wymaga jeszcze sporo tych kąpieli żeby zobaczyć jakikolwiek efekt

A widzisz jakąś różnicę Primaverco?