delfy2000 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='kazik132']No i dzieki Priamusiowi i delfy2000 paypal będzie na forum funkcjonował na medal. Tylko nasza delfy pewnie niebawem w takim tempie nie będzie miała co wysyłać;)[/QUOTE] Ło matko - już czekam na nową wypłatę, a tu jeszcze dwa tygodnie - chociaż to dobry sposób na przeczyszczenie spiżarni - zawsze znajdzie się wystarczająco produków suchych - dodać tylko warzywka i za kilka groszy super jedzonko powstaje ;-) Quote
primaverca Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='martka1982']uffff. dzięki primaverca za te słowa bo bardzo się martwiłam,że Priam wróci. wiem z doświadczenia,że dużo osób oddaje psy, bo po prostu brakuje im cierpliwości. cieszę się bardzo,że u was jest inaczej ja mam naprawdę duuużo cierpliwości, chociaż czasami mam wrażenie, że się kończy :eviltong: poza tym my nie jesteśmy właśnie z tych ludzi, którzy psiaki (zwierzęta) traktują jak rzecz, czyli jeśli się znudzi, nie podoba lub nie spełnia oczekiwań to oddają bądź wyrzucają jak śmiecia :angryy: my walczymy do końca - a Priamka NIE oddamy nawet jakby sikał do końca swojego żywota (odpukać ale tylko o sikaniu a nie oddaniu :diabloti:) - tak więc zapomnijcie o tym że do Was wróci (!!) :eviltong::eviltong: [quote name='martka1982']już piszę co Priam jadł: jadł ryż z kawałkami mięsa(ale mało tego mięsa) oraz z rozmoczoną karmą suchą (rozmoczoną w tym ryżu). oprócz tego miał do swojej dyspozycji suchą karmę ale nie wiem czy sobie podjadał. jeśli ma jakieś bóle żołądka w związku ze zmianą karmy, jest zagazowany itp to wtedy faktycznie może nie chcieć jeść. może spróbuj pokroić tę kiełbasę, którą jadł na bardzo malutkie kawałki i rzucić w to jedzonko, które mu dajesz.może to będzie taki wabik? dziękuję za te informacje :) póki co ryż z mięsem z puszki i samo mięso z puszki odpadły - może nie takie puszki kupuję?? :???::niewiem: Quote
primaverca Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Skoczyłam wieczorkiem do sklepu kupić coś dla Priamusia na kolacyjkę myślę zobaczę jakie puszki mają żeby chociaż choć troszkę biedaczek zjadł no i kupiłam puszeczkę małą na próbę "made in Biedronka" :eviltong: włożyłam łyżkę a on jak zaczął wcinać a potem miskę wylizywać że dołożyłam mu jeszcze troszkę :) nie za dużo co by rozwolnienie nie wróciło :evil_lol: czyli kolacyjka zjedzona :multi::multi: no i grzecznie poszły śpiochać :sleep2::sleeping: :loveu::loveu: Quote
delfy2000 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='primaverca']Skoczyłam wieczorkiem do sklepu kupić coś dla Priamusia na kolacyjkę myślę zobaczę jakie puszki mają żeby chociaż choć troszkę biedaczek zjadł no i kupiłam puszeczkę małą na próbę "made in Biedronka" :eviltong: włożyłam łyżkę a on jak zaczął wcinać a potem miskę wylizywać że dołożyłam mu jeszcze troszkę :) nie za dużo co by rozwolnienie nie wróciło :evil_lol: czyli kolacyjka zjedzona :multi::multi: no i grzecznie poszły śpiochać :sleep2::sleeping: :loveu::loveu: Ale się obśmiałam - no tak, biedne schroniskowe psiaki...biedronkowe jedzenie... ale później zmienisz na inne, co Primaverco? Ja karmię swojego potfora surowizną z witaminami i innymi dodatkami, ale wiem, że nie wszyscy wierzą w surowe... wiekszość, z tego co czytałam gotuje kurczaka z warzywami - mniam ;-) ... no,. ale na razie niech je chociaż biedronkowe (z drugiej strony nabywałam wiele razy naprawdę dobre wina w Biedronce, więc może i te puszeczki nie są złe)... Cieszę się, że śpiochują, i to na poduchach --- każdego dnia coraz lepiej...ufffffffffffff... słodkości nasze śliczne.... Quote
kazik132 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='primaverca']Skoczyłam wieczorkiem do sklepu kupić coś dla Priamusia na kolacyjkę myślę zobaczę jakie puszki mają żeby chociaż choć troszkę biedaczek zjadł no i kupiłam puszeczkę małą na próbę "made in Biedronka" :eviltong: włożyłam łyżkę a on jak zaczął wcinać a potem miskę wylizywać że dołożyłam mu jeszcze troszkę :) nie za dużo co by rozwolnienie nie wróciło :evil_lol: czyli kolacyjka zjedzona :multi::multi: no i grzecznie poszły śpiochać :sleep2::sleeping: :loveu::loveu: O matko! O matko! Umarłam! No nie mogę! Co za cudne zdjęcie! teraz widać jak Priamusia puszcza! Ale razem z Fiszką tworzą obecnie najpiękniejszy duet na dogo!Nasze kochania! Quote
kazik132 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='delfy2000']Ale się obśmiałam - no tak, biedne schroniskowe psiaki...biedronkowe jedzenie... ale później zmienisz na inne, co Primaverco? Ja karmię swojego potfora surowizną z witaminami i innymi dodatkami, ale wiem, że nie wszyscy wierzą w surowe... wiekszość, z tego co czytałam gotuje kurczaka z warzywami - mniam ;-) ... no,. ale na razie niech je chociaż biedronkowe (z drugiej strony nabywałam wiele razy naprawdę dobre wina w Biedronce, więc może i te puszeczki nie są złe)... Cieszę się, że śpiochują, i to na poduchach --- każdego dnia coraz lepiej...ufffffffffffff... słodkości nasze śliczne....[/QUOTE]Ha!Pisałyśmy razem! No to jakiś instynkt?Post primaverki jest tu od dwóch godzin a my jednoczesnie na niego zajrzałyśmy!:) Quote
paulinken Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 primaverco, co do suchej karmy, to można ją pomoczyć, podobno wtedy lepiej smakuje ;) możesz też ją po prostu czymś oblać, żeby pachniała (rosołem np.). Mój dziadyga samej suchej karmy też nie jada, dlatego dodaję mu trochę mokrego. Bardzo lubi też wymieszane z ryżem i kurczakiem (a ryż z kurczakiem się sprawdza w biegunce). Ja myślę, że ta biedronkowa puszka po prostu lepiej śmierdzi, niż jakaś droższa:) tu jest taki spray, który neutralizuje zapach moczu http://www.kuchniapupila.pl/pies/czystosc1/neutralizatory13/urine_off_multipet_spray,p874774637 nie jest to co prawda odstraszacz, ale tam, gdzie już było nasikane, może piesek znowu nasikać, bo mu dobrze śmierdzi. To jest tylko przykład, jest kilka rodzajów takich sprayów. A tu typowe odstraszanie: dla szczeniaków - http://www.kuchniapupila.pl/pies/czystosc1/odstraszanie1/beaphar_puppy_trainer_50ml,p1530560697 tu jakieś patyczki http://www.kuchniapupila.pl/pies/czystosc1/odstraszanie1/beaphar_reppers_indoor,p1209898493 tu płyn odstraszający przez znaczeniem http://www.kuchniapupila.pl/pies/czystosc1/odstraszanie1/dr_seidla_repelex_plus,p29149122 No ale tak jak pisałam, ja tego nie znam z autopsji, mój dziadzio sika, to sprzątam, ale on raczej nie znaczy. Quote
primaverca Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='delfy2000']Ale się obśmiałam - no tak, biedne schroniskowe psiaki...biedronkowe jedzenie... ale później zmienisz na inne, co Primaverco?[/QUOTE] tzn jest to puszka firmy Belamy - nie wiem czy dobra ale jak zmieszałam ją trochę z martadelą to jadły aż się im uszki trzęsły :) postaram się je "zmusić" do jedzenia ryżu z mięsem lub innymi dodatkami nawet wpadłam na pomysł jak na ten ryz zachęcić - czyli postanowiłam że ten ryż ugotuję na wodzie po kiełbasie - to i zapach dla nich będzie :) śniadanko też ładnie zjedli i ... kolejna noc przespana (w nocy żadnego siku i kupy) :multi::multi: ale w dzień nadal siku w domu :angryy: no i już nie wychodzi 15 razy na dzień a z 10 razy więc chyba "dochodzi" do siebie ;) Quote
primaverca Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 paulinken dziękuję za informacje :) zarówno o karmieniu jak i "odstraszaczach" ;) na pewno "rarytasów" im nie zabraknie ja z mężem jesteśmy wegetarianami ale na zakupy dla psinek wysyłam mamę ;) Quote
paulinken Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='primaverca']paulinken dziękuję za informacje :) ja z mężem jesteśmy wegetarianami więc na zakupy dla psinek wysyłam mamę ;)[/QUOTE] Ja też jestem, ale psom mięso kupuję ;) Quote
feliksik Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 jeżeli chodzi o odstraszacze, to ja miałam - nic nie pomogły, ale może mój psiuniek to był wyjątek, bo w sumie na coś to produkują? Primaverka spróbuj bo chyba nie są drogie, a nóż zadziałają na Priamka Quote
primaverca Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Kolejna nocka spokojna, przespana i bez żadnych niespodzianek :multi: W dzień jeszcze w domu siusia, :angryy: ale jest lepiej, bo nawet na dwór nie wychodzi już z 15 razy a z 10 ;) śniadanko ładnie zjadł - mieszanka puszki z mortadelą a na ryż znalazłam pomysł - zobaczymy czy podziała :razz: postanowiłam ugotować go na jakiś wabikach co by zapach jakiś miał ;) wczoraj wieczorkiem Priamuś zażył - być może pierwszej w swoim życiu - kąpieli :) na początku za mocno nie był nią zachwycony, ale nie wyrywał się aż tak :) jako że to mogła być dla niego nowość zastosowałam kąpiel krótszą żeby znowu jakiegoś stresiku nie dostał potem oczywiście szukał miejsca gdzie mógłby się osuszyć :evil_lol: Quote
martka1982 Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 kochany dziecioczek! oby był coraz grzeczniejsze i nie smucił już swoich nowych rodziców! Quote
primaverca Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 kazik132 dziękuję za wsparcie - 10zł dotarło :modla::calus: Quote
primaverca Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='martka1982']kochany dziecioczek! oby był coraz grzeczniejsze i nie smucił już swoich nowych rodziców![/QUOTE] Priamuś nas nie smuci a rozczula - słodziak jeden :loveu::loveu: Quote
asiek.l-g Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [FONT=Tahoma]Primaverco i jeszcze ja proszę o numer konta, chciałabym sie podzielić z Priamkiem.[/FONT] [FONT=Tahoma] Jak wzięliśmy naszą Nelcie ze schroniska było tak samo wpadałam w panikę że nic nie je, a co zjadła to wymiotowała, płakałam nad nią dniami nocami karmiłam z ręki, prosiłam błagałam i nic..aż w końcu przełamałam sie i kupiłam biedronkową puszkę i było święto w rodzinie bo nelcia zjadła w końcu kolacyjkę. ale i tak gotowałam drobiowe obierałam z kosteczek i na początku nakładałam jej drobiowe z odrobina tego biedronkowego papu aż z czasem całkiem wyeliminowałam i został kurczak z ryżem i marchewka na przemian co drugi dzień z wieprzowinka (kości rozbiorowe schabowe obgotowane). Fuks jak strajkował z jedzeniem na początku to do kurczaka gotowanego dokładałam kawałki mięska wędzonego np. porcje rosołowe wędzone cos tam oskrobałam, albo właśnie mortadele to wtedy wcinał i czasami na jedzono wkrapiałam kilka kropelek oleju -pamiętam ze to pomagało i tez wcinał, a teraz jedzą co się ugotuje i tak samo za jakiś czas ęedzie z Priamkiem, tak jak z poduchą na początku nie chciał a teraz proszę...odkrył jakie to super na takim mięciutkim chrapać.[/FONT] Quote
delfy2000 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='primaverca']Kolejna nocka spokojna, przespana i bez żadnych niespodzianek :multi: W dzień jeszcze w domu siusia, :angryy: ale jest lepiej, bo nawet na dwór nie wychodzi już z 15 razy a z 10 ;) śniadanko ładnie zjadł - mieszanka puszki z mortadelą a na ryż znalazłam pomysł - zobaczymy czy podziała :razz: postanowiłam ugotować go na jakiś wabikach co by zapach jakiś miał ;) wczoraj wieczorkiem Priamuś zażył - być może pierwszej w swoim życiu - kąpieli :) na początku za mocno nie był nią zachwycony, ale nie wyrywał się aż tak :) jako że to mogła być dla niego nowość zastosowałam kąpiel krótszą żeby znowu jakiegoś stresiku nie dostał potem oczywiście szukał miejsca gdzie mógłby się osuszyć :evil_lol: Faktycznie rozczulajcy te Priamek ... Primaverco - fajny pomys z gotowanie teg ryzu z kiebaską...aha, przeczytałam, że tanie puszki tak smakują zwierzakom bo mają dużo soli i innych dosmakowywaczy - dlatego też kiełbaskę zjadał... ale dziewczyny podały fajne porady, więc teraz już z górki... ciekawa jestem czy zobaczysz poprawę na skórze za kilka dni... miziole dla słodziaków Quote
primaverca Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 dziękuję wszystkim za porady "żywnościowe" Priamuś ma kolejną wielbicielkę w postaci mojej 8-letniej siostrzenicy, która z chęcią z nim wychodzi i podsuwa mu pod nosek smakołyki ;) Priamuś został wygłaskany, wymiziany ... chyba jak nigdy wcześniej jeszcze małe czesanko :evil_lol: typowy Pluszaczek :loveu: Quote
delfy2000 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 primaverca napisał(a):dziękuję wszystkim za porady "żywnościowe" Priamuś ma kolejną wielbicielkę w postaci mojej 8-letniej siostrzenicy, która z chęcią z nim wychodzi i podsuwa mu pod nosek smakołyki ;) Priamuś został wygłaskany, wymiziany ... chyba jak nigdy wcześniej jeszcze małe czesanko :evil_lol: typowy Pluszaczek :loveu: Zdjęcia pluszowego stworka please ;-) Quote
kazik132 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Wiesz co primaverko? Słow mi brakuje! Przyglądam sie tej fotografii i nie mogę się napatrzyć! Priamuś z dnia na dzień jest piękniejszy, spokojniejszy i mogę tylko wyobrazić sobie jak poczucie bezpieczeństwa, które odczuwa, go rozpiera od środka;) Ale i Wy widzę kochacie go z dnia na dzień coraz mocniej! To czuć z daleka! No i pełne zaskoczenie, że Praimuś dogaduje się z dziećmi pięknie!:) Cudnownie! Quote
delfy2000 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='primaverca']jak mi błogo :) No teraz to już koniec pieśni - jadę do Pabianic wycałować pluszaka za wszystkie czasy... mogę spać na panelach, byle przy cudakach... ;-) Quote
martka1982 Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 faktycznie niuniek wypiękniał! czyżby to ta kąpiel czy piękno wewnętrzne się uzewnętrznia? Quote
primaverca Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 kazik132 napisał(a):Wiesz co primaverko? Słow mi brakuje! Przyglądam sie tej fotografii i nie mogę się napatrzyć! Priamuś z dnia na dzień jest piękniejszy, spokojniejszy i mogę tylko wyobrazić sobie jak poczucie bezpieczeństwa, które odczuwa, go rozpiera od środka;) Ale i Wy widzę kochacie go z dnia na dzień coraz mocniej! To czuć z daleka! No i pełne zaskoczenie, że Praimuś dogaduje się z dziećmi pięknie!:) Cudnownie! ja wiecie Priamuś potrzebował dłuższego czasu na zaaklimatyzowanie się u nas niż Fiszka - dlatego jest naszym oczkiem w głowie :loveu: nadal czasami ma smutne spojrzenie, ale staramy się go często przytulać, miziać, podsuwać rarytaski żeby nie czuł się samotny, odsunięty na bok chcemy żeby czuł, że jest u nas baardzo kochany, bezpieczny i znowu mógł czerpać radość z życia :loveu: jest super słodziakiem, który zasługuje na wszystko co najlepsze :iloveyou: delfy2000 napisał(a):No teraz to już koniec pieśni - jadę do Pabianic wycałować pluszaka za wszystkie czasy... mogę spać na panelach, byle przy cudakach... ;-) zapraszamy, zapraszamy :lol::lol: martka1982 napisał(a):faktycznie niuniek wypiękniał! czyżby to ta kąpiel czy piękno wewnętrzne się uzewnętrznia? ja myślę, że głównie to zasługa jego piękna :) Priamuś jest śliczny i cudowny :loveu::loveu: Quote
Recommended Posts