Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kazik132']No i dzieki Priamusiowi i delfy2000 paypal będzie na forum funkcjonował na medal. Tylko nasza delfy pewnie niebawem w takim tempie nie będzie miała co wysyłać;)[/QUOTE]

Ło matko - już czekam na nową wypłatę, a tu jeszcze dwa tygodnie - chociaż to dobry sposób na przeczyszczenie spiżarni - zawsze znajdzie się wystarczająco produków suchych - dodać tylko warzywka i za kilka groszy super jedzonko powstaje ;-)

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='martka1982']uffff. dzięki primaverca za te słowa bo bardzo się martwiłam,że Priam wróci. wiem z doświadczenia,że dużo osób oddaje psy, bo po prostu brakuje im cierpliwości. cieszę się bardzo,że u was jest inaczej

ja mam naprawdę duuużo cierpliwości, chociaż czasami mam wrażenie, że się kończy :eviltong:
poza tym my nie jesteśmy właśnie z tych ludzi, którzy psiaki (zwierzęta) traktują jak rzecz, czyli jeśli się znudzi, nie podoba lub nie spełnia oczekiwań to oddają bądź wyrzucają jak śmiecia :angryy:
my walczymy do końca - a Priamka NIE oddamy nawet jakby sikał do końca swojego żywota (odpukać ale tylko o sikaniu a nie oddaniu :diabloti:) - tak więc zapomnijcie o tym że do Was wróci (!!) :eviltong::eviltong:

[quote name='martka1982']już piszę co Priam jadł: jadł ryż z kawałkami mięsa(ale mało tego mięsa) oraz z rozmoczoną karmą suchą (rozmoczoną w tym ryżu). oprócz tego miał do swojej dyspozycji suchą karmę ale nie wiem czy sobie podjadał. jeśli ma jakieś bóle żołądka w związku ze zmianą karmy, jest zagazowany itp to wtedy faktycznie może nie chcieć jeść. może spróbuj pokroić tę kiełbasę, którą jadł na bardzo malutkie kawałki i rzucić w to jedzonko, które mu dajesz.może to będzie taki wabik?

dziękuję za te informacje :)
póki co ryż z mięsem z puszki i samo mięso z puszki odpadły - może nie takie puszki kupuję?? :???::niewiem:

Posted

Skoczyłam wieczorkiem do sklepu kupić coś dla Priamusia na kolacyjkę
myślę zobaczę jakie puszki mają żeby chociaż choć troszkę biedaczek zjadł
no i kupiłam puszeczkę małą na próbę "made in Biedronka" :eviltong:
włożyłam łyżkę a on jak zaczął wcinać a potem miskę wylizywać że dołożyłam mu jeszcze troszkę :) nie za dużo co by rozwolnienie nie wróciło :evil_lol:
czyli kolacyjka zjedzona :multi::multi:
no i grzecznie poszły śpiochać :sleep2::sleeping: :loveu::loveu:

Posted

[quote name='primaverca']Skoczyłam wieczorkiem do sklepu kupić coś dla Priamusia na kolacyjkę
włożyłam łyżkę a on jak zaczął wcinać a potem miskę wylizywać że dołożyłam mu jeszcze troszkę :) nie za dużo co by rozwolnienie nie wróciło :evil_lol:

Ale się obśmiałam - no tak, biedne schroniskowe psiaki...biedronkowe jedzenie... ale później zmienisz na inne, co Primaverco?

Ja karmię swojego potfora surowizną z witaminami i innymi dodatkami, ale wiem, że nie wszyscy wierzą w surowe... wiekszość, z tego co czytałam gotuje kurczaka z warzywami - mniam ;-) ... no,. ale na razie niech je chociaż biedronkowe (z drugiej strony nabywałam wiele razy naprawdę dobre wina w Biedronce, więc może i te puszeczki nie są złe)...

Cieszę się, że śpiochują, i to na poduchach --- każdego dnia coraz lepiej...ufffffffffffff... słodkości nasze śliczne....

Posted

[quote name='primaverca']Skoczyłam wieczorkiem do sklepu kupić coś dla Priamusia na kolacyjkę

O matko! O matko! Umarłam! No nie mogę! Co za cudne zdjęcie! teraz widać jak Priamusia puszcza! Ale razem z Fiszką tworzą obecnie najpiękniejszy duet na dogo!Nasze kochania!

Posted

[quote name='delfy2000']Ale się obśmiałam - no tak, biedne schroniskowe psiaki...biedronkowe jedzenie... ale później zmienisz na inne, co Primaverco?

Ja karmię swojego potfora surowizną z witaminami i innymi dodatkami, ale wiem, że nie wszyscy wierzą w surowe... wiekszość, z tego co czytałam gotuje kurczaka z warzywami - mniam ;-) ... no,. ale na razie niech je chociaż biedronkowe (z drugiej strony nabywałam wiele razy naprawdę dobre wina w Biedronce, więc może i te puszeczki nie są złe)...

Cieszę się, że śpiochują, i to na poduchach --- każdego dnia coraz lepiej...ufffffffffffff... słodkości nasze śliczne....[/QUOTE]Ha!Pisałyśmy razem! No to jakiś instynkt?Post primaverki jest tu od dwóch godzin a my jednoczesnie na niego zajrzałyśmy!:)

Posted

primaverco, co do suchej karmy, to można ją pomoczyć, podobno wtedy lepiej smakuje ;) możesz też ją po prostu czymś oblać, żeby pachniała (rosołem np.).
Mój dziadyga samej suchej karmy też nie jada, dlatego dodaję mu trochę mokrego. Bardzo lubi też wymieszane z ryżem i kurczakiem (a ryż z kurczakiem się sprawdza w biegunce).

Ja myślę, że ta biedronkowa puszka po prostu lepiej śmierdzi, niż jakaś droższa:)

tu jest taki spray, który neutralizuje zapach moczu
http://www.kuchniapupila.pl/pies/czystosc1/neutralizatory13/urine_off_multipet_spray,p874774637
nie jest to co prawda odstraszacz, ale tam, gdzie już było nasikane, może piesek znowu nasikać, bo mu dobrze śmierdzi. To jest tylko przykład, jest kilka rodzajów takich sprayów.

A tu typowe odstraszanie:
dla szczeniaków - http://www.kuchniapupila.pl/pies/czystosc1/odstraszanie1/beaphar_puppy_trainer_50ml,p1530560697
tu jakieś patyczki http://www.kuchniapupila.pl/pies/czystosc1/odstraszanie1/beaphar_reppers_indoor,p1209898493
tu płyn odstraszający przez znaczeniem http://www.kuchniapupila.pl/pies/czystosc1/odstraszanie1/dr_seidla_repelex_plus,p29149122

No ale tak jak pisałam, ja tego nie znam z autopsji, mój dziadzio sika, to sprzątam, ale on raczej nie znaczy.

Posted

[quote name='delfy2000']Ale się obśmiałam - no tak, biedne schroniskowe psiaki...biedronkowe jedzenie... ale później zmienisz na inne, co Primaverco?[/QUOTE]

tzn jest to puszka firmy Belamy - nie wiem czy dobra ale jak zmieszałam ją trochę z martadelą to jadły aż się im uszki trzęsły :)
postaram się je "zmusić" do jedzenia ryżu z mięsem lub innymi dodatkami
nawet wpadłam na pomysł jak na ten ryz zachęcić - czyli postanowiłam że ten ryż ugotuję na wodzie po kiełbasie - to i zapach dla nich będzie :)

śniadanko też ładnie zjedli i ... kolejna noc przespana (w nocy żadnego siku i kupy) :multi::multi: ale w dzień nadal siku w domu :angryy: no i już nie wychodzi 15 razy na dzień a z 10 razy więc chyba "dochodzi" do siebie ;)

Posted

paulinken dziękuję za informacje :) zarówno o karmieniu jak i "odstraszaczach" ;)

na pewno "rarytasów" im nie zabraknie
ja z mężem jesteśmy wegetarianami ale na zakupy dla psinek wysyłam mamę ;)

Posted

[quote name='primaverca']paulinken dziękuję za informacje :)

ja z mężem jesteśmy wegetarianami więc na zakupy dla psinek wysyłam mamę ;)[/QUOTE]

Ja też jestem, ale psom mięso kupuję ;)

Posted

jeżeli chodzi o odstraszacze, to ja miałam - nic nie pomogły, ale może mój psiuniek to był wyjątek, bo w sumie na coś to produkują? Primaverka spróbuj bo chyba nie są drogie, a nóż zadziałają na Priamka

Posted

Kolejna nocka spokojna, przespana i bez żadnych niespodzianek :multi:
W dzień jeszcze w domu siusia, :angryy: ale jest lepiej, bo nawet na dwór nie wychodzi już z 15 razy a z 10 ;)
śniadanko ładnie zjadł - mieszanka puszki z mortadelą

a na ryż znalazłam pomysł - zobaczymy czy podziała :razz:
postanowiłam ugotować go na jakiś wabikach co by zapach jakiś miał ;)

wczoraj wieczorkiem Priamuś zażył - być może pierwszej w swoim życiu - kąpieli :)
na początku za mocno nie był nią zachwycony, ale nie wyrywał się aż tak :)
jako że to mogła być dla niego nowość zastosowałam kąpiel krótszą żeby znowu jakiegoś stresiku nie dostał
potem oczywiście szukał miejsca gdzie mógłby się osuszyć :evil_lol:

Posted

[quote name='martka1982']kochany dziecioczek! oby był coraz grzeczniejsze i nie smucił już swoich nowych rodziców![/QUOTE]

Priamuś nas nie smuci a rozczula - słodziak jeden :loveu::loveu:

Posted

[FONT=Tahoma]Primaverco i jeszcze ja proszę o numer konta, chciałabym sie podzielić z Priamkiem.[/FONT]
[FONT=Tahoma] Jak wzięliśmy naszą Nelcie ze schroniska było tak samo wpadałam w panikę że nic nie je, a co zjadła to wymiotowała, płakałam nad nią dniami nocami karmiłam z ręki, prosiłam błagałam i nic..aż w końcu przełamałam sie i kupiłam biedronkową puszkę i było święto w rodzinie bo nelcia zjadła w końcu kolacyjkę. ale i tak gotowałam drobiowe obierałam z kosteczek i na początku nakładałam jej drobiowe z odrobina tego biedronkowego papu aż z czasem całkiem wyeliminowałam i został kurczak z ryżem i marchewka na przemian co drugi dzień z wieprzowinka (kości rozbiorowe schabowe obgotowane). Fuks jak strajkował z jedzeniem na początku to do kurczaka gotowanego dokładałam kawałki mięska wędzonego np. porcje rosołowe wędzone cos tam oskrobałam, albo właśnie mortadele to wtedy wcinał i czasami na jedzono wkrapiałam kilka kropelek oleju -pamiętam ze to pomagało i tez wcinał, a teraz jedzą co się ugotuje i tak samo za jakiś czas ęedzie z Priamkiem, tak jak z poduchą na początku nie chciał a teraz proszę...odkrył jakie to super na takim mięciutkim chrapać.[/FONT]

Posted

[quote name='primaverca']Kolejna nocka spokojna, przespana i bez żadnych niespodzianek :multi:
W dzień jeszcze w domu siusia, :angryy: ale jest lepiej, bo nawet na dwór nie wychodzi już z 15 razy a z 10 ;)
śniadanko ładnie zjadł - mieszanka puszki z mortadelą

a na ryż znalazłam pomysł - zobaczymy czy podziała :razz:
postanowiłam ugotować go na jakiś wabikach co by zapach jakiś miał ;)

wczoraj wieczorkiem Priamuś zażył - być może pierwszej w swoim życiu - kąpieli :)
na początku za mocno nie był nią zachwycony, ale nie wyrywał się aż tak :)
jako że to mogła być dla niego nowość zastosowałam kąpiel krótszą żeby znowu jakiegoś stresiku nie dostał
potem oczywiście szukał miejsca gdzie mógłby się osuszyć :evil_lol:

Faktycznie rozczulajcy te Priamek ... Primaverco - fajny pomys z gotowanie teg ryzu z kiebaską...aha, przeczytałam, że tanie puszki tak smakują zwierzakom bo mają dużo soli i innych dosmakowywaczy - dlatego też kiełbaskę zjadał... ale dziewczyny podały fajne porady, więc teraz już z górki... ciekawa jestem czy zobaczysz poprawę na skórze za kilka dni... miziole dla słodziaków

Posted

dziękuję wszystkim za porady "żywnościowe"

Priamuś ma kolejną wielbicielkę w postaci mojej 8-letniej siostrzenicy, która z chęcią z nim wychodzi i podsuwa mu pod nosek smakołyki ;)
Priamuś został wygłaskany, wymiziany ... chyba jak nigdy wcześniej
jeszcze małe czesanko :evil_lol:
typowy Pluszaczek :loveu:

Posted

primaverca napisał(a):
dziękuję wszystkim za porady "żywnościowe"

Priamuś ma kolejną wielbicielkę w postaci mojej 8-letniej siostrzenicy, która z chęcią z nim wychodzi i podsuwa mu pod nosek smakołyki ;)
Priamuś został wygłaskany, wymiziany ... chyba jak nigdy wcześniej
jeszcze małe czesanko :evil_lol:
typowy Pluszaczek :loveu:

Zdjęcia pluszowego stworka please ;-)

Posted

Wiesz co primaverko? Słow mi brakuje! Przyglądam sie tej fotografii i nie mogę się napatrzyć! Priamuś z dnia na dzień jest piękniejszy, spokojniejszy i mogę tylko wyobrazić sobie jak poczucie bezpieczeństwa, które odczuwa, go rozpiera od środka;) Ale i Wy widzę kochacie go z dnia na dzień coraz mocniej! To czuć z daleka!
No i pełne zaskoczenie, że Praimuś dogaduje się z dziećmi pięknie!:) Cudnownie!

Posted

[quote name='primaverca']jak mi błogo :)

No teraz to już koniec pieśni - jadę do Pabianic wycałować pluszaka za wszystkie czasy... mogę spać na panelach, byle przy cudakach... ;-)

Posted

kazik132 napisał(a):
Wiesz co primaverko? Słow mi brakuje! Przyglądam sie tej fotografii i nie mogę się napatrzyć! Priamuś z dnia na dzień jest piękniejszy, spokojniejszy i mogę tylko wyobrazić sobie jak poczucie bezpieczeństwa, które odczuwa, go rozpiera od środka;) Ale i Wy widzę kochacie go z dnia na dzień coraz mocniej! To czuć z daleka!
No i pełne zaskoczenie, że Praimuś dogaduje się z dziećmi pięknie!:) Cudnownie!

ja wiecie Priamuś potrzebował dłuższego czasu na zaaklimatyzowanie się u nas niż Fiszka - dlatego jest naszym oczkiem w głowie :loveu:
nadal czasami ma smutne spojrzenie, ale staramy się go często przytulać, miziać, podsuwać rarytaski żeby nie czuł się samotny, odsunięty na bok
chcemy żeby czuł, że jest u nas baardzo kochany, bezpieczny i znowu mógł czerpać radość z życia :loveu:
jest super słodziakiem, który zasługuje na wszystko co najlepsze :iloveyou:

delfy2000 napisał(a):
No teraz to już koniec pieśni - jadę do Pabianic wycałować pluszaka za wszystkie czasy... mogę spać na panelach, byle przy cudakach... ;-)

zapraszamy, zapraszamy :lol::lol:

martka1982 napisał(a):
faktycznie niuniek wypiękniał! czyżby to ta kąpiel czy piękno wewnętrzne się uzewnętrznia?

ja myślę, że głównie to zasługa jego piękna :)
Priamuś jest śliczny i cudowny :loveu::loveu: