martka1982 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Odszedł 5 kwietnia w nocy.......... cieszył się domem niecały miesiąc..... Historia Priama: PRIAM trafił do konińskiego schroniska 18 grudnia 2010 roku. Psiak błąkał się po podkonińskiej wsi od kilku dni. Jest już dość leciwy, ma około 12 lat (ur. 1998 r.). Bardzo łagodny i spokojny - zawsze troszkę wystraszony. Lubi wylegiwać się na swoim posłaniu, czekając aż ktoś do niego podejdzie i go pogłaszcze. Jest wtedy bardzo szczęśliwy. Na spacerach zachowuje się jak na seniora przystało - dostojnie kroczy przy nodze. Niestety, Priam z powodu wieku cierpi na zaćmę starczą. Nazywamy go również Pluszak. Ma 30cm w kłębie, mieszka w kociarni, z kotami żyje w bardzo dobrej komitywie. zbiorcze wydarzenie staruszków z Konina na fb http://www.facebook.com/album.php?aid=2078522&id=1396553001 Quote
paulinken Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Śliczny! I jakie ma imię piękne - król Priam! Quote
primaverca Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 ja dodałam do nk - mam nadzieję że znajdzie szybko domek Quote
kazik132 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 No nie wytrzymam za chwile!Jeszcze jeden wątek staruszka jakiegoś to będę mdlała!A to kolejne cudeńko!I jeszcze ta zaćma! Dziewczyny!Rozsyłamy watek,gdzie sie da. Ja go dodam na kudłacze.Poproszę dziewczyny od Fiszki tutaj.To takie kochane babeczki,że hej!Może i tu mu szczęscie przyniosą. No i kogos by się przydało,kto umie robić wydarzenia na FB. I przyszło mi do głowy,że jeśli Fiszce nie beda już moze potrzebne te ogłoszenia,co je coronaaj wykupiła,to moze przekażemy je temu psiakowi? Quote
martka1982 Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 mysłałam,że Priam ma wykupione ogłoszenia ale niestety pomyliłam się. ogłoszenia ma Pepino. Priam niestety nie pytałam dziś o Priama, poza zaćmą nic mu nie dolega Quote
kazik132 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Ja umiesciłam Priama w koszyczku staruszków i na wątku kudłaczy.Zeby chociaż dziewczyny chciały tu zajrzeć! Quote
kazik132 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Kurcze,nie było tu nikogo?Co zrobić,żeby było nas tu więcej?Ani w schronie,ani tu biedny psiak nie wzbudza zainteresowania:(Tak nie może być!To niesprawiedliwe! Quote
feliksik Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 no to jestem - dzięki za PW. postaram się pomóc Quote
primaverca Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 ja jestem również na nk psiaka dodałam ale mam pytanko bo tutaj takiej info nie ma jak reaguje na inne zwierzaki: psiaki, koty? jaki jest duży? no i faktycznie dziwne że nie ma nim zainteresowania skoro oprócz zaćmy nie ma żadnych innych dolegliwości ;( Quote
kazik132 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 feliksik napisał(a):no to jestem - dzięki za PW. postaram się pomóc Ogromnie dzięki dziewczyny za przybycie!NO to już zacznie się zaraz wątek kręcić:)I o to chodzi! primaverca napisał(a):ja jestem również na nk psiaka dodałam ale mam pytanko bo tutaj takiej info nie ma jak reaguje na inne zwierzaki: psiaki, koty? jaki jest duży? no i faktycznie dziwne że nie ma nim zainteresowania skoro oprócz zaćmy nie ma żadnych innych dolegliwości ;(Dzięki za umieszczenie na NK!Odnośnie pytań, to kurcze ja nie odpowiem,ale na pewno martka jutro powie nam więcej:) Quote
primaverca Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 super było by wiedzieć takie rzeczy nieraz znajomi wolą wypytać o psiaki tych co zdjęcia zamieszczają niż od razu dzwonić do schroniska Quote
kazik132 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 primaverca napisał(a):super było by wiedzieć takie rzeczy nieraz znajomi wolą wypytać o psiaki tych co zdjęcia zamieszczają niż od razu dzwonić do schroniskaNo tak, to jasne!Na pewno martka napisze jak wejdzie:) Quote
primaverca Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 a czy Priamuś bierze jakieś leki na tą zaćmę? Quote
primaverca Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 przepraszam, że zadaję tyle pytań - ale ... kto pyta nie błądzi ;p a tak poważniej to martwię sie o tego staruszka i chciałabym się dowiedzieć jak najwięcej zawsze takie info się przydaje Quote
kaskadaffik Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Śliczny ten Pluszczek ale jak tu pomóc ? :( Quote
kazik132 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 primaverca napisał(a):a czy Priamuś bierze jakieś leki na tą zaćmę?Tego tez nie wiem, ale przypuszczam,ze na to nie ma lekarstwa:( kaskadaffik napisał(a):Śliczny ten Pluszczek ale jak tu pomóc ? :( O! Jest następna dziewczyna kochana!Witamy!Problem w tym,ze nie wiemy jak mu pomóc oprócz tego,ze on powinien juz opuścić schron!Jak nas będzie tu więcej to zrobimy burze mózgów:) Quote
feliksik Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 no rozsyłam trochę, może znowu się uda - mam fajowe dziewczyny na wątkach, na które można liczyć Quote
kazik132 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 feliksik napisał(a):no rozsyłam trochę, może znowu się uda - mam fajowe dziewczyny na wątkach, na które można liczyćNaprawdę!I jakie kochane!Mozna na Was liczyc, a to podstawa!Dziękuję:) Quote
primaverca Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 tak miło że jest nas więcej :) no i czekam jutro na ewentualne info o Pluszaczku :) Quote
kazik132 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 primaverca napisał(a):tak miło że jest nas więcej :) no i czekam jutro na ewentualne info o Pluszaczku :) Bardzo,bardzo miło:)Oby było nas jak najwięcej.Coś wymyślimy wspolnie,bo jak on oślepnie,to będzie bez szans w schronisku:( Quote
kazik132 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Nikaragua napisał(a):och mam sentyment do konińskich psiaków :) No to bardzo dobrze:) Quote
Awit Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 A ile waży, jak nie ma więcej niż 5kg to może na mikropsiaki? Quote
Recommended Posts