Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Odszedł
5 kwietnia w nocy..........
cieszył się domem niecały miesiąc.....

Historia Priama:
PRIAM trafił do konińskiego schroniska 18 grudnia 2010 roku. Psiak błąkał się po podkonińskiej wsi od kilku dni. Jest już dość leciwy, ma około 12 lat
(ur. 1998 r.). Bardzo łagodny i spokojny - zawsze troszkę wystraszony. Lubi wylegiwać się na swoim posłaniu, czekając aż ktoś do niego podejdzie i go pogłaszcze. Jest wtedy bardzo szczęśliwy. Na spacerach zachowuje się jak na seniora przystało - dostojnie kroczy przy nodze. Niestety, Priam z powodu wieku cierpi na zaćmę starczą.
Nazywamy go również Pluszak. Ma 30cm w kłębie, mieszka w kociarni, z kotami żyje w bardzo dobrej komitywie.

zbiorcze wydarzenie staruszków z Konina na fb
http://www.facebook.com/album.php?aid=2078522&id=1396553001

• Replies 482
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No nie wytrzymam za chwile!Jeszcze jeden wątek staruszka jakiegoś to będę mdlała!A to kolejne cudeńko!I jeszcze ta zaćma!
Dziewczyny!Rozsyłamy watek,gdzie sie da. Ja go dodam na kudłacze.Poproszę dziewczyny od Fiszki tutaj.To takie kochane babeczki,że hej!Może i tu mu szczęscie przyniosą.
No i kogos by się przydało,kto umie robić wydarzenia na FB.
I przyszło mi do głowy,że jeśli Fiszce nie beda już moze potrzebne te ogłoszenia,co je coronaaj wykupiła,to moze przekażemy je temu psiakowi?

Posted

ja jestem również
na nk psiaka dodałam
ale mam pytanko bo tutaj takiej info nie ma
jak reaguje na inne zwierzaki: psiaki, koty?
jaki jest duży?

no i faktycznie dziwne że nie ma nim zainteresowania skoro oprócz zaćmy nie ma żadnych innych dolegliwości ;(

Posted

feliksik napisał(a):
no to jestem - dzięki za PW. postaram się pomóc

Ogromnie dzięki dziewczyny za przybycie!NO to już zacznie się zaraz wątek kręcić:)I o to chodzi!
primaverca napisał(a):
ja jestem również
na nk psiaka dodałam
ale mam pytanko bo tutaj takiej info nie ma
jak reaguje na inne zwierzaki: psiaki, koty?
jaki jest duży?

no i faktycznie dziwne że nie ma nim zainteresowania skoro oprócz zaćmy nie ma żadnych innych dolegliwości ;(
Dzięki za umieszczenie na NK!Odnośnie pytań, to kurcze ja nie odpowiem,ale na pewno martka jutro powie nam więcej:)

Posted

primaverca napisał(a):
super było by wiedzieć takie rzeczy
nieraz znajomi wolą wypytać o psiaki tych co zdjęcia zamieszczają niż od razu dzwonić do schroniska
No tak, to jasne!Na pewno martka napisze jak wejdzie:)

Posted

przepraszam, że zadaję tyle pytań - ale ... kto pyta nie błądzi ;p
a tak poważniej to martwię sie o tego staruszka i chciałabym się dowiedzieć jak najwięcej
zawsze takie info się przydaje

Posted

primaverca napisał(a):
a czy Priamuś bierze jakieś leki na tą zaćmę?
Tego tez nie wiem, ale przypuszczam,ze na to nie ma lekarstwa:(

kaskadaffik napisał(a):
Śliczny ten Pluszczek ale jak tu pomóc ? :(

O! Jest następna dziewczyna kochana!Witamy!Problem w tym,ze nie wiemy jak mu pomóc oprócz tego,ze on powinien juz opuścić schron!Jak nas będzie tu więcej to zrobimy burze mózgów:)

Posted

feliksik napisał(a):
no rozsyłam trochę, może znowu się uda - mam fajowe dziewczyny na wątkach, na które można liczyć
Naprawdę!I jakie kochane!Mozna na Was liczyc, a to podstawa!Dziękuję:)

Posted

primaverca napisał(a):
tak miło że jest nas więcej :)
no i czekam jutro na ewentualne info o Pluszaczku :)

Bardzo,bardzo miło:)Oby było nas jak najwięcej.Coś wymyślimy wspolnie,bo jak on oślepnie,to będzie bez szans w schronisku:(