Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mania i trawnik koło domu.Z boku po prawej będzie sad owocowy i naprzeciw śliwa i czereśnia- już są :)

Mania

Bubu i Maniuś tu gdzie w przyszłości będzie las dębowy i chojaki. Drzewka juz są- teraz czekamy :)W tle sad jabłkowy

Maniuś

Bubu

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kaskaSz napisał(a):
No właśnie doczytałam, że to inna jakaś nieznana mi dotąd organizacja. I widać, że zapowiada się co roku ta wystawa. Może w przyszłym się wybiorę? Bo to ciut dalej niż Białystok.

To Ty z Zieloną jesteście sąsiadkami działkowymi?

Wystawa fajna. Taka kameralna- mniej chaosu niż u nas i wstęp dla publiczności gratis.W przyszłym roku wystawie tam moje szkodniki- jest nadzieja ,ze do tego czasu schudną haha.
A z Zielona tak - mieszkamy po sąsiedzku granicząc miedzą.Nawet mamy furtkę ,że nie muszę biegać naokoło tylko mam z domu do domu jakieś 50 m :)W okna sobie nie zaglądamy bo rośnie lasek ale jesteśmy jedynymi sąsiadkami obok siebie we wsi.Zielona graniczy tylko ze mną a mnie od innych sąsiadów oddziela działka ,potem stajnia i ujezdżalnia wiec mamy bardzo kameralnie i nikt nas nie podgląda:)Pieski w dzień są u Zielonej ponieważ ma ogrodzony teren i mogą tam szaleć do woli.Biegają juz od 6 rano do ok 21.Na noc je zabieram do siebie a tak cały dzień są w stadzie.Jak będzie więcej kasy ( teraz remontowałam dachy)to ogrodze swoją działke i furtka będzie dla basków otwarta - bedą miały prawie 3 ha do latania:)

Posted

[quote name='deer_1987']http://img41.imageshack.us/img41/6449/img1455fr.jpg
cudne!!

http://img199.imageshack.us/img199/3028/img1470l.jpg
Ale w tym sie zakochalam!

Dzięki.Musiałam sie troszke zrehabilitować po tym jak wstawiłam fotki z trybu P ustawione na światło żarówki i robione w słoneczny dzień.Cieszę sie ,że Ci sie podobają :)

[quote name='Buszki']Ups.Dzięki :).

Mania jak zwykle w formie :diabloti:
http://img807.imageshack.us/img807/1358/mg1415.jpg
Był czas ,że Rubensowskie kształty były w modzie. Mani dusza pochodzi właśnie z tamtych czasów :evil_lol:.I oczywiście jest nieodrodną córką Zuli :eviltong:

Posted

kaskaSz napisał(a):
Ale fajnie Wam, a planujecie przenieść się tam na stałe, czy to tylko taka wiosenno-letnia 'rezydencja'?

Tak naprawdę to to jest moj i siostry dom , w którym mieszkamy od 99r. W białym mieszkam od roku poniewaz nie oplacalo nam sie codziennie dojezdzac taki kawal drogi do biznesu.Stąd przeprowadzka.Tam firma prosperuje nam lepiej niz punkty w Olsztynie dlatego tak wyszło:)

Na zdjeciu z Mania gdzie piszę o sliwce i czereśni widać w tle lasek to za tym laskiem mieszkam :)

Posted

lourdnes napisał(a):
U nas jest cisza przed burzą.Parno i zdradliwie chociaż pada kapuśniak.Burze maja być parodniowe.Wole nie myslec co to będzie.17km od nas po ostatniej burzy leżał powalony piękny starodrzew (ok 20 sztuk)i las pasem szerokosci 100m i długości ok 5 km- miazga.Już 2 tyg sprzątaja i wożą to drzewo-tyle tego jest.Znajomym brzoza wpadła do domu razem z oknem a ze 40 km od nas we wsi zerwało 90 dachów

Matko, u nas aż takich szkód nie było...
Jedno zdjęcie kradnę:)

pzdr.

Posted

To ja jeszcze raz napiszę że fajnie Wam i cudnie tam macie. A i dla psiaków jaka radocha. Tylko skoro one tyle biegają, to czemu każdy mówi, że Mania jest gruba? One je dużo czy już jest takiej kości?

Posted

kaskaSz napisał(a):
To ja jeszcze raz napiszę że fajnie Wam i cudnie tam macie. A i dla psiaków jaka radocha. Tylko skoro one tyle biegają, to czemu każdy mówi, że Mania jest gruba? One je dużo czy już jest takiej kości?

Ja też bym chciała odpowiedź na pytanie względem Mani :evil_lol:.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Matko, u nas aż takich szkód nie było...
Jedno zdjęcie kradnę:)

pzdr.

Ja byłam w srodku tej burzy ale u nas była cisza a wszystko szalało dookoła w półokręgu.Błyskawice to zamiast białe były pomarańczowo-czerwone.U nas lało ale nawet listek nie spadl z drzewa bo nie było wogóle wiatru.Mieliśmy szczęście :)

kaskaSz napisał(a):

Buszki napisał(a):
Ja też bym chciała odpowiedź na pytanie względem Mani :evil_lol:.

Mania kocha jeść. Ja nie zawsze jestem na karmieniu i też nie siedze u Zielonej cały czas a wiem ,że Mania jest jak magnes na jedzenie i niestety trzeba ją pilnować.Czasem uda jej sie dostać do kuchni gdzie grzecznie sobie leży ale jak się odwrócisz to nie ma ani Mani ani zarcia.Potrafi też podkradac psom w czasie karmienia.Jak jestem u Zielonej to ide karmić moje psiaki osobno.A swoja drogą Mania dobrze wykorzystuje to co dostaje -je tyle co Maniek i on schudl a ona nie.Cwaniara wie też gdzie są worki z sucha karmą i jak mniej uwazni ( Zielony Zielonej i Seba)niedokładnie zamkną drzwi od korytarza to Mani z takiego worka wystaje tylko zadek.Niestety czasem sie to zdarza.Na razie jeszcze jest młoda i rosnie to przymykam na to wszystko oko.Od ok połowy września będzie juz w bloku to jej sie te swawole ukrucą. A jako ciekawostke dodam ,że Mania biega więcej od Maniusia- jest odważniejsza i bardziej wścibska ;)

Posted

Wybaczcie ,że na razie będę sie odzywała tylko u siebie ale za to postaram sie bywać częściej.Zaległości nadrobie jak juz wrócę do bloku. Dzis wbrew pogodynce (przynajmniej w tej chwili) zamiast burzy żar się leje z nieba to znowu pomolestuję aparatos. Chyba ,ze to taki dowcip pogodowy i za chwile naprawde lunie :evil_lol:
W każdym razie jak nic sie nie zmieni to zapowiada mi sie sesja foto- przyjeżdżają koleżanki pozować :cool3:. Jak sie zgodzą to zamieszczę cosik z wygłupów bo sesja ma byc troszkę z konmi , troszke w stodole na słomie i sianie to może ocenicie czy cos ze mnie będzie jako fotografa :diabloti:. Na chwile obecna mam ze 100 zachodów słońca i troszke kwiatków ( do tego ostatniego juz wiem ,że nie mam drygu- Buszki z Asiaczkiem i deer_1987 tu wymiatają bo maja oko ) wiec jeżeli nie zanudzę to moge troszke później powstawiać :). Na razie uciekam i przesyłam wam buziaki :razz:

Posted

deer_1987 napisał(a):
Znam takiego psa co wlasnie potrafil sie dostac do worka karmy 15 kg i jesc, jesc, jesc az beda wymiotowac i jesc dalej :roll:

Ojoj to jak bulimia .Mania jak sie nafaszeruje to idzie sobie poleżeć i ma wtedy taka misiowatą minę :evil_lol:

kaskaSz napisał(a):
A to spryciula mała. Ale póki nie jest przeraźliwie otyła to chyba niema się co martwić, gorzej gdyby ciągle przybierała na wadze.

Nie jest tak źle. Jedynie Zielona ma tutaj duzo psów to gotuje dla wszystkich a ja w bloku będe miała tylko dwa to wprowadzę im specjalna dietę :)

Posted

Wrzucaj wszystkie zdjecia, nie rob nie potrzebnej selekcji :diabloti: I nie marudz ze inni potrafia lepsze kwiatki :diabloti:

Widzisz bo burzza i ulewy poszly do nas.. leje od samego rana..

Posted

deer_1987 napisał(a):
Znam takiego psa co wlasnie potrafil sie dostac do worka karmy 15 kg i jesc, jesc, jesc az beda wymiotowac i jesc dalej :roll:

Czyżbyś pisała o mojej sznaucerce Tezie?["] Ona dokładnie tak zrobiła pewnego razu...

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Czyżbyś pisała o mojej sznaucerce Tezie?["] Ona dokładnie tak zrobiła pewnego razu...
Pzdr.

Nie, tutaj znalam takiego psa, ale widze jest ich wiecej :razz:

Posted

Melduje sie na chwilę.Dziewczyny nie dotarły na sesje i oczywiście pada deszcz czyli jest szaro ,buro i ponuro = nie zdjęciowo.

deer_1987 mam dla Ciebie troszkę słoneczka w kolorowej kołderce za chwilke wrzucę żebyś oceniła.Wybrałam tylko kilka. Mam nadzieje ,ze cosik sie spodoba :evil_lol:

Posted

I troche kwiatków.Niestety jakoś tutaj jestem anty-talent nie czuje klimatu. W każdym razie pokazuje co mi wyrosło przed domem. Niestety jest juz przerzedzone po tym jak w nocy źrebak uczynił z kwietnika leżankę