Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lourdnes napisał(a):
Tam mieli drogie konie , ja sie ciesze ,ze mialam przyjemnosc dosiadac rodowody z czolowki swiatowej :lol:

I ładne i drogie...

Zuza i Noddy napisał(a):
O to i ja się dołączam, bo tez mam jutro imieninki ;)
Kurcze lourdnes nie moge się napatrzeć na te twoje końskie fotki, bo to ostatnie z 3 największych marzeń, którego jeszcze nie spełniłam.

Racja, przeciez to i Zuzanny i Joanny:)

lourdnes napisał(a):
Cały Iras z ta swoja ironiczna minka kminiący juz gdzie tu komu przypiąć szpileczke :evil_lol:

A co on taki niewyżyty? I po co to robi?
Nie ma innych zmartwień, problemów? Musi się jakoś dowartościowywać...?
Ja nie rozumiem takich ludzi. Ale - chwała Bogu - może nigdy nie spotkam takich, jak on...

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

A co on taki niewyżyty? I po co to robi?
Nie ma innych zmartwień, problemów? Musi się jakoś dowartościowywać...?
Ja nie rozumiem takich ludzi. Ale - chwała Bogu - może nigdy nie spotkam takich, jak on...

Pzdr.

A bo miał trudne dzieciństwo:evil_lol: przez 8 lat był jedynakiem a tu mu nagle siostrę sprawili :angryy:
Ogólnie do ludzi jest miły nawet lubiany. Po prostu czasem przegina z tymi swoimi tekstami ale cóż, czasem wystarczy powiedzieć prrry szalony;)

Posted

Koniki szwedzkie wygladem to nie roznia sie wcale od moich jedynie rodowodami bezposrednio z czolowki swiatowej ;) Niektore slawy i ja mam u moich koni tylko ,ze w dziadkach ale z mocnymi imbredami :)

A Iras jest taki specyficzny. Kto go pozna ten go polubi - o ile ceni sobie szczerosc powalajacą z butow :evil_lol: Bo Iras wytnie kazdy mankament bez pomyslunku czy sprawi tym komus przykrosc czy tez nie ale za to jak jemu sie przypnie szpilke nawet ta najbardziej klujaca on tez sie nie pogniewa.On juz jest taki specyficzny czlowiek :evil_lol:

To i u mnie kwiatki dla Zuzi i Asi z najlepszymi życzonkami :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted

Cienka napisał(a):
Bo kasiu trzeba sobie odpowiednią wieś znaleźć:eviltong:. My graniczymy bezpośrednio z Gdańskiem i gmina nam musi odśnieżyć zanim wstaniemy rano z łóżek:diabloti:. A jeśli chodzi o palenie w piecu to my takiego problemu nie mamy. Jest dwufunkcyjny piec gazowy który grzeje i wodę do mycia i ogrzewa dom. I wcale tak jakoś kosmicznie drogo nie wychodzi największy rachunek miesięczny zimą był ok 500zł. Dom ma ok 120m. Tej zimy będzie pewnie taniej (ściany będą bardziej dosuszone i sąsiad z boku też się wprowadzi.
Z tego co się orientuje ludzie teraz z wygody zakładają albo piece na prąd albo na gaz by nie musieć palić. .

ja ciągle intesywnie o tym myśle, ale jeszcze mam czas, bo zanim się dorobię czy wygram w totka to na emeryture dom postawie :D No i świat
się zmienia, więc może w przyszłości ten problem jakoś inaczej się rozwiąże. Jak narazie pozostaje mi marzyć i planować :D

I ja życzę wszystkim dzisiejszym 'imienniczkom' wszystkiego najlepszego :*

Posted

Znalazłam jeszcze 7 zachodów słonca na starych dyskach ale to juz jest wszystko co mam tutaj. Chetnych do focenia zapraszam do siebie na wakacje- bo bede na wsi a tam są hektary nieba i zachodzącego słoneczka -moze sie ktos skusi ;) A może deer ze swoim zwierzyńcem i aparatosem by mnie odwiedziła ? :)

Posted

savahna napisał(a):
Dzień dobry! Zapisze sobie,żeby ku relaksowi czasem podczytac, bo rozbroiły mnie te pierwsze fotki całkowicie.

Dziekuje milo cos takiego przeczytac, ciesze się ,ze moje diabelki sie spodobały i zapraszam jak najczesciej do odwiedzania mojej galerii :)

Posted

[quote name='kaskaSz']http://yfrog.com/n91004426aj to mi się podoba :)
kurka, gdybym miała prawko to od razu spakowałabym psa i siebie i bym przyjechała :) jak zapraszają to trza korzystać :D bo już mam dość siedzenie w bloku kolejne lato :(
Jak najbardziej :) U mnie miejsca jest duzo i wszedzie blisko las i jeziora :)

Posted

lourdnes napisał(a):
To ja proponuje juz w tym i jest gdzie i mozna zwierzyniec z soba zabrac :)

Tylko ze psy nie moga wrocic do Szwecji :( bo nie maja paszportow i szczepien na wscieklizne :(

Posted

deer_1987 napisał(a):
Tylko ze psy nie moga wrocic do Szwecji :( bo nie maja paszportow i szczepien na wscieklizne :(

Ale przeciez to nie problem zrobic a do wakacji spokojnie zdazysz :eviltong:

Posted

lourdnes napisał(a):
Ale przeciez to nie problem zrobic a do wakacji spokojnie zdazysz :eviltong:

Nie zdaze do tych, bo Szwecja ma swoje przepisy na razie do konca 2011 ze po szczepieniu na wscieklizna czekasz 120 dni zanim pobierasz krew i sprawdzsz przeciwciala jak jest za malo to wtedy znow szczepienie i znow 120 dni..

Posted

deer_1987 napisał(a):
Nie zdaze do tych, bo Szwecja ma swoje przepisy na razie do konca 2011 ze po szczepieniu na wscieklizna czekasz 120 dni zanim pobierasz krew i sprawdzsz przeciwciala jak jest za malo to wtedy znow szczepienie i znow 120 dni..

O raju to faktycznie marudzą wam tam ;)

Posted

lourdnes napisał(a):
O raju to faktycznie marudzą wam tam ;)

Na szczescie od 1 stycznia 2012 bedzie ze 21 dni po szczepionce pies moze wyjechac i potem spoko wrocic! bez tych 120 dni... szwecja sie boi wscieklizny i dlatego ma takie prawa i to ciekawe ze udalo sie im je zachowac przez dlugi czas choc sa w UE i powinni sie dopasowac..

Posted

deer_1987 napisał(a):
Na szczescie od 1 stycznia 2012 bedzie ze 21 dni po szczepionce pies moze wyjechac i potem spoko wrocic! bez tych 120 dni... szwecja sie boi wscieklizny i dlatego ma takie prawa i to ciekawe ze udalo sie im je zachowac przez dlugi czas choc sa w UE i powinni sie dopasowac..

Tym bardziej to ciekawe ale fakt ,ze jak tam bylam to sama po cichu myslalam ,ze w niektorych sprawach maja niezlego fiola :evil_lol:

Posted

lourdnes napisał(a):
Tym bardziej to ciekawe ale fakt ,ze jak tam bylam to sama po cichu myslalam ,ze w niektorych sprawach maja niezlego fiola :evil_lol:

Zgadza sie..:roll: a zdradz np w jakich? ciekawe czy sie sprawdzi z tym co ja mysle

Posted

deer_1987 napisał(a):
Zgadza sie..:roll: a zdradz np w jakich? ciekawe czy sie sprawdzi z tym co ja mysle

Np z ta swoja goscinnoscia - inaczej niz u nas wiesz o co chodzi jak tam mieszkasz ;)
Sprawa alkoholu akurat mi przypadla do gustu :evil_lol:
Wysokie podatki- ale tu mozna polemizowac bo jakosc drog i inne udogodnienia na plus
Duzo by pisac w kazdym razie sa nawiedzeni :eviltong:

Posted

lourdnes napisał(a):
Np z ta swoja goscinnoscia - inaczej niz u nas wiesz o co chodzi jak tam mieszkasz ;)
Sprawa alkoholu akurat mi przypadla do gustu :evil_lol:
Wysokie podatki- ale tu mozna polemizowac bo jakosc drog i inne udogodnienia na plus
Duzo by pisac w kazdym razie sa nawiedzeni :eviltong:

Tia cukru nie pozycza od sasiada :razz: wola kupic pare kg i jechac daleko do sklepu :razz:

to co mnie irytuje to to ze sa tutaj takie przepisy co robia z ludzi glupkow.. tak jakby ludzie nie umieli sami pomyslec... ale to taki kraj co chroni kazdego bo mysli ze kazdy to idiota..

Posted

deer_1987 napisał(a):
Tia cukru nie pozycza od sasiada :razz: wola kupic pare kg i jechac daleko do sklepu :razz:

to co mnie irytuje to to ze sa tutaj takie przepisy co robia z ludzi glupkow.. tak jakby ludzie nie umieli sami pomyslec... ale to taki kraj co chroni kazdego bo mysli ze kazdy to idiota..

Co fakt to fakt ale np dla rozwodnikow sprawy sa super:) Chcesz sie rozwiesc to nie ma durnych spraw i prania brudow przez sadem tylko skladasz wszystko i kaza ci przyjsc za pol roku jak nadal chcesz sie rozwiesc to jestes rozwiedziona i wystarczy ,ze jeden malzonek jest na "nie":diabloti: Ale goscinnosc to porażka np przyjezdza do Ciebie znajomy i musi 2 godz czekac pod domem az rodzinka zje obiad (gosc niezapowiedziany).
Lece do grubcia ...