Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lourdnes napisał(a):
A skąd jestes ? myślałam ,ze z bialego :)
Krajobrazy to jest cos czym bym sie chciala w fotografii zająć najbardziej ale najpierw musze sie nauczyc jak sie im robi zdjecia :evil_lol: Ja sie wogole nie znam - wszystko co tu mędrkuje jest ze swieżo czytanej ksiazki i sieci :eviltong: Niby tu wszedzie mozna doszukac sie odpowiedniej teorii ale ja jakos nie łapie wiec planuje jakis kurs na lato- chyba ,ze jakims cudem doznam oswiecenia :evil_lol:
Takie stare aparatosy to super pamiatka. Im wiecej mija czasu tym moga kiedys sie stac drogimi antykami :)

Jestem z Ełku :)

A z tą kupą do dobre! One tylko wąchają czy tarzanko?

Posted

lourdnes napisał(a):

Super ja bym sobie zostawila na pamiatke :)A ewentualnie kiedys dobrze sprzedala ale dopiero kiedys :) A zrob jej fotke jak wyglada bo aż jestem ciekawa :)

Zrobię fotkę,to wstawię.I na pewno go nie sprzedam,na razie ;).

Posted

[quote name='deer_1987']Mam dla Ciebie to zdjecie tej sigmy, to co chcesz? :razz:
http://www.juzaphoto.com/shared_files/bio/juza_200-500.jpg
Haha biore :evil_lol: Ale sklep musi tragarza na piesze wycieczki dorzucic w cenie :eviltong: A może lepiej jak juz szaleć połaszę sie na ten 1200mm za jedyne 400 pare tysiecy :diabloti:
[quote name='kaskaSz']Jestem z Ełku :)

A z tą kupą do dobre! One tylko wąchają czy tarzanko?

[quote name='Asiaczek']Podejrzewam, że i tarzanko i wąchanko i jedzonko...

Na szczeście w nieszczęściu tylko jedzonko ale to i tak mnie doprowadza do bialej gorączki
[quote name='Asiaczek']lourdnes, podsyłam link do bazarku, gdzie jest kilka ciekawych rzeczy końskich. Może coś Cię zaciekawi?
http://www.dogomania.pl/threads/207955-MEGA-BAZAREK-%29-60-POZYCJI-do-ko%C5%84ca-maja-na-ZN

Pzdr.
Dzięki fajne bajery -wlasnie ogladałam - i nie tylko końskie jakby ktos jeszcze chciał poogladac :)
[quote name='Buszki']Zrobię fotkę,to wstawię.I na pewno go nie sprzedam,na razie ;).
Pewnie ,ze nie :) To antyk -takich juz nie robia :)

Posted

Dzisiaj było ładnie to zabrałam na spacer do lasku aparatosa. Niestety fotki wyszły takie sobie bo szkodniki wiecej ganiały w cieniu niż na słońcu wiec jest przewaga fotek szaro-burych.
Na pocieszenie Maniuś z zeszłej sesji

Co takiego robi Maniuś ?:)

Biegusiem do Panci

Maniuś

Maniuś w norce

Posted

[quote name='deer_1987']http://img690.imageshack.us/img690/7669/img3266hm.jpg
Tlo super dobrane :)
To jak sie wychodzi z lasu na niewielką łączkę niedaleko rzeczki. Niestety tam gdzie ta ostatnia ma płynąć jest nieprzebyty gąszcz wiec nie ma rzeczki na zdjeciach.A tu szkodniki szaleja.Jak odbiegaja za daleko i cos wcinaja to im uciekam za ten zakret i sie chowam.Jak sie zorientuja ,ze mnie nie widac to pędzą :evil_lol: Taki podstęp ;)

Posted

Znalazłam cos takiego w sieci :
Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM to ultra-szerokokątny obiektyw przeznaczony dla aparatów obsługujących standard EF-S. Różnica między fizyczną wielkością przetwornika, a klatką filmu małoobrazkowego wydłuża ogniskową każdego obiektywu 1.6x (dla EOSa 400D, 350D, 40D, 30D), skutecznie ograniczając możliwości fotografowania przy szerokim kącie. Ultraszerokokątny Canon o zakresie ogniskowej 10-22 mm jest odpowiedzią na tę "dolegliwość" systemu cyfrowego. Po założeniu go na cyfrowy korpus (tylko z obsługą EF-S!) uzyskuje się obiektyw o zakresie ogniskowej 16-35mm (w przeliczeniu na mały obrazek).

Czyli trzeba zakupic ten 10-22mm zeby otrzymac 16-35mm bo parametry sa zawsze podawane dla aparatow pelnoklatkowych (full Frame a nie nasze APS-C)Czyli to zmienia postac rzeczy. Dalej jak pisza majac obiektyw standardowy 50mm w rzeczywistosci na naszych lustrzankach jest ok 85 mm.
Moze lepiej podam wzorek jakby ktos chcial sie pobawic :)

Kąt widzenia obiektywu= 2x arctg (polowa przekątnej sensora lustrzanki/dlugosc ogniskowej w mm)

Polowa przekatnej dla full frame to 21,6 a dla naszego nie podali bo zalezy od lustrzanki

Posted

[quote name='jamnicze']O rany, nic nie rozumiem z tego gadania o aparatach :evil_lol:

Fajne tu maja minki :p
http://img819.imageshack.us/img819/2267/img2748mk.jpg
Mi tez sie ta fotka bardzo podoba- przypadkowy foto-strzal ale udany :)
Tu pisalam o obiektywach ze zakresy ogniskowych sa zawsze podawane dla aparatosow pelnoklatkowych- full frame ( film 24x35mm a nasze APS-C maja srednio 15x23mm) .Chodzi o to jak w zleznosci od aparatosa nasz obiektyw widzi fotografowana scene. Pelnoklatkowiec widzi wiecej

Posted

Buszki napisał(a):
Ale fajną norkę diabełki mają :).

Codziennie tam z nimi chodze i jak jest goraco to sie tam okopuja a potem tam gdzie byla biała siersc jest siwa :evil_lol: