Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie ma o innych takiego taniego :P zreszta ja nie mam co brac mniej niz 300 mm bo nie starczy mi do sherrutka :)

po za tym ogniskowa nie jest jedynym wazym czynnikiem, roznia sie wieloma innymi rzeczami ta sigma i canon

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

deer_1987 napisał(a):
Nie ma o innych takiego taniego :P zreszta ja nie mam co brac mniej niz 300 mm bo nie starczy mi do sherrutka :)

po za tym ogniskowa nie jest jedynym wazym czynnikiem, roznia sie wieloma innymi rzeczami ta sigma i canon

Może i racja:) A Sherrutek to faktycznie wymaga zasiegu i dobrego AF bo to mała torpeda jest :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='lourdnes']Dla Asiaczka- Canon ma taki zakres -Canon EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 USM
Tu jest cały test takowego obiektywu http://www.optyczne.pl/index.php?test=obiektywu&test_ob=24
Tutaj parametry i na dole opinie szczęśliwych posiadaczy http://www.optyczne.pl/porownaj.php?co=obiektyw&ile=2&add0=20&add1=147
Pole widzenia obiektywu to 107.3 - 63.3 o :)
NO, chwalą ten mój wybór, ale to sa opinie z 2008 i 2009 r. Słyszałam tez, że takiego starego modela nie ma sensu kupowac...
Czekam jeszcze na opinię mojego kolegi.

[quote name='deer_1987']To teraz mow jak ta sigma w ostrosci psow w ruchu, bo sie na nia szykuje...
Ja ja kupiłam głównie na makro, ale w ruchu tez jest OK.

Pzdr.

Posted

[quote name='deer_1987']http://img819.imageshack.us/img819/2267/img2748mk.jpg
super!
Tu mi sie udało dobrze ostrość złapać. Na niektorych tak szybko cykałam ,ze aparat nie nadazał ustawiać tej ostrosci i fotki sa lekko rozmazane i tez oczywiscie ja bylam w ruchu wiec jeszcze pewniej ten brak ostrosci to moja ruchoma reka.Szkoda tylko ,ze tamtego dnia slonko raz nas zaszczycało pieknym swiatelkiem to strzelalo focha i tak srednio to wszystko powychodzilo. Mam przez to tez fajne niektore ujęcia szkodnikow ale foty są szarobure z braku swiatla wiec ich nie wstawiam.
[quote name='Iza.']http://img685.imageshack.us/img685/1641/img2922sb.jpg
foki :diabloti:
Faktycznie tak wygladaja - i to przez to ,ze grubasy są :eviltong:
[quote name='Asiaczek']NO, chwalą ten mój wybór, ale to sa opinie z 2008 i 2009 r. Słyszałam tez, że takiego starego modela nie ma sensu kupowac...
Czekam jeszcze na opinię mojego kolegi.

Ja ja kupiłam głównie na makro, ale w ruchu tez jest OK.

Pzdr.
A on fotograf? To może i on nam cos podpowie :evil_lol: Im wiecej opini tym lepiej. Co prawda tym wiekszy moze byc metlik w glowie ;) No ale jak fotograf to tez ma juz swoje doswiadczenia i jakis spojrzenie na to i owo
Ja do makro chce kupic specjalny obiektyw- wypatrzyłam 100mm stałkę - o odwzorowaniu obrazu 1:1 . Ale to plany na przyszłość :)

Posted

deer_1987 napisał(a):
U nas to od paru dni tylko pada.. a dzis leje wiec na foty nie ma sie kiedy wybrac..

U mnie tez jakas taka lipa z tą pogodą . Nie chce sie nawet nie chcieć . Raz tak raz siak i nawet nie wiadomo jak sie ubrac wychodzac z domu

Posted

Asiaczek napisał(a):
Dziewczyny, spox. Juz za dzień-dwa będzie słonecznie i nawet upalnie:)

pzdr.

Ależ bym chciala :) ja jestem zdecydowanie cieplolubna. W zimnie trace obroty i checi do wszelkiego poruszania sie ;)

Posted

Ja lubię tak w przedziale 20-24 stopni. Nie więcej. Tak bywało kiedyś i to była naprawde letnia temperatura. Teraz w lato jest dla mnie za gorąco - 30 stopni bez basenu lub jakiejś innej wody w poblizu - to dla mnie ciężki orzech;)

Pzdr.

Posted

Dla mnie tak akurat to 24-27 stopni chyba ,ze wlasnie jade zbierac siano na pole w szczerym słoncu to wole odrobinke mniej ;) Ale na lenistwo przed domem akurat a 30stopni i nawet moze byc wiecej jak wiem ,ze caly dzionek popraze sie nad jeziorem- wtedy to ideal :evil_lol: