Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='deer_1987']Przepiekne zdjecia!! :loveu:

http://img171.imageshack.us/img171/4821/img1486r.jpg
Dzięki , narobiłam ich masę to powoli bedę zamieszczała :evil_lol: Aaaa bateria w aparatosie dobrze trzyma- zrobiłam juz łącznie 2320 zdjęć i teraz dopiero mryga ale dopstrykam coś jeszcze zeby zobaczyc do ilu wytrzyma. W instrukcji napisali ,ze zrobie 420 zdjęc z fleszem i z aktywnym monitorem lcd a bez obu tych rzeczy do 580 a mi juz licznik przekroczył 2000. A może to tylko na pierwszy raz bateria tak trzyma? Uciekam na spacerek i jak wroce to sie tu melduje ;)

Posted

[quote name='Buszki']Pięknie.Te mleczyki i baski w nich hasające...A nie pożółciły się ?[/QUOTE]
Pożółciły :) na następnych zdjeciach może troszkę to będzie widać :evil_lol: A miały żółte łapki, brzuszki i klatkę piersiowa a nawet noski od wąchania kwiatkow :evil_lol:

Posted

[quote name='lourdnes']Mi najbardziej pasuje w tygodniu jakikolwiek dzien i pora. Na weekendy często jadę do koni to mnie nie ma w białym. Lasek już odkryłam i praktycznie chodzę do niego z psami codzinnie na 2 godz - dziś też idę -może masz ochotę ?:)[/QUOTE]

Dziś nie mogę, bo jestem już w trakcie malowania altanki ;)
A jutro by Ci ewentualnie pasowało ? Tylko musiałabym znaleźć kogoś kto przypilnuje mi Buenosa przez chwile,jak będę się produkować przed komisją maturalną ;)

Posted

[quote name='lourdnes']Pożółciły :) na następnych zdjeciach może troszkę to będzie widać :evil_lol: A miały żółte łapki, brzuszki i klatkę piersiowa a nawet noski od wąchania kwiatkow :evil_lol:[/QUOTE]

Wiedziałam :evil_lol:.

Posted

[quote name='Iza.']Dziś nie mogę, bo jestem już w trakcie malowania altanki ;)
A jutro by Ci ewentualnie pasowało ? Tylko musiałabym znaleźć kogoś kto przypilnuje mi Buenosa przez chwile,jak będę się produkować przed komisją maturalną ;)[/QUOTE]
To jak będziesz juz zwarta i gotowa dawaj znac - mi jutro pasuje mogę sie dostosowac do pory tylko musisz mi dać znac jutro z rana tak do godz 10 :)

[quote name='deer_1987']Baterie dlugo trzymaja w canon :)[/QUOTE]
Jestem ciekawa ile pożyją tak ogolnie .Dobrze ,ze szybko sie ładują -tylko 2 godz :)
[quote name='Buszki']Wiedziałam :evil_lol:.[/QUOTE]
Zabawnie wyglądały ale do wieczora żółty kolor im zszedl :)

Posted

Halley czyli Hanka :evil_lol:

Almetka- Mania i po prawej Maja- pszczółka ;)

Ingeborge- Inga

Mania a nad nia fruwa Maja ;)

Inga

Ar-Maniuś ;)

Srokacze pasące sie na łące

Inga

Hania

Maniuś

Hania

Posted

[quote name='Asiaczek']Jaka różnorodność w kolorkach:)

Pzdr.
Eksperymentowałam z ustawieniami:) A tu akurat słonko zaszło.Mam mase ustawien w aparacie i musze wyprobowac -na ciepłym czy miekkim wychodzą takie ciepłe zdjęcia w kolorach i w zależności na ile kresek ustawie są albo mdłe albo cukierkowe np głowa Bubusia na ciepłym i kreski do końca.Jak ustawiam na żywe to zdjęcia są bardzo ostre w wyrazistości i jak dam kreski do konca to kwiatki są jak żarówy az w oczy kole :evil_lol:. Mam tu kilka ustawien do wyboru ale jak masz Canonka to też masz te same ustawienia :)np cieple, miekkie, dostojne zywe, jasne itd nie pamietam wszystkich bo na razie wyprobowalam tylko te ;)
Aaaa a ta fotka jest zdaje sie na żywych na pierwszej kresce

Posted

[quote name='Buszki']A tam,ja widzę że się ścigają :eviltong:.[/QUOTE]
Całkiem możliwe - wszystkie młodziaki miały atak ADHD na łące :)Ganiały jak wariaty a w domu padły na całe 2 godz :)

Posted

[quote name='Asiaczek']Och, jak ja lubię taką ciszę pospacerkową w domu:)

Pzdr.

Ja też bo wtedy mogę spokojnie cokolwiek zrobić. Terrorysci spią i mam chwile dla siebie :evil_lol:

[quote name='deer_1987']Poprosze wiecej zdjec! u nas Twojego ulubienca fotka!
Będą - muszę niektóre pokadrować a tak naprawde to wszystko pozmniejszać , bo zaba ma focha. Fotki są za duże
Lecę do uchatego :)

Posted

[quote name='deer_1987']Polecam ifran view do szybkiego zmiejszania :)[/QUOTE]
Ja zmniejszam w Maicrosofcie picture menager . Właśnie odkryłam tam zabawę w kontrasty itp duperele ale nie ma czegos takiego jak wyostrzanie a mam parę fot rozmytych :( Ale poluje na photoshopa cs 5. Kumpel mi wrzuci jak sie zobaczymy. Juz mialam miec ale cosik mu wypadlo. Nawet ksiazke zakupilam wiec jak tylko mi zainstaluje to będę sie bawila w podrasowywanie fotek :) Pozamieszczam wtedy orginal i po przerobieniu dla porownania :)

Posted

Ha nie chcialam pisac o c5, bo to drogie :razz: ale mam i bardzo sobie chwale :) wiesz co jak masz takie ze nigdzie konkretnie nie ma ostrosci to wyostrzenie niewiele pomoze :( ja wiem ze jeszcze nie spotkalam sie z obiektywem co by w 100% Sherry zawsze w locie lapal :(

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ha nie chcialam pisac o c5, bo to drogie :razz: ale mam i bardzo sobie chwale :) wiesz co jak masz takie ze nigdzie konkretnie nie ma ostrosci to wyostrzenie niewiele pomoze :( ja wiem ze jeszcze nie spotkalam sie z obiektywem co by w 100% Sherry zawsze w locie lapal :(

To fakt nawet na ustawieniach sportowych jak to nazywam na zywioł bo tam jest jakas taka funkcja. z daleka łapie dobrze ale przy dużym zblizeniu ostrosc ucieka.
Cs 5 faktycznie droga ale ja po znajomości mam że tak powiem w prezencie :evil_lol:

Posted

Skad ja to znam po znajomosci w prezencie :razz:

Ja glownie na M foce ale tez nie wszystkie fotki sa super jesli chodzi o ostrosc, wrzucam nawet jak ostrosc nie tam gdzie trzeba ale np jakis fajny moment zlapany uszy czy jakas minka :razz: w koncu to moja galeria prywatna a nie jakas galeria super prac :P

Posted

deer_1987 napisał(a):
Skad ja to znam po znajomosci w prezencie :razz:

Ja glownie na M foce ale tez nie wszystkie fotki sa super jesli chodzi o ostrosc, wrzucam nawet jak ostrosc nie tam gdzie trzeba ale np jakis fajny moment zlapany uszy czy jakas minka :razz: w koncu to moja galeria prywatna a nie jakas galeria super prac :P

No dokładnie ja przeciez też :evil_lol: Ale marzy mi sie nauczyc tego wszystkiego. Na razie bawie sie programami w trybie dla idiotow .W starym aparatosie robilam piekne zachody na P.Tu na razie nie probowalam ale powolutku :)

Posted

Chwilkę mnie nie było, a tyyyyyle do nadrabiania miałam.

Ale trochę fotek też się znalazło :)
Na prawdę super się je ogląda!

Biedny konik i szczęśliwe basenji :diabloti:
http://img580.imageshack.us/img580/5180/img1000vb.jpg

Kolorowa, biegająca banda - i tylko wiatr w uszach :p

Taaaa, bardzo mięsożerne stworzenia :evil_lol:
http://img8.imageshack.us/img8/4685/img1579cc.jpg