Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to super :) Moje szkodniki w sumie nie trenowały jak powinny bo w domu tylko je ustawiałam ale po swojemu a biegi robimy wspolne po lesie bo ja ogólnie lubie biegac to myslałam ,ze to wystarczy. Ringowke poznały dzien wcześniej do zdjęcia a biegały w niej na ringu pierwszy raz:) Ale jak na poczatek moze być . Szkoda tylko ,ze było tak zimno i maluchy troche mi zmarzły :(

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lourdnes']Mania jeszcze grubsza :evil_lol: Grzywacza chętnie wezmę na pewno szybko sie zaokrągli bo ja nie mam wyczucia ile czego dać :eviltong:
Aparatos jest super.Nie spóźnia zdjęć i jakość ich jest bez porownania lepsza od mojej starej cyfrowki

Ja swojego teraz tuczę, bo wystawa za 3 tyg, a Buenos nadal co najmniej kilogram za chudy :P

http://img835.imageshack.us/img835/961/img0602ls.jpg
Fajnie Mania stoi :loveu: :loveu:

A co do chodzenia na ringówce to tylko ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Innego sposobu nie ma ;)

Posted

[quote name='Iza.']Ja swojego teraz tuczę, bo wystawa za 3 tyg, a Buenos nadal co najmniej kilogram za chudy :P

http://img835.imageshack.us/img835/961/img0602ls.jpg
Fajnie Mania stoi :loveu: :loveu:

A co do chodzenia na ringówce to tylko ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Innego sposobu nie ma ;)
Będę musiała zakupić bo nie posiadam a z wystawy jak nic nie zakumałam tak dalej nie kumam :)
Odnośnie wagi musimy sie wymienic psami - ja Twojego podtuczę , Ty moje odchudzisz :)
Stac w domu to potrafią, na wystawie było gorzej bo sie trzęsły z zimna i troszke jakieś smutne były bo normalnie to to szatany są

Posted

Saidi też się trzęsła, niestety pogoda nam nie dopisała. To są prawdziwe afrykańczyki i lubią upały, wszystkie inne psy ziaja i sie pokładają, a Saidi wtedy się pręży na wybiegu najpiękniej :)

Posted

[quote name='lourdnes']Będę musiała zakupić bo nie posiadam a z wystawy jak nic nie zakumałam tak dalej nie kumam :)
Odnośnie wagi musimy sie wymienic psami - ja Twojego podtuczę , Ty moje odchudzisz :)
Stac w domu to potrafią, na wystawie było gorzej bo sie trzęsły z zimna i troszke jakieś smutne były bo normalnie to to szatany są

Na początku możesz ćwiczyć z dzieciakami na zwykłej obróżce i smyczce, niech załapią o co chodzi.
Jak to była Twoja pierwsza wystawa to wcale się nie dziwię :evil_lol:
Hahaha genialny pomysł, koniecznie musimy tak zrobić :lol:
Wystawa może troszkę je przytłoczyła, nic dziwnego że były spokojniejsze :eviltong:

[quote name='Asiaczek']Zgadza się:)
Repetitio mater studiorum est;) (dla tych, co znają łacinę)

Pzdr.

3 lata nauki łaciny sie przydały :lol:

Posted

lourdnes jest nadzieja ziółkowi udało się odchudzić Zine to i tobie się uda. U ziółków była jeszcze ta trudność, że ciocia dokarmiał Zinę i nie można było jej tego wyperswadować.
U mnie mośki od kiedy mają ogrodzenie zapomniały, że trzeba jeść bo jest tyle ciekawszych rzeczy do zrobienia choćby obserwacja kotów sąsiadów. A Jogi jeszcze dodatkowo zapatruje się na Tomka i jak dla mnie jest masakryczne chudy. Jamnicze i gosiaja mówią, że przesadzam ale wsyd mi jest, że on tak wygląda.

Posted

[quote name='deer_1987']Ale zobacz jak ladnie Ci wychodza zdjecia!
Bo ładna pogoda była.Jak za duzo nie grzebie w ustawieniach to jest ok ale parę fotek zepsułam podkręcając ocieplenie koloru na maxa :evil_lol:
[quote name='Cienka']lourdnes jest nadzieja ziółkowi udało się odchudzić Zine to i tobie się uda. U ziółków była jeszcze ta trudność, że ciocia dokarmiał Zinę i nie można było jej tego wyperswadować.
U mnie mośki od kiedy mają ogrodzenie zapomniały, że trzeba jeść bo jest tyle ciekawszych rzeczy do zrobienia choćby obserwacja kotów sąsiadów. A Jogi jeszcze dodatkowo zapatruje się na Tomka i jak dla mnie jest masakryczne chudy. Jamnicze i gosiaja mówią, że przesadzam ale wsyd mi jest, że on tak wygląda.
Ja go nie widziałam ale jak tak mowisz to moze poprobuj z podaniem mu jedzenia , ktore lubi ? Niech sie pofaszeruje parę dni to mu apetyt wróci bo żołądek rozepcha ;) chyba:evil_lol:

Posted

[quote name='Asiaczek']U mnie 4 lata... Sporo juz zapomniałam, ale lubiłam lekcje łaciny:)

Pzdr.[/QUOTE]
Ja nie znam- moja łacina wyparowała wraz z końcem zajęć w prosektorium i dotyczyła tylko anatomii zwierząt ;) Rety ,ze ja znałam po łacinie każdą kosteczkę a zwłaszcza czaszkę ( najbardziej wałkowali na egzaminie)to aż mi samej wierzyć się nie chce :evil_lol: Było tego od cholery :diabloti: Psa też obejmowało ale na egzaminie losowalismy tylko kości z konia, krowy i swini i oczywiscie obowiązkowa była czaszka do wyrecytowania, któregos z tych zwierząt

Posted

A wiesz próbowałam ale nawet jak stoi coś super smacznego to Jogi potrafi to olać bardzo mu się udziela nerwowa atmosfera w domu. No cóż my się uspokoimy, sytuacja się uspokoi i pies się uspokoi.

Posted

http://img829.imageshack.us/img829/4528/img0674r.jpg
Cóż za walki, jakoś z lwami mi się skojarzyło :lol:
A co za krzaczki z tyłu rosną ? :razz:

[quote name='lourdnes']Ja nie znam- moja łacina wyparowała wraz z końcem zajęć w prosektorium i dotyczyła tylko anatomii zwierząt ;) Rety ,ze ja znałam po łacinie każdą kosteczkę a zwłaszcza czaszkę ( najbardziej wałkowali na egzaminie)to aż mi samej wierzyć się nie chce :evil_lol: Było tego od cholery :diabloti: Psa też obejmowało ale na egzaminie losowalismy tylko kości z konia, krowy i swini i oczywiscie obowiązkowa była czaszka do wyrecytowania, któregos z tych zwierząt

A co studiowałaś, że takich fajnych rzeczy się uczyłaś ? :P

Posted

[quote name='Cienka']A wiesz próbowałam ale nawet jak stoi coś super smacznego to Jogi potrafi to olać bardzo mu się udziela nerwowa atmosfera w domu. No cóż my się uspokoimy, sytuacja się uspokoi i pies się uspokoi.
To napewno ma wpływ. Na nerwy duzo zwierzakow reaguje. Musisz przytulac psy jak pokrzyczycie zeby wiedzialy ,ze nie o nie chodzi- moze to pomoze

[quote name='Iza.']http://img829.imageshack.us/img829/4528/img0674r.jpg
Cóż za walki, jakoś z lwami mi się skojarzyło :lol:
A co za krzaczki z tyłu rosną ? :razz:

A co studiowałaś, że takich fajnych rzeczy się uczyłaś ? :P
W tle sad jabłkowy sasiada:) Pięknie pachnie jak kwitnie- Zielona ma 2 sciany tego sadu :)
Studiowałam hodowle koni i jeździectwo. Anatomia, fizjologia i genetyka z biochemia obowiązywały priorytetowo bo to podstawy hodowli musieliśmy z tego spiewac. Genetyke z anatomia uwielbialam- reszte niekoniecznie a juz zwłaszcza biochemie bryyyyy koszmar.

Posted

[quote name='Cienka']U nas nikt nie krzyczy po prostu jak są problemy to jest ciężka atmosfera w powietrzu i tyle, a mośki czy chcą czy nie chcą są przytulane.[/QUOTE]
Myslalam ,ze moze boja sie krzyku bo czasem glosno mozna wyrazic zdanie a tak to juz nie wiem. U nas tez czasem jest ciężka klima ale moje to tylko patrza gdzie lodowka i szafka z łakociami

Posted

Ale miałam dzisiaj spacer. Słonko wyszło to poczłapaliśmy na joging do lasu :painting:.Po 40 min szkodniki najwidoczniej stwierdziły ,ze nawet jak biegnę to je opóźniam. Wpadły na pomysł ,ze bedą mnie dodatkowo jeszcze okrążac ale nie uwzględniły ,że ścieżka wąska i dookoła chaszcze. Po 4 okrążeniu masakra. Wpadły w zarośla i jeszcze tam pookrecały sie wokół wiekszych i mniejszych gałęzi zanim zdążyłam cokolwiek zrobić.Nie miałam wyboru i musiałam się wczołgać w te chaszcze. Dookoła chodzili ludzie , bo droga już była blisko. Każdy się gapił a mi wystawal z tych zarośli zadek i bardzo wymownie kołysałam tymi krzaczorami bo tasiemki mi sie tam mocno pozaczepiały ,ze nie szło po dobroci odczepic. Szkodniki bardzo zadowolone z siebie kotmasiły sie obok na trawce a ja myslalam ,ze zaraz je uduszę:mad:. Na szczęście udało mi się odplątac smyczki bez odczepiania szkodniów. Nie wiem jak te moje grubasy zdążyły mi sie tak pozawijac jak rączka od smyczek ledwie przeczodziła a one nie były w tym gąszczu dłyżej niż 30 sekund :hmmmm: