Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cienka']Normalnie cyknęłabym fotkę ale akurat Tomek zabrał aparat na spotkanie. Zresztą niech się nie przyzwyczajają łózko jest człowieków i kropa:evil_lol:
Tez tak uważam/uwaząłam/będe uważać, ale dzisiaj biedną Romkę wzięłam do sypialni na ululanie/utulenie;)
Eh, gdzie moja konsekwencja, no, gdzie?

[quote name='lourdnes']To powiedz to moim szkodnikom :eviltong: Na pewno wysłuchaja i...pójdą spać do łóżka :evil_lol:
Hahaha...

Pzdr.

Posted

Oczywiście macie rację też zawsze tak uwazałam i nawet Zielonej się mądrzyłam jak to ona może spać z psami , ze to beeee i w ogóle .Jak sie okazuje jestem tylko mocna w gębie i na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie inaczej :evil_lol::eviltong:

Posted

[quote name='Asiaczek']Tez tak uważam/uwaząłam/będe uważać, ale dzisiaj biedną Romkę wzięłam do sypialni na ululanie/utulenie;)
Eh, gdzie moja konsekwencja, no, gdzie?

Pzdr.

A na co komu konsekwencja :diabloti:.Nie ma nic lepszego na poprawę samopoczucia (i na pocieszenie) niż basek w łóżku.A jak do tego to mały basek,to :loveu::loveu::loveu:.

[quote name='lourdnes']Oczywiście macie rację też zawsze tak uwazałam i nawet Zielonej się mądrzyłam jak to ona może spać z psami , ze to beeee i w ogóle .Jak sie okazuje jestem tylko mocna w gębie i na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie inaczej :evil_lol::eviltong:

Bo kto to widział żeby spać z psami :roll:.Co innego basenji :diabloti:,nasze basenji :loveu:.

Posted

Moje się już przed snem nie bawią.Między 20-21 zwijają się na kanapie i komara tną w oczekiwaniu na pańcię.Jak tylko rzuce się na łóżko,zaczynają się schodzić.Buszi dwa kółeczka przy lewym boczku-śpi,Szepsi dwa kółeczka przy prawym boczku-śpi.Oczywiście pod kołderką,nawet latem,w upał.

Posted

Taaaaaa cienka, żadnych basków w łóżku :diabloti: tylko co tam pewnej nocy robiło 5 basenji? :eviltong:

Oczywiście Morek, Azi, Pina i Jogi wygrzewały się przy swoich panciach pod kołderkami, tylko Sajdula leżała na wierzchu, bo nie zwyczajna do kołderkowania ;)

Posted

[quote name='Buszki']A na co komu konsekwencja :diabloti:.Nie ma nic lepszego na poprawę samopoczucia (i na pocieszenie) niż basek w łóżku.A jak do tego to mały basek,to :loveu::loveu::loveu:.
Bo kto to widział żeby spać z psami :roll:.Co innego basenji :diabloti:,nasze basenji :loveu:.
Buszki, masz Oscara za wypowiedź:)

[quote name='lourdnes']Dokładnie- Basenji jest wyjatkowe i zasługuje na przywileje - kichać na konsekwencję :multi::multi::multi:A do tego jak się bawi przed snem :evil_lol:
... a jak się mości przed snem...

[quote name='Buszki']Moje się już przed snem nie bawią.Między 20-21 zwijają się na kanapie i komara tną w oczekiwaniu na pańcię.Jak tylko rzuce się na łóżko,zaczynają się schodzić.Buszi dwa kółeczka przy lewym boczku-śpi,Szepsi dwa kółeczka przy prawym boczku-śpi.Oczywiście pod kołderką,nawet latem,w upał.
Oj, tak, koniecznie pod kołderką! Ostatnio Serek tylko wyłamuje się, bo nie śpi pod kołdrą, chyba mu za ciepło..... Ale RFelka i pozostałe tałatajstwo - w Wieselburgu - spało POD...
A Romcia to TYLKO pod kołderką. Jak za ciepło to wystawi główkę albo tylko nosek i tak sobie posapuje...

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Buszki, masz Oscara za wypowiedź:)

Oj, tak, koniecznie pod kołderką! Ostatnio Serek tylko wyłamuje się, bo nie śpi pod kołdrą, chyba mu za ciepło..... Ale RFelka i pozostałe tałatajstwo - w Wieselburgu - spało POD...
A Romcia to TYLKO pod kołderką. Jak za ciepło to wystawi główkę albo tylko nosek i tak sobie posapuje...

Pzdr.

W końcu zostałam doceniona :multi:.
A podczas spania,to ja posapuję,bo mi gorąco :diabloti:.

Posted

My zawsze rano przy kawie napadamy termforki by nas grzały często są tak zaspane, że łaskawie się na to godzą. Ostatnio tomek wziął Jogiego a nie Pinę i się królowa ogromnie obraziła.

Posted

Temat wybitnie pościelowy:) Ale fakt faktem moje szkodniki w 90% mozna spotkać głównie w pieleszczach i na pewno nie da sie ich stąd pozbyć bo ledwie dotkną ziemi (jedynie zeby się odbić) to juz są na łóżku i rozwalone na całej powierzchni haha.
Co do spania pod kołderka to lubią tam zagladać ale na krótko. Sam sen obywa się na kołderce przytulonym grzbietem do Panci lub Pancia i jeszcze jedno - Mania chrapie :eviltong: Wdała się w Pancia ;)

Posted

Buszki napisał(a):
Buszi też chrapie.Czasami muszę ją szturchnąć,bo spać się nie da :diabloti:.

U mnie zdarza się, że romka posapuje, ale to jeszcze NIE JEST chrapania;)
A pozostałe, jak sa zmęczone - to zdarza im się chrapać i to dosyć głośno:)

pzdr.

Posted

Buszi tak chrapie,że telewizor zagłusza :evil_lol:.Ale tylko jak tak porządnie zaśnie.O dziwo Szepsi wcale nie chrapie.Zdarzyło jej się może z dwa razy tylko chrapnąć.

Posted

deer_1987 napisał(a):
a jest tam miejsce dla Was na lozku? :razz:

U mnie jest dużo , bo ja mam łóżko 180/200cm ale jak jeden sie przytuli z jednej a drugi z drugiej strony to jestem uziemiona :evil_lol: Panciu ma gorzej bo ma 140/200cm i łobuzy kładą sie jeden za drugim i blokują mu nogi :eviltong:

Posted

Asiaczek napisał(a):
U mnie zdarza się, że romka posapuje, ale to jeszcze NIE JEST chrapania;)
A pozostałe, jak sa zmęczone - to zdarza im się chrapać i to dosyć głośno:)

pzdr.

Buszki napisał(a):
Buszi tak chrapie,że telewizor zagłusza :evil_lol:.Ale tylko jak tak porządnie zaśnie.O dziwo Szepsi wcale nie chrapie.Zdarzyło jej się może z dwa razy tylko chrapnąć.

U mnie Maniuś też wcale nie chrapie a Mania to posapuje to pochrapuje i muszę ją szturchać bo prośby i groźby nic nie daja;)

Posted

Moje pochrapują tylko jak są bardzo zmęczone. A w łóżku ich sobie nie wyobrażam na co dzień bo mamy wąskie 140cm a wiadomo rozpychają się okrutnie;)

Posted

Cienka napisał(a):
Moje pochrapują tylko jak są bardzo zmęczone. A w łóżku ich sobie nie wyobrażam na co dzień bo mamy wąskie 140cm a wiadomo rozpychają się okrutnie;)

Wiem o czym mówisz , bo jak sie u Pancia rozwalą to on sam sie ledwie miesci a zebym miała sie wcisnąć i ja to mogę pomarzyć. W ciagu dnia mozna poleżeć ale spania sobie w takim scisku nie wyobrażam :evil_lol: Oj a rozpychać sie to one potrafią ;)

Posted

Dziś zrobiliśmy wypad pojeździć bo ładna pogoda i dzien wolny. Panciu poszalał na grubym a ja myślałam ,ze uduszę szkodniki. Mali terroryści nie dali mi pojezdzic bo strasznie za mna piszczeli i byli nieznośni.Ledwie porobiłam Panciowi fotki. Taki skrócik z wypadu
Mania

Maniuś

Mania

Szalejący Panciu

Kłus Mani

Mania

I tu już obrażony na maxa Maniuś- nie dało sie mu wytłumaczyć ,ze Basenji konno nie jeżdżą