Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jamnicze napisał(a):
O, my też w tym roku wybieramy się na Słowację :) Tyle się nasłuchałam o "Słowackim Raju", że postanowiłam obejrzeć go na własne oczy :). A Wy w jakie rejony się wybieracie?

My w wysokie Tatry lecimy do Popradu a z lotniska zabiera nas samochód hotelowy do Strbskego Plesa. W ogóle to dostaliśmy fajną informację w czwartek, że klienci Eurolotu jeśli będą mieszkać w hotelach lub pensjonatach partnerskich, dostaną kartę zniżkową Tatra card. Co daje nam rabaty na atrakcje w górach i najlepsze darmowy transport pociągiem wzdłuż górskich miejscowości :multi:. Tak się przypadkiem złożyło, że Hotel FIZ jest partnerem Eurolotu.
W Słowackim raju byliśmy na wycieczce podczas majówki w Zakopanem w 2007 roku i to był nasz ostatni urlop.

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cienka napisał(a):
My w wysokie Tatry lecimy do Popradu a z lotniska zabiera nas samochód hotelowy do Strbskego Plesa. W ogóle to dostaliśmy fajną informację w czwartek, że klienci Eurolotu jeśli będą mieszkać w hotelach lub pensjonatach partnerskich, dostaną kartę zniżkową Tatra card. Co daje nam rabaty na atrakcje w górach i najlepsze darmowy transport pociągiem wzdłuż górskich miejscowości :multi:. Tak się przypadkiem złożyło, że Hotel FIZ jest partnerem Eurolotu.
W Słowackim raju byliśmy na wycieczce podczas majówki w Zakopanem w 2007 roku i to był nasz ostatni urlop.

Bawcie się dobrze tylko nie zapomnijcie aparatu ;)Niech my tez coś z tej wycieczki mamy :evil_lol:

Posted

Maniuś wpycha się do Mani podczas jej treningu:mad:

Zgoniony z bieżni wraca- Ja tu będę jeszcze chodził

Po usunięciu Maniusia z pokoju Mania może spokojnie trenować

Posted

Maniuś niestety musi być wynoszony po swoim treningu bo wchodzi na bieżnie do Mani i gdy juz się z nia zrówna to ją spycha. Za każdym razem tak samo.Jak widzi ,że będzie bieżnia to juz na niej siedzi jeszcze zanim wszystko włącze.Powyżej widać jego upór i nawiedzona minę jak się pcha do Mani :evil_lol:Jest niemożliwy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

kaskaSz napisał(a):
ależ świetna 'zabawka' dla basków :) Przyjemne z pożytecznym.

gosiaja napisał(a):
nic tylko trzeba druga bieżnie albo taką na której dwa baski się zmieszczą

Podpatrzyłam w odcinkach u Cesara i też doczytałam w książce ,że szkodniki powinny mieć jakąś prace .Teraz chodzą codziennie .Maniuś jest już na etapie szybkiego kłusa ,Mania troszkę wolniej ale już też kłus i powoli zwiększam im czas .Na razie po 10 min (stęp i kłus łącznie).Na spacery przymocowuje sobie smycz do pasa i szkodniki chodzą przy nodze(niestety Agnes mi odpadła bo dla niej robie za dalekie wycieczki).W razie jak któryś próbuje objąć przewodnictwo i skarcenie głosem nie pomaga i lekkie pociągnięcie za smycz to mam wolne ręce żeby "ugryźć":evil_lol:.Działa świetnie .Wszystko jest dla psa czytelne a dla mnie super bo ja sama zielona i też sie dopiero ucze.W ogóle psy w domu stały sie inne.Maniek już nie panuje nad żadną przestrzenią i oba nie latają jak pomylone żeby mnie sterroryzować o spacer.Praktycznie nie ma tego wcale.Nawet z łóżka wstaje pierwsza a psy czekają aż sie ubiorę-dopiero mogą iść :) Wracając do bieżni to tutaj Maniek jest o urządzenie zazdrosny.Jak biegają baski Zielonej to musze go ciągle sztorcować bo warczy jak jakiś basek sie do bieżni zbliży.A warczenie jest niedopuszczalne. Wczoraj Zielona jak ćwiczyła z Hania to też jej do pokoju wpadł Maniek i pchał sie na bieżnie do Hani .Widać ,że on ma bardzo duży poziom energii. O spacerkach wyczytałam ,że powinny przy minimum u ludzi mocno zapracowanych być 2 -3 w ciągu dnia po 30 min a najlepiej rano i wieczorem po 1,5godz. Ja na takie dlugie chodze wieczorem to Mańki śpią później jak zabite :) Bo ja też z nimi biegam :evil_lol: A po bieżni czy spacerku wychodzimy do Zielonej na łąkę to jeszcze szkodniki latają luzem.Nawet po takich treningach potrzebuje mimo wszystko nabrac wiatru w łapy :evil_lol:
Polecam książki Millana żeby nawet jako ciekawostke w wolnych chwilach zapoznać sie z psychologią psa.Lekko sie czyta i dużo w głowie rozjaśnia :)

Posted

Jestem pod wrażeniem ! :) To teraz Mańka zgubi tłuszczyk i taką będzie miała kondychę, że hej!

A ja już się cieszę z naszego spotkania w Olsztynie :) (no i liczę na jakieś fajne fotki moich dziewczyn :diabloti:).

Posted

to teraz trzeba wygospodarować pomieszczenie i wstawić tyle bieżni ile basków :D Taka psia siłownia. I po co kupować specjalne psie bieznie jak i na takiej można?

Posted

jamnicze napisał(a):
Jestem pod wrażeniem ! :) To teraz Mańka zgubi tłuszczyk i taką będzie miała kondychę, że hej!

A ja już się cieszę z naszego spotkania w Olsztynie :) (no i liczę na jakieś fajne fotki moich dziewczyn :diabloti:).

Też mam nadzieje ,że schudnie... może do wystawy zdąży ?:diabloti:
Fotki będą ,w każdym razie aparatosa musowo zabieram:evil_lol: Oby tylko nie padało bo nie jest wodoszczelny :placz::placz::placz:Ale to cosik wymyslimy i wszystkie baski obfoce :)

kaskaSz napisał(a):
to teraz trzeba wygospodarować pomieszczenie i wstawić tyle bieżni ile basków :D Taka psia siłownia. I po co kupować specjalne psie bieznie jak i na takiej można?

Na razie trenują tylko Mańki i Hania .Hania dopiero zaczyna a Mańki juz śmigają -dzis 15 min bo leje i spaceru nie było.Program mają stęp o różnym natężeniu i kłus ok 8 min. Mani póki co wystarcza a Manius jakby wcale nie biegał.Juz sie z niego smiejemy ,ze ma chłopak granata w ... bo ciężko go zmeczyć.
Co do bieżni to fakt ,że na 2 psy jest za wąska ale wystarcza :lol:

Posted

lourdnes napisał(a):
Maniuś niestety musi być wynoszony po swoim treningu bo wchodzi na bieżnie do Mani i gdy juz się z nia zrówna to ją spycha. Za każdym razem tak samo.Jak widzi ,że będzie bieżnia to juz na niej siedzi jeszcze zanim wszystko włącze.Powyżej widać jego upór i nawiedzona minę jak się pcha do Mani :evil_lol:Jest niemożliwy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Wariat;)

A wy czasem tez biegacie na tej biezni? Czy tylko baski?:)

pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Wariat;)

A wy czasem tez biegacie na tej biezni? Czy tylko baski?:)

pzdr.

Małż Zielonej kupił dla siebie ale chyba mial słomiany zapał :diabloti: I tak bieżnia trafiła w łapki basków :evil_lol: Wczoraj trenowały wszystkie- chyba Zieloną treningami zarażam i też postanowiła ćwiczyć swoje szkodniki;)

A Maniuś to prawdziwy wariat .Wczoraj włamał sie do pokoju przez niedomknięte drzwi i wpakowal na rozpędzona bieżnie do Hani...

Posted

i na wystawie lało :( ale troche fotek jest :)
A teraz maluszki :)Już otwierają ślepka:multi:

Pan ziewalski :)

Pitus też chce być malutki

Czy te wredne patrzałki Hani mogą kłamać:diabloti:

Posted

Piranie w akcji :evil_lol:Jak patrzę co one wyprawiają z biustem Zuliki ...:crazyeye::crazyeye::crazyeye:... :diabloti:

Jak ulubiony cycek jest zajęty to należy brać konkurencje na masę :evil_lol:

Posted

[quote name='Asiaczek']Cykaj, Kochana, cykaj! to sa niezapomniane chwile:) A maluchy - jak malowane:)

pzdr.[/QUOTE]

Nacykałam i wstawiam :)
Miot na literę B według mojego i Agnes pomysłu nazwany alkoholami świata :diabloti: