Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

deer_1987 napisał(a):
i masz dla nas dzis jakies zdjecia? :razz:

Jeszcze nic nie pstrykałam. Ostatnio było zimno i ponuro to nie brałam aparatosa.Jak tylko łaskawe słonko zaszczyci nas ciepłem i promykami to będą kolejne fotki :)

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lourdnes napisał(a):
No i klops gaci nie było :mad:i trzecią dobę ścigam Manię z ręczniczkiem.W sumie to ona też dba o higienę tylko jak przyśnie to robi kleksa. Ile to może trwać ? Chyba jutro faktycznie powędruję na duży sklep po bielizne dziecięcą i wkładki :evil_lol: A może OB :diabloti:

Mam dla was fotki z dzisiaj rana (od 8- 13)jak byliśmy u koni . Za chwilkę wstawiam. Szkodniki się wybiegały o sobie nie wspomnę. Po 5 godz spacerku nogi mi wychodzą uszami :placz:

Czekałam na fotki Mańków ale jak napisałaś o tych spacerach to się mi przypomniało od czego mam zapalenie stawu kolanowego ;)
Sport to zdrowie, spacery też, ale chyba ostatnio przesadziłam z kilkoma sprawami i teraz cierpię na paskudnych tabletach ;) spacerki z basenji uzależniają ;) a teraz...muszę ograniczać łazikowanie po lasach :-(

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ja bym Ci oddala slonce ale u nas nie ma... a do tego dzis taki lodowaty wiatr :(

Skoro za oknami jest tak sobie nijak i u Ciebie i u mnie to sesja z domciu ;)

Bundustar napisał(a):
Czekałam na fotki Mańków ale jak napisałaś o tych spacerach to się mi przypomniało od czego mam zapalenie stawu kolanowego ;)
Sport to zdrowie, spacery też, ale chyba ostatnio przesadziłam z kilkoma sprawami i teraz cierpię na paskudnych tabletach ;) spacerki z basenji uzależniają ;) a teraz...muszę ograniczać łazikowanie po lasach :-(

Ojojku to na pewno boli :shake: . A uprawiasz jakiś sport? Ja póki co tylko spacery 5 dni w tyg po 4 godz ( ku uciesze Mańków i trenującego WKKW Pancia). Od przyszłego tyg zaczynam swoje treningi na Grubym. A myślałaś o smarowaniu jakimis maściami rozgrzewającymi ? Jakąś kamforową czy coś podobnego ? Ja jak coś się dzieje stosuję zioła szwedzkie , które sama sobie maceruję i są rewelacyjne.Grzeją ,ze aż parzy ale po 2 dniach jak ręka odjął. Nawet Adze na korzonki pomogły :evil_lol:
Panciu mi tu żurawia zapuścił i krzyczy o bengaju albo jakimś fastum, ze ponoć to też pomaga i maść żywokostowa jeszcze do wyboru ;)

Za chwile zdjecia mańków :diabloti:

Posted

lourdnes napisał(a):
Ale u was juz był szron a u nas dziś pierwszy raz :eviltong:
Mańki by się bawiły z Pręgusią i maluchami :evil_lol:

Fakr,szron był ale rano.W dzień mamy po 16 stopni :eviltong:.

Śliczny portrecik :).
http://img641.imageshack.us/img641/1966/img7270yi.jpg

Bundustar napisał(a):

To se quada kup,będą szkodniki za Tobą biegać,a kolanko odpocznie :diabloti:.

Posted

lourdnes napisał(a):

Ojojku to na pewno boli :shake: . A uprawiasz jakiś sport? Ja póki co tylko spacery 5 dni w tyg po 4 godz ( ku uciesze Mańków i trenującego WKKW Pancia). Od przyszłego tyg zaczynam swoje treningi na Grubym. A myślałaś o smarowaniu jakimis maściami rozgrzewającymi ? Jakąś kamforową czy coś podobnego ? Ja jak coś się dzieje stosuję zioła szwedzkie , które sama sobie maceruję i są rewelacyjne.Grzeją ,ze aż parzy ale po 2 dniach jak ręka odjął. Nawet Adze na korzonki pomogły :evil_lol:
Panciu mi tu żurawia zapuścił i krzyczy o bengaju albo jakimś fastum, ze ponoć to też pomaga i maść żywokostowa jeszcze do wyboru ;)

Za chwile zdjecia mańków :diabloti:

Dzięki za te wszystkie podpowiedzi ale to już zbyt ostry stan, nie mogę kolana wyprostować, oczywiście z bólu, jakieś dodatki stosuję ale bez medycyny w postaci tablet to nic nie wyjdzie, a muszę jakoś na ring wbiec za trochę ;) ;) ;) no i do pracy i na spacerki, ech samo życie ale dam radę myślę za jakiś czas ;) na razie mam kolanko oszczędzać i łykać piguły ;)

Pozdrawiam

Posted

Buszki napisał(a):

To se quada kup,będą szkodniki za Tobą biegać,a kolanko odpocznie :diabloti:.

Se kłada nie kupię bo nie lubię warkotu zwłaszcza w lesie:eviltong:
cisza, spokój i relaks mam zapewniony na kilka dni:eviltong:

Posted

Bundustar napisał(a):
Dzięki za te wszystkie podpowiedzi ale to już zbyt ostry stan, nie mogę kolana wyprostować, oczywiście z bólu, jakieś dodatki stosuję ale bez medycyny w postaci tablet to nic nie wyjdzie, a muszę jakoś na ring wbiec za trochę ;) ;) ;) no i do pracy i na spacerki, ech samo życie ale dam radę myślę za jakiś czas ;) na razie mam kolanko oszczędzać i łykać piguły ;)

Pozdrawiam

O qrcze to co Ty nawyprawiałaś ? :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: A sauna? Tak zeby wszystko wygrzać.Nie wiem czy lubisz - ja akurat uwielbiam zwłaszcza zimą :loveu:

Posted

Bundustar napisał(a):

Pozdrawiam

Krysiu tylko uważaj z tym oszczędzaniem kolana Tomek miał destabilność stawu kolanowego i musiał oszczędzać w skutek czego jak już wyleczył jedno to drugie dało o sobie znać. Na dzień dzisiejszy lekarze stwierdzili, że jak się mu kolana wyprostują i nie będą chciały zginać to wtedy go zoperują.

Posted

kaskaSz napisał(a):
http://imageshack.us/photo/my-images/163/img7213l.jpg/

co do maści to podobno maść końska jest dobra (nie wiem jak ją wytwarzają, ale podobno działa). A ostatnio moja mamuśka na stawy kupiła coś nie rozgrzewającego, a chłodzącego, ale czy skuteczne to nie wiem.

Końska maść jest tylko z nazwy to mieszanka ziół są 2 rodzaje rozgrzewająca i chłodząca. Wiem bo jak mnie nogi drą na zmianę pogody to stosuje w zależności od pory roku albo jedną albo drugą.

Posted

deer_1987 napisał(a):

To Maniuś z zabawką :)
kaskaSz napisał(a):
http://imageshack.us/photo/my-images/163/img7213l.jpg/ haha wampir chyba miejsca pomylił :D

co do maści to podobno maść końska jest dobra (nie wiem jak ją wytwarzają, ale podobno działa). A ostatnio moja mamuśka na stawy kupiła coś nie rozgrzewającego, a chłodzącego, ale czy skuteczne to nie wiem.

Od przodu jest mniej bezpiecznie to zaatakowal z tyłu :evil_lol:
Z maściami jest przeważnie tak ,że jak kontuzja Ci sie grzeje to chłodzisz a jak nie ma podniesionej temperatury to rozgrzewasz :) To zasada głowna przy kontuzjach nóg u koni :evil_lol:
Cienka napisał(a):
Końska maść jest tylko z nazwy to mieszanka ziół są 2 rodzaje rozgrzewająca i chłodząca. Wiem bo jak mnie nogi drą na zmianę pogody to stosuje w zależności od pory roku albo jedną albo drugą.

Zioła są bezkonkurencyjne jak sie wie jakie mieszanki i do czego stosować. Wyleczyć mozna wszystko jesli jest to wykryte odpowiednio wcześnie np rak zanim poszły przerzuty .A juz nie wspominam nic o zdrowym żywieniu bogatym w witaminki- te naturalne. Syntetyk z apteki nigdy nie zastąpi natury bez wzgledu na to jakie cuda sa wypisane na opakowaniu ;) Z resztą wszystkie nasze choroby cywilizacyjne to wyniki niedoboru jakis witamin i "sztuczna żywność" :diabloti:

Posted

Na miły początek dnia do posmiania się :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:

[FONT=Arial][FONT=Arial]Jak mamy być grzeczni, skoro jak byliśmy mali, to oglądaliśmy Tarzana, który chodził półnago. Kopciuszek wracał [xxxxx] w nocy. Pinokio kłamał. Alladyn był złodziejem. Batman jeździł 320kmh. Królewna Śnieżka mieszkała z 7 chłopakami. Papaj palił fajki i miał pełno tatuaży. Pacman biegał po ciemnej sali i jadł kolorowe pigułki od których dostawał energii. Bolek i Lolek oraz Tola, żyli w trójkącie. Żwirek i Muchomorek byli parą. A Pan Kleks czytał poradniki Młodego Zielarza, Kaczor Donald chodził bez majtek, a Smerfetka była tylko jedna na wioskę...[/FONT][/FONT]

Posted

lourdnes napisał(a):
Na miły początek dnia do posmiania się :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:

[FONT=Arial][FONT=Arial]Jak mamy być grzeczni, skoro jak byliśmy mali, to oglądaliśmy Tarzana, który chodził półnago. Kopciuszek wracał [xxxxx] w nocy. Pinokio kłamał. Alladyn był złodziejem. Batman jeździł 320kmh. Królewna Śnieżka mieszkała z 7 chłopakami. Papaj palił fajki i miał pełno tatuaży. Pacman biegał po ciemnej sali i jadł kolorowe pigułki od których dostawał energii. Bolek i Lolek oraz Tola, żyli w trójkącie. Żwirek i Muchomorek byli parą. A Pan Kleks czytał poradniki Młodego Zielarza, Kaczor Donald chodził bez majtek, a Smerfetka była tylko jedna na wioskę...[/FONT][/FONT]

no ładnie, a ja wczoraj z koleżankami wspominałyśmy bajki z dzieciństwa :D

Posted

lourdnes napisał(a):
Cosik wyślemy od obojga:)

Tylkona watku trzeba poprosic o nr konta:)

lourdnes napisał(a):

super!!!!

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Tylkona watku trzeba poprosic o nr konta:)

super!!!!

Pzdr.

Jak Panciu wróci odezwiemy sie tam :smile:
Buszki napisał(a):
Zgadzam się z tym,nie ma szans żebyśmy byli grzeczni :diabloti:.

kaskaSz napisał(a):
no ładnie, a ja wczoraj z koleżankami wspominałyśmy bajki z dzieciństwa :D

A z tymi bajkami to prawda ;) :diabloti:A tak bardziej współcześnie to już była afera ,że facet teletubisia nosi damska różową torebkę:eek2: :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Chyba jakoś tak to było :diabloti:AZ strach odpalic dzieciom tv :huh::evil_lol::diabloti: