Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczek napisał(a):
Hahaha, Szkodniki maja kondycję;)

Pzdr.

Oj mają - codziennie min 3 godz spaceru a teraz jak jest Kaśka to nawet dłużej. Panciu chce jeździć 3 konie to niedługo będzie 6 godz. Buuu schudnę a ja lubie swoją oponkę :(
Doris&Grenio napisał(a):
Zjęcia cudo..a tak puszczasz je swobodnie?

Póki co tak ( od szczeniaka)chociaż teraz jak juz dobrze znaja teren u koni to sie nie za bardzo słuchają- czują sie jak u siebie i potrafią dać nogę na dobre 5 min. W sumie to sie pilnują i zawsze są blisko tylko ,że ja nie zawsze je widzę i wtedy sie troche denerwuję . Muszę zawrócic w dowolna strone wtedy sie nabieraja ,że sobie idę i dopiero wybiegaja na drogę paskudy wredne :evil_lol:
Wiesz co zauważyłam? Maniek też często obsikuje sobie łapę - to chyba u nich rodzinne ;)

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
...w klatce może wyć...hahaha, nie ma lekko...

Doris&Grenio - ja moje tez puszczam swobodnie na Polach Mokotowskich...

Pzdr.

Buuuu na sama myśli mi szkoda Mańka. A może wypsikać Mani majtki perfumami ?:evil_lol: Psy ponoć nie znoszą zapachu perfum :diabloti:

Posted

[quote name='lourdnes']Oj mają - codziennie min 3 godz spaceru a teraz jak jest Kaśka to nawet dłużej. Panciu chce jeździć 3 konie to niedługo będzie 6 godz. Buuu schudnę a ja lubie swoją oponkę :(
Póki co tak ( od szczeniaka)chociaż teraz jak juz dobrze znaja teren u koni to sie nie za bardzo słuchają- czują sie jak u siebie i potrafią dać nogę na dobre 5 min. W sumie to sie pilnują i zawsze są blisko tylko ,że ja nie zawsze je widzę i wtedy sie troche denerwuję . Muszę zawrócic w dowolna strone wtedy sie nabieraja ,że sobie idę i dopiero wybiegaja na drogę paskudy wredne :evil_lol:
Wiesz co zauważyłam? Maniek też często obsikuje sobie łapę - to chyba u nich rodzinne ;)
Lepiej, aby SOBIE obsikiwały łapki, niz tak jak mnie - 2 moje samczyki (Serek i Dżez) obsikały mnie na Klubowej w tym roku, hahaha.... po prostu pachniałam cieczką od Erki:)

[quote name='lourdnes']Buuuu na sama myśli mi szkoda Mańka. A może wypsikać Mani majtki perfumami ?:evil_lol: Psy ponoć nie znoszą zapachu perfum :diabloti:
U mnie perfumy nie zdały egzaminu...

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Lepiej, aby SOBIE obsikiwały łapki, niz tak jak mnie - 2 moje samczyki (Serek i Dżez) obsikały mnie na Klubowej w tym roku, hahaha.... po prostu pachniałam cieczką od Erki:)

U mnie perfumy nie zdały egzaminu...

Pzdr.

Fakt ,ze z czasem można sie śmiać z psikusów Basenji ale w trakcie to nie jest zabawne. Na mnie jakieś 2 mies temu Mania zwymiotowala w aucie w czasie jazdy do Białego. Maniuś widocznie sie wzruszył i poprawil po Mani obok na siedzeniu. Mało zawału nie dostałam ale to był moj błąd bo zapakowałam psy prosto po jedzeniu i jechalismy krętą drogą gaz - hamulec bo na domiar złego droga była zapeklowana i pełna " niedzielnych" kierowców. Na samą myśl jeszcze teraz mam ciary brrrryyyy

Buuu a jest moze cos co działa jak perfumy sie nie sprawdziły? Heh pewnie klatka :evil_lol:

Posted

[quote name='lourdnes']Fakt ,ze z czasem można sie śmiać z psikusów Basenji ale w trakcie to nie jest zabawne. Na mnie jakieś 2 mies temu Mania zwymiotowala w aucie w czasie jazdy do Białego. Maniuś widocznie sie wzruszył i poprawil po Mani obok na siedzeniu. Mało zawału nie dostałam ale to był moj błąd bo zapakowałam psy prosto po jedzeniu i jechalismy krętą drogą gaz - hamulec bo na domiar złego droga była zapeklowana i pełna " niedzielnych" kierowców. Na samą myśl jeszcze teraz mam ciary brrrryyyy
Buuu a jest moze cos co działa jak perfumy sie nie sprawdziły? Heh pewnie klatka :evil_lol:
Można podawac tbl. chlorofilowe, ale czy i jak one działaja - nie wiem...
Najlepszy lek - cierpliwość....;)

Maniuś na szaro bardzo mi się podoba:)
http://img840.imageshack.us/img840/8608/img6806i.jpg

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Można podawac tbl. chlorofilowe, ale czy i jak one działaja - nie wiem...
Najlepszy lek - cierpliwość....;)

Maniuś na szaro bardzo mi się podoba:)
http://img840.imageshack.us/img840/8608/img6806i.jpg

pzdr.
Nie próbowałam nigdy nic podawać .Mańki zawsze grzecznie podróżują i chyba nie maja choroby lokomocyjnej ale warunek to nie jechac po obiadku :evil_lol: Po tym jak miałam całe mokre uda zapamiętam do końca życia tą lekcje :angryy:

Wszystkie fotki teraz obrabiam w PH (głownie tylko kontrasty i dodawanie barw- zwiększanie nasycenia koloru )Maniuś na szaro zrobiony jest filtrem teksturą -brezentem :evil_lol:. Powoli sie uczę tego PS ale wciąż jestem jeszcze w powijakach.W każdym razie zabawa fajna :evil_lol:

Posted

lourdnes napisał(a):
Nie próbowałam nigdy nic podawać .Mańki zawsze grzecznie podróżują i chyba nie maja choroby lokomocyjnej ale warunek to nie jechac po obiadku :evil_lol: Po tym jak miałam całe mokre uda zapamiętam do końca życia tą lekcje :angryy:
Wszystkie fotki teraz obrabiam w PH (głownie tylko kontrasty i dodawanie barw- zwiększanie nasycenia koloru )Maniuś na szaro zrobiony jest filtrem teksturą -brezentem :evil_lol:. Powoli sie uczę tego PS ale wciąż jestem jeszcze w powijakach.W każdym razie zabawa fajna :evil_lol:

Ale ja o tych tbl. chlorofilowych to pisałam w odniesieniu do cieczek a nie choroby lokomocyjnej.

Ja na chorobe lok. to dawałam Aviomarin i pomogło:)

pzdr.

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ale u Was tam ladnie slonecznie :loveu:

(u nas filmik)

Akurat ostatnio dopisuje pogoda to az się chce spacerować ale jak jest szaro-buro to niekoniecznie :evil_lol:
Dorzucam jeszcze troszke fotek i pędze na filmik :)

Posted

Buszki napisał(a):
Widzę,że jesień wszędzie dopisała kolorami:).

Jak słonko świeci to i jesień jest piękna :) Liście w lesie mieszanym w promykach i sennym świetle robia wrażenie. A najlepiej to widać na Twoich fotkach- cudne te liscie masz :)

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ale ja o tych tbl. chlorofilowych to pisałam w odniesieniu do cieczek a nie choroby lokomocyjnej.

Ja na chorobe lok. to dawałam Aviomarin i pomogło:)

pzdr.

No tak - ja to się znam :evil_lol: Chlorofil to mi sie z zielenina kojarzy to uznałam ,ze cos ziołowego na drogę ;) Aviomarin to sama jako dziecko brałam bo akurat ja mam chorobe lokomocyjna :evil_lol:
A te tabletki pomagają na cieczkę?

Posted

[quote name='deer_1987']http://img11.imageshack.us/img11/810/mg6856.jpg
Wow!!! A jak tam z obiektywem?

u nas wlasnie szaro buro ciagle...
Nie wiem o co chodzi ale ciagle tego obiektywu nie ma a mial być najpoźniej w marcu tego roku. Chodzi mi o ten 200-400mm z wbudowanym konwerterem. Jak ostatecznie nie wejdzie to kupie starsza wersje 100-400mm. Stwierdzilam ,ze jednak najbardziej potrzebuje dobrego zooma z obiektywow

Posted

deer_1987 napisał(a):
No wlasnie o ten co mialas miec pytam :)

Jestem zielona. Trąbili o nim , reklamowali a tu jak go nie bylo tak nie ma. Nie wiem o co chodzi :( Ale ponoc ten 100-400mm tez jest bardzo dobry