Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

deer_1987 napisał(a):
Czekam z niecierpliwoscia :loveu: Zrobilas kawal dobrej roboty!

Jak tam nowy obiektyw, kupiony?

Dzięki. Nacykałam tych fot masę. Żałuje tylko ,że mam tak mało Pepika i Jezza.Przegrałam z Panią Sędziną .Jak ja w prawo to ona też ,ja w lewo to ona też hihi więc mam wiecej jej sukienki niż basków ;) Żeby to dłużej trwało bym zdążyła a tak chwilka stójki i koniec. Ale za to mam dużo konkurencji. Jadę na klubówke do łodzi to nadrobię zaległości z naszymi baskami :evil_lol:

Obiektywu jeszcze nie kupiłam- czekam jednak na ten co ma wejść jakoś teraz na rynek. To ten 200- 400mm z dołączonym konwerterem ( po włączeniu tele do 560mm). Im więcej cykam fotek tym bardziej widzę ,że taki będzie praktyczniejszy.To obiektyw typowy zrobiony specjalnie dla przyrodników i sportowców- czyli dla mnie :evil_lol:.Fakt ,ze dużo drozszy od 70- 200mm .Myśle jednak,że będzie częściej podpięty pod mój aparatos bo ma bardzo dyży zoom, ktorego tak mi obecnie brakuje

Posted

deer_1987 napisał(a):
O juz doczytalam na forum ze nie wiadomo na razie ceny ale i "Myślę że...minimum 15-20tys...ale nie zdziwiłbym się jakby to było 25-30tys"

Mam nadzieje ,ze raczej ta pierwsza wersja .On teraz powinien jakos wchodzic na rynek. Ogłaszali ,że będzie na wrzesień.Mam nadzieje ,że dotrzymają słowa.

Posted

[quote name='lourdnes']Mam nadzieje ,ze raczej ta pierwsza wersja .On teraz powinien jakos wchodzic na rynek. Ogłaszali ,że będzie na wrzesień.Mam nadzieje ,że dotrzymają słowa.
I tak niezla cena.... Na raty bedziesz brac? :diabloti: Jak on ok 40 tys kr a ja zarabiam 2 tys kr na miesiac to niezle by bylo :diabloti: Ale do mojego 1000d to bym go nie chciala podpinac mi starczy canon 70-300 i sigma 70-300 :diabloti: Ten co Tobie sie podoba jest dosc "ciemny" za taka cena to ja bym szla w cos jasnego ok F2.8 (np Sigmą EX apo f/2.8 70-200mm sie swietnie sprawuje)

Posted

[quote name='deer_1987']I tak niezla cena.... Na raty bedziesz brac? :diabloti: Jak on ok 40 tys kr a ja zarabiam 2 tys kr na miesiac to niezle by bylo :diabloti: Ale do mojego 1000d to bym go nie chciala podpinac mi starczy canon 70-300 i sigma 70-300 :diabloti: Ten co Tobie sie podoba jest dosc "ciemny" za taka cena to ja bym szla w cos jasnego ok F2.8 (np Sigmą EX apo f/2.8 70-200mm sie swietnie sprawuje)

Na razie na niego składam.Czekam jeszcze aż mi dopłaty wejdą ;) a połowę ma dołożyc Panciu :evil_lol: Co do innych marek nie patrzyłam na nie - chcę mieć firmowo.Co do światła to nie jest tak źle.Ten kitowy obiektyw jakim obecnie operuję jest ciemniejszy. Światło jest oczywiście bardzo ważne ale ja w większości zamierzam focić przyrodę i właśnie sport.Do portretówki studyjnej kiedyś kupie jasny obiektyw a na koncerty nie jeżdżę więc machnełam na to światło ręką.
Jak na obiektyw przyrodniczy to myśle ,że światło ma naprawdę ok.

Posted

[quote name='Asiaczek']Nie zgodze się z Tobą; Serek dopiero teraz kończy linienie, nadal koło głowy ina szyi nie ma poprawnego włosa....

lourdnes - że tak się prostacko wyrażę - zrobiłas kawał dobrej roboty:) Dziekujemy!!!

Pzdr.

Super , dzięki cieszę się :)
Teraz robię sobie małą przerwe i dalej wrzucę halówkę :)