Jump to content
Dogomania

Najbiedniejszy pies w sopockim schronisku.Bercik usnal w swoim Domu....za TM :(

Recommended Posts

• Replies 590
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kaerjot napisał(a):
Jak ja się cieszę, przez weekend nie miałam netu i wciąż się zastanawiałam czy wszystko ok.
Berciku, wkoło Górowa są piękne lasy i do jeziorek też niedaleko (jedno maleńkie masz nawet w Górowie), więc tereny do zwiedzania wyborne. A jak kiedyś przyjadę w rodzinne strony to może się spotkamy, ok?

Bercik dziękuje za miłe słowa i obecuje, że radośnie powita.
My - opiekunowie jesteśmy zawsze w domu i też mile przyjmiemy.

Posted

brazowa1 napisał(a):
To koniec...na takie mile zaproszenie zjedzie sie polowa dogomaniakow...z PSAMI! :evil_lol:

Właśnie, właśnie oczywiście nie to żebyśmy się wpraszały:evil_lol:

Posted

Moja jedna też :diabloti: Loozerka, zrobimy bramę wjazdową i postawimy gangsterów warmińsko-mazurskich jako ochroniarzy Bercika. Selekcja wstępna :evil_lol:

Cioteczki, to żart!!!! U nas "słowo droższe od pieniędzy"... :lol:

Posted

od morza az po Tatry ;) jednym slowem mowiąc- i jakie fajne wakacje- trochę jodu, trochę mazurskich komarów, na jakiś grzyb się wyskoczy, a a rudziutka Sendi i szczoteczkowy Bercik będą się pod nogami kręcic :)

Posted

Opowiadanko już jedno dzisiaj napisałam :cool1: W pracy, jak szefuncio wyjechał... i wcięło, to pewnie kara boża :diabloti:

Bercik to zdecydowanie pies Panci, która ciagle szepce mi do ucha (tak, żeby szilas nie słyszał): Bercik, to tak twardo, ja na niego bedę wołać Tuniek - od Bertuniek :evil_lol:, tak więc Tuniek ma się dobrze! Robi pewne postępy, już nie chodzi po domu bez celu, nie zwiedza zapamiętale wszystkich kątów. Chodzi tak sobie, dla przyjemności; trochę z Panią w kuchni, potem do szilasa wpadnie, w łazience powęszy. Zna już drogę do swojego posłanka, lubi sobie poleżeć. Śpi nie tak wiele, raczej leży i obserwuje :lol: Pierwsze dwa dni odnosilismy wrażenie, jakby czegoś, lub kogoś szukał - może cioteczki Brązowej ;). Pewnie tak... Dziś już duża zmiana, piesio interesuje się tym, co w koło niego się dzieje. Mama mówiła mi, że na spacerku interesuje się, że tam coś szurnęło, tam ptaszek ćwierka, próbował, czy przed domem trawka jest smaczna... Jest grzeczny - koo i sioo na spacerkach :loveu:
On jest pieszczoszkiem Pani - Tuńka trzeba potulić, pyszczek umyć, łapuńki pomasować, za uszkiem pomiziać, na kolankach potrzymać... No i są już efekty... Tuniek ma żywieniowe grymasy :-o Kurczaczek z ryżem i marchewką już się znudził! (dostały go w spadku prosiaki-chrumki) Teraz dobre jest mięsko cielęce... a najlepsza parówka :diabloti: Przypadkowe wyjęcie parówki z lodówki spowodowało euforię Tuńka i skok na parówkę, tak skok - dosłownie!!! No to musiał kawałek dostać :oops:
Tak więc życie wiedzie normalne...
Gdy dzisiaj wychodziłam od rodziców, Tuniek z Pańcią powracał ze spacerku, gdy mnie zobaczył, zaczął szybko dreptać w moim kierunku, aż ciągnął za smycz! Poznał mnie :multi: :multi: :multi:

Tuniek i jego Pani (mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone :cool1: i nie odezwie się za chwilę telefon)

A co Ty tam masz???

Posted

to po prostu szok, jak kapiel i głaskająca dłon potrafią wpłynąc na wyglad pieska :) Na wszystkich wyglada tak młodziutko, a na ostatnim jak szczeniak :) i tak slicznie błyszczy .....
A z jedzeniem uważajcie - one, te niedożywione w przeszłości, potrafią tak szybko się rozbestwić, ze az trudno sobie to wyobrazić :) A że Tunkowi życzymy dlugich lat zycia z nową rodzinką, to rodzinka musi uwazać, zeby się urozmaicenia nie skonczyly :D.
Fajnie, że się zadomawia, czuje, ze to jego miejsce- juz znane, bezpieczne i że juz wybrał tego jedynego czlowieka.
Ech, lubię takie wzruszenia ....

Posted

akucha, za tą fotkę Pani i Tunka to tylko telefonu z podziękowaniem powinnaś się spodziewać:loveu: (no rozkleiłam się, ze wzruszenia). Ja Rudej, to muszę marcheweczkę na najdrobniejszej tarce trzeć, indyczka lub inne mięsko drobnitko pokroić, dodać ryż. Kłaść się na ziemi i wmawiać , zobacz pyyyyyycha, Kasia też chce;) A ta wariatka dziś i tak śmieci wolała!!!:angryy: Co do parówki, to szał emerytkę ogarnia i wszystkie silniki odpala, a z oczu wyczytać można: PARÓWA< PARÓWA>PARÓWA!!!:diabloti:
Pieski-Chrumki, niech też jakiś pożytek mają z nowego, chociażby i te żarełko w spadku!
Skoro mamy mieć gości w wakacje, to ja lecę już materace pompować:evil_lol:

Posted

Piękne opowiadanko i piękne zdjęcia. Co jest w tych parówkach, że wszystkie psy dostaja na ich widok szału? :crazyeye: A Tuniek wypiękniał, odmłodniał no no, a co będzie jak mu sieść troszke odrośnie.:loveu:

To sie w Górowie zdziwią jak wokół bloku rozbije się kilkadziesiąt namiotów a w każdym po kilka szczekaczy.:evil_lol:

Posted

na Gangstera na bramie - paróweczka :D !! az wstyd zdradzać sposoby na mojego stróza i obrońce, ale za te paróweczki to chyba każdy by się dał pokroic.
A co w nich jest :D- hehe, wszystko, co konczy się na "stycydy" i jeszcze "forany" a oczywiscie na poczatku zdrowo i naturalnie brzmiące "poli" ;)
Dużo tłuszczu, przypraw i ....tu juz trzeba zamilknąc, bo nasze dzieci tez to jadają i wielbią najczęściej :D

Posted

Akucha- ja jestem w pracy, a mam ciary na plecach i łzy w oczach. Ucałuj swoją mamę za Tuńka.
Bercik, Tuniek- a oficjalnie to jak- Robert, Norbert, Albert czy jeszcze inaczej :evil_lol:

Posted

Kar0la napisał(a):
Piękne opowiadanko i piękne zdjęcia. Co jest w tych parówkach, że wszystkie psy dostaja na ich widok szału? :crazyeye: A Tuniek wypiękniał, odmłodniał no no, a co będzie jak mu sieść troszke odrośnie.:loveu:

To sie w Górowie zdziwią jak wokół bloku rozbije się kilkadziesiąt namiotów a w każdym po kilka szczekaczy.:evil_lol:

Będzie mniej zdziwienia na Dni Górowa, a one są w czerwcu. A potem: Sopot, Warszawa, Łódź .....:multi: :multi: :multi:
Dzisiejszy Tuniek sprawniejszy od wczorajszego. To naprawdę cieszy :oops: Szilas