Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam problem z moją suczką. Nie wiem czy to w tym dziale, jakby nie w tym to nie krzyczcie :shake:
Problem polega na tym, że zabiera jedzenie dzieciom. Wystarczy że dziecko ma coś w ręku to prawie na 100% może się z tym pożegnać. Niestety dzieci są małe, więc nie mają szans jej odgonić a i moje pilnowanie nie na wiele się zdaje bo ona zawsze znajdzie moment mojej nieuwagi :oops: nie wiem jak sobie z tym poradzić, bo przecież muszę czasem dać dzieciom coś do ręki do jedzenia, a mam już dosyć płaczów dzieci, że pies im coś zabrał. Karcę ją, ale nic na nią nie działa :/ ona jakaś mało reformowalna jest. Najgorsze że często zabiera dzieciakom jakieś herbatniki, a przecież psom nie powinno się dawać sodyczy :( jak mam sobie z tym poradzić? Odizolować się ich za bardzo nie da :(

Posted

Pies sześciomiesięczny to jeszcze szczeniak który sprawdza co mu wolno a co nie. Jeśli pies zabrał ciastko dziecku to krzyk tu niewiele pomoże[pies już dostał swoją nagrodę -ciacho]Przedewszystkim nie karm psa podczas waszych posiłków.Naucz go aby brał jedzenie z ręki tylko na komendę.Cwiczenia z psem przeprowadzaj często w ciągu dnia.Twój ton podczas tych ćwiczeń jest bardzo ważny-spokojnym ale stanowczym głosem więcej osiągniesz.Krzyk i nerwy mają skutek całkiem odwrotny.
życzę powodzenia;)

Posted

Można spróbować dać dzieciom kilka specjalnie przygotowanych "smakołyków", nafaszerowanych czymś piekielnie ostrym albo gorzkim. Żeby suka się przekonała raz a dobrze że kradzione jest be. Jednocześnie niech dzieci ćwiczą z suką i uczą że one dysponują jedzeniem jako nagrodą za dobrze wykonane polecenie. Samowolna kradżież jest niesmaczna ale nagroda za wykonanie polecenia pyszna.