Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Vella dzieki i zapraszam :p
Wlasnie wrocilismy ze spaceru, biegalismy po lesie:loveu:, Samuel tez nadal uczy sie chodzenia na smyczy....a efekty sa takie ze ja nie czuje rak...
Zaczyna stopniowo troche wiecej jesc, nabiera sil.
Dzisiaj w napadzie rozpaczy po tym jak wyszlam na wyklady siedzial u mamy na kolanach, zadomowil sie juz w 100%. Nadal interesuje sie kotami, troche sie za nimi kreci, ale tylko obwa****e.
Chyba brakuje mu troche innych psow(?)
Czuje sie juz zupelnie swobodnie, przyzwyczail sie do nas, snuje sie po calym domu, wie, ze jest u siebie:fadein:

Posted

hihi, dzięki za zaproszenie
nie omieszkam wpaść, w końcu daleko mieć nie będę :P
(ps. pozdrów ciocię)

Uwielbiam długonogie psy. Pamiętasz Ramzesa?
Chyba nie, to zbyt dawno było.
Też był prześliczny.

Niezła ta automagiczna cenzura z obwąchiwaniem. Faktycznie, straszne wulgaryzmy ;)

Posted

zee0524 napisał(a):
mamy kryzys :shake: Samuel gania koty!!!

To można było przewidzieć:cool1: ale ja jestem pewna, że to tylko chwilowe. Poustawiają się wzajemnie i każde będzie wiedzieć gdzie jego miejsce:razz: .

Pierwsza awantura w moim domu o mało nie doprowadziła mnie do zawału:p . Nie znałam takich zachowań:shake: . Między moimi sukami nigdy nie było agresji na poważnie. To pewnie dlatego, że pojawiły się u mnie jednego dnia jako 7-mio tygodniowe szczeniaki.

Absolutnie nie można pozwalać kotom na zaglądanie do miski Samuelka:shake: . Trzeba też uważać na wszystkie przedmioty, którymi bawią się kociaki (zabawki, papierki itp.), Samuel uważa, że należą się tylko jemu:eviltong: . Z kotami będzie dodatkowy problem, bo ze swojej natury uciekają, a jak coś ucieka to trzeba to dogonić:diabloti: . Suuuper zabawa:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .
Troszkę czasu, szczypta cierpliwości i oczy dookoła głowy, a wszystko się poukłada. :lol: . Trzymam kciuki i myślami jestem z Wami:loveu: . POWODZENIA!

Posted

Zuzia u mnie jest i Ax i kotka, kotka była w domu pierwsza, Ax przyszedł jak miała ok. 6 lat. Co prawda do psów w domu była przyzwyczajona, natomiast Ax ją zamęcza, niepozwoli nigdzie spokojnie poleżeć bo przychodzi się przytulać ( dosyć brutalnie).:roll: Przejścia do kuchni bardzo pilnuje, jak widzi że przechodzi koło niego a chce mu się podnieść zad, to zaczyna ją gonić ale nigdy nie jest to z agresją, raczej jak mu się uda ją dopaść pod ścianą, to trochę ją poślini, zablokuje przejście i koniec. Ale fakt, jest zasada -jak coś ucieka to trzeba gonić! :evil_lol: Nakręcają się nawzajem.

Posted

A moje koty nie uciekają... na ogół... nie mają gdzie za bardzo... fuczą i stawiają grzbiety... Platon zaś przyskakuje i poszczekuje - zachęca do zabawy. Ale właśnie w powodu kotów, nie walczyłam o Samuelka, chodź był tak blisko - w schronisku w Chorzowie. Czekam na doga z Tczewa. Tylko czy się doczekam?...

Posted

[LEFT]Wczoraj wieczorem Samuel dal taki popis, myslalam ze wyjde ze skory:crazyeye:.. Rano, jak wychodzilam na wyklady jeszcze troche pohuczal,a pozniej stal sie cud... koty powylazily z jam, pies znowu sie nimi nie interesuje :multi:
Pewnie to ja jestem panikara...i tyle!
Zaraz jedziemy na wazenie
Sam tez chyba zaczyna pojmowac na czym polega chodzenie na smyczy, a ja "dumien" jestem:D
Dzieki za wszystkie rady, uspokoilo mnie to troche.
[/LEFT]

Posted

Psy się pod wieczór ożywiają, więc spodziewaj się powtórek z rozrywki... :eviltong:
I najlepiej szybko znajdź mu odpowiednie dla niego towrzystwo... tzn psie... niech się wyżywa na spacerach, a nie na domownikach...

Posted

hihihi, no może się doczekamy. U nas nie ma problemu, Ax jak wchodzi do weta od razu wskakuje bez zaproszenia na wagę.:evil_lol: pewnie tylko tak, dla świętego spokoju:evil_lol:
Wytulaj go odemnie bardzo!:roll:

Posted

Nie było mnie kilka dni...... Śliczna historia..... przypomniałam sobie jak przywoziłam Hugo. Juz smsem wprosiłam sie na herbatke do Pań Samuela. bardzo chce go poznac.
Joaaa na Allegro w tamtym roku byla pani która szyła ubranka na wymiar ja u niej zakupiłam dla Hugo. Samuelku życzę tobie i twoim paniom wszytkiego naj... a koty... Hugo dwie rezydentki gania do dziś a kocur który przybył pózniej zdominował go i Hugo jest przy nim bardzo pokorny :). Zuziu a czy juz poznał sunię Twojego chłopaka? Jak stosunki pomiędzy nimi?

Posted

Norbitka wiesz Sam jeszcze nie mial okazji poznac psa Piotrka bo jakis czas temu urwal nam sie kontakt:-P
Z kotami sie jeszcze troche ganiaja ale w granicach przyzwoitosci... na szczescie:multi:
Teraz bede musiala sie rozejrzec za jakims towarzystwem dla Sama.

Posted

Nie bardzo wiem czy gratulowac czy wspólczuć z powodu tego zerwanego kontaktu :) Masz za to teraz teraz najwierniejszego i najbardziej tolerancyjnego towarzysza jakiego żaden facet ludzki nie zastapi :P.

Posted

Norbitka napisał(a):
Nie bardzo wiem czy gratulowac czy wspólczuć z powodu tego zerwanego kontaktu :) Masz za to teraz teraz najwierniejszego i najbardziej tolerancyjnego towarzysza jakiego żaden facet ludzki nie zastapi :P.

Nooo..... z czterema psami nie ma tyle kłopotu co z jednym facetem:diabloti:
Coś na ten temat wiem...

A towarzystwo Samiemu znajdziemy:cool1: .
Zuza, powiedz tylko czy ma być duży, czy mały, kudłaty, czy gładki:eviltong:

Posted

[LEFT]raczej chodzilo mi o towarzystwo ktore ma juz wlascicieli ;)
a czy gratulowac(?) pewnie ze TAK! :multi:
W sobote jedziemy pobiegac do starego lasu, moze nie dorwie zadnego zajaca, dzisiaj okazalo sie ze kurze korpusy sa najleprze na swiecie!!!

[/LEFT]

Posted

zee0524 napisał(a):
raczej chodzilo mi o towarzystwo ktore ma juz wlascicieli ;)

a czy gratulowac(?) pewnie ze TAK! :multi:
W sobote jedziemy pobiegac do starego lasu, moze nie dorwie zadnego zajaca, dzisiaj okazalo sie ze kurze korpusy sa najleprze na swiecie!!!

O matko! Mam nadzieję, że kości z kurczaka nie dostaje:shake: . One podziurawią mu żełądek jak sito:placz: i mogą spowodować krztuszenie.
Mój Max o mało się nie udusił kością z udka:p

Posted

Magoral napisał(a):
Constancja nie przesadzaj;) , korpusy kurze je moja Bora i Whisky i nic im nie jest.Pare znanych dogów tez wcina korpusy i nie ma im nic, wiec niech kurczaki ( ich szkieletki) idą na zdrowie i mase Samuelkowi.

Prosze Zuza ucałuj Sama ode mnie

Marysia

http://dog-whippet.danpol.net

Marysiu, ja nie przesadzam:shake: . Widziałam jak mój pies cierpi i się dusi, a przez 9 lat twierdziłam, że nic mu nie będzie:cool1: . Samuel ma chory żełądek i ja bym sobie nie pozwoliła na takie ryzyko ale to już sprawa Zuzy i jej odpowiedzialność.

A tak na marginesie... dogo znów szaleje.... Godziny postów się nie zgadzają.
Marysia odpowiada na pytanie, które ja zadałam o wiele później.... Wróżka, czy jak?

Posted

"Marysia odpowiada na pytanie, które ja zadałam o wiele później.... Wróżka, czy jak?"

Nie zapomnij Constancjo jaki zawód uprawiam:diabloti: -wróżką napewno nie jestem

Rozumiem Twoje obawy , ale miejmy nadzieje,że Samuel juz nic nie wywinie ( a korpusy są dośc miękkie nie maja grubych kości).
Pozdrawiam
Marysia

http://dog-whippet.danpol.net

Posted

Ja jak usłyszałam o korpusach to też się żachnęłam ale mi wyjaśniono, że nie wolno psom dawać kości drobiowych długich rurkowych bo one rozłamuja sie na igiełki. :mad: Wszystkie inne tak :lol:
Ucałuj ode mnie Sammiego w fafelka :loveu:

Posted

hehe, ja też to wiem, ale wierzcie mi , jeszcze niemiałam odwagi swojemu podać w całości, hihi, zawsze mu obieram, dłubie, dłubię i dopiero wtedy daję:roll: wiem, panikara ze mnie:oops:
Całusy dla Sama:loveu: