onek Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Śliczności - do góry.Ciotki piszcie co tam z domkiem tymczasowym? Czy sa jakieś ustalenia co do pomocy finansowej na leczenie? Quote
eveandAxel Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Myślę, że jutro jak ustalimy co z psiakiem i domkiem, to będzie wiadomo jakie konto podać i ile potrzebne jest na już. Także będziemy pisać jutro. Bądźcie w gotowości. Zawiadomimy też adopcje o wydatkach. Najchętniej już dziś bym go stamtąd brała, żeby kolejnej nocki w schronisku niespędzał, ale myślę, że jutro już się uda!:shake: Narazie Magoral wyłożyła ze swoich na leki i badanie. Trzymcie kciuki za Samuela!:loveu: Quote
constancja Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 [quote name='onek']Śliczności - do góry.Ciotki piszcie co tam z domkiem tymczasowym? Czy sa jakieś ustalenia co do pomocy finansowej na leczenie? Dom tymczasowy już jest. Jutro, najpóźniej pojutrze Samuel będzie już u mnie:loveu: :loveu: :loveu: . Quote
onek Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 [quote name='constancja']Dom tymczasowy już jest. Jutro, najpóźniej pojutrze Samuel będzie już u mnie:loveu: :loveu: :loveu: . Jak już będzie -służe pomocą i rada. Widać, że z oczkami ma coś nie tak. Ja po przejsciach z okami .Jakby co pytaj. Quote
constancja Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 [quote name='onek']Jak już będzie -służe pomocą i rada. Widać, że z oczkami ma coś nie tak. Ja po przejsciach z okami .Jakby co pytaj. Właśnie Ciebie miałam na myśli w razie jakichś problemów, z którymi nie będę mogła sobie poradzić:diabloti:. DZIĘKUJĘ Quote
onek Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 [quote name='constancja']Właśnie Ciebie miałam na myśli w razie jakichś problemów, z którymi nie będę mogła sobie poradzić:diabloti:. DZIĘKUJĘ Poradzisz sobie:loveu: Ucałuj jutro Samuela od nas:loveu: Quote
constancja Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 [quote name='onek']Poradzisz sobie:loveu: Ucałuj jutro Samuela od nas:loveu: Oj! Będzie on wyściskany przez ciotki:loveu: :loveu: :loveu: Quote
joaaa Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Constancja, super, dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu: Quote
constancja Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 [quote name='joaaa']Constancja, super, dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu: Dziewczyny, nie dziękujcie. Ja jeszcze nic nie zrobiłam:oops: :oops: :oops: Pakuj się Samuel. Cioteczki po Ciebie jadą:multi: :multi: :multi: Bo cioteczki jadą? Prawda? Quote
eveandAxel Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Prawda, prawda! Trzymajcie kciuki, żebym go bez sensacji przewiozła!:evil_lol: Quote
constancja Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Ciocia constancja papu już ugotowała i niecierpliwie czeka:loveu: . Samuel, sprawuj się dobrze w drodze coby cioteczka eve... szczęśliwie Was dowiozła:mad: . :loveu: :loveu: :loveu: Quote
eveandAxel Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Pozwólcie że to ja powiem i pochwalę się tą nowiną, bo Marysia pewnie dojeżdża do domu,:roll: constancja zajęta nowym nomownikiem!:evil_lol: to ja się pochwalę! Samuel już dzisiaj pierwszą nockę spędzi w ciepłym domku, porządnie się naje.:multi: Muszę wam też powiedzieć , że chłopak w samochodzie spisał się na szóstkę i nic więcej chcieć niemożna!:loveu: Niedość że piękny to jeszcze grzeczny i mądry! Chłopak marzenie!:p Już uprzedziłam constancję, że się odemnie nieopędzą, będę przystojniaka odwiedzać często, często!:diabloti: Niemacie pojęcia jak się strasznie cieszę!:multi: Życzymy powodzenia! i niech Samuel szybciutko wraca do zdrówka!:loveu: Quote
constancja Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Wybaczcie:roll: . Nie mam czasu:shake: . Ścieram ślinkę:diabloti: :diabloti: :diabloti: Quote
Magoral Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 To i ja się na tym watku odezwe. Nie rozpuszczałam Samuela:diabloti:, wcale a wcale:). Niestety szkoda,że tak daleka droga ;) i taka zawiła , bo kolejna cioteczka ,by na głowie constancji i samuela wiecznie w odwiedzinach siedziała .Prosze constancja , ucałuj ten nochal od ciotki magoral i do zobaczenia. Moj tel. wysle Ci na pw. Pozdrawiam Marysia PS zdjecia beda jutro ,bo dzisiaj juz padam ( starosc nie radosc) http://dog-whippet.danpol.net Quote
diabelkowa Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 pooodnoosze cudowne malenstwoo :Dd a Samuel to w sumie imiennik mojej myszy :P Quote
Maupa4 Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 No właśnie, czy my mamy "podnosić" Samuela na PwP ? Quote
onek Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 [quote name='constancja']Wybaczcie:roll: . Nie mam czasu:shake: . Ścieram ślinkę:diabloti: :diabloti: :diabloti: Tak łatwo sie nie wykpisz.:mad: Ślinkę ( mówi sie gluty) sobie daruj, pisz jak jest:cool3: Quote
Pokahontas Posted September 14, 2006 Author Posted September 14, 2006 no własnie - mam zmienic tytuł na "Samuel już nie szuka domku" ?? :loveu: Quote
constancja Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 [quote name='onek']Tak łatwo sie nie wykpisz.:mad: Ślinkę ( mówi sie gluty) sobie daruj, pisz jak jest:cool3: Samuel jest.... no słów mi brak. To cudo nie pies:loveu: . Usłuchany, karny, przekochany.:loveu: . Upatrzył sobie moją córkę i jej pokój. Legowisko musiałam przenieść:p . Zjadł ale niewiele, wypił hektolitry wody. Teraz słodko śpi:evil_lol: . To takie maleństwo:evil_lol: . Moje sunie obrażone i nieszczęśliwe:roll: . Przejdzie im....mam nadzieję. Desi dodatkowo sparaliżowana strachem:-( . Przemyka się po domu jak cień. Lady jej odważnie broni:crazyeye: przed nachalnymi zakusami wielkiego faceta.:diabloti: Dzieci ignoruje, pozwala na bliski kontakt ale jestem ostrożna. Sygnalizuje potrzebę wyjścia na podwórko. Do domu wchodzi bez problemów, jakby mieszkał tu od zawsze:razz: . Zobaczymy jak minie nocka:cool1: . Rano napiszę więcej. A teraz wybaczcie, idę ścierać gluty:eviltong: . Quote
Magoral Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 No i źle sie wkeiło, czy ktos może to usunąc? :( Quote
eveandAxel Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 hehe, Marysia usunąć możesz sama wchodząc na edit, tylko ty przy swojej wypowiedzi masz taką opcję. A jak będziesz miała chwilę to wstukaj je jeszcze raz bo jestem ciekawa co wyszło, na moje nie ma co liczyć,:cool1: złapałam kawałek ogona, pupci, trawę u constancji i zamazanego psiaka, hihihi, tyle moich zdjęć!:roll: :evil_lol: Constancja! i jak po nocce?:razz: Wycałuj go odemnie!:loveu: Quote
Magoral Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Constancja pisz jak ta Samuel.Ja strasznie tesknie za maluszkiem :-(.Usciski :loveu: Quote
constancja Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 No to mam chwilkę. Jesteśmy już po śniadaniu,( Sami zjadł pięknie cała porcję łącznie z lekami, tylko jedną tabletkę musiałam mu wpakować niemalże do gardła). Długi wybieg i zabawy na podwórku też mamy za sobą. Obszczekał solidnie,jak przystało na prawdziwego psa, Panią listonosz Psiaki coraz lepiej dogadują się ze sobą-Lady rządzi:diabloti: . Nockę przespało "maleństwo" jak małe dziecko zmieniając tylko pozycje na materacu. Wszystkie trzy spału w pokoju Zuzi (urządziły tam mini schronisko:evil_lol: ) Samuel jest niesamowitą przylepą:loveu: , chodzi za mną krok w krok i domaga się pieszczot. Wywija solidne młynki na widok domowników. Jak już pisałam, jest bardzo karny:razz: . Poranna kooopa była jeszcze rzadka ale następna juz o niebo lepsza:evil_lol: . Planuję go dzisiaj wykąpać, bo pogoda jest super i może to być ostatnia okazja, żeby uporać się z tym na podwórku. Wanna nie wchodzi w grę- on się nie zmieści:diabloti: Marysiu napisz mi czy on nie może suchej karmy czy nie chciał? Pytam tylko dlatego, że jak sypałam Maksowi to się domagał i poczęstowałam go odrobinką- szamał aż mu się te klapiaste uszyska trzęsły. Teraz zmęczone leżą wszystkie obok mnie, każde z innej strony fotela:loveu: :loveu: :loveu: . Samuel jest wymiziany od wszystkich cioteczek, a od cioci Marysi podwójnie, ze zrozumiałych względów.:eviltong: Żałuję, że nie mam aparatu, bo fotki byłyby super ale mam nadzieję, że szybko uda mi się odzyskać pstrykadełko i nadrobię zaległości.:cool1: Quote
Magoral Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Samik może jeśc sucha karme! Jak byłam z nim w kojcu to jadł ( eukanube i best choice), ale jak wychodziłam to juz potem nie chaiał, ewentualnie jadł gotowane w małych ilościach. Cioteczki będziemy zbierały pieniążki na szczepienie i odrobaczenie Samuela oraz jego kastrację ( Samik nie był szczepiony ,ponieważ bierze antybiotyk, a wtedy nie wolno szczepic.Po zakonczeniu kuracji trzeba odczekac ok. 7-10 dni i dopiero zaszczepic, wczesniej odrobaczymy ) Jeżeli by Samuel jadł sucha karme ( i ja wolał), to trzeba sie zebrac na jedzonko , poniewaz constancja nie wyrobi finansowo .A jak wolałby gotowane to mogę dostarczac mięsko, jak macie duży zamrażalnik:diabloti: Nr konta bede podawała na pw. Ciesze sie,że Samuelkowi jest dobrze:loveu:. Marysia http://dog-whippet.danpol.net Quote
Recommended Posts