Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę, że jutro jak ustalimy co z psiakiem i domkiem, to będzie wiadomo jakie konto podać i ile potrzebne jest na już. Także będziemy pisać jutro. Bądźcie w gotowości. Zawiadomimy też adopcje o wydatkach. Najchętniej już dziś bym go stamtąd brała, żeby kolejnej nocki w schronisku niespędzał, ale myślę, że jutro już się uda!:shake:
Narazie Magoral wyłożyła ze swoich na leki i badanie. Trzymcie kciuki za Samuela!:loveu:

Posted

[quote name='onek']Śliczności - do góry.Ciotki piszcie co tam z domkiem tymczasowym? Czy sa jakieś ustalenia co do pomocy finansowej na leczenie?

Dom tymczasowy już jest. Jutro, najpóźniej pojutrze Samuel będzie już u mnie:loveu: :loveu: :loveu: .

Posted

[quote name='constancja']Dom tymczasowy już jest. Jutro, najpóźniej pojutrze Samuel będzie już u mnie:loveu: :loveu: :loveu: .

Jak już będzie -służe pomocą i rada. Widać, że z oczkami ma coś nie tak. Ja po przejsciach z okami .Jakby co pytaj.

Posted

[quote name='onek']Jak już będzie -służe pomocą i rada. Widać, że z oczkami ma coś nie tak. Ja po przejsciach z okami .Jakby co pytaj.

Właśnie Ciebie miałam na myśli w razie jakichś problemów, z którymi nie będę mogła sobie poradzić:diabloti:.
DZIĘKUJĘ

Posted

[quote name='constancja']Właśnie Ciebie miałam na myśli w razie jakichś problemów, z którymi nie będę mogła sobie poradzić:diabloti:.
DZIĘKUJĘ

Poradzisz sobie:loveu: Ucałuj jutro Samuela od nas:loveu:

Posted

[quote name='joaaa']Constancja, super, dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu:

Dziewczyny, nie dziękujcie. Ja jeszcze nic nie zrobiłam:oops: :oops: :oops:

Pakuj się Samuel. Cioteczki po Ciebie jadą:multi: :multi: :multi:

Bo cioteczki jadą? Prawda?

Posted

Pozwólcie że to ja powiem i pochwalę się tą nowiną, bo Marysia pewnie dojeżdża do domu,:roll: constancja zajęta nowym nomownikiem!:evil_lol: to ja się pochwalę! Samuel już dzisiaj pierwszą nockę spędzi w ciepłym domku, porządnie się naje.:multi:
Muszę wam też powiedzieć , że chłopak w samochodzie spisał się na szóstkę i nic więcej chcieć niemożna!:loveu: Niedość że piękny to jeszcze grzeczny i mądry! Chłopak marzenie!:p
Już uprzedziłam constancję, że się odemnie nieopędzą, będę przystojniaka odwiedzać często, często!:diabloti:
Niemacie pojęcia jak się strasznie cieszę!:multi:
Życzymy powodzenia! i niech Samuel szybciutko wraca do zdrówka!:loveu:

Posted

To i ja się na tym watku odezwe.
Nie rozpuszczałam Samuela:diabloti:, wcale a wcale:).
Niestety szkoda,że tak daleka droga ;) i taka zawiła , bo kolejna cioteczka ,by na głowie constancji i samuela wiecznie w odwiedzinach siedziała .Prosze constancja , ucałuj ten nochal od ciotki magoral i do zobaczenia.
Moj tel. wysle Ci na pw.
Pozdrawiam
Marysia
PS
zdjecia beda jutro ,bo dzisiaj juz padam ( starosc nie radosc)

http://dog-whippet.danpol.net

Posted

[quote name='constancja']Wybaczcie:roll: . Nie mam czasu:shake: . Ścieram ślinkę:diabloti: :diabloti: :diabloti:

Tak łatwo sie nie wykpisz.:mad: Ślinkę ( mówi sie gluty) sobie daruj, pisz jak jest:cool3:

Posted

[quote name='onek']Tak łatwo sie nie wykpisz.:mad: Ślinkę ( mówi sie gluty) sobie daruj, pisz jak jest:cool3:

Samuel jest.... no słów mi brak. To cudo nie pies:loveu: .
Usłuchany, karny, przekochany.:loveu: . Upatrzył sobie moją córkę i jej pokój. Legowisko musiałam przenieść:p . Zjadł ale niewiele, wypił hektolitry wody. Teraz słodko śpi:evil_lol: . To takie maleństwo:evil_lol: .
Moje sunie obrażone i nieszczęśliwe:roll: . Przejdzie im....mam nadzieję. Desi dodatkowo sparaliżowana strachem:-( . Przemyka się po domu jak cień. Lady jej odważnie broni:crazyeye: przed nachalnymi zakusami wielkiego faceta.:diabloti:
Dzieci ignoruje, pozwala na bliski kontakt ale jestem ostrożna.
Sygnalizuje potrzebę wyjścia na podwórko. Do domu wchodzi bez problemów, jakby mieszkał tu od zawsze:razz: .
Zobaczymy jak minie nocka:cool1: .

Rano napiszę więcej. A teraz wybaczcie, idę ścierać gluty:eviltong: .

Posted

hehe, Marysia usunąć możesz sama wchodząc na edit, tylko ty przy swojej wypowiedzi masz taką opcję. A jak będziesz miała chwilę to wstukaj je jeszcze raz bo jestem ciekawa co wyszło, na moje nie ma co liczyć,:cool1: złapałam kawałek ogona, pupci, trawę u constancji i zamazanego psiaka, hihihi, tyle moich zdjęć!:roll: :evil_lol:
Constancja! i jak po nocce?:razz: Wycałuj go odemnie!:loveu:

Posted

No to mam chwilkę.
Jesteśmy już po śniadaniu,( Sami zjadł pięknie cała porcję łącznie z lekami, tylko jedną tabletkę musiałam mu wpakować niemalże do gardła). Długi wybieg i zabawy na podwórku też mamy za sobą.
Obszczekał solidnie,jak przystało na prawdziwego psa, Panią listonosz
Psiaki coraz lepiej dogadują się ze sobą-Lady rządzi:diabloti: .
Nockę przespało "maleństwo" jak małe dziecko zmieniając tylko pozycje na materacu. Wszystkie trzy spału w pokoju Zuzi (urządziły tam mini schronisko:evil_lol: ) Samuel jest niesamowitą przylepą:loveu: , chodzi za mną krok w krok i domaga się pieszczot. Wywija solidne młynki na widok domowników. Jak już pisałam, jest bardzo karny:razz: .

Poranna kooopa była jeszcze rzadka ale następna juz o niebo lepsza:evil_lol: .
Planuję go dzisiaj wykąpać, bo pogoda jest super i może to być ostatnia okazja, żeby uporać się z tym na podwórku. Wanna nie wchodzi w grę- on się nie zmieści:diabloti:

Marysiu napisz mi czy on nie może suchej karmy czy nie chciał?
Pytam tylko dlatego, że jak sypałam Maksowi to się domagał i poczęstowałam go odrobinką- szamał aż mu się te klapiaste uszyska trzęsły.

Teraz zmęczone leżą wszystkie obok mnie, każde z innej strony fotela:loveu: :loveu: :loveu: .

Samuel jest wymiziany od wszystkich cioteczek, a od cioci Marysi podwójnie, ze zrozumiałych względów.:eviltong:
Żałuję, że nie mam aparatu, bo fotki byłyby super ale mam nadzieję, że szybko uda mi się odzyskać pstrykadełko i nadrobię zaległości.:cool1:

Posted

Samik może jeśc sucha karme! Jak byłam z nim w kojcu to jadł ( eukanube i best choice), ale jak wychodziłam to juz potem nie chaiał, ewentualnie jadł gotowane w małych ilościach.

Cioteczki będziemy zbierały pieniążki na szczepienie i odrobaczenie Samuela oraz jego kastrację ( Samik nie był szczepiony ,ponieważ bierze antybiotyk, a wtedy nie wolno szczepic.Po zakonczeniu kuracji trzeba odczekac ok. 7-10 dni i dopiero zaszczepic, wczesniej odrobaczymy )
Jeżeli by Samuel jadł sucha karme ( i ja wolał), to trzeba sie zebrac na jedzonko , poniewaz constancja nie wyrobi finansowo .A jak wolałby gotowane to mogę dostarczac mięsko, jak macie duży zamrażalnik:diabloti:
Nr konta bede podawała na pw.

Ciesze sie,że Samuelkowi jest dobrze:loveu:.

Marysia
http://dog-whippet.danpol.net