Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

APSA, poczytałam o tej metodzie dr Budwig. Pastę z twarogu i oleju nie trudno zrobić, ale jak z diety psa wyeliminować tłuszcze zwierzęce? A jest napisane, że jest to konieczne, aby jedynym tłuszczem był olej lniany.

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

APSA napisał(a):
ale kapustę można podać - moje suki uwielbiają, aż byłam w szoku, jak im kiedyś na próbę trochę dałam, a one łapały razem z palcami.

Hmm, tego jeszcze nie próbowałam 8-) Zuzka i Marcel są dość warzywolubni, więc to urozmaicenie może im się spodobać. Masza - nie sądzę, to raczej typ "mięso, mięso, mięso, aaa, jak mi nie dacie więcej mięsa, upoluję tego ptaka" :diabloti:

Jeśli chodzi o Malibu - najważniejsze, że jest już bezpieczna i może, choć trochę, nacieszyć się tym czasem, który jej pozostał.
Trzymam kciuki za udaną operację.

Posted

APSA popieram Cię, jeśli chodzi o dietę budwigową u psów. Nawet, jeśli nadal podajemy mieso, to bez znaczenia, bo Omega3 w formie cis ma działanie naprawcze na KAŻDĄ komórke ciała. Nie można tego przecenić. A tłuszcze już daje się wyeliminować. Olej lniany nie powoduje rozwolnienia u psów. Ja swoim daję emulsję: jogurt naturalny 0% tłuszczu+olej budwigowy. Jak zostanie, to ja też dostaję:multi:
Jeszcze jest coś takiego - dostaje to nasza Lusia po operacji pewnego świństwa
http://nano-biotech.pl/index.php

Posted

Morisowa i KWL trzymajcie się. Malibu ma farta, że jest teraz w dobrych rękach - to przecież najważniejsze. Nie możecie mieć wpływu na diagnozę ale Wasza opieka na pewno będzie miała pozytywny wpływ na samopoczucie suczydła. W schronisku nie miała by niczego.
Przy okazji dzięki za linki bardzo przydatne, jak będę miała czas na pewno poczytam.

Posted

trzymam za nia kciuki, musi byc dobrze kochany psiaczku!
czy można prosić na PW o nr konta, mogę wpłacic jedynie bardzo drobny grosz, ale zawsze...
dajcie znać po, jak poszło!!!

Posted

dziewczyny algi morskie mozna kupić w sklepach ze zdrową żywnością i w kuchniach świata, na działach azjatyckich. Kuchnia japońska, koreańska i chińska je wykorzystuje do wielu potraw. Mozna je kupic pod różnymi postaciami, w tym jko lifilizowane (czy jak to się pisze) czyli suszone w niskich temperaturach , co pozwala zachowac wiele wartości, równiez japońskie nori do sushi sa bardzo wartościowe. Nie próbowałam tego podawać moim psom, wię cnie wime jak psiaki to jedzą ;)

Trzymam kciuki za maleńką!!!

Posted

Bardzo dziękuję wszystkim za obecność, rady, deklaracje, wpłaty, fb. Jutro rozliczę suńkę, powysyłam konto jeśli jeszcze ktoś nie dostał itd.

Dobra wiadomość jest taka, że nasz lekarz czyli dr Czajka (razem z resztą ekipy z BoliŁapki) nie ocenił tego zdjęcia tak źle jak w lecznicy gdzie robiłam rtg. Wczoraj po opisie rtg szykował się tylko na wycięcie tego mega-guza z listy, bo on by się "za chwilę" rozpadł powodując zakażenie organizmu. Dziś gdy sam obejrzał rtg stwierdził, że naszą Malkę czeka jeszcze pół roku albo i więcej :multi: W związku z tym usunął jej wszystkie guzy - bo z czasem też by urosły.
Apsa z kwlem mają przywieźć mi Malkę, więc czekam na małą...

... a przy moich nogach śpi Jaśmin, dziś wyciągnięty ze schroniska... (u mnie na jedna noc, ma miejsce w hotelu, ma podejrzenie guza w głowie i nie ma kasy. Wątku tez nie ma, ale to załatwię)

Posted

morisowa napisał(a):
powysyłam konto jeśli jeszcze ktoś nie dostał itd.

to i ja poproszę dane do przelewu, takie tymczasy aż chce się wspierać! Trzymam kciuki za suńkę!

Posted

bumel napisał(a):
to i ja poproszę dane do przelewu, takie tymczasy aż chce się wspierać! Trzymam kciuki za suńkę!

POTWIERDZAM! :)

Wysłałam nr konta Morisowej (KWL- nie miej mi za złe, Twojego nie posiadam ;) )

Posted

Malibu dostała dziś kubraczek, bo się rozlizywać chciała. Szew ma "od nosa po odbyt" prawie że. Jest na trammalu, trochę otępiona, trochę obolała. Przed nią ciężkie 2-3 dni, ale było to konieczne, żeby jeszcze mogła nacieszyć się życiem.

Panienka zaklepała sobie miejsce na łóżku - Roxa ostatnio woli schowki typu klatka czy łazienka, więc Malka skorzystała i znów na łózku mamy komplet, czyli czwórkę :)

Posted

Tak, poza tym, że chciała się, lizać póki jej nie ubrałam jest dobrze.
Suri po sterylce bardzo źle się wybudzała - dodatkowa narkoza juz po operacji, potem tabletka pod język, potem zastrzyk domięśniowo, rano Trammal a i tak do rana popłakiwała :( I tak 3 doby cierpiała, moja kochana.

Posted

Wpłaty na Malkę:
20 - magdyska25
150 - Asiaf
30 - morisowa
300 - malibo57
20 - Katarzyna S. z FB
50 - z koszyczka niechcianych staruszków
70 - Bumel
____
640

Wydatki:
140 - badanie krwi, usg jamy brzusznej i guzów
60 - rtg klatki piersiowej
400 - operacja
39 - antybiotyk (edit. ostatecznie jednak 29,25 zł bo zjadła 1,5 opakowania a 0,5 oddała Jaśminowi)
8,49- trammal
____
647,49

czyli jesteśmy prawie na zero, ufff

Bardzo, bardzo wszystkim dziękuję :Rose:

W dużo gorszej sytuacji jest Jaśmin - zero deklaracji (bo aż głupio, ale nadal nie zrobiłam mu osobnego wątku) a jutro kwl leci z nim na badania: rinoskopia 200, krew chyba 60 zł, badanie moczu jakieś 20 zł. Cyclonamina i Rutinoscorbin na szczęście tanie, ale nie wiadomo, co się okaże po badaniach. No i wieczorem przeprowadza się do Ajli (350 zł miesięcznie) - taki był plan od początku, dlatego Malibu zamieszkała u nas, bo dwa psy dawać jednocześnie do hotelu bez deklaracji, to już dla mnie samobójstwo :/ (a wybór między tą dwójka był jasny - Malka to dzikun, który mi ufa a kwl'a zna, odnalazła się u nas bardzo szybko. U obcych miałaby potworny stres, a skoro nie wiadomo ile jej czasu zostało, szkoda każdego tygodnia na strach i oswajanie. Jaśmin jest słodka przylepą, odnajdzie się w hotelu szybciutko. I choć żal mi go oddawać (jest tak wdzięczny, że pańciostwo go wzięło, tak kochany, tak przylepny...) to już Malka jest nadliczbowa, a z 8ką psów w małym mieszkaniu w bloku ... nie damy rady i psom będzie źle. Za mało miejsca, za mało czasu.