Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam dziś wiadomość na maila:

Witam,bardzo państwa proszę o pomoc w znalezieniu domków dla moich szczeniąt-suczka oszczeniła się 13 stycznia,więc psiaki mają 6,5 tygodnia.Jedzą już karmę suchą i z puszki.Są bardzo wesołe,jest ich- 3 pieski i 1 suczka,prześlę państwu zdjęcia psiaków.niestety nie stać mnie na sterylizację suczki,chociaż bardzo bym chciała,nie ukrywam że jest to dla mnie duży problem i wydatek.proszę was bardzo pomóżcie mi,nie stać mnie na utrzymanie tych psiaków i zatrzymanie ich-mam już dwa psy,od 1ego lutego nie mam pracy a jestem samotną matką i ciężko mi jest utrzymać do tego te szczeniaki.

Mam panią na naszej klasie i adres mailowy,ale czekam,by przesłała mi numer do siebie,już skontaktowałam się z dziewczyną od Haskych,ale próbuję wszędzie.Dobrze byłoby też wysterylizować sunię,a nasz Toz żyje na debecie i nie wiadomo kiedy dostaniemy pieniądze,choć część pewnie możemy się dołożyć,zdjęcia szczeniaków za pół godziny max,muszę zmienić komputer.

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdecydowanie jeszcze do min. 8 tyg. muszą zostać przy matce... Przydałoby się je zaszczepić, odrobaczyć... Yhh...
Są na hasiorowym forum, domy na pewno znajdą szybko, ale te domy trzeba zweryfikować :/

Posted

Ja też je dałam już na stronkę na nk i na forum polickim,ale z zaznaczeniem,że zgoda na kontrolę przedadopcyjną,poadopcyjną,podpisanie umowy adopcyjnej i jeżeli chodzi o suczkę to sterylizacja w odpowiednim wieku.Można podawać mój numer telefonu Ada:502-350-461

Posted

my suczki sterylizujemy z własnych pieniędzy tozowskich,bo by ludzie nie byli tak chętni na adopcję,to jest bez dwóch zdań,niestety na kastrowanie psów nas już nie stać jako toz Police,a sama wiesz jaka jest jeszcze facecia mentalność,że jak można psiakowi uciąć blebleble.Jeżeli się sami zdecydują to super,niestety my nie kastrujemy i nie możemy do tego zmusić,suki nie wypuścimy,ale psa....

Posted

My szukamy takich domow, ktore same pokryja za rok koszty kastracji. Jesli bedzie potrzebna pomoc, pozbieramy pieniazki, ale psow bez warunku kastracji w umowie nie wypuscimy... za duzo oszolomow chce piekne szczeniaczki z roznych powodow...

Posted

tatankas napisał(a):
No i tak szukamy,że cisza na wątku i cisza w telefonie :(

A one sa gdzies ogloszone? Przez forum raczej nei znajdziemy im domu :( Potrzebny tekst z danymi kontaktowymi... na poczekalni TOZ sa wrzucone?

Posted

Właśnie był pierwszy telefon od pani zainteresowanej biszkoptem z białą kropką na nosku.Kto może zrobić wizytę przedadopcyjną u pani ???
Podam numer do pani na pw,rozmowa miła-jak najbardziej pozytywnie na mnie wywarła wrażenie :)

Posted

Jutro dzwonię do pani i umawiam się na wizytę,choleraa zgodziła się ją przeprowadzić :)

Do tego dzwonił pan ze Stargardu Szczecińskiego-czy zna ktoś kogoś stamtąd do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej???

Jest też pani,która jest zainteresowana psiakiem,ale nie napisała w mailu skąd jest,ani swoich danych kontaktowych,więc tylko na maila mamy kontakt,napisałam do niej,zobaczymy kiedy się odezwie :)

Posted

choleraa ma już do pani telefon i adres,mam nadzieję,że uda jej się przeprowadzić wizytę i będzie super.Pani wyjedzie po nią na końcowy autobusu,żeby nie błądziła.Ja się postaram na dniach zabrać wszystkie psiaki do weta i założyć im książeczki i odrobaczyć,żeby do domków nowych chociaż robactwa nie zaniosły.I może pierwszy szczeniak już na weekend będzie już u siebie.Trzymajcie kciuki :)

Posted

Ada, przepraszam że na tozowym forum nie odpowiedziałam na apel o wizytę przedadopcyjną, ale mam na głowie przez 8 godzin dziennie szczeniora z parwowirozą i powoli nie wyrabiam już, zawalając przy okazji studia, bo zdrowie potwora najważniejsze. Kiedy ogarniemy z Agnieszką sprawę jego leczenia i naukę zostawania samemu w domu, będę mogła na te wizyty po Szczecinie jeździć :P

Posted

[quote name='Esfly']Ada, przepraszam że na tozowym forum nie odpowiedziałam na apel o wizytę przedadopcyjną, ale mam na głowie przez 8 godzin dziennie szczeniora z parwowirozą i powoli nie wyrabiam już, zawalając przy okazji studia, bo zdrowie potwora najważniejsze. Kiedy ogarniemy z Agnieszką sprawę jego leczenia i naukę zostawania samemu w domu, będę mogła na te wizyty po Szczecinie jeździć :P[/QUOTE]

Spokojnie,mam nadzieję,że się uda cholerce załatwić sprawę,to w weekend jeden będzie już w domku.Mnie to już szlag trafia z właścicielką,prosi o pomoc,a jak chciałam się z nią umówić na zabranie psiaków do weta,to jutro nie może c gdzieś jedzie,może będzie mogła z rana,ale nie wiem jak nasz wet znowu,po południu bym mogła,ale znowu ona nie wie czy będzie w domu.I masz tu babo placek.Miała dać znać,czy w czwartek mogę przyjechać i cisza.Będę ją nękać w czwartek od rana,kurcze to ona powinna się do nas dostosować,bo to ona prosiła o pomoc,a teraz zachowuje się,jakby nam łaskę robiła,że nam psy da.Zrozum człowieka.

Posted

Wizyta przedadopcyjna wypadła bardzo pomyslnie. Poprzedni pies Państwa odszedł 2 tygodnie temu- miał chore nerki, dlugo go leczyli, ale niestety przegral walke. Pani uronila lezke opowiadajac o nim, chociaz bylo widac, ze bardzo starala sie trzymać. Maly miałby kawałek ogródka i las tuz za domem.. Mowila ze maz duzo czasu spedzal z poprzednim psem na spacerach. Zamierzaja go nauczyc od malego jedzenia suchej, dobrej jakosci karmy, bo przy poprzednim psie mieli problem, bo w ogole nie chcial jej ruszyc.. Pies bedzie spal w domu, nie ma mowy o zadnych budach i lancuchach- chca przyjaciela.. Kobieta byla bardzo dobrze zorientowana w szczecinskich ofertach szczeniakow do adopcji, wymieniała imiona psow, odwiedzila schronisko, ale nasz szczyl zapadl jej w serce. Zgodzila sie na kastracje w odpowiednim wieku, choc niezbyt entuzjastycznie, ale zalezy jej na adopcji i powiedziala ze zrobi co bedzie trzeba..
Zatem Tanakas załatwi formalności i piesek moze jechać do domku:)

Posted

No czekałam,aż się wypowiesz oficjalnie.Ja już jestem umówiona na piątek z właścicielką maluchów.Zabieram je na odrobaczanie(wszystkie cztery) i na założenie książeczek,odwoże trzy z powrotem a czwarty jedzie z nami na Osowo do domku :)

Mam telefon też do pana ze Stargardu Szczecińskiego,który chciałby adoptować psiaka,zgadza się na wizytę przedadopcyjną i poadopcyjną,a po pieska w razie czego przyjedzie sam.Znacie kogoś ze Stargardu???