kora78 Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 to moze dobry wet by trafil? te 40zl spokojnie pokryje na juz nawet, ale jak 120zl to juz gorzej... dostalas kartke-wypis ze schronu? tam na odwrocie jest wpis od weta- nazwa lacinska wlasnie szczepionki na wscieklizne, rabisin chyba, data i pieczatka. wtedy byla wscieklizna, czyli chyba maj 2010 to wirusowki za 30zl? super! :) poszukalam, koniec lutego0 kulala na tylna lape.... dziwne, co? wtedy tylna, teraz przednia... moze wet by cos wymyslil, moze ona ma jakas ogolna chorobe stawow, cholera wie Quote
Evelka Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 No najlepiej by było, żeby wet od razu trafił w miejsce urazu... Generalnie nam wydaje się, że kulawizna pochodzi mniej więcej ze stawu łokciowego, więc to zawężałoby znacznie pole do rtg... Powiemy w razie czego o tej poprzedniej kulawiźnie. Choć może pewnie być i tak, że wtedy np.było to faktycznie to lekkie odmrożenie, a potem doszło do jakiegoś urazu przedniej łapki... Eh, tak bardzo byśmy chcieli, żeby było już wszystko dobrze i żeby Fionka bez żadnych przeszkód mogła się cieszyć nowym życiem! Co do tej wścieklizny to już dopatrzyłam! Wcześniej umknął mi jakoś ten wpis:oops: W takim razie Panienka ma już cały komplet szczepień:lol: A co do ceny za wirusówki, to nas też bardzo ucieszyła. Ale mówiłam Wam, że nasz wet jest wyjątkowy dla takich pokrzywdzonych psiaków:loveu: Quote
kora78 Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 oby wiecej takich wetow i wszedzie! :):):) Fiona tak smiesznie uszy nosi ,prawda? a nie ma problmow zoladkowych po schronie? co woli jesc? suche, czy gotowane? Quote
Evelka Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 kora78 napisał(a):oby wiecej takich wetow i wszedzie! :):):) (...) Dokładnie! A uszy nosi zaiste fenomenalnie:lol: Czasem je tak uroczo stawia, a po chwili jedno tak śmiesznie oklapuje:loveu: Problemów żołądkowych żadnych (na szczęście!) nie ma. Koopki robi zwięzłe i ładne. Póki co dajemy Jej samo suche (Hill'sa), żeby Jej na początku za bardzo nie mieszać. Ale Ona ma niesamowity apetyt! I dałabym sobie rękę uciąć, że z radością jadłaby wszystko;) Gdybyście Ją widziały jak my coś jemy;) Zresztą w ramach smakołyków i nagród dawaliśmy Jej troszkę serka i gotowanego mięska i oczywiście była zachwycona. Moja Mama dała też wszystkim psiakom suszoną tchawicę do chrupania. Bardzo Fionce smakowała:) Uroczo podtrzymywała Ją sobie łapką. Niestety nie mieliśmy wtedy przy sobie aparatu... Quote
kizimizi Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Fioneczko cos mam przeczucie, ze ty szybko domek znajdziesz. A moze kupimy jej taka apaszke z napisem JESTEM DO ADOPCJi i w czasie tych Krakowskich spacerow ktos ja wypatrzy? My z Kora (a raczej nasze psiaki) mamy szczescie w tamtych rejonach ;) Quote
kora78 Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 ja mam taka apaszke! granatowa, wiec troche niewidoczna jest. kupilam kiedys na bazarku i nigdy nie zuzylam. ja z psami na dt zreszta krece sie tylko kolo domu, kazdy sasiad wie, ze jak widzi mnie z psem, to tymczas jest do adopcji. no i jakos nikt nigdy psa nie chcial. a mi tez glupio bylo chodzic z taka apaszka, szczezrze powiem.. u mnie nie te rejony, co bym chciala psa tutaj na ds oddac... kizi sama wiesz... Evelko, w schronie u nas psy sa na gotowanym, wiec spokojnie mozesz jej takie dawac, bo ona do gotowanego przyzwyzajona. super, ze nie miala rewolucji przestaiona na suche :) ale dobre suche, krzywdy nie zrobilo :) trzeba ja podtuczyc teraz szybciutko, bo chudzina nie moze byc ciachana. kto mi znajdzie przyklad umowy o dt? zeby wypisac z Evelka? kizi pewnie znajdzie :) miziaki dla ksiezniczki! Quote
kizimizi Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 kora78 napisał(a):kto mi znajdzie przyklad umowy o dt? zeby wypisac z Evelka? kizi pewnie znajdzie :) miziaki dla ksiezniczki! kora wez umowe z watku Brega i pozmieniaj wszedzie ds na dt i dopisz o tym, ze pies ma zostac przekazany ponziej do wlasciwego juz ds i w zasadzie bedzie dobra. Quote
Evelka Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Z taką apaszką to byłby całkiem fajny pomysł!:cool3: A co do tego gotowanego to dobrze wiedzieć:) Co prawda my raczej dajemy psiakom suche (wtedy bez problemu dla każdego możemy dopasować odpowiednio zbilansowany posiłek, a każdy ma diametralnie inne potrzeby), ale co jakiś czas dajemy im gotowane, bo One rzecz jasna to uwielbiają:) Zresztą wczoraj TŻ robił "psie zakupy", więc szykuje się uczta;) A podtuczyć trzeba Ją koniecznie! Ale już my się tym zajmiemy:cool1:;) Quote
kora78 Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 wiga138 napisał(a):wysłałam dla Fiony 50 dziekujemy slicznie!! :) Quote
kora78 Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Evelka, prosze o nr konta na pm wymyslilam,ze przeleje na juz 200zl. a na koniec miesiaca Fiony u Ciebie placac za drugi miesiac, zaplace tez za to wszystko, co wyjdzie u weta. zebyscie na teraz mieli, za co u weta placic, bo nie mozna wymagac, byscie z wlasnej kieszenie zakladali wciaz. jak bede bazarek rozliczac za kilka dni na Fionke, to wysle od razu te chustke poczta :) bazarek konczy sie dzis, to jutro pierwsze wysylki bede robic znajomym, do ktorych mamy zaufanie i bez kasy mozna im wyslac. Quote
kora78 Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 doszly wplaty: od zacharyego 100zl!! :) dziekujemy! od wiga138 50zl!! :) dziekujemy! od coronaaj 31zl!! :) dziekujemy! Quote
Evelka Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Nie wytrzymam z tym moim komputerem!:angryy: Przed chwilą w niewyjaśnionych okolicznościach zaginął długi post, którego już prawie miałam wysłać...:mad: Nic, w każdym razie konto zaraz wyślę. Co do do tej chusteczki to strasznie fajnie, że ją wyślesz! Jak tylko dotrze to od razu wybierzemy się na spacer w jakieś uczęszczane przez dobrych ludzi miejsce;) W ogóle to wczoraj, gdy Fionka podeszła do łóżka (ja nadal chora:/) na kolejną porcję pieszczot stała się rzecz niebywała;) A mianowicie Fionka dla większego komfortu wkroczyła na łóżku przednimi łapkami (ale to było już akurat normą;)), z tym że chwilę za nimi wtoczył się również brzuszek... I chyba nie muszę już dodawać, że bardzo szybko w ślady przedniej części ciała poszły też tylne nóżki i ogonek:evil_lol: Tym samym opanowanie łóżka przez kolejnego psa stało się faktem:diabloti: A Fionka jest w dodatku prawdziwą arystokratką! Doskonale wie do czego służy poduszka!:cool3: I tak sobie razem leżałyśmy jakiś czas:) Z drugiej strony grzała mnie Iskierka, choć w Jej wypadku to chyba raczej ja grzałam Ją:eviltong: Dzisiaj, gdy czytałam książkę, Fionka również zapewniła mi swoje doborowe towarzystwo:) A w nocy, kilka razy podchodziła do TŻ'ta (ja spałam od ściany:diabloti:) i namiętnie Go lizała, dopominając się miziania:crazyeye: Po otrzymaniu odpowiedniej porcji pieszczot w spokoju oddalała się na legowisko i niemal natychmiast z powrotem zapadała w sen;) A tutaj kilka zdjęć z wczorajszych szaleństw Fionki z Barrym:) Iskierka przezornie obserwowała te zabawy z boku, a Nicolaus tradycyjnie ze swojego łóżkowego punktu obserwacyjnego (Jego nie bawią już takie atrakcje:cool1::eviltong:) To niestety lekko zamazane, ale uwierzcie mi, że ciężko było zrobić jakieś dobrej jakości;) Całusy:loveu: I turlikanko...:evil_lol: Quote
kora78 Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 boskie fotki!!! ale zabawa byla! Fiona, dziewucho los wygralas na loterii !! wysylam w tej chwili 200zl za okres 27.03 - 26. 04. zgadza sie? Quote
beataczl Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 alez cudowne foty przednia zabawa widze! :) Quote
kizimizi Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 kurcze ona dos masywan jest co? Ile wazy teraz? Wiem, ze wciaz za malo. Powinan tyle co onek? 20 kg? 25? i zapraszam na ostatni dzien kosmetykowego bazarku bo robi sie coraz ciekawiej ;) http://www.dogomania.pl/threads/204733-Kosmetykowy-zawrot-glowy-OSTATNIE-2DNI-WIEC-PRZECENIAMY-(do-30.03)-GOTOWE?p=16602392#post16602392 Quote
marta0731 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='kora78']boskie fotki!!! ale zabawa byla! Fiona, dziewucho los wygralas na loterii !! wysylam w tej chwili 200zl za okres 27.03 - 26. 04. zgadza sie? Boskie boskie, podpisuję się obiema rękami:lol::lol::lol: Kanapowa księżniczka :D Oczywiście prawidłowo ;) Zaznacz sobie Kora, że jesteśmy kwita z moją deklaracją 20zł, nie będziemy się tu rozwijać, jakie kombinacje robimy:evil_lol: Quote
kizimizi Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 a ja mam swoje jednorazowke wyslac czy zostawic ja na KAme .... bo w sumie nie wiem? Quote
kora78 Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 sluchajcie, tymczasowo zbieranie dalszej kasy jest bezpodstawne. z jednorazowych mamy 563zlote, plus bazarek kizimizi prawie 200zl bedzie. plus stalych 70 miesiecznie. wychodzi,ze Fiona ma kasy na 3-4 miesiace, plus sterylke. nie liczylam w tym jakiegos extra kosztownego leczenia tej lapki. Fiona jest tak cudna, ze w te 3-4 miesiace MUSI domek znalezc. jesli domku nie bedzie, a kasa bedzie topniec- wtedy znow zaczniemy szukac. na te chwile dzieki WAM, wspanialaym, hojnym darczyncom Fiona ma zapewnione kilka miesiecy zycia na dt. i do wakacji musi domek znalezc i byc zdrowa i szczesliwa do konca zycia! jesli Fiona znajdzie ds wczesniej i kasa zostanie- od razu, z gory przeznaczamy to na Kamę, to wydaje mi sie naturalne. wiec kizi, ja mam pewnosc, ze to Twoje 50zl czeka i nigdzie nie ucieknie. nie musisz wplacac tego do mnie na juz, mozesz za te 2-3 miesiace, jak juz beda potrzebne, a jesli Fiona juz w ds bedzie to wtedy je wyslesz na Kame i juz. tylko pytanie, czy Kama ma czekac, az Fiona ds znajdzie, czy ma jechac juz. bo cos Secia nic nie pisze o tym transporcie. no i wyszla jeszcze ta gwalcona Chudzina, co teraz kawalek ucha stracila... i beataczl tez o niej wie. Evelka pisala,ze Fiona wazy 25 kg. Quote
kakadu Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 o w morde, to co z tym bazarkiem co to go juz w 3/4 zrobilam? tego z bizuteria od zachary? Quote
kora78 Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 rob, rob! mnie chodzi, ze nie wysylam nikogo wiecej na żebry, zeby jednorazowki szukac, albo stale :) bazarki jak najbardziej, bo to ma inna ideę. bedzie na te rtg porzadne, bez oszczedzania na ilosci przeswietlen. a co zostanie to na Kame, pamietajcie, zeby tez mogla na dt jechac. Quote
marta0731 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 kora78 napisał(a): a co zostanie to na Kame, pamietajcie, zeby tez mogla na dt jechac. To Kama nie jest pierwsza w kolejce tylko inna bidna chudzina gryziona? :( Quote
kora78 Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 marta0731 napisał(a):To Kama nie jest pierwsza w kolejce tylko inna bidna chudzina gryziona? :( a choroba wie teraz, ktora wybrac :( Kama czeka bardzo dlugo, ale ona ma ok w kojcu, a Chudzina ma lipe, ale jest nowiutka Quote
Recommended Posts