Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wyjazd jutro moze byc o 9, moze byc o 12stej. moze byc tak,ze bede jechala pkp i "klamke pocaluje"

wiec odpada jutrzejszy wyjazd :(

postaram sie chociaz odwiedzic obie sunie

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja dopiero dzisiaj jestem :( Sorki ale wczoraj dlugo pracowalam.
JA tak jak mowilam dorzucam 50 zl wszytsko jedno na ktora nasza sunke. Moze byc Fionka a moze byc ta 2 (to nasza suka Kora? A gdzie ma watek). A jak z transportem by to zalatwic to aj nei pomoge jak wiadomo. Co do zastrzyku to powiem tylko, ze pierwszy raz slysze o czyms takim. To blokada tak? ja znam zastrzyki po ale przed peirwsze slysze.
Jesli tylko ta sterylka stoi na drodze psa do hotelu to aj bym wysylala i juz ( z tym zastrzykiem) a pozniej juz pilnowala ludzi by ciachneli u siebie. Takie moje zdanie.

Posted

no i wg mnie tez tak mozna zrobic. ale to beataczla bedzie za psa odpowiedzialna i jesli sie na to nie zgadza, boi sie, to mozemy poczekac kilka mcye na sterylke w schronie, a tymczasem wyslac Kame- (kizi to kaska2) ma watek, zobacz na watku slicznot jest link, chyba dawno tam nie zajrzalas.

tak,czy siak, dzisiejszy wyjazd przepadl. po 22giej w nocy dostalam tez sms, ze ta pani jadaca z bydgoszczy nie zawiezie nikogo do chojnic, nie bedzie kolka robic.

wiec czekamy na wiesci od Seci, bo jej znajomi jezdza na trasie. jednak auto ma byc na blysk i pies prosto ze schronu jechac nie moze. moglaby nocleg zapewnic suni Klauzunka, wykapac sunie, zeby rano wyslac ja w ten transport ze znajomymi Seci. jednak i to ciezki, bo oni daja znac rano,ze jada dzis... wiec nie wiem, czy jest realne, aby to zorganizowac.
no i trzeba klatke pozyczyc na psa, bo to kawal drogi- oni mogliby moze dowiezc pod sam dom beataczl. klatke ma demi, chetnie pozycza. ale tez dograc dowiezienie klatki do tych panow z jednego adresu we wrocku, psa z drugiego adresu noclegu we wrocku, itp to nie wiem,czy jest realne. ale sprobujemy.

jest przynajmniej troche czasu na zbieranie deklaracji

kizi, zapomnialam o Twojej, zapisze w 1 poscie, bo znow mi umknie. dziekuje :)

Posted

wlasnie nie wiem, ktora. moze zdecyduje, jak pojade je obejrzec, przyjrze sie, ktora ma gorzej. Zwroce uwage, jak Fiona w kojcu ma, moze sie cos dowiem od pracownikow.

Posted

Kurczę, nie mogę przestać myśleć o Fionce...
Te Jej oczy nie dają mi spokoju...
Trzymam za Nią kciuki. Wszystko musi się już niebawem jakoś dobrze ułożyć!

Posted

Kora ja nie rozumiem a czytałam dwa razy, w czym jest problem i co teraz z Fioną? gdzie jedzie (miasto?) i kiedy?
aa 500 km ale nie jest ciachnięta.. to jaki plan teraz żeby pojechała?

Posted

jest eraz w schronie
ma jechac do beatczl w okolice Chojnic, woj pomorskie, za 240zl miesieczie. a zero deklaracji stalych.
moze pojedzie ze znajomymi Seci, prawie za darmo, ale ciezko bedzie to dograc, bo oni mowia, ze jada jakos na ostatnia chwile. a sunie trzebaby przenocowac, we wrocku, zeby wyjazd z wrocka byl wczesnie rano.
kiedy? oto jest pytanie... zalezy od tych ludzi. jezdza chyba tylko w srody.

aha, chcialabym na nia klatke od demi pozyczyc. wrocilaby z tymi samymi panami, w kolejny, najblizszy poniedzialek. klatka na onka, co wejdzie do auta combi

Posted

a co znaczy że rano?? o której? i czy by podjechali po psa? no i czy chodzi o tę środę?
bo możemy coś pokombinować, a to transport do samych Chojnic?
klatkę nie ma sprawy, ja wezmę od Demi

Posted

wlasnie jeszcze nie znam takich szczegolow. dzis Secia miala sie dowiedziec, bedac w pracy. czekam
nie wiem, o ktorej godz, czy podjada gdzies w tym wrocku, czy podjada znow gdzie indziej po klatke,
wiem,ze pojechaliby na adres beataczl.

jesli z samego rana, to ja jej przeciez nie dowioze tak na cito. ode mnie 2 godz pkp, plus moj dojazd do schronu, papiery, ponad godzina.
dlatego jest opjca noclegu suni u klauzunki.

tyle,ze oni maja dawac znac chyba w sam dzien wyjazdu, wiec lipa.

najlepiej- jakby ...........

w miedzyczasie tel o matrix i juz nic nie pisze :D

to czekamy na wiesci od Seci, jakby co jutro wioze Fione do Wrocka i czeka u matrix lub demi do srody, na transport

Posted

Mam pewne wiadomosci :)

Evelka zaoferowala nam platne dt dla Fiony :) 200zl miesiecznie. okolice Krakowa. Tam w te niedziele moglaby dowiezc ja za darmo xmartix (w sumie to Oswiecim, a tam juz by Evelka dojechala). Trzebaby tylko Fione do Wrocka dowiezc, czy do beataczl,czy do Evelki to z Wrocka zawsze trzeba wyruszyc. To juz moja robota, jazda pkp, do ktorego wsiadam praktycznie pod schroniskiem.
u Evelki dom z ogrodem i ogrodzeniem, pod lasem, w domu jeden pies wlasny i 2 na dt, oraz jez, kon i szczurek. i TZ :D
Evelka najlepiej moglaby ja przyjac za 2 tyg, jednak jesli teraz ten transport, to mozna pokombinowac dt na tydzien w krakowie jakies.
u Evelki jest spokojny dostep do dobrego weta, wiec tam moznaby Fionke wyciachac, pozyskac fundusze ze Sterylkowej Skarbonki 75proc.

a do beataczl wyslac wiec Kame.

2 pieczenie na jednym ogniu.

rozsadnie?

przypominam, ze dysponujemy jednorazowo jakimis 500zlotymi, do podzialu na pol, to na 1 miesiac dla obu sun i jakies odrobaczenia, itp. zero deklaracji stalych.

Posted

no to jest super wiadomosc z dt dla Fiony i rozsadne wyjscie z sytuacji :)
a moze Kamcia dom znajdzie do tej pory i ta chudzine molestowana wezme...

kora, mi sie wydaje ze jest zmiana w Skarbonce Sterylkowej na 50 % od niedawna.
ale ja jestem w Skarbonce to Fionke zglosze. :)

Posted

[quote name='kora78'](...)
u Evelki dom z ogrodem i ogrodzeniem, pod lasem, w domu jeden pies wlasny i 2 na dt, oraz jez, kon i szczurek. i TZ :D (...)
:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Aha, ja też jestem w sterylkowej skarbonce, więc w razie czego mogę zgłaszać Fionkę:)

Posted

Evelka napisał(a):
:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Aha, ja też jestem w sterylkowej skarbonce, więc w razie czego mogę zgłaszać Fionkę:)

ahaaaa a to super!!!! :) dobrze sie sklada

Posted

kora78 napisał(a):
ahaaaa a to super!!!! :) dobrze sie sklada

to jeszcze lepiej ja zglosze inna, moze ta chudzinke jakby co...;)

bo niedawno zglaszalam juz sunie z Wawy (juz ciachnieta) :)

Posted

kora78 napisał(a):
2 pieczenie na jednym ogniu.

rozsadnie?

przypominam, ze dysponujemy jednorazowo jakimis 500zlotymi, do podzialu na pol, to na 1 miesiac dla obu sun i jakies odrobaczenia, itp. zero deklaracji stalych.

no Kora z tymi 500zl to nie poszalejemy. najpierw jedna suka a pozniej druga.
Ja oferowalam 50zl i mi to wszytsko jedno na ktora bide ale nawet z 550zl 2 suk na raz nie wyslesz

ps.
a jakby wziasc kase z tych 2 ostatnich bazarkow to ile wiecej bedzie? 70-80 zl? I jakbys te kosmetyki moje wystwila? Jak znam swoje siostre to pewnie troche tego tam jest ... :D

Posted

jest 400 po belli
jest 50 kizi
jest bazar haftow na 70zl i ja zjadlam slodycze i odzywka. to 100zl

to daje 550

kosmetykow jeszcze nie ruszalam, bo nie bylo na kogo. a z tym full roboty