Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kora78 napisał(a):
a co Ty tu robisz o tej porze? no i w ogole tak czesto z doskoku ostatnio, jak widze? nie za dobrze Ci tam? w du..e Ci sie nie poprzewracalo juz?

;D

ja bezrobotna jestem teraz i mam wreszcie internet w domu!!!! :D

Posted

kora78 napisał(a):
to gratulowac, czy Cie pocieszac?? .....
to juz londyn?

eh ciekzo powiedziec.
Mieszkam juz w Londynie ale z praca mam teraz problemy takze sama nie wiem.

Posted

to wielki swiat stoi przed Toba otworem teraz! Dasz sobie rade na pewno! bo kto, jak nie Ty !!! trzymam kciuki, ale nie sa potrzebne :)

Evelka tel nie odbiera, chyba jest na zajeciach. odpisala mi sms,ze prosi o sms szerszy, co z tym domkiem. odpisalam jej i od rana czekam na jakies wiesci.
napisze zaraz do panstwa, ze czekamy na decyzje evelki tez. ze juz pol na pol maja Fione, maja polowe Fiony, leb i ogon ;) jak chca niech biora ;P

Posted

ja i Evelka tez :)
zadzwonla do mnie i dlugo rozmwialysmy, ale konkluzja jest taka,ze to przeznaczenie jakies :)
z tym, ze dom w pensjonacie nie wychodzil tyle czasu. evelka sie szczerze juz zastanawiala nad ds dla fionki, ale rozsadek wzial gore i chca pomagac nastepnym psom, dajac dt i chwala za to!

Evcia ma zadzwonic do panstwa i sie na transport umawiac. auto w pn beda mieli naprawiane. chca sami zawiezc fionke i bardzo slusznie. maja sie ugadac co do kosztow. poopowiadaja o fionie w 4 oczy, pojda razem na spacer. to bardzo dobry pomysl.

zmieniam tytul :)

Posted

przepraszam, ze zapomnialam Ci smsa napisac!!!!! kajam się.... ;/

Evelka mi napisala, ze Ci panstwo juz jada po Fione sami! bo zmartwil isie, ze tak dlugo musza czekac, do wtorku. chwila moment i zalatwili transport. hehe

Posted

[quote name='kizimizi']no musisz Kora bo jak ktos watku nie czyta to nie wie

ok, sprawdzilam. 4 wplaty od madcat :)

Evelka donosi, ze Fionka pojechala, kolo 13stej zadzwoni i mi wszystko opowie dokladnie.

aktualne rozliczenie Fiony

Deklaracje stałe:
marta0731 20zl - doszlo razy 3
agata51 20zl - doszlo za 4 mce
Gruba Berta 20zl - doszlo razy 3
madcat1981 10zl - doszlo razy 4

326zl w jednorazowych

Proszę się wstrzymać z wpłacaniem deklaracji stałych!!!!

Serdecznie dziękuję za dotychczasowe wpłaty WSZYSTKIM wplacajacym, czy jednorazowo, czy stale.

Kilka dni zostawiam sobie na doczekanie z radosci, bo nigdy nic nie wiadomo, wiecie. Ale tak troche juz mozna sie cieszyc :)

Posted

Już jestem, już jestem:)

Zatem oficjalnie oznajmiam wszem i wobec, że FIONA POJECHAŁA DO NOWEGO DOMU!:loveu:

Państwo naprawdę niesamowici, jak tylko usłyszeli, że dostaną Fionę to bardzo się ucieszyli, a po chwili zadzwonili zapytać czy mogliby od razu po Nią przyjechać (a była sobota koło 18!). No i faktycznie szybko się zorganizowali i przyjechali:)

Poszliśmy razem na spacer, żeby zobaczyli jak Fiona się zachowuje, poprowadzili Ją też chwilę na smyczy (ale była już po wcześniejszym, ponad 2 godz.spacerze, więc nie pokazała pełni swoich możliwości:eviltong:). Potem pogadaliśmy jeszcze w domu.
Państwo cały czas miziali Fionkę:) Chłopiec Marek też był Nią zafascynowany:)
Potem zapakowali się do auta i Fionka położyła głowę na kolanach Marka.

Dostali od nas śmierdzący (:eviltong:) kocyk, zabawkę (choć Fiona ponoć nie korzysta ani z jednego ani drugiego) i ponad 10 kg karmy (bo tyle nam zostało, więc Im daliśmy, żey mieli na dobry początek), choć Pani ewidentnie nie jest zwolenniczką suchej karmy;)
W każdym razie niedzielna kolacja była gotowana:)

Teraz będzie fajnie, bo do końca sierpnia Fiona de facto nie będzie musiała zostawać sama, bo Marek ma wakacje. I to mnie bardzo cieszy, bo zdąży się na spokojnie oswoić z nowymi warunkami i nowym domem.

Powiedziałam Im, żeby na razie absolutnie nie spuszczali Jej ze smyczy i żeby Marek sam też z Nią jeszcze nie wychodził, bo różnie może być.
Zatem mam nadzieję, że będzie dobrze:)

Kot Batman na razie się nieco boi, ale Państwo mają do tego zdrowe podejście i wiedzą, że z czasem to się zmieni i zwierzaki na pewno się zaakceptują:)

Damy Im trochę czasu i gdzieś tak z początkiem sierpnia na pewno wybierzemy się na wizytę!

Powiem Wam, że to była moja najtrudniejsza adopcja.
Nawet sobie nie wyobrażacie jak się łamałam i jak bardzo chciałam zatrzymać Fionkę... Już nawet TŻ się zgodził:eviltong: Ale racjonalnie rzecz biorąc to wiem, że to nie jest dobry moment... Mieszkamy w wynajętym domu, więc wiadomo, że różnie może być... A wracanie do małego mieszkania w Krakowie z pokaźnym stadkiem zwierząt też nie byłoby najlepszym pomysłem... Eh... No w każdym razie było mi ogromnie ciężko podjąć tą decyzję, ale mam nadzieję, że była ona słuszna.
Nowa Rodzina Fiona zrobiła na mnie w każdym razie bardzo pozytywne wrażenie, więc o tyle było mi łatwiej.

Postaram się poprosić Ich o jakieś zdjęcia:)

Aha! Patkant jeszcze raz wielkie dzięki za wizytę!:Rose: I w razie czego to proszę pomóż jakoś Państwu w szkoleniu, bo myślę, że byłaby to super sprawa! No i odwiedź Ich jakbyś miała chwilkę;)

Posted

Evelka, bardzo fajnie, że wszystko opisałas. Cieszę się badzo, że Fiona już w domu. Tak jak mówiłam, Ci ludzie są niesamowici, bardzo bardzo sympatyczni i jeszcze bardziej rozkochani w tej psinie. Na mnie również wywarli ogromnie pozytywne wrażenie. :)

[quote name='Evelka']
Aha! Patkant jeszcze raz wielkie dzięki za wizytę!:Rose: I w razie czego to proszę pomóż jakoś Państwu w szkoleniu, bo myślę, że byłaby to super sprawa! No i odwiedź Ich jakbyś miała chwilkę;)
Pewnie, bardzo chętnie im pomogę, tylko myslę, że trzeba im dac trochę czasu by się poznali z psem, nauczyli siebie nawzajem. Będzie im wtedy łatwiej pracować. :)

Posted

a pani z domu nr 3 napisala mi maila, ze sie jutro wybierala na zapoznanie z Fiona.
ale ma tez inna sunie na oku, wiec moze teraz skupi sie na tamtej.
wysle jej tez 2 suni onkowate od nas, ale pani chciala blisko, zeby sie w transporty nie bawic i chciala do 3 lat, a te moje sunie maja po 5-6 lat juz.

a teraz:

CHCIALABYM OGROMNIE PODZIEKOWAC EVELCE, ZA PODAROWANIE FIONIE WSPANIALEGO DT U SIEBIE!!
ORAZ
WSZYSTKIM DEKLAROWICZOM, DZIEKI KTORYCH WPLATOM MOGLISMY WYCIAGNAC FIONE ZE SCHRONISKA, BY JUZ NIKT JEJ NIE GRYZL, DZIEKI CZEMU ZACZELA LEPSZE ZYCIE, UWIENCZONE TAK ZAKOCHANYM W NIEJ DOMKIEM,
gdzie bedzie zyla dlugo i szczesliwie :)