Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kora czesto jest transport laczony albo z innym psiakiem nie osobno placic tylko jak cos bedzie jechalo to wtedy sie dolaczyc koszty pojda na pol. na spokojnie sterylke w schronie zawsze to pewne a te domy to roznie bywa...
faktycznie Jej sterylka to 300 zl na pewno by kosztowala,a jeszcze dowozic 20 km dalej i potem na zdjecie szwow ,nie to odpada bo ja osobiscie nie mam transportu.
Zosia-tak,mam psa teraz w maju bedzie 3 lata mial.
a moze przez ten czas to Fionka znajdzie dom, dobrze ze Ja oglaszasz.

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Fiona :( śliczna Suniu :(
Tak smutno Cie witam... bo taka kochana psina, w schronie, i jeszcze po du... dostaje :(

Nie wiem jak się wypowiedzieć... Zero deklaracji. Na transport mogą być bazarki, a potem? I bez sterylki u Beataczl, jak ma psa?
Kora jeśli ona ma jechać już, to na cito masz szukanie deklaracji...
Kurcze ja nie wiem...

Posted

dowiedzialam sie, ze transport juz na 90 proc bylby w sobote, prawie calkowicie za darmo. bo tylko moja dzialka dowiezc ja do wroclawia. pkp. 30zl. obroze mam i smycz mam.

mam 350zl jednorazowo po innej naszej suczce.

koszt dt to 240zl

i co?????????/

Posted

Kora ale po cholere teraz ja ciachac jak po pierwsze kasy nie ma na swoj dt a po drugie nie mamy nawet mozliwosci jej zabrac i to zrobic. Bo gdzie ja przetrzymac? W schronie teraz nie zrobia sama pisalas.
Darowac sobie te sterylke teraz i deklaracje zbierac na hotel. Jak sie znajdzie chetny ds to wtedy im powiedziec, z emusza sterylnac i tyle. JA tak robilam z psami, ktore nie byly ciachniete wczesniej, zapisywalam to w umowie i dawalam jakis zcas na zabieg a jak nie to straszylam, ze psa zabiore jesli nie ciachna ;) I ludzie zawsze ciachali :)

Trzeba deklaracje zbierac, moze cos uda sie wziasc z Gizmulowego konta? On chyab sporo srodkow ma

Posted

kizimizi napisał(a):
ach dokladam jednorazowo (bo ja stalych deklaracji nie moge neistety) 50zl.

Dzięki Kizi :)
Tylko że Fiona ma jechać na dt, w którym jest samiec rezydent...
Beataczl musiałaby baaaaaaaaaaaaaaardzo pilnować... Beatka jest to do zrobienia?

Posted

Nad skarbnikiem nie myślałyśmy jeszcze, musi być najpierw decyzja czy jedzie czy nie
Ale jak Kora nie szuka skarbnika, to pewnie sama nim zostanie ;):D

Czekamy co Beata na to...

Posted

wole niestety wysterylizowana sunie,wiadomo obiecam a potem buum , nie ,nie to raczej niech Kama przyjedzie... a Fiona dojedzie po sterylce przy jakiejs okazji,co by taniej wyszlo... kurs mnie czeka w kwietniu/maj i bede sie martwic... , ale strasznie mi szkoda Fiony...jest w gorszej sytuacji niz Kama ...
sterylka u Nas b.droga i jestem bez transportu , i troche nie dowierzam naszym wetom... sama wiozlam kiedys sunie do Chojnic i co sie musialam naprosic.
chyba zeby Fionie zastrzyk dac hormonalny na wstrzymanie cieczki to koszt chyba 28 zl. jakby cos sie dzialo.
kora a ten transport juz jakis jest z Bydgoszczy czy Chojnic bo na kawalek trasy brakowalo .

Posted

beataczl napisał(a):
wole niestety wysterylizowana sunie,wiadomo obiecam a potem buum , nie ,nie to raczej niech Kama przyjedzie... a Fiona dojedzie po sterylce przy jakiejs okazji,co by taniej wyszlo...

To fakt, dopilnować może być ciężko, żeby nie było jak u blood...............:angryy::angryy::angryy:

To dobrze czytam, że możesz przyjąć obie? I Kamę i Fionę?:loveu::multi:
Kora musisz poprosić o sterylkę Fiony w schronie
Tylko trzeba będzie na obie deklaracje uzbierać...

Posted

nie obie. najpierw jedna, potem druga
transport chyba bedzie gratis cala trasa, pani odbierajaca w bydgozczy moze jechac przez chojnice. to psiara i pomoze.

ja dzis chora jestem. sorki

Posted

ja mialam wczoraj dzien wyciety z zyciorusy. dzis juz lepiej, ale nie czje sie nadal zbyt wysmienicie.

wyjazd z wrocka w sobote miedzy 9 a 12. schron czynny od 10. musialbym wiec zawiezc ja najlepiej dzis do wro i przenocowac gdzies. to jest nierealne dla mnie. nie zdaze, nie zalatwie. nie nadaje sie,by jechac dzis pkp z psem.
zabrakl mi jeden dzien... ten wczorajszy...dalam ciala...

ten transport jutrzejszy nie moglby dojechac tutaj, bo jedzie potem dalej do bydgoszczy i wraca do domu, to kilkaset km, wiec nie zechce tutaj najpierw dojechac po nia.

zero kasy mamy, poza tymi jednorazowymi 350zl po Belli. zero deklaracji.

Posted

trudno, przeciez niezamierzone to bylo. musisz sie przeciez wyleczyc.
w miedzyczasie wyciachaja sunie i poczeka sie na darmowy transport przy okazji ,zeby kosztow nie bylo.
I Fionka przyjedzie.

Posted

dzwonilam do klauzunki, ona wysyla od siebie z dt naszego Gizmo. ma sie dowiedziec, czy transport moze byc kolo 12stej. bo na wtedy zdaze sunie dowiezc. wczesniej nie.
no i poszukam kogos, kto moglby jechac zamiast mnie.
mara0731 ni bedzie mogla, bo dzis ma impreze. ja sie dzis lepiej czuje, moze jutro bedzie jeszcze lepiej. ta pogoda jest zakichana. pewnie dopiero wieczorem wszystko sie wyjasni.
szkoda takiej okazji, wiesz beataczl, jak jest z tymi transportami w Twoja strone. ze tak rzadko sie trafia, zeby calkie za darmo bylo. i pol roku mozna czekac kolejne...

Posted

no to zobaczymy,jak sie to ulozy....
pisaalas,ze co 2 tygodnie ktos tam do Trojmiasta (znajomy kogos z dogo) jezdzi dlatego tak wykombinowalam.
kora Ty sie dalej na Fione upierasz bez sterylki do mnie..? mimo,ze pisalam jak to u mnie jest, czy o Kamie myslisz,ale tu watek Fiony...

a ..i zapytaj tej Pani,czy zabierze ode mnie mala sunie sleputka Galeczke do Gdanska ( w moim banerku)
a najlepiej to bym tel. prosila na PW do Niej to sama obgadam wszystko bezposrednio.

Posted

ja kombinuje albo jedna, albo druga sunie. jak sie ulozy, ze moze jechac, to pomyslimy- ktora.
skoro fionie mozna ten zastrzyk zrobic. i kizi tez pisze, ze moze jechac i do ds isc bez sterylki.

a ten ktos, kto jezdzi co jakis czas jest niepewny. chociaz uklada sie tak,ze chyba na niego bedziemy liczyc. ale on ma odp dac w pn dopiero, kiedy, co i jak. bo nie mam pewnosci, ze on psa zabierze. w pon ktos ma z facetem dopiero rozmawiac.

a sterylka fiony szybko nie bedzie. na moje oko miesiac to minimum. ale to na moje oko, a nie rozmowa z kim w schronie.

nie wezmiesz jej bez sterylki? to kama niech jedzie. pisac latwiej na 1 watku, a nie na 2 na raz i sie gubic :)

sprawdzalam pkp, mam o 8,45, we wrocku 10.45. czyli w schronie musialbym byc o 8.... wstac chyba o swicie. masakra. bardzo mi to nie pasuje

Posted

mialam kiedys niewysterylizowana sunie, to oczywiscie upilnowalam,ale teraz ten samiec na miejscu ,duzy , 3 lata... boje sie,ze nie dam rady.
a wiadomo kiedy miala cieczke albo bedzie miala -pewnie nie, bo teraz nie wiem kiedy ten zastrzyk zrobic,zeby zadzialal,zeby nie zapozno albo zawczesnie bylo.

Posted

ten transport co kilka ygodni chyba odpada w kazdym przypadku. bo auto nowka, pies tylko w konterenrku. ani wlosek ma nie zostac. i zawsze na ostatnia chwile. wiec zalatwienie klatki i dowoz psa na ostatnio chwile 100km to przekracza moje mozliwosci :(

wiec zostaje jutro.

w schronie mi powiedziano, ze na sterylke nie mam co liczyc w najblizszych tygodniach.
wiec albo Fiona na zastrzyku- bez sterylki- jutro. albo Kama po sterylce- jutro

Posted

ciekawe na ile czasu taki zastrzyk dziala? i czy Fiona nie z niespodziewajka juz przypadkiem...ja sie boje..bo w schronie to duzo mowia ...( bo kto to sprawdzi ) ,ze niby z kastratami siedzi... ? ;)

Posted

na pewno siedzi z kastratami. nie zdarzylo sie, by mowili,ze astra, a pes byl bez zabiegu
fiona na pewno nie jest w ciazy, nie moze byc. no moze 90proc, bo nigdy nic nie wiadomo

zastrzyk dziala 4 mce

Posted

ja mialam chomika, ktory przeskakiwal przez akwarium , inne nie daly rade tylko On..:-o. zapylal wszystkie chomiczki i nikt nie wiedzial kto i kiedy ,bo rano zawsze w swojej klatce siedzial jakby nigdy nic...;) a male to sie z samozapylenia niby braly ;):evil_lol:
to tak odnosnie tych 90 % pisze...;)

Posted

heheh moj prosiak morski tez przeskakiwal akwarium, jak samiczka miala ruje ;)

trzeba zalozyc, ze nie jest w ciazy i zastrzyk zalatwi wszystko.

do wieczora trzeba zdecydowac, ktora sunia