Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

fona na:

morusek
doadopcj
adopcjapsa
cafeanimal
psy.pl
psy.elk
przygarnijzwierzaka
ojej
owi
olx
pajeczyna
petsy
petworld
pineska
top0ogloszenia
kupiepsa
e-zwierzak
gumtree
tablica

• Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dostalam wczoraj jakies pyt na maiala- czy sunia owczarek nadal aktualne. i tyle. ani dzien dobry, ani pocaluj mnie w d...
odpisalam,zeby sie okreslili jaki owczarek, bo oglaszam kilka.
w sumie tylko fione i diane, dawno, no ale moze ktos sie daleko diany doszukal.
skojarzenie pierwsze od razu na fione padlo. czekam na odp, ale taki brak kultury na dobrego czlowieka nie wrozy.

Posted

Evelka zawsze rzadko na dogo, a teraz sie do slubu szykuje! niech dzis wypoczywa, zeby jutro piekna byc :D
wszystkiego najlepszego Evelka!!!!

to moze w przyszlym tyg ta wycieczka do potencjalnego ds bedzie i miesiac poslubny od razu, skoro tam pokoje wynajmuja :)

ja teraz nie place za dt, bo 28.powinnam jakos. skoro moze Fionka juz na ds zostanie, tak?

Posted

mialam tel w sprawie Fiony. pod krk wies, pani z dzieci wyrosnietymi, czesc poza domem, jeszcz z corka mieszkaja, ktora na rowerze jezdzi. panstwo juz nie s atak ruchliwi. maja tylko kota. ogrod warzywniak i kwiaty, wiec sie pani zmarszczyla na to, ze fiona moze kopac doly tam. przekazalam nr tel do evelki i niepotrzebnie powiedzialam,ze jutro weselicho, bo pani dopiero po wekendzie ma do niej zadzwonic. powiedzialam,zeby sie nie rozmyslila, gdy evelka nie bedzie odbierac i probowala za 2 godz, bo moze akurat cos tam bedzie przygotowywane do jutrzejszego wielkiego dnia. to pani mowi,ze nie bedzie im teraz przeszkadzac. bo jej sie i tak nie pali, bo kawalek ogrodzenia musza dorobic, zeby pies nie uciekal. wczesniej mieli onka 15letniego.

no zobaczcie, to moj 5ty telefon w tym tyg o psa. niby wakacje, a jednak dzwonia...

Posted

kora78 napisał(a):

no zobaczcie, to moj 5ty telefon w tym tyg o psa. niby wakacje, a jednak dzwonia...

Bo nie ma reguły moim zdaniem ;)

Ciekawe jak Fiona "przetrwa" nalot gości weselnych? :D Bedzie dużo rąk do głaskania :D No i wieczorny spacer "od krawężnika do krawężnika" z jakimś chętnym po kilku głębszych hihi :):):)

:loveu::loveu::loveu:Evelka!!! Dużo milości i szczęścia życzę na nowej drodze!!! :loveu::loveu::loveu:

Posted

doszla deklaracja madcat :) dziekuje

dzwonilam do Evelki, w przyszly wekend chyba najpozniej jada w odziedziny do tej pani, co prowadzi ten dom letniskowy... eee jakos tak ;) zostana tam ze 2 dni z Fiona,zeby sie spokojnie zaaklimatyzowala. zle jest to,ze tam ogrodzenia wkolo ogrodu nie ma.
a pani ktora miala po weselichu dzwonic to jakas gafa totalna, bo dzis juz miala byc u nich poznac Fione i w tel sie chlapnela, ze pies mialby w ogrodzie caly dzien siedziec i babcia by ja dogladala czasami..... niezle...

to czekamy na wizyte tam w gorach. uf

Posted

kizimizi napisał(a):
no ale jak tam ogrodzenie nie am to tez niedobrze.
Pies bedzie musial siedziec na dupie w domu i tylko spacery. No chyab ze zamierzaja neibawem robic

Wiele psów tak ma i nie narzekają... Oby jej samej nie puszczali

Posted

mialam w sob tel o Fione.
nowy Targ. narzeczenstwo, syn 12lat. kawalerka z otwarta przestrzenia, 32m kw. kolo parku. fiona bylaby sama w domu do 6godz. 3tyg temu adoptowali ze schronu 8tyg kotka, ktory spi u syna w lozku.
panstwo chca pieska odchowanego, nie szczyla, ktorego trzeba dopiero wszystkeigo uczyc. nie chca malutkiego piesia, a onkowatego.
podalam nr tel do Evelki, zeby pogadali szczegolowo. choc ja z nimi dlugo rozmawialam, bardzo fajni ludzie.

od Evelki cisza. nie wiem,czy na wies pojechali.

Posted

dzwonilam dzis do Evelki.
nie wybrali sie do tej pani na wsi, bo deszcz tam lał i nie bylo dojazdu. wiec nastepna szansa w kolejny wekend. przeciaga sie to wszystko bardzo, ale nic na to nie poradzimy.

pani z nowego targu evelce tez sie spodobala. jedyny problem to z ta aktywnoscia fiony, czy panstwo maja ochote tyle spacerowac z nia. i czy fiona jednak mieszkania im nie zdemoluje, bo jak sie okazuje, fiona nie lubi byc sama. zamykana w innym pokoju, otwiera sobie drzwi, drapie je. wiec, gdy zostanie sama w mieszkaniu na pewno drzwi podrapie. to duzy minus, o tym nie wiedzielismy.

na ten domek z pensjionatem w gorach znow trzeba tydzien czekac :(

szukamy na wizyte w nowym targu, jakby co innego pieska tam poddeslemy i juz wizyty nie będą musialy krakowskie ciotki robic.

Posted

no wlasnie, a to dom dla pewniaka. panstwo nie maja auta, by dojechac. a tluc psa bez deklaracji znow 500km.... no i one sporo starsze i na koty niesprawdzone i wszystk ow ogole niesprawdzone. odpada, ja sie w to nie bede bawic. dam nr ciotkom z krk i niech psiaka do domu wysla jakiegos.

jak bylo tyle tel o rufiego, to dlam numery dogo i 1-2 psy maja domki :) malutkie psy. nie takie, jak rufi.

chcialabym wizyte w tym nowym targu zrobic, jak nie dla fiony to inny pies skorzysta.

Posted

Kochane moje!
Jestem z powrotem;)
Przepraszam, że tyle to trwało, ale naprawdę ostatnio wiele się u nas dzieje, a neta wciąż nie mamy w domu, bo są jakieś problemy z podłączeniem...
W każdym razie u nas wszystko dobrze:)
Ślub to wspaniała sprawa:loveu: Polecam serdecznie;)

Fionka jest cudownym psiakiem, naprawdę rewelacyjnym i wyjątkowym...
Jej obecną sytuację przedstawiła już kora, więc nie będę się powtarzała...
Jakie są Wasze przemyślenia na ten temat?
Ja myślę, że wizytę w nowym targu tak czy siak trzeba robić. Tylko czy jest tam jakaś dogomaniaczka?

Jutro postaram się wrzucić najnowsze zdjęcia naszej pięknej Pannicy:)
Nasz koteczek jest Jej największym miłośnikiem. Ostatnio nawet próbował Ją doić:wink: Poza tym skacze Jej po głowie, bawi się z Nią, no i woli sypiać z Fionką niż z nami w łóżku! Ona odwzajemnia Mu się tym samym:) Szaleją do upadłego, a przy tym Ona niesamowicie się o Niego troszczy. Np.nie pozwala Mu wchodzić na drzewa, a wszystkie Jego szaleństwa znosi ze stoickim spokojem... I czy to nie jest WYJĄTKOWY Pies?!:loveu:

Posted

Ależ ja mam oczywiście Ich wspólne zdjęcia!
Tylko oczywiście, jak na złość, zapomniałam kabelka do aparatu (a taka byłam z siebie dumna, że pamiętałam o aparacie:eviltong:), więc nie mam jak ich teraz zrzucić...:roll:

Posted

kora78 napisał(a):
nie moge niko z nowego targu znalezc

poczekaj ja keidys znalazlam.
Patrzylas na mape dogo??

edit:
przeszukalam. Jest Florentynka (aktywna) i ktos jeszcze ale nie bylo go/jej dawno na dogo.
Czekam na odp.

Posted

ja pisalam do jagnap i jeszcze jednej osoby, ale one pm maja zablokowane. rozmawialam z dogo07, zeby poszukala, bo jest z tamtych okolic. nie odzywa sie, wiec pewnie tez nie moze znalezc.
chyba chociaz sms napisze do panstwa, zeby czekkali, ze my sie nie rozmyslilismy